Akryl negle guide – Sådan laver du akryl negle

Akryl er det stærkeste neglesystem, og der er flere forskellige måder at lave det på. Jeg har her lavet guides på pensel metoden, liquid and powder metoden og opfyldning.

Disse guides er med tipper, men hvis ikke du laver akryl negle med tipper, kan du bare springe de punkter over, hvor tipperne indgår. Også hvis du bruger skabelon, kan du indføre det i de punkter, hvor tipperne oprindeligt er. Klargøringen og metoden er stadig den samme med eller uden tipper eller skabeloner.

Kom nemt i gang med en akryl startpakke!

I vores udførlige guides herunder kan du se hvilke produkter du skal benytte og hvordan. Vi linker også til de enkelte produkter der skal benyttes undervejs.

Vil du gøre det hele lidt nemmere for dig selv, og spare en masse penge? Så anbefaler vi at du køber en akryl startpakke. En startpakke indeholder nemlig alt du skal bruge for at komme i gang med akrylnegle.

Selvom “startpakke” lyder som en discount løsning, så er alle produkterne helt identiske med de gode akryl produkter der sælges enkeltvis. Produkterne er blot samlet i en samlepakke for at gøre købet meget enklere og billigere for dig!

Køb produkter til akrylnegle her


(Guide) Liquid and powder metoden/pensel metoden:

Køb Liquid & Powder startpakke her

 1. Rengør hænderne. Vask hænder og/eller brug desinfektionsmiddel.
 2. Klip neglene med en negleklipper, og fil dem til med en fil, så de får en pæn form.
 3. Rengør neglene, så der ikke sidder noget skidt under.
 4. Skub neglebåndene op med en neglebåndsskubber, og fjern de løse neglebåndsflæser med en neglebåndsfjerner.
 5. Poler neglene med en buffer. Neglene skal poleres matte, så alt neglefedtet er væk. Dette giver bedre holdbarhed for akrylen.
 6. Find de tipper, som passer til hver enkel negl, og sæt dem på med lim. Tipperne skal passe med tiphjørnerne helt ude i siderne. Koncentrer dig mest om, at der ikke kommer luftlommer på midten, og tryk dem godt på. Siderne, der måske flagrer, kan du presse ind bagefter.
 7. Klip tipperne til den længde, der ønskes, med en tip cutter. Klip den gerne 1 mm for lang, så du kan file kanten til.
 8. Fil tippernes overgang med en grov fil, så der er så lidt overgang som muligt. Brug evt. en tip blender 3 gange på hver negl før filningen, så det er nemmere at file ned. Fil aldrig for lang tid på samme sted med en grov fil, da du ikke må file igennem naturneglen.
 9. Poler overgangen pæn med en buffer.
 10. Brug nail dehydration på naturneglen – ikke nødvendigvis på tippen – til at dehydrere neglen.
 11. Læg primer på naturneglen, hvis ikke du bruger akryl væske med primer i. Hvis du ikke ved, om der er primer i din væske, så kom primer på for en sikkerhedsskyld. Dette øger holdbarheden.
 12. Dyp penslen i akryl væsken og herefter i akryl pulveret. Bemærk, at massen på penslen ikke må være for tør eller våd. Det må hverken være for grynet eller dryppende, men skal føles lidt som tyggegummi.
 13. Sæt massen på toppen af tippen, og før den ud mod siderne ved at trykke let på det med penslen, og før herefter massen ned ad tippen med lige blide strøg, så du fylder hele tippen ud med akryl. Tryk til sidst forsigtigt penslen over hele akrylfladen, så man trykker det lidt fladt. Bemærk her, at du ikke må ramme huden i siderne med akrylen, da det mindsker holdbarheden af neglene.
 14. Bland igen akrylmassen på penslen, og lig den på midten af neglepladen. Før det igen ud mod siderne og derefter ned mod overgangen fra forrige akrylmasse på tippen. Tryk igen forsigtigt på massen. Akrylen må ikke ramme huden.
 15. Bland for 3. gang akrylmassen på penslen, og lig den oppe ved neglebåndet – IKKE over. Før det ud mod siderne og derefter ned mod overgangen fra forrige akrylmasse på midten af neglen. Tryk nu massen flad igen. Bemærk også her, at akrylen ikke må ligge over neglebåndene eller siderne, da det mindsker holdbarheden og kan give allergi eller svamp og misfarvninger.
 16. Fil neglens overflade. Brug en grov fil og derefter en buffer, hvis neglene er tykke, og fil dem mindre tykke, men pas på ikke at file igennem akrylen og ned til naturneglen. Hvis neglene ikke er lavet tykke, skal du bruge en buffer til at polere med.
 17. Læg et lag top coat for et skinnende resultat, hvis du har lyst til det.
 18. Afslut med at massere neglebåndsolie på neglebåndene, så du holder dine neglebånd bløde og fugtige. Gentag gerne punkt 13, 14 og 15, hvis du laver lange akryl negle, så de bliver tykkere og stærkere, og så de holder bedre.

(Guide) Dip-in metoden:

akryl-dip-in

Dip-in startpakke kan købes her

 1. Fuldfør ovenstående punkt 1-9, og poler herefter tipperne med en buffer.
 2. Fuldfør ovenstående punkt 10 og 11.
 3. Kom lim på hele din negl, og dyp neglen i akryl pulveret, så pulveret dækker hele neglen. Lad herefter limen tørre. Gentag dette på hver negl. Limen må IKKE ramme neglebåndene eller huden omkring neglene. En god idé vil være at bruge en brush on lim, da den er nemmere at have med at gøre.
 4. Børst forsigtigt det overskydende pulver af neglene med en lille børste.
 5. Gentag punkt 3 og 4.
 6. Hvis du ikke har fået filet overgangen fra tippen ordenligt, vil du kunne se en ujævnhed i neglen. Det kan du rette op ved at lægge lim på det laveste stykke af neglen og dyppe det i pulveret igen. Dvs. at limen skal ligge der, hvor tippen ikke er.
 7. Læg et lag lim over resultatet. Her skal du ikke dyppe neglene i pulver igen, og limen må stadigvæk ikke ramme neglebåndene eller huden omkring!
 8. Spray activator ovenpå resultatet, og lad det tørre. Dette hærder limen og akryl pulveret.
 9. Poler neglene igen med en buffer, og fil evt. kanterne.
 10. Kom evt. top coat på for et skinnende resultat.
 11. Afslut med neglebåndsolie.

Opfyldning af akryl negle

Når dine egne negle vokser, vokser akryl neglen længere ud, og i stedet for at lave helt nye, kan du bare lave en opfyldning.

 1. Fil overgangen jævn.
 2. Fuldfør punkt 4, derefter punkt 10 og 11, og til sidst punkt 15-18 i den første guide.

Hvad skal man bruge til at lave akryl negle?

De lyserøde markerede ord/ting i de to guides ovenfor er det, som du skal bruge. Du vil komme direkte ind på en hjemmeside, hvor du kan købe det.

En god idé ville være at købe et akryl negle startsæt. Du kan få et helt akryl negle sæt med alt, hvad du skal bruge til akryl negle, og det er tilmed billigere at købe et sæt end tingene seperat.

For at få din akryl pensel til at holde længere, skal du rense den i akryl væske. Den skal helst stå i blød i 20 minutter efter brug, men den må ikke stå på bunden af et glas, da hårene så bukker og retter sig til sidst ikke ud. Her kan du købe en beholder med holdere til penslerne, så den kan være et stykke fra bunden, men stadig i væsken.


Hvor lang tid tager det at lave akryl negle?

Tiden varierer meget, alt efter hvor god man er. Jo bedre du bliver til det, jo hurtigere går det. Professionelle negleteknikere laver dip in på omkring 20 minutter, da det er meget nemt i forhold til pensel metoden.

Med pensel metoden hærder akrylen på 2 minutter og gennemhærder på 10 minutter, så når neglene er lavet, burde du være meget forsigtig og opmærksom på dine negle i de følgende 10 minutter. Dip in hærder derimod på få sekunder og er derfor meget hurtigere at lave.


Hvor lang tid holder akryl negle?

Ligesom gele negle, holder akryl negle 3-4 uger, hvis de er lavet ordenligt. Undgå at ramme huden omkring neglene, og klargør neglene ordenligt, inden du kommer akrylen på. Det er vigtigt for holdbarheden, at du tager dig god tid med klargøringen, da bakterier kan få akrylen til at løsne sig hurtigere.

Hvis dine akryl negle løsner sig i siderne eller ved neglebåndene, er det muligvis fordi, at du har lagt det på huden eller neglebåndene, og ellers er det fordi, at de er forkert præparerede. Hvis du ikke klargører dine naturnegle ordenligt, så holder akrylen ikke særlig godt.

Hvis dine akryl negle knækker, er det fordi, du bruger for lidt materiale. Du har højest sandsynligt lavet dem for tynde. Det er akrylen, som er styrken i neglen.


Hvordan fjerner man akryl negle?

Det gode ved akryl er, at det kan opløses i acetone eller acryl remover, så de nemt kommer af. Bad dine negle i acetone eller acryl removeren, og så vil det lige så stille opløses.

Når du ikke længere har kunstige negle på, burde du vente mindst en uges tid med at få nye på. Dine negle skal have lov til at få luft, da det ellers også kan ødelægge dine negle, så der vil gå endnu længere tid, før du kan lave dem igen.

Hvis dine naturnegle er blevet ødelagte af kunstige negle, bør du vente med nye negle til de er helt pæne igen. Hvis du laver nye negle ovenpå de ødelagte, skader du dem blot endnu mere. Der kan gå lang tid, alt efter hvor ødelagte de er.


Kan man få allergi af akryl?

Nogle af stofferne i akryl er allergi-fremkaldende, hvis det lægges på huden. Derfor skal du være meget påpasselig, når du laver dine eller andres negle. Det er sjældent, at akrylen fremkalder allergi, men du kan være uheldig og blive en af dem, som får irritationer som kløe og rødme.

Når du laver negle, burde du bruge gummihandsker og altid vaske hænder efter.


Akryl negle eller gele negle?

Mange piger ved ikke, om de skal vælge akryl eller gele, men sagen er, at der ikke er den store forskel. Den største forskel er metoden og tiden, det tager.

Har du ikke meget tid, er dip in metoden den perfekte til dig. Det kan gøres på 20-30 minutter. Selvom akryl er det stærkeste system, er der ingen forskel på holdbarheden, hvis bare det bliver lavet ordenligt, og med akryl kan du også lave det vildeste nail art.

Gele negle er nok det system, som tager længst tid, men det kan tilgengæld være det værd, da gele negle kan blive rigtig pæne.

Lær selv hvordan man laver gele negle her – Lav selv gelenegle.