Ansigtsrens → GUIDE + 6 bedste ansigtsrens produkter i test (2022)

1
Clinique Liquid Facial Soap Mild

igtsrens er Clinique Liquid Facial Soap Mild kåret som den bedste ansigtsrens i test. Den er kåret som testvinder, fordi den er velegnet til alle hudtyper og virker effektiv, men skånsom mod huden. Den er udviklet af hudlæger og allergitestet, så den kan bruges af alle. En ansigtsrens er et produkt i hudplejerutinen, der er helt uundværlig for alle, kvinder og mænd. Vores hud udsættes for lidt af hvert om dagen og regenererer sig selv…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Clinique Liquid Facial Soap Mild 139 kr. Beautycos.dk
Origins Checks And Balances Frothy Face Wash 140 kr. ComputerSalg
REN Skincare Rosa Centifolia Gentle Exfoliating Cleanser##
Raunsborg Face Wash For Sensitive Skin 79,44 kr. Ginza
Garnier Skinactive Cleansing PureActive Intensive Exfoliating Cream Wash##
L:A Bruket 187 Facial Wash Fennel Seed##

I denne test af ansigtsrens er Clinique Liquid Facial Soap Mild kåret som den bedste ansigtsrens i test. Den er kåret som testvinder, fordi den er velegnet til alle hudtyper og virker effektiv, men skånsom mod huden. Den er udviklet af hudlæger og allergitestet, så den kan bruges af alle.

En ansigtsrens er et produkt i hudplejerutinen, der er helt uundværlig for alle, kvinder og mænd. Vores hud udsættes for lidt af hvert om dagen og regenererer sig selv om natten, derfor er det vigtigt at huske at rense sin hud. Læs med i denne test af de bedste ansigtsrens på markedet og bliv guidet til at vælge den helt rette til dig.

Clinique Liquid Facial Soap Mild – Den bedste ansigtsrens

Clinique Liquid Facial Soap er en ansigtsrens, der kan bruges af alle hudtyper. Denne ansigtsrens er det første trin i Cliniques 3-Trinshudplejesystem, og den renser huden mildt og skånsomt, men effektivt.

Derfor skal du vælge Clinique Liqiud Facial Soap Mild

Cliniques hudplejeserier er udviklet af hudlæger, og man er derfor sikret et renseprodukt, der renser, men ikke udtørrer eller generer huden, når man køber denne Clinique Liquid Facial Soap. Alle produkterne er allergitestede og parfumefri, så har man tendens til at reagerer på hudplejeprodukter, kan det være en kæmpe fordel at vælge denne milde ansigtsrens fra Clinique, hvor man dertil kan udvide med de næste trin, hvis man ønsker en hudplejeserie, hvor man kan tilpasse det hele præcis til hudtype og hudtilstand.

Det kan vi lide:
 • Udviklet af hudlæger
 • Allergitestet
 • Parfumefri
 • Tør til kombineret hud

Origins Checks And Balances Frothy Face Wash – Den milde ansigtsrens til alle hudtyper

Denne Origins Checks and Balances ansigtsrens er velegnet til alle hudtyper, og den formår at kunne skabe balance i huden. Den er cremet og forhandler sig til blødt skum, mens man afrenser sit ansigt. Huden efterlades forfrisket og blød.

Derfor skal du vælge Origins Check And Balances Frothy Face Wash

Origins Check And Balances er et produkt specielt lavet til at beskytte huden og skabe balance. Skummende renseprodukter kan virke udtørrende på huden, men denne Frothy Face Wash virker i stedet balancerende i forhold til olieproduktionen i huden og beskyttende på de tørre områder med ingredienserne bredbladet tang og tourmaline. Det er et forfriskende renseprodukt, der kan bruges af alle.

Det kan vi lide:
 • Velegnet til alle hudtyper, især god til kombineret hud
 • Skaber balance
 • Indeholder bredbladet tang og tourmaline

REN Skincare Rosa Centifolia Gentle Exfoliating Cleanser – En ansigtsrens uden parfume og parabener

REN Skincare er som navnet indikerer rene hudplejeprodukter. Det er denne Rose Centifolia Gentle Exfoliating Cleanser også, og renseproduktet er derfor velegnet til alle hudtyper, der både vil blive renset og få tilført fugt ved varig brug.

Derfor skal du vælge REN Skincare Rosa Centifolia Gentle Exfoliating Cleanser

Renseproduktet Rosa Centifolia Gentle Exfoliating Cleanser fra REN Skincare er foruden at være veganvenlig også fri for parabener, sulfater, silikone og farvestoffer. Med dette produkt er man fri for unødig kemi, og produktet kan bruges af alle uanset hudtype eller allergier. Produktet indeholder små mikroperler af jojoba, der blidt vil eksfoliere huden og derudover tilfører fugt og næring. Huden vil derfor både blive renset, få fjernet døde hudceller og blive fugtet ved varig brug af dette renseprodukt.

Det kan vi lide:
 • Fjerner døde hudceller
 • Velegnet til alle hudtyper
 • Fri for parabener, sulfater, silikone og farvestoffer
 • Vegansk

Raunsborg Face Wash For Sensitive Skin – Ansigtsrens til sart hud

Raunsborg Face Wash er en ansigtsrens, der kan bruges af alle, men den er især velegnet til den sensitive eller tørre hud, da den beroliger og er mild og skånsom ved huden. Dette er alfa omega for netop den tørre hudtype og den sensitive hudtilstand.

Derfor skal du vælge Raunsborg Face Wash For Sensitive Skin

Har du en tør eller en sensitiv hud, så er en mild, beroligende og fugtgivende rens det optimale produkt for dig. Denne Raunsborg Face Wash er lavet til at kunne beskytte og berolige selv den mest sensitive hud ved mildt og skånsomt at rense med den let skummende formel. Den kan dertil være god til en moden hud, da den har en opstrammende effekt ved varig brug.

Det kan vi lide:
 • Skånsom og beroliger huden
 • Parfumefri
 • Fugtgivende

Garnier Skinactive Cleansing PureActive Intensive Exfoliating Cream Wash – Den bedste ansigtsrens til uren hud

En hud med tendens til urenheder og overproduktion af fedt har brug for et mildt, men effektivt renseprodukt, der ikke udtørrer huden. Denne Garnier Skinactive Cleansing PureActive Intensive Exfoliating Cream Wash vil rense i dybden og fjerne tilstopninger.

Derfor skal du vælge Garnier Skinactive Cleansing PureActive Intensive Exfoliating Cream Wash

Denne ansigtsrens er velegnet til den fedtede hud med tendens til urenheder, fordi den både formår at rense i dybden og beskytte huden med antioxidant mod forureningen i luften og frie radikaler. Salicylsyre er kendt for at virke effektivt på tilstopninger og urenheder, da det kan rense porerne i dybden. Garnier Skinactive Cleansing vil derfor også virke eksfolierende, så døde hudceller, fedt og snavs ikke vil tilstoppe huden. Har man en sensitiv tilstand i huden oveni, kan denne rens være generende for huden, hvis den bruges ofte.

Det kan vi lide:
 • Eksfolierende ansigtsrens med salicylsyre
 • Velegnet til fedtet hud med tendens til urenheder
 • Indeholder antioxidant for beskyttelse af huden

L:A Bruket 187 Facial Wash Fennel Seed – En god ansigtsrens til den bevidste forbruger

Ønsker du et naturligt, skånsomt renseprodukt, er L:A Bruket 18 Facial Wash et fantastisk valg. Det er velegnet til en normal, kombineret eller fedtet hudtype, og det virker mildt, men skånsomt mod huden.

Derfor skal du vælge L:A Bruket 18 Facial Wash Fennel Seed

Dette naturlige renseprodukt er et ideelt valg til den bevidste forbruger. Det er vegansk, økologisk, fri for parabener og uden hormonforstyrrende stoffer, hvilket gør det velegnet til forbrugeren, der gerne vil passe på sig selv og naturen, og til dem har tendens til at reagere allergisk. Det er et skånsomt, effektivt renseprodukt, der virker kølende og fugter huden samtidig med, at huden stimuleres og får fornyet vitalitet. Huden vil føles forfrisket og silkeblød.

Det kan vi lide:
 • Velegnet til normal og fedtet hud
 • Effektiv men skånsom
 • Vegansk, økologisk, parabenefri og uden hormonforstyrrende stoffer

Hvorfor skal jeg bruge ansigtsrens?

Hver dag bliver vores hud udsat for en masse skidt, snavs og forurening, og huden udskiller selv affaldsstoffer og døde hudceller, der er vigtige at rense af for, at huden ikke tilstoppes. Mange tror fejlagtigt, at huden renses fint morgen og/eller aften i badet eller, at man kan nøjes med kun at rense huden enten morgen eller aften. Dette er dog ikke tilfældet.

Om morgenen er det vigtigt at rense huden, fordi hudens fornyelsesproces er mest aktiv om natten. Dette gør, at der i løbet af natten vil udskilles affaldsstoffer og døde hudceller, der skal væk inden, der påføres creme og/eller makeup om morgenen, så man ikke lukker ovennævnte inde og tilstoppe huden. Om aftenen skal makeuppen af, hvis man har dette på, og forurening, skidt og snavs skal væk fra huden, så den hverken tilstoppes eller bliver forhindret i at regenerere sig selv. Det kan give tør, fedtet, uren eller sensitiv hud, hvis man glemmer at få renset huden med det rette renseprodukt morgen og aften.

Ansigtsrens er også nyttigt at bruge fremfor almindelig sæbe, shampoo eller bodywash i badet, da alle disse typer ikke er lavet til at virke skånsomt på huden i ansigtet. Huden er tyndere og mere sensitiv i ansigtet end på resten af kroppen, og derfor kan det være udtørrende og generende at bruge det forkerte til at afrense huden.

Ligesom det er vigtigt at vælge det rette renseprodukt, er det også vigtigt at vælge den rette ansigtscreme. Læs vores test af de bedste ansigtscremer, og bliv guidet til, hvilken der er den rette for dig.

De forskellige hudtyper

Normal – kombineret hudtype

Størstedelen af os er født med en normal eller kombineret hud, der har fine porer, men indimellem kan have tendens til at fedte i T-zonen op ad dagen, måske især når det er varmt eller, hvis man er meget indendørs.

Kendetegn:

 • Huden føles hverken tør eller olieret
 • Huden har enten få eller ingen ujævnheder og fine porer
 • Kan have tendens til at fedte i T-zonen i løbet af dagen
 • Øjenområdet og kinder kan føles tørt sommetider

Fedtet hudtype

En fedtet hudtype er ikke så hyppig som mange ellers tror. De fleste, der oplever en fedtet hud, vil opleve netop dette, fordi huden er dehydreret og derfor vil forsøge at kompensere ved at overproducere fedt. En fedtet hud vil føles “indelukket”, porerne vil være store og synlige, og man vil have tendens til at få urenheder nemmere, hvis man ikke husker at få afrenset huden. Man vil sjældent bryde sig om olier eller cremer, der føles fedtede.

Kendetegn:

 • Høj sebumproduktion
 • Skinnende hud i hele ansigtet
 • Store synlige porer, især på kinder og i T-zonen
 • Tendens til urenheder

Tør hudtype

Den tørre hud vil føles tør, stram og “for lille” til ansigtet. Det kan føles ligesom, hvis man har for stramme bukser på. Denne hudtype vil mangle olie i huden, og derfor er milde renseprodukter og fyldige cremer det, der passer denne hud bedst.

Kendetegn:

 • Ubalance i olieproduktionen i huden
 • Huden i ansigtet føles stram eller “for lille”
 • Små, usynlige porer
 • Tendens til tydeligere rynker og fine linjer

Forskellen på hudtype og hudtilstand

Alle mennesker er født med en bestemt hudtype, de vil have hele livet. Dette vil være en af de ovennævnte hudtyper: Normal/kombineret hud, fedtet hud eller tør hud. Hudtilstande derimod kan skifte mange gange i løbet af livet, og disse er ikke baseret på vores hudtyper, men påvirkes og opstår på grund af forkert hudpleje, forkert kost og ernæring, livsstil og sindstilstand. De tilstande, der oftest opstår i huden er: Fedtet, tør eller sensitiv tilstand i huden eller en tendens til urenheder.

Det er uhyre vigtigt, at man finder frem til både hudtype og hudens tilstand inden, man vælger et nyt renseprodukt. Har man fx tør hud med tendens til urenheder, er det vigtigt ikke at bruge en rens beregnet til fedtet hud med urenheder, da det hurtigt kan skabe ubalance i huden.

Når man skal konstaterer sin hudtype, er det vigtigt, man ikke gør det lige efter badet, da huden efter bad for de fleste vil føles en smule tør. Dette bør gøres op ad dagen omkring middag, da man der vil kunne mærke, om huden stadig føles tør eller stram, om den skinner lidt i T-zonen, eller om man føler sig fedtet i hele ansigtet. Er man fedtet i hele ansigtet, men har fine porer, har man formodentlig en dehydreret hud med en fedtet tilstand, fordi huden vil forsøge at kompensere for fugtmanglen.

FAQ

Hvilken ansigtsrens er bedst i test?

I denne test er Clinique Liquid Facial Soap Mild kåret som testvinder, fordi den er velegnet til alle hudtyper. Dertil er den en del af en hudplejeserie, hvor man nemt og enkelt kan tilpasse og vælge produkter, der matcher ens hudtype og hudtilstand.

Hvad er en hudtype og hudtilstand?

En hudtype er noget alle mennesker er født med. Det vil være enten normal, kombineret, tør eller fedtet hud. En hudtilstand kan skifte, og den vil opstå på baggrund af ydre påvirkninger eller ens indre sindstilstand.

Hvilken ansigtsrens skal jeg vælge?

Det er vigtigt, at man vælger en ansigtsrens, der er beregnet til den hudtype eller hudtilstand ens hud har. Vælger man et forkert renseprodukt, kan man hurtigt genere huden, forværre eller fremprovokere en eventuel tilstand i huden.