Bedste ansigtsmaske (2022) → De 7 bedste ansigtsmasker i test

1
Dermalogica Skin Hydrating Mask

Dermalogica Skin Hydrating Mask er en fremragende maske til ansigtet, der kan bruges af enhver hudtype. Produktet er en gelémaske, som efter blot 10 minutter har sikret optimal fugt og blødgøren af huden. Derudover er masken fri for olie, parfume, parabener og farvestoffer. Derfor skal du vælge Dermalogica Skin Hydrating Mask Hvis du nægter at gå på kompromis med valget af din nye ansigtsmaske, kan vi anbefale dig at se nærmere på denne Dermalogica Skin…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Dermalogica Skin Hydrating Mask##
Ecooking Moisture Mask##
Australian BodyCare Tea Tree Oil Face Mask 112 kr. Ugleapotek
Origins Drink Up Intensive Overnight Mask 149 kr. Tax Free & Shops (CPH webshop)
Miqura Bubble Facial Cleansing Sheet Mask 1 Piece##
JorgObé Peel Off Mask 147 kr. NordicFeel
Garnier Skinactive PureActive Charcoal Peel-Off Mask 45 kr. Cocopanda

Læs alt, hvad der er værd at vide om de bedste ansigtsmasker i denne artikel Vi vejleder dig til de 7 bedste ansigtsmasker netop nu, samt til hvordan du finder den bedste ansigtsmaske for din hudtype.

Du kan også læse mere om fordele ved at bruge ansigtsmaske regelmæssigt, og få information om de forskellige typer af ansigtsmasker senere i teksten.

Dermalogica Skin Hydrating Mask – Den bedste ansigtsmaske

Dermalogica Skin Hydrating Mask er en fremragende maske til ansigtet, der kan bruges af enhver hudtype. Produktet er en gelémaske, som efter blot 10 minutter har sikret optimal fugt og blødgøren af huden. Derudover er masken fri for olie, parfume, parabener og farvestoffer.

Derfor skal du vælge Dermalogica Skin Hydrating Mask

Hvis du nægter at gå på kompromis med valget af din nye ansigtsmaske, kan vi anbefale dig at se nærmere på denne Dermalogica Skin Hydrating Mask. Vi har valgt at kåre denne variant som den bedste ansigtsmaske i denne test, da den er velegnet til alle hudtyper, og er fremstillet uden brugen af parabener, parfume eller farvestoffer. Produktet er desuden vegansk.

Dermalogica Skin Hydrating Mask er en såkaldt gelémaske, som hjælper med at genoprette fugtniveauet i huden. Den er således velegnet til en dehydreret og stresset hud. Som en ekstra bonus beroliger masken også huden og mindsker forekomsten af fine linjer. Masken indeholder bl.a. vitamin C og E, der også hjælper med at blødgøre huden, samt er fri for olie.

Anvendelse af Dermalogica Skin Hydrating Mask

Denne ansigtsmaske fra Dermalogica skal påføres på tør og ren hud. Du skal blot smøre produktet ud i et tyndt lag over hele ansigtet. Herefter skal du lade produktet sidde i 10 minutter, hvorefter det skylles af med vand.

Det kan vi lide:
 • Fugter og blødgør huden, samt mindsker fine linjer
 • Fremstillet uden brug af parfume, parabener og farvestoffer
 • Er oliefri, hvorfor den kan bruges til alle hudtyper

Ecooking Moisture Mask – Den bedste fugtgivende ansigtsmaske

Det er utroligt irriterende at lide af tør hud, men heldigvis findes der en lang række fugtgivende masker, som kan være behjælpelige. Som en af de bedste ansigtsmasker til tør hud, står denne Ecooking Moisture Mask. Du kan endda selv vælge, om den skal bruges som maske eller natcreme.

Derfor skal du vælge Ecooking Moisture Mask

Ecooking stormer frem på markedet, og det er der ikke noget at sige til med den mængde af lækre produkter, de kommer med. Har du ikke allerede investeret i Ecookings Moisture Mask, bør du gøre det nu. De har nemlig udviklet en yderst fugtgivende maske, der også virker beroligende på huden. Dette skyldes i høj grad indholdet af aloe vera, mandelolie, agurkevand og hyaluronsyre.

Ecooking Moisture Mask er ideel til enhver hudtype, men bør især vælges til, hvis du lider af tør hud. For denne maske garanterer al den fugt til din hud, som den har brug for. Hvis du ikke er så god til at huske at bruge masker, kan du vælge at benytte din ansigtsmaske fra Ecooking som natcreme – altså hvor den ikke vaskes væk.

Det anbefales især at benytte Ecooking Peel Maske inden Moisture Mask, hvis du lider af uren hud eller blot vil have et endnu bedre resultat. Peel-masken fjerner nemlig døde hudceller fra dit ansigt.

Anvendelse af Ecooking Moisture Mask

Du skal påføre Ecooking Moisture Mask i et tyndt lag på afrenset hud. Masken skal sidde i cirka 10 minutter, hvorefter den kan vaskes af med vand. Huden er godt af en god serum eller creme efterfølgende, men produktet kan også benyttes som en form for natcreme.

Det kan vi lide:
 • Yderst fugtgivende maske med aloe vera, der også formår at berolige huden
 • Kan benyttes som både maske og natcreme
 • Ideel til alle hudtyper

Australian BodyCare Tea Tree Oil Face Mask – Ansigtsmaske til uren hud, der fjerner døde hudceller

Masken fra Australian Bodycare er en ansigtsmaske mod hudorme og urenheder, der ikke blot bekæmper nuværende urenheder, men også forebygger fremtidige ved at rense og eksfoliere i dybden. Dette er en af de gode ansigtsmasker, der både renser, fugter og efterlader huden glat og fin.

Derfor skal du vælge Australian BodyCare Tea Tree Oil Face Mask

Hvis du kæmper en brav kamp for at komme urenheder i dit ansigt til livs, så er det på tide, at du investerer i en Australian BodyCare Face Mask. Det særlige ved dette maske er, at den virker eksfolierende, da den indeholder sandeltræ-nøddeskaller. Dette fjerner skånsomt døde hudceller og renser dybt i porerne. På den måde undgår du, at bakterier danner nye bumser.

I realiteten er dette en muddermaske, da den er baseret på ler. Masken efterlader huden ren, glat, smidig og gennemfugtet. Produktet er fremstillet uden brugen af parabener, og så er den også vegansk, da der ikke er benyttet animalske ingredienser. Indholdet af Tea Tree olie bekæmper desuden eventuel inflammation i huden.

Anvendelse af Australian BodyCare Tea Face Mask

Denne maske skal påføres på afrenset hud i et jævnt lag over hele ansigtet. Efter cirka 10 minutter kan masken vaskes af med vand. Du bør benytte masken fra Australian Bodycare 1 til 2 gange om ugen i starten eller i perioder, hvor du bryder meget ud. Har du ikke så uren hud, kan du nøjes med én gang ugentlig.

Det kan vi lide:
 • Dybderensende maske med eksfolierende egenskaber (scrub mask)
 • Velegnet til bekæmpelse af uren hud og tilstoppede porer
 • Ikke nødvendigt at benytte ansigtsmasken flere gange om ugen

Origins Drink Up Intensive Overnight Mask – Økologisk og naturlig ansigtsmaske til tør hud

Man kan vist kun kategorisere denne ansigtsmaske fra Origins som en fugtmaske bedst i test. Masken bliver nemlig rost til skyerne af forbrugere, som alle oplever, hvordan ansigtsmasken giver intensiv fugtbehandling til den tørre hud. Som en ekstra bonus er produktet fremstillet med brug af økologiske og naturlige ingredienser.

Derfor skal du vælge Origins Drink Up Intensive Overnight Mask

Har din hud i den grad brug for fugt? Så bør du kigge efter en fugtgivende maske, såsom denne variant fra mærket Origins. Lige netop denne variant er en ekstremt populær fugtmaske, der roses af en lang række forbrugere. Du behøver altså ikke blot at stole på vores ord om, at denne maske er investeringen værd, når du forsøger at bekæmpe den tørre hud i ansigtet.

Fugtmasken garanterer dog ikke blot intens fugt til din hud. Den er også beriget med diverse ingredienser, der sikrer næring til huden. Helt overordnet set har denne ansigtsmaske altså en rig konsistens, der gavner din hud. Produktet indeholder blandt andet avocado og abrikoskerneolie. Derudover hjælper indholdet af japansk tang med at reparere hudens barriere og forebygge tegn på tidlig ældning.

Anvendelse af Origins Drink Up Intensive Overnight Mask

Du behøver ikke at vaske denne økologiske ansigtsmaske af igen. I stedet skal den blot påføres på ren og tør hud, hvorefter du kan gå i seng med masken på. Den skal gerne benyttes to gange om ugen. Er dit behov større, kan du godt benytte den lidt oftere.

Det kan vi lide:
 • Indeholder økologiske og naturlige ingredienser
 • Fugtgivende ansigtsmaske, der ikke virker fedtet på huden
 • Anbefales af forbrugerne

Miqura Bubble Facial Cleansing Sheet Mask 1 Piece – Charcoal dybderensende ansigtsmaske

Miqura Bubble Facial Cleansing Sheet Mask er en lidt anderledes maske, der bobler op, når den tages i brug. Boblerne sikrer huden næring og ilt, samt er med til at løsne eventuelle makeup-rester og snavs fra hudens overflade. Masken øger blodcirkulationen, mindsker porer og hudorme og resulterer i silkeblød hud.

Derfor skal du vælge Miqura Bubble Facial Cleansing Sheet Mask 1 Piece

Varianten fra Miqura adskiller sig en smule fra de andre varianter i denne test. Det skyldes, at masken er en sheet maske. Du lægger således masken på ansigtet frem for at påføre den som et jævnt lag. Derudover bobler denne maske op, hvorefter den tilfører næring og ilt til huden. Boblerne løsner eventuel gammel makeup og snavs, så huden rengøres i dybden.

Derudover indeholder denne maske effektive fibre fra trækul. Disse har en antibakteriel virkning, hvilket betyder, at masken er med til at mindske porer, hudorme og bakterier i huden. Din hud efterlades silkeblød, gennemfugtet og renset, når du bruger en Miqura Bubble Facial Cleansing Sheet Mask 1 Piece.

Anvendelse af Miqura Bubble Facial Cleansing Sheet Mask 1 Piece

Før du påfører produktet, bør du skylle ansigtet i lunkent vand og tørre efter, f.eks. med et håndklæde. Derefter kan du tage masken på ansigtet ved at placere hullerne ud for dine øjne og mund. Vent nu i mellem 5 og 8 minutter, så boblerne får tid til at skumme op.

Inden du tager masken af, kan du massere de overskydende bobler ind i huden ved hjælp af cirkulære bevægelser. Som sidste led skal du skylle af med lunkent vand igen.

Det kan vi lide:
 • Fibre fra trækul (charcoal) sikrer antibakteriel virkning
 • Virker anderledes, da masken “bobler op” for at rense i dybden
 • Resulterer i en mere sund udstråling og silkeblød hud

JorgObé Peel Off Mask – Den bedste peel-off ansigtsmaske

Med en JorgObé Peel Off Mask kan du komme urenheder til livs, da masken går ind og renser i dybden, samt forebygger mængden af tilstoppede porer. Produktet fjerner desuden overskydende talg, så den kan sagtens benyttes af personer med fedtet hud. Derudover er den fri for olier, silikone, farvestoffer og parabener.

Derfor skal du vælge JorgObé Peel Off Mask

Hvis du leder efter en ansigtsmaske, der skal hives af frem for at vaskes af, så skal du se nærmere på denne Peel Off Mask fra JorgObé. Masken er en black-mask, som går ind og renser i dybden, samt absorberer overskydende talg. Dette forebygger tilstoppelse af porerne, så din hud ser pænere ud. Produktet er egnet til alle hudtyper, men især til folk der kæmper med hudorme og urenheder. Ansigtsmasken promoveres som værende unisex.

Jorgobé Peel Off Mask formlen er baseret på sort kaolinler, egetræskul og diverse planteekstrakter, der virker beroligende på huden. Produktet er fremstillet i Danmark, hvorfor du roligt kan stole på, at det lever op til danske krav til produktionen af hudplejeprodukter. Derudover er masken fremstillet uden brug af kunstige farvestoffer, mineralske olier og silikone, samt uden parabener og animalske ingredienser, hvorfor ansigtsmasken er vegan-venlig.

Anvendelse af JorgObé Peel Off Mask

Før du smører JorgObé Peel Off Mask ud i ansigtet i et jævnt og dækkende lag, skal du først ryste produktet. Det er bedst, hvis du påfører produktet i forskellige zoner, f.eks. T-zonen, og ikke smører den på områder med hår.

Masken skal virke mellem 25 og 30 minutter. Du skal ikke begynde at hive i ansigtsmasken, før den er helt tør. Men når den er tør, kan du hive masken af, hvorefter ansigtet skal skylles med vand – gerne lunkent.

Afslut med skintonic og creme eller serum for at give huden lidt næring.

Det kan vi lide:
 • Nem at fjerne, når først masken er tørret ind
 • Fjerner effektivt overskydende talg og urenheder i dybden
 • Vegan-venlig og fremstillet uden farvestoffer, parabener, mineralske olier og silikone

Garnier Skinactive PureActive Charcoal Peel-Off Mask – Den bedste billige ansigtsmaske

Man behøver ikke at spare op i flere måneder for at få råd til denne peeling maske fra Garnier. Den sælges til en budgetvenlig pris, selvom du stadig får et produkt, der effektivt fjerner urenheder og forhindrer tilstoppede porer. Masken indeholder blandt andet kul og salicylsyre, hvorfor du kan se resultater efter at have brugt produktet et par gange.

Derfor skal du vælge Garnier Skinactive PureActive Charcoal Peel-Off Mask

Hvis du ikke har det største budget at købe en ansigtsmaske for, så er der ingen grund til panik. Du kan nemlig blot vælge denne peel maske fra Garnier. Produktet sælges til en ultra lav pris, selvom den har et hav af gode egenskaber. Du skal således ikke føle, at du går på kompromis med din hudpleje, blot fordi den ikke er lige så dyr som andre varianter.

Dette peeling produkt er udviklet med kul og salicylsyre. Disse to ingredienser er kendt for deres rensende egenskaber. Du får således effektivt fjernet snavs fra hudens overflade, samt absorberedet overskydende talg. Dette er medvirkende til, at hudorme og urenheder ikke er lige så markante. Du kan benytte peeling masken, uanset hvilken hudtype du har.

Anvendelse af Garnier Skinactive PureActive Charcoal Peel-Off Mask

Du behøver ikke at benytte produktet oftere end én til to gange om ugen. For at opnå det bedste resultat, skal du rense huden inden masken påføres i et jævnt lag. Efter cirka 20 minutter (muligvis 30 minutter, hvis du har lagt et tykkere lag), bør masken være tør. Du kan således trække den af.

Start gerne nedefra og træk opad, når masken skal fjernes.

Det kan vi lide:
 • Billig ansigtsmaske, der anbefales af forbrugere
 • Udviklet med kul og salicylsyre, hvorfor den er dybderensende

Vælg ansigtsmaske efter din hudtype

Det er utroligt vigtigt, at din hud får dét, som den har brug for. Af den grund skal du altid vælge hudplejeprodukter, der understøtter din hudtype. Dette gælder også for rensende produkter, såsom ansigtsmasker.

Vælger du den rette ansigtsmaske til din hudtype, opnår du de bedste resultater – og vil generelt opnå en pænere hud, der ikke skaller, er uren eller her tendens til rødme.

Fedtet hud

Hvis du lider af fedtet hud, skal du gå efter en ansigtsmaske uden olie. Din hud har nemlig allerede en overproduktion af talg, hvilket er årsagen til, at din hud er fedtet / ser skinnende ud. Af den grund er det ikke oplagt at tilføre endnu mere olie til hudens øverste lag.

Tør hud

Til den tørre hud skal der gerne bruges en fugtgivende ansigtsmaske. Med en fugtmaske vil du genoprette fugtbalance i huden, hvilket mindsker risikoen for udtørring. Bruger du en sådan ansigtsmaske regelmæssigt, kan du komme afskalning o.l. til livs.

Masken skal dog også gerne indeholder nærende ingredienser, så din hud blødgøres.

Sensitiv hud

Har du sensitiv hud, skal du passe meget på, hvilken ansigtsmaske du vælger. Det er ikke nok, blot at finde en god ansigtsmaske. Du skal have fingrene i en variant, der er skånsom mod huden – og gerne uden parabener, parfume o.l.

Helt generelt er det oplagt at gå efter produkter med opbygning af naturlige ingredienser, som både nærer og fugter huden, f.eks. aloe vera. Du kan også prioritere masker, der virker antiinflammatorisk.

Kombineret hud

Personer med kombineret hud har ofte en fedtet T-zone, men enten tør eller normal hud på kinderne. Du skal derfor gå efter ansigtsmasker, der er oliefri, nærer huden og sikrer godt med fugt.

Du kan udmærket benytte to forskellige produkter, hvis du har svært ved at finde én ansigtsmaske, der egner sig til din hud.

Normal hud

Hvis du har normal hud, har du praktisk talt frit valg på alle hylder. Du har nemlig mulighed for at vælge næsten enhver ansigtsmaske og få glæde af den. Alligevel skal du vælge en god ansigtsmaske, så du ikke får ødelagt balancen i huden – og dermed skaber hudproblemer for dig selv.

Moden hud

Du kan med fordel gå efter ansigtsmasker med opstrammende effekt, hvis du er lidt oppe i alderen. Masken kan således hjælpe med at mindske fine linjer og eventuelle ujævnheder i ansigtet. Men du skal også vælge et produkt, der derudover egner sig til din hudtype.

Hvordan bruger man en ansigtsmaske?

Det er lidt forskelligt fra ansigtsmaske til ansigtsmaske, hvordan den skal benyttes. Det skyldes, at der er flere typer af ansigtsmasker at vælge imellem.

Herunder kan du læse, hvad der er kendetegnende ved de forskellige varianter, og hvordan du bedst benytter dem. Vi vil dog altid anspore dig til at læse indlægssedlen eller på produktet, hvordan det anbefales, at det bruges, da ikke alle produkter er ens.

 • Traditionel ansigtsmaske: Den “almindelige” ansigtsmaske er en variant, der skal smøres på huden i et jævnt lag, hvorefter det skal have lov til at virke. Nogle gange skal produktet sidde på i 5 minutter, andre gange 10 – og i visse tilfælde lidt længere tid. Alle har de dog tilfælles, at de efterfølgende skal vaskes af, og gerne i lunkent vand
 • Natmaske: Nogle ansigtsmasker kan også bruges som såkaldte “natmasker”. Dette betyder, at du kan vælge at lade produktet sidde over natten frem for at vaske det af. Du skal dog sørge for at smøre et lidt tyndere lag på, hvis du ikke vasker det af efterfølgende
 • Sheet maske: En sheet maske er en reel maske, der lægges ovenpå huden. Den skal altså ikke smøres ud. Fordelen ved denne slags er, at du kan veksle mere mellem forskellige typer af ansigtsmasker, da de ofte kommer i pakker af én eller to stk
 • Peeling / peel off maske: En peeling eller peel maske påføres på samme måde som traditionelle ansigtsmasker. De skal dog have mulighed for at tørre, da det så er meningen, at du skal hive masken af. Dette resulterer i, at urenheder, døde hudceller, tilstoppede porer o.l. fjernes fra huden, da de sætter sig i masken i stedet
 • Skrubbe maske: Du kan godt købe en scrub mask, men de minder en del om ansigtsrens e.l. Fordelen ved at vælge en sådan variant er, at den ikke nødvendigvis skal sidde så længe, hvorfor den er oplagt at bruge i badet. Skrubbemasken fjerner døde hudceller og urenheder effektivt

Hvornår skal man bruge ansigtsmaske?

Mange tror fejlagtigt, at de først skal bruge ansigtsmasker, når huden er ekstra tør, uren, fedtet e.l. Men faktisk er det oplagt at benytte ansigtsmasker med jævne mellemrum – gerne 1 til 2 gange om ugen.

På den måde kan du komme tilstoppede porer, urenheder og bakteriedannelse til livs, før det når at føre til tydelige bumser, blackheads e.l.

Derudover sikrer masker næring og fugt til huden, hvilket fører til blød hud med mere glød. Ansigtsmasker er desuden ideelle for alle hudtyper, så længe du finder den variant, der passer til din hud.

Derfor bør du bruge ansigtsmaske regelmæssigt

Er du stadig ikke helt overbevist om, hvorfor du bør investere i de bedste ansigtsmasker? I så fald får du her 8 fordele ved at bruge ansigtsmasker regelmæssigt:

 • Du genopretter hudens fugtbalance
 • Huden tilføres en god mængde næring
 • Det er muligt at komme eventuelle hudproblemer til livs
 • Ansigtsmasker renser i dybden
 • Huden i dit ansigt bliver blødere
 • Du opnår en pænere glød
 • Flere ansigtsmasker er fremstillet uden parabener, parfume, farvestoffer o.l.
 • Du kan bekæmpe frie radikaler, hvis produktet har et højt indhold af antioxidanter

FAQ

Hvilken ansigtsmaske er bedst?

I denne ansigtsmaske test har vi kåret en Dermalogica Skin Hydrating Mask som værende bedst. Læs alt om de bedste ansigtsmasker og hvordan du finder den rette for din hudtype i artiklen.

Hvorfor bør man benytte en ansigtsmaske?

Ved regelmæssig brug af en ansigtsmaske, kan du komme urenheder, tilstoppede porer, døde hudceller m.fl. til livs. Dette giver en pænere hud, og mindsker forekomsten af f.eks. bumser og hudproblemer.

Hvad er forskellen på en peel og sheet maske?

En peel off maske skal smøres ud og derefter hives af, når den er tør. En sheet maske er en reel maske, der lægges på ansigtet. Du kan også vælge en almindelig maske, der vaskes af.

Hvad skal jeg være opmærksom på i købet af de bedste ansigtsmasker?

Du skal sikre dig, at du køber en variant, der passer til dit ansigt og din hudtype. Derudover skal du gøre dig nogle tanker om, hvilken type maske du ønsker. Læs mere i artiklen.