Bedste Balsam → 10 bedste balsammer i test + gode råd! (2022)

1
HairLust Hair Growth & Repair Conditioner

En af de bedste typer af balsam du kan købe netop nu er en Hair Growth & Repair Conditioner fra HairLust. Denne balsam er særligt genopbyggende og styrkende, hvilket gør den ideel til brug i tørt, ødelagt eller tyndt hår. Produktet er fuld af nærende og plejende ingredienser, der understøtter både hår og hårrødder. Derfor skal du vælge en HairLust Hair Growth & Repair Conditioner Hvis du gerne vil have en fantastisk balsam til dit…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
HairLust Hair Growth & Repair Conditioner##
Maria Nila True Soft Conditioner 125 kr. Beautygallery
Rudolph Care Forever Soft Conditioner 228,71 kr. Bryde Simonsen
Australian Bodycare Hair Loss Conditioner 265 kr. NordicFeel
L'Oréal Paris Hair Botanicals Rose & Geranium Radiance Conditioner##
Redken All Soft Conditioner 125,36 kr. Lyskin
Davines LOVE Curl Conditioner 185 kr. HairOutlet
Moroccanoil Smoothing Conditioner 155 kr. Plusshop
Aussie Aussome Volume Conditioner 29 kr. Motatos
Rønsbøl Extra Care Conditioner##

En god balsam er, i samspil med shampooen, ideel for, at håret har de bedste betingelser for vækst. Balsammen sørger desuden for, at håret altid ser flot, glansfuldt og velplejet ud. Af den grund har vi her samlet en række af de bedste balsammer på markedet, så du kan finde den bedste balsam til dig. Selvom du allerede har en god conditioner, så vil vi anbefale dig at læse artiklen, da du kan få et indblik i udvalget og se, om der ikke skulle være en endnu bedre balsam derude til dit hår. De nedenstående produkter har således alle sammen klaret sig godt i test af balsam, og du kan derfor trygt stole på, at du her finder den bedste balsam i test for dig.

HairLust Hair Growth & Repair Conditioner – Den bedste balsam

En af de bedste typer af balsam du kan købe netop nu er en Hair Growth & Repair Conditioner fra HairLust. Denne balsam er særligt genopbyggende og styrkende, hvilket gør den ideel til brug i tørt, ødelagt eller tyndt hår. Produktet er fuld af nærende og plejende ingredienser, der understøtter både hår og hårrødder.

Derfor skal du vælge en HairLust Hair Growth & Repair Conditioner

Hvis du gerne vil have en fantastisk balsam til dit hår, så skal du investere i en HairLust Hair Growth & Repair Conditioner. Denne balsam er nemlig særlig proteinrig, hvilket gør den optimal til brug i tørt, tyndt eller ødelagt hår, da proteinerne hjælper med at genopbygge håret og hårrødderne indefra. På den måde får du bedre beskyttede og mere modstandsdygtige lokker, der ikke har lige så nemt ved at knække. Som en ekstra bonus er denne balsam endda både økologisk og vegansk.

Balsammen indeholder en række økologiske ingredienser, heriblandt aktive veganske mikro proteiner, aloe vera og kakaosmør. Tilsammen sørger disse ingredienser for, at hårets livscyklus forlænges og gendanner både længde og fylde. Aloe veraen virker ultra fugtgivende, så dit hår altid har den rette fugtbalance. Derudover sørger de essentielle fedtsyrer fra kakaosmør for at tilføre næring til håret. HairLust Hair Growth & Repair Conditioner kan reelt benyttes af alle hårtyper, selvom den virker bedst på skadet, tyndt og tørt hår.

Det kan vi lide:
 • Certificeret økologisk og vegansk
 • Genopbygger og styrker hår og hårrødder
 • Særligt velegnet til tørt, ødelagt eller tyndt hår, men kan benyttes af alle hårtyper

Maria Nila True Soft Conditioner – Den bedste balsam til tørt hår

Maria Nila True Soft Conditioner er specielt udviklet til bekæmpelse af tørt hår. Af den grund virker denne balsam umådelig fugtgivende. Derudover er conditioneren veganer venlig, parabenefri og sulfatfri, samt beskytter håret mod solens UV stråler. Du får altså alt godt samlet i én balsam.

Derfor skal du vælge en Maria Nila True Soft Conditioner

Hvis du lider af tørt hår og gerne vil være sikker på, at dit hår fremover får nok fugt, så skal du se nærmere på denne Maria Nila True Soft Conditioner. Formlen er nemlig specielt udviklet til at tage godt hånd om tørt hår, og derfor virker denne balsam både ultra fugtgivende og blødgørende på håret. Derudover er den med til at styrke hårets struktur. Maria Nila True Soft Conditioner indeholder bl.a. arganolie, der hjælper med at modvirke krus og statisk elektricitet. Derudover sørger olien også for at give håret en smuk glans, så håret ikke ser så tørt ud.

Maria Nila True Soft Conditioner er desuden udviklet med Colour Guard Complex teknologi, hvilket gør denne balsam ideel for personer med farvet hår. Colour Guard Complex hjælper nemlig med at reducere farvetab, så hårfarven holder længere. Derudover beskytter conditioneren håret mod solens UV stråler og frie radikaler. Ingredienslisten er desuden veganer venlig og uden parabener og sulfater.

Det kan vi lide:
 • Parabene- og sulfatfri, samt virker beskyttende over for frie radikaler
 • Beskytter håret mod solens skadelige UV stråler
 • Reducerer farvetab, så eventuel hårfarve holder længere

Rudolph Care Forever Soft Conditioner – Den bedste økologiske balsam

En Rudolph Care Forever Soft Conditioner kan benyttes af alle hårtyper og af både mænd og kvinder, da conditioneren har en række milde duftnoter. Balsammen består af økologiske ingredienser, hvoraf 96% af indholdet er af naturlig oprindelse.

Derfor skal du vælge en Rudolph Care Forever Soft Conditioner

Hvis du foretrækker at benytte økologiske produkter i din hårplejeserie, så skal du tilføje denne Rudolph Care Forever Soft Conditioner til din liste. Balsammen har nemlig en økologisk ingrediensliste, hvor 96% af ingredienserne har en naturlig oprindelse og 26% kommer fra certificeret økologisk landbrug. Du kan derfor stole på, at der er benyttet gode og naturlige ingredienser til fremstillingen af dette produkt.

Rudolph Care Forever Soft Conditioner indeholder bl.a. en blanding af økologisk avocadoolie, honning og morgenfrue. Disse ingredienser hjælper med at genopbygge håret, samt tilføre det en optimal mængde næring. Conditioneren har en cremet konsistens med milde duftnoter af hindbær og viol. Ved brug af produktet får du både blødt og sundt hår, der er nemt at rede ud. Håret vil desuden ikke blive tungt, fladt eller fedtet, når du benytter en Rudolph Care Forever Soft Conditioner.

Det kan vi lide:
 • Milde duftnoter, der gør balsammen ideel til både mænd og kvinder
 • Efterlader håret næret, sundt og blødt
 • Økologisk og naturlig ingrediensliste

Australian Bodycare Hair Loss Conditioner – En balsam mod hårtab

Australian Bodycare Hair Loss Conditioner er en fantastisk redning til personer, der lider af hårtab eller har meget tyndt hår. Balsammen går nemlig ind og styrker håret og hårsækkene, samt genopretter hovedbundens balance. På den måde vil du få mere modstandsdygtigt og sundere hår.

Derfor skal du vælge en Australian Bodycare Hair Loss Conditioner

Hvis du lider af tyndt hår eller decideret hårtab, så kan denne balsam fra Australian Bodycare være med til at forebygge problemet. En af de vigtigste ingredienser i produkterne i Hair Loss serien (og de resterende produkter fra Australian Bodycare) er Tea Tree Oil. Denne olie er en naturlig og æterisk olie, der udvindes fra træet Melaleuca Alternifolia. Tea Tree Oil har antibakterielle og anti inflammatoriske egenskaber, hvilket bl.a. hjælper med at genoprette hudens normale bakterieflora. Australian Bodycare Hair Loss Conditioner går altså ind og hjælper din hovedbund med at genoprette balancen, så håret og hårsækkene ikke er nær så udsat.

Ved at benytte Australian Bodycare Hair Loss Conditioner vil du desuden også mindske irritation og kløe fra hovedbunden, hvis du lider af det. Produktet er 100% vegansk, da det på ingen måde indeholder animalske ingredienser. Derudover får du også en parabenefri balsam, der fint understøtter alle hårtyper, men særlig er velegnet til tyndt hår eller folk, der lider af hårtab. Du opnår det bedste resultat, hvis du benytter denne balsam i samspil med de andre produkter i Hair Loss serien.

Det kan vi lide:
 • Antibakterielle egenskaber, der genopretter den naturlige bakterieflora
 • Modvirker eventuelt begyndende hårtab
 • 100% vegansk, da den er fremstillet af naturlige produkter, såsom Tea Tree Oil

L’Oréal Paris Hair Botanicals Rose & Geranium Radiance Conditioner – Den bedste balsam til farvet hår

Du kan med fordel investere i en L’Oréal Paris Hair Botanicals Rose & Geranium Radiance Conditioner, hvis du har farvet hår, da denne balsam hjælper med at bibeholde farven og tilføre håret nok fugt. Derudover er balsammen fri for farvestoffer, parabener og silikone.

Derfor skal du vælge en L’Oréal Paris Hair Botanicals Rose & Geranium Radiance Conditioner

Har du farvet hår? Og vil du gerne investere i en beskyttende balsam med ingredienser af naturlig oprindelse? I så fald er en L’Oréal Paris Hair Botanicals Rose & Geranium Radiance Conditioner nok lige noget for dig. Denne balsam er optimal til folk med glansløst eller farvet hår, da den fugter og blødgør håret i dybden. Det giver glans til håret og mindsker reduceringen af farven i håret. Conditioneren passer til de fleste hårtyper og har en god konsistent, samt en rolig duft.

L’Oréal Paris Hair Botanicals Rose & Geranium Radiance Conditioner indeholder bl.a. olier fra soja, kokos og geranium, hvilket netop sikrer en optimal fugtbalance og gør håret nemt at rede ud efter brug. Derudover er denne balsam produceret uden brugen af silikone, parabener eller farvestoffer.

Det kan vi lide:
 • Beskytter hårfarven og sikrer glansfuldt hår
 • Parabene- og silikonefri, samt fremstillet uden brug af farvestoffer
 • Ingredienser af naturlig oprindelse

Redken All Soft Conditioner – Til dig, der ønsker en blødgørende balsam

En Redken All Soft Conditioner giver intens blødhed og glans til håret og kan endda benyttes af alle hårtyper. Produktet hjælper med at tilføre næring til håret proteiner, så det bliver mere modstandsdygtigt og dermed også stærkere.

Derfor skal du vælge en Redken All Soft Conditioner

Hvis du lider af meget glansløst hår, så kan en Redken All Soft Conditioner muligvis være din løsning for at få glansfuldt og medgørligt hår. Produktet kan benyttes af alle hårtyper, men hjælper især personer med tørt eller slidt hår, da den styrker håret egne proteiner. Dette sker gennem Redkens eksklusive interlock protein network og keratin enrich complex teknologi, der bl.a. indeholder arganolie.

Ved brug af denne All Soft Conditioner fra mærket Redken, vil dit hår opnå optimal og intens blødhed og glans. Samtidig bliver håret mere medgørligt og smidigt, samt modstandsdygtigt.

Det kan vi lide:
 • Blødt og glansfuldt hår
 • Modstandsdygtigt hår grundet styrkning af hårets proteiner

Davines LOVE Curl Conditioner – Den bedste balsam til krøller

Davines LOVE Curl Conditioner er en ideel investering til personer, der gerne vil bibeholde deres krøller eller bølger, samt sikre sig, at de får optimal pleje i dagligdagen. Denne balsam hjælper nemlig med at øge hårets elasticitet og plejer krøllet og bølget hår i dybden.

Derfor skal du vælge en Davines LOVE Curl Conditioner

For ikke at ødelægge krøller og bølger i håret, så er det vigtigt, at man benytter de rigtige produkter, der optimalt understøtter ens hårtype. Davines LOVE Curl Conditioner er ideel til personer med krøller eller bølger, da balsammen både fugter og plejer håret uden at tynge det ned. Produktet indeholder bl.a. mandelekstrakt, der er med til at øge hårets elasticitet og sikrer lethed i håret, så det ikke føles tungt i løbet af dagen.

Davines LOVE Curl Conditioner er med til at definere håret naturlige bevægelser og vil efterlade håret velplejet og smukt efter hver brug. Som en ekstra bonus er denne balsam fri for parabener, og du kan derfor benytte din nye balsam uden dårlig samvittighed, da der ikke er unødige kemikalier i produktet.

Det kan vi lide:
 • Fri for parabener
 • Øger håret elasticitet og giver fylde
 • Optimal til brug i krøllet eller bølget hår

Moroccanoil Smoothing Conditioner – Den bedste sulfat-, fosfat- og parabenefrie balsam

Med en Moroccanoil Smoothing Conditioner får du en yderst skånsom balsam, der især er velegnet til at blødgøre håret, så det er nemmere at rede ud efter hårvasken. Produktet efterlader altså håret medgørligt, blødt og sundt.

Derfor skal du vælge en Moroccanoil Smoothing Conditioner

Alle hårtyper kan benytte sig af denne skønne Smoothing Conditioner fra mærket Moroccanoil, da den hjælper med at gøre håret mere medgørligt og silkeblødt. Derudover sørger balsammen dog også for at gendanne opbrugte aminosyrer i håret og hårrødderne for at styrke og tilpasse hårets naturlige keratinstruktur. Her er det især ingredienserne arganolie og argansmør, der hjælper dig til sundt, medgørligt og glat hår. Du kan med fordel benytte denne balsam i samspil med Moroccanoil Smoothing Shampoo for at opnå det bedste resultat, der desuden også vil holde i længere tid.

En af de helt særlige fordele ved at vælge en Moroccanoil Smoothing Conditioner over andre conditioners er, at denne balsam både er sulfatfri, fosfatfri og parabenefri. På den måde tilfører du ikke en unødvendig mængde af kemikalier til dit hår. Balsammen fungerer desuden også farvebeskyttende, hvis du har farvet hår.

Det kan vi lide:
 • Skånsom balsam med farvebeskyttende egenskaber
 • Antioxidant rige og nærende ingredienser
 • Fri for parabener, fosfat og sulfater

Aussie Aussome Volume Conditioner – Til dig, der ønsker volumen i håret

Aussie Aussome Volume Conditioner er beriget med australsk humle og aloe vera, hvilket sikrer dig en god balsam, der både blødgør og fugter håret. Produktet kan udmærket benyttes af personer med fint hår, da den ikke virker tyngende på håret.

Derfor skal du vælge en Aussie Aussome Volume Conditioner

Uanset om du har fint hår eller mere normalt hår, så kan du med fordel investere i en Aussie Aussome Volume Conditioner, da denne balsam hjælper med at blødgøre håret. Samtidig sørger balsammen for at opretholde eller genoprette en optimal fugtbalance i dit hår og hovedbund, så dit hår ikke bliver tørt. Ved at benytte en Aussie Aussome Volume Conditioner, når du vasker hår, vil du få et hår der både er lettere og style og ser fyldigere ud. Derudover vil dit hår også blive mere glansfuldt. Det skyldes at håret efter behandling med denne balsam stråler af liv og vitalitet.

Aussie Aussome Volume Conditioner indeholder bl.a. australsk humle og aloe vera. Det er lige netop disse ingredienser, der sørger for at produktet tilfører den optimale mængde af fugt, tekstur, glans og blødhed til håret. Hvis du er træt af kedeligt og fladt hår, så er det altså denne balsam, der kan være din redning.

Det kan vi lide:
 • Blødgørende og fugtende balsam, der tilfører håret tekstur
 • Kan benyttes af alle hårtyper, og er særligt velegnet til brug i fint hår

Rønsbøl Extra Care Conditioner – En god balsam til alle hårtyper

Med en Rønsbøl Extra Care Conditioner vil du få tilført en optimal mængde fugt til håret samtidig med, at det bliver styrket. Håret vil desuden også blive repareret, hvis det på nogen måde er skadet ved brug af denne balsam. Derudover får du naturligvis silkeblødt og glansfuldt hår, selvom produktet ikke indeholder parabener, parfume eller farvestoffer.

Derfor skal du vælge en Rønsbøl Extra Care Conditioner

Du kan reelt benytte en Rønsbøl Extra Care Conditioner uanset hvilken hårtyper du har, da denne balsam både er skånsom og fremstillet uden brugen af farvestoffer, parfume og parabener. Det gør balsammen perfekt til sensitiv hud og fint hår, men også til brug i normalt eller skadet hår. Rønsbøl Extra Care Conditioner virker endda reparerende på håret, så hvis dit hår på nogen måde er ødelagt, så vil denne balsam hjælpe med at genopbygge det.

Rønsbøl Extra Care Conditioner er en yderst fugtgivende balsam, der hjælper med at opretholde en god fugtbalance i hovedbunden. Derudover efterlader balsammen håret stærkere og silkeblødt. På den måde bliver håret både mere modstandsdygtigt og lettere at rede igennem efter brug.

Det kan vi lide:
 • Fremstillet uden brugen af parabener, parfume eller farvestoffer
 • Kan benyttes af alle hårtyper, da den er skånsom og ikke virker tyngende
 • Reparerer skadet hår og styrker håret på ny

Sådan bruger du balsam optimalt

Balsam er jo reelt et mere plejende produkt, da det er shampooen, der vasker håret rent for snavs, overskydende produktrester og bakterier. Af den grund skal du tænke din balsam som produktet, der skal tilføre dit hår og din hovedbund en optimal mængde fugt, pleje og næring, så det kan modstå dagens strabadser. Det er netop også derfor du skal tage dig tiden til at lade din balsam virke, når du er i bad. Du gør faktisk dit hår en tjeneste ved at vente med at skylle balsammen ud til der er gået et par minutter.

Derudover skal du gerne primært benytte balsam i dine spidser og hårlængder. Du kan udmærket massere en lille smule balsam ind i hovedbunden, men det er altså dine spidser, der har mest brug for balsammen. Du risikerer desuden også at få fedtet og tungt hår, hvis du benytter for meget balsam – især i hovedbunden. Balsam kan nemlig være en medvirkende årsag til, at hovedbunden ikke kan ånde optimalt. Dette er især gældende, hvis din balsam indeholder silikone eller mineralske olier, da disse ingredienser lægger sig om hårstrået og forhindrer næringsstofferne i at trænge ned i hårstrået. Af den grund skal du helst undgå conditioners med silikone og mineralske olier, samt undgå at benytte for meget balsam, når du vasker dit hår.

Gode tips til at vælge den bedste balsam for dig

 • Vælg altid en balsam, der understøtter din hårtype, så du ikke fremprovokerer en ubalance i hovedbunden eller skader håret på anden vis
 • Benyt en shampoo og balsam fra samme serie – det kan være med til at give dig det fulde udbytte af produkterne, da de understøtter hinanden på en anden måde end et mix af produkter gør (du kan dog udmærket benytte produkter fra forskellige serier)
 • Benyt en farvebeskyttende balsam, hvis du farver dit hår
 • Undgå en balsam med for mange kemikalier – brug helst naturlige produkter
 • Hold øje med hvor længe din balsam skal sidde i før du køber produktet. Det nytter trods alt ikke noget, at du køber en balsam, der skal sidde i minimum 5 minutter, men at du altid har tid til dette, når du vasker hår.

Balsam fungerer bedst efter brugen af en god shampoo

Dit hår vil ofte have brug for både shampoo og balsam for at være sundt og se glansfuldt, rent og pænt ud. Det skyldes, at hvert produkt tilfører gode næringsstoffer og fugt til dit hår, hårstrå og hovedbund. Derudover trænger en balsam dybere ind i håret, hvis du først har vasket det grundigt med shampoo, da al snavs i så fald er fjernet fra håret. Vidste du f.eks. at man helst skal vaske håret á to omgange med shampoo for at få det optimale ud af sin hårvask?

Der er mange gode råd til brug af shampoo, men det vigtigste er egentlig, at du skal benytte en god shampoo, der understøtter din hårtype og tager optimal vare på det. Hvis du gerne vil have lidt hjælp til valg af den helt rigtige shampoo for dig, så kan du med fordel læse vores guide til de bedste shampooer her. I artiklen finder du også råd og vejledning til brug af shampoo, så dit hår virker renere og friskere i længere tid efter hårvask.

Balsam eller hårkur?

Du kan sagtens benytte både balsam og hårkur i dit hår, hvis det har brug for ekstra pleje. Hvis du benytter en hårkur, der skal i håret, mens du er i bad, så skal du dog huske på, at den skal puttes i håret mellem shampoo og balsam – ikke efter du har vasket håret med balsam. Helt grundlæggende er balsam nemlig med til at lukke hårstråene, mens den yder pleje, fugt og beskyttelse til håret, og derfor vil du ikke få det optimale ud af din hårkur, hvis du putter den i håret efter balsam.