Bedste Foundation (2020) → Top 10 bedste foundations netop nu

Indholdsfortegnelse

Foundation, bruncreme, mineral pudder, BB cream… Ja, vi har efterhånden mange navne for de produkter, der hjælper os med at dække urenheder og udjævne hudtonen i ansigtet. Du kan få mange forskellige typer af foundations, men hvilken variant er egentlig den bedste foundation? Dét har vi sat os for at undersøge, så du hurtigt kan finde frem til den rigtige type foundation for din hudtype og ikke mindst din hudtone. I denne artikel har vi således samlet de produkter, der har klaret sig bedst i foundation test. Du kan altså roligt stole på de nedenstående produkters virke.

Lancôme Teint Idole Ultra Cushion#1 Lancôme Teint Idole Ultra Cushion – Den bedste foundation

Lancôme Teint Idole Ultra Cushion er en flydende foundation udviklet med en kompakt cushion teknologi, der gør den let at påføre og sikrer, at du får et særdeles langvarigt hold. Derudover indeholder dette produkt også solfaktor 50, så den kan benyttes i de varme sommermåneder.

 • Sikrer ensartet og mat hud, samt langvarigt hold
 • Oliefrit produkt
 • Indeholder solfaktor 50 for beskyttelse mod solens UV stråler
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
219,00 219,00 til butik

Derfor skal du vælge en Lancôme Teint Idole Ultra Cushion

Hvis du gerne vil være sikker på at bestille en sikker vinder hjem, så skal du investere i denne Lancôme Teint Idole Ultra Cushion. Denne foundation hjælper dig nemlig med at få ensartet hud, der varer ved hele dagen, så du ikke skal friske makeuppen op flere gange i løbet af dagen. Det er altså en ultra holdbar foundation med en god dækkeevne. Lancôme Teint Idole Ultra Cushion er udviklet som en flydende foundation, men i kompakt cushion teknologi, der gør den nem at påføre.

Lancôme Teint Idole Ultra Cushion er desuden oliefri og indeholder solfaktor 50, så du også har optimal beskyttelse mod solens stråler. Du kan få denne foundation i otte forskellige farver.


Maybelline Fit Me Luminous + Smooth Foundation#2 Maybelline Fit Me Luminous + Smooth Foundation – Den bedste foundation med en let konsistent

Med en Maybelline Fit Me Luminous + Smooth Foundation vil det ikke nødvendigvis føles som om, at du har foundation på, da denne variant har en meget let konsistent. Du vil derfor ikke føle dig tynget af din makeup.

 • Virker udglattende og fugtgivende
 • Let konsistent, der giver et flot finish
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
89,00 89,00 til butik
114,95 114,95 til butik

Derfor skal du vælge en Maybelline Fit Me Luminous + Smooth Foundation

Hvis du er på jagt efter en foundation, der ikke er alt for tung, så skal du have fingrene i denne Maybelline Fit Me Luminous + Smooth Foundation. Dette produkt er nemlig fremstillet med en særlig let konsistent, der gør den nem at arbejde med og sikrer, at foundationen ikke tynger. Derudover får du naturligvis også en flot finish hver gang, da farvepigmenterne er udviklet til at passe de forskellige hudtoner perfekt.

Maybelline Fit Me Luminous + Smooth Foundation virker desuden også udglattende og fugtgivende, så din hud ikke bliver tør, selvom du benytter denne foundation på daglig basis. Du har mulighed for at vælge din Maybelline Fit Me Luminous + Smooth Foundation i farverne: ivory, natural ivory, soft honey, natural beige og porcelain.


Smashbox Studio Skin 24Hour Wear Hydrating Foundation#3 Smashbox Studio Skin 24Hour Wear Hydrating Foundation – Den bedste langtidsholdbare foundation

Smashbox Studio Skin 24Hour Wear Hydrating Foundation er en langtidsholdbar foundation, der samtidig giver fugt til huden. Produktet er svedresistent, hvilket er en af årsager til, at den kan holde helt op til 24 timer. Samtidig dække foundationen naturligvis optimalt, så alle skønhedsfejl udviskes.

 • Holdbar i op til 24 timer og er bl.a. svedresistent
 • Fremstillet uden brugen af animalske ingredienser (vegansk)
 • Indeholder plejende hyaluronsyre
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
270,00 270,00 til butik

Derfor skal du vælge en Smashbox Studio Skin 24Hour Wear Hydrating Foundation

Vil du gerne være sikker på, at din foundation kan holde til alle dagens strabadser uden, at den fader? I så fald skal du overveje at investere i en Smashbox Studio Skin 24Hour Wear Hydrating Foundation. Denne foundation er nemlig ultra langtidsholdbar, hvor det er bevist, at den kan holde op til 24 timer. Det skyldes bl.a., at foundationen er fugtigheds- og svedresistent – den kan altså sagtens gå sammen med træning. Du får naturligvis også en optimal dækning, da foundationen med sine lysspredende partikler sikrer en naturlig udviskning af skønhedsfejl. Du har mulighed for at få mellem medium og fuld dækning.

Smashbox Studio Skin 24Hour Wear Hydrating Foundation indeholder desuden også hyaluronsyre, der er med til at give pleje til din hud, så den ikke tørrer ud under foundationen. Derudover er produktet vegansk og fri for olie.


Nilens Jord Skin Velour Foundation#4 Nilens Jord Skin Velour Foundation – Den bedste veganske foundation

Med en Nilens Jord Skin Velour Foundation kan du være sikker på, at din foundation er miljøvenlig, da den både er vegansk og parfumefri. Produktet er altså velegnet til selv folk med sart hud. Derudover hjælper produktet med at pleje og fugte huden under foundationen, hvilket giver et pænere resultat.

 • Vegansk produkt, da det er fremstillet uden brugen af animalske ingredienser
 • Parfume- og oliefri
 • Indeholder hyaluronsyre, der fugter og plejer huden
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
240,00 240,00 til butik

Derfor skal du vælge en Nilens Jord Skin Velour Foundation

Hvis du foretrækker veganske produkter, så skal du se nærmere på en Skin Velour Foundation fra mærket Nilens Jord. Denne foundation er nemlig vegansk, da den er fremstillet uden brugen af animalske ingredienser. Derudover er produktet også fri for parfume og oliefri, hvilket gør den ideel til brug på sart eller allergisk hud. Som en ekstra bonus indeholder Nilens Jord Skin Velour Foundation hyaluronsyre, der er aldeles fugtgivende, samt hjælper med at minimere skinnende hud og får porerne til at virke mindre.

Nilens Jord Skin Velour Foundation er en let og flydende foundation, der kan give mellem medium og høj dækkeevne. Du får en ensartet nuance over hele området i op til otte timer ved brug af dette produkt. Foundationen blender naturligt ind i huden, så du efterlades med en jævn tone og mat finish. Produktet findes i farverne: aspen, walnut, maple og pine, så der er noget for både den lyse og mørkere hud.


Youngblood Loose Mineral Foundation#5 Youngblood Loose Mineral Foundation – Den bedste mineral foundation

Med en Youngblood Loose Mineral Foundation har du mulighed for at dække i lige præcis den mængde du har behov for, da foundationen både kan benyttes som en concealer, foundation og pudder. Produktet er desuden utrolig let og derfor også nemt at påføre.

 • Letvægts og silkeblød mineral foundation
 • Olie-, parabene-, parfume- og talkumfri
 • Multifunktionel, da den både kan benyttes som concealer, foundation og pudder
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
259,00 259,00 til butik
379,00 379,00 til butik

Derfor skal du vælge en Youngblood Loose Mineral Foundation

Hvis du er på jagt efter en fantastisk mineral foundation, så er en Youngblood Loose Mineral Foundation lige noget for dig. Denne mineral foundation er nemlig dejlig let i konsistensen og derfor også nem at påføre. Din hud bliver naturlig at se på, og så vil du nok ikke engang selv kunne mærke, at du har makeup på. Den lette konsistent gør desuden produktet velegnet som både concealer, pudder og foundation.

Youngblood Loose Mineral Foundation giver altså en naturlig dækning og flot glød. Produktet er endda fri for olie og så indeholder den heller ingen parabener, talkum eller parfume. Den er altså velegnet for alle hudtyper. Denne foundation findes desuden i 15 forskellige nuancer, så der er noget til enhver hudtone.


Clinique Even Better Makeup SPF 15#6 Clinique Even Better Makeup SPF 15 – Den bedste aldersforebyggende og pigmentbehandlende foundation

Clinique Even Better Makeup SPF 15 kan benyttes af alle hudtyper og er fremragende til personer, der gerne vil have hjælp til forebyggelse af pigmentforandringer, mørke områder, misfarvninger og aldringstegn. Produktet plejer nemlig ansigtet under brug i en sådan grad, at resultaterne også kan ses efterfølgende.

 • Forebygger pigmentforandringer, misfarvninger og aldringstegn
 • Langtidsholdbar foundation til alle hudtyper
 • Parfumefri og allergitestet
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
229,00 229,00 til butik

Derfor skal du vælge en Clinique Even Better Makeup SPF 15

Vil du gerne have en foundation, der gør mere end bare at dække urenheder og udjævne hudtonen? I så fald skal du tilføje denne Clinique Even Better Makeup SPF 15 til din liste. Foundationen giver nemlig en optimal dækning, der føles let på huden, men det er ikke det bedste ved produktet. Imens den virker dækkende arbejder foundationen også med at mindske synligheden af misfarvninger, lysne mørke områder i huden og beskytte en eventuel fremtidig misfarvning. Derudover virker produktets plejende ingredienser også aldersforebyggende. Dét er da smart!

Hvis du benytter Clinique Even Better Makeup SPF 15 i 4-6 uger vil du begynde at kunne se ændringerne i huden, selv når du ikke har makeup på. Som en ekstra bonus er foundationen langtidsholdbar og god for alle hudtyper. Du kan faktisk vælge mellem 10 forskellige toner. Produktet er også allergitestet og fri for parfume.


Bare Minerals Blemish Rescue Loose Powder Foundation#7 Bare Minerals Blemish Rescue Loose Powder Foundation – Den bedste foundation til uren hud

Bare Minerals Blemish Rescue Loose Powder Foundation er velegnet til brug på uren hud, da den ikke kun dækker optimalt, men også hjælper med at bekæmpe urenhederne. Samtidig tilfører produktet også en god mængde fugt til huden, så resultater ser pænere ud.

 • Bekæmper urenheder i huden og mindsker forekomsten af porer
 • Mineral pudder-foundation, der føles let på huden
 • Hjælper huden med at opretholde fugtbalancen
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
329,00 329,00 til butik

Derfor skal du vælge en Bare Minerals Blemish Rescue Loose Powder Foundation

Lider du af uren hud? Så kan det være en fordel at investere i en Bare Minerals Blemish Rescue Loose Powder Foundation, da denne ikke kun hjælper dig med at dække urenhederne, men også mindsker forekomsten af porer, urenheder og knopper i længden. Du får derfor en optimal foundation, der både forebygger og dækker uden problemer. De rensende egenskaber i foundationen kommer fra dens indhold af 0,5% salicylsyre, zink, svovl og kaoliner. Tilsammen holder de huden mat og renser i dybden.

Bare Minerals Blemish Rescue Loose Powder Foundation har også plejende egenskaber, da bl.a. mineralkomplexet hjælper med at bevare hudens fugtniveau, og så hjælper ingrediensen havre protein med at berolige huden. Efter bare tre uger vil du kunne se resultater på huden – selv uden foundation. Produktet findes i ni forskellige toner, der passer til både lyse, medium og mørke hudtoner.


Nilens Jord Silky Skin Foundation#8 Nilens Jord Silky Skin Foundation – Til dig, der ønsker en naturlig glød

Nilens Jord Silky Skin Foundation er en cremet og fugtgivende foundation, der kan benyttes af alle hudtyper. Produktet har en medium dækkeevne, der hjælper med at give glattere og finere tekstur i ansigtet.

 • Giver et naturligt look grundet den lette konsistens
 • Medium dækkeevne
 • Ingen parfume eller animalske ingredienser
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
260,00 260,00 til butik

Derfor skal du vælge en Nilens Jord Silky Skin Foundation

Mærket Nilens Jord er gode til at lave makeup produkter, der ikke føles for tunge på huden. Deres Silky Skin Foundation er ingen undtagelse, da denne foundation er udviklet med en let konsistens, der dog stadig formår at være en smule cremet. Det gør foundationen let at påføre og sikrer, at din hud efterlades med en jævn tone efter påførsel. Det er netop disse egenskaber, der får din hud til at virke naturlig selv med makeup på.

Nilens Jord Silky Skin Foundation er desuden en fugtgivende, næringsrig og beskyttende foundation, der hjælper din hud til en glattere og finere tekstur grundet opbygningen af vitamin B3 og provitamin B5. Produktet har en medium dækkeevne, der udmærket kan skjule mindre urenheder. Derudover får du også et parfumefrit og vegansk produkt, hvis du investerer i en Silky Skin Foundation fra Nilens Jord. Produktet findes i otte forskellige farvenuancer.


Clarins Pore Perfecting Matifying Foundation#9 Clarins Pore Perfecting Matifying Foundation – Den bedste foundation til fedtet hud

Clarins Pore Perfecting Matifying Foundation virker både matterende og fugtgivende, hvilket gør den optimal til brug på fedtet eller normal hud. Produktet dækker synlige porer og fine linjer uden problemer.

 • Får synlige porer og linjer til at virke mindre
 • Indeholder beskyttende og fugtgivende planteekstrakter
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
222,50 325,00 til butik

Derfor skal du vælge en Clarins Pore Perfecting Matifying Foundation

Du kan med fordel investere i en Clarins Pore Perfecting Matifying Foundation, hvis du har fedtet eller normal hud, da denne foundation indeholder beskyttende og fugtgivende planteekstrakter, der virker godt på disse hudtyper. Disse er med til at give en mat og fejlfri finish, mens foundation går ind og mindsker synligheden af urenheder, porer og fine linjer. Foundationen har en cremet konsistens, der gør det nemt at blende den med din hudtone.

Clarins Pore Perfecting Matifying Foundation virker matterende, så eventuelt genskin fra huden ikke trænger igennem. Produktet kan købes i farverne nude amber, nude ivory eller nude honey, hvilket gør den oplagt til lidt lysere hudnuancer.


Bare Minerals BareSkin Pure Brightening Serum Foundation#10 Bare Minerals BareSkin Pure Brightening Serum Foundation – Den bedste foundation med solfaktor

Bare Minerals BareSkin Pure Brightening Serum Foundation hjælper dig til en ensartet hudtone, mens den beskytter din hud mod solens UV stråler, da produktet indeholder solfaktor 20. Derudover er foundationen produceret uden parabener og silikone.

 • Indeholder solfaktor 20 for ekstra beskyttelse
 • Fremstillet uden brugen af parabener, duft, olie og silikone
 • Lysnende egenskaber
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Derfor skal du vælge en Bare Minerals BareSkin Pure Brightening Serum Foundation

Denne Bare Minerals BareSkin Pure Brightening Serum Foundation er baseret på mineraler, hvilket giver den en tynd konsistens, gør den nem at påføre og sikrer en naturlig finish. Du kan altså være sikker på at få en ensartet hudtone med denne foundation, og så vil den lysnende virkning desuden give et mere friskt look. Produktet indeholder kun et minimum af ingredienser – og ingredienslisten indeholder hverken parabener, duft, olie eller silikone, hvilket gør den velegnet til alle hudtyper.

Bare Minerals BareSkin Pure Brightening Serum Foundation indeholder solfaktor 20, hvilket gør den ideel til brug om sommeren, hvor den beskytter mod solens UV stråler. Produktet fås i seks forskellige nuancer.


Disse typer af foundations findes der:

Der findes et hav af forskellige foundations og de kommer (heldigvis) i mange konsistenser. Du har altså rig mulighed for at finde en foundation, der passer til lige netop dine behov for både konsistens, farve, dækkeevne o.l. I dette afsnit kan du få lidt information om de forskellige typer af foundations, så du lettere kan finde frem til, hvilken konsistens, der passer til dig. I de senere afsnit kan du læse mere om valg af farve og dækkeevne.

Flydende foundation

Flydende foundations er ret almindelige, da de er nemme at påføre og dækker optimalt. Det er desuden let at bygge en højere dækkeevne op med en flydende foundation, da man udmærket kan lægge flere lag ovenpå hinanden. Du har mulighed for at påføre din flydende foundation med både fingre, svamp, pensel o.l., hvilket giver god mulighed for at blende produktet ordentligt ud. Du kan finde flydende foundations med både let, medium og fuld dækkeevne, og med tyk eller let konsistens.

Kompakt foundation (cremet)

Kompakt foundations er ofte af en mere cremet konsistens, hvor en flydende foundation er, ja, mere flydende. Det er altså en blanding mellem en flydende foundation og en foundation i fast form. De er nemme at have med at gøre og giver gerne en medium eller fuld dækning.

Afhængigt af hvor cremet din kompakt foundation er, så kan du både påføre den med fingre, svamp eller pensel, men det kan være en fordel at benytte en svamp, da du lettere kan blende produktet med svampen frem for f.eks. en pensel.

Mineral foundation

Mineral foundation er ofte i pudderform, hvilket gør dem særligt nemme at påføre og benytte igennem dagen til at opfriske makeuppen. Du finder både løse og pressede pudderfoundations. En mineral foundation giver normalt en let dækning, men du kan bygge den op af flere lag, så den giver en medium dækning. Mineral foundation føles desuden ofte let og luftige på huden og giver et mere naturligt look. Du skal helst påføre mineral foundation med en børste frem for f.eks. pensel eller fingre.

Stick foundation

Det kan være oplagt at benytte en stick foundation til at friske makeuppen op i løbet af dagen. Du kan nemlig nemt påføre lidt ekstra foundation direkte i ansigtet med en stick. Du skal dog nok kombinere din stick foundation med en anden type foundation, hvis du skal have dækning til hele ansigtet. Du kan både påføre sticken direkte til ansigtet og blende med fingrene eller benytte en pensel eller svamp.

Farvet dagcreme

Hvis du foretrækker et meget naturligt resultat, så skal du investere i en farvet dagcreme, der også kaldes BB eller CC cream. Man kan argumentere for, at en farvet dagcreme ikke tæller som en foundation, da den netop giver en så let dækning (lettere end en normal foundation med let dækkeevne). Det kan dog være en fin måde at få en naturlig dækning på – og så kan produktet jo nemt påføres med fingrene.

Spray foundation

Spray foundations er ikke helt så udbredte som de ovenstående varianter, men de findes faktisk på markedet. De benyttes nogle gange af professionelle, der kalder dem ‘airbrush’. Det kan være en fordel at benytte en spray foundation, hvis man gerne vil have et naturligt look, men de er lidt problematiske at bruge, da de sviner en del.

Sådan vælger du den bedste foundation for dig

En foundation er optimal til at ensarte huden eller dække urenheder, men den virker desværre kun optimalt, hvis du finder den helt rette variant til din hud. Det nytter altså intet bare at vælge den dyreste foundation på markedet, da det langt fra er sikkert, at denne variant understøtter dine behov godt nok. Af den grund kan du her læse lidt mere om, hvordan du finder den bedste foundation til dig, så du ved, hvilke parametre du skal gå efter.

Hudtype

Det er vigtigt, at du køber en foundation, der passer til din hudtype, så du ikke får irriteret din hud ved brug af produktet. Valg af den rigtige foundation kan også være med til at give dig en bedre dækning. F.eks. findes der specifikke foundations til fedtet hud, der hjælper med at mindske genskæret fra huden, og varianter til uren hud, der sikrer en optimal dækning og en mindskning af porerne på samme tid. Det er naturligvis også en fordel at gå efter en allergivenlig eller sensitiv foundation, hvis du har sart hud, der hurtigt reagerer med rødme eller irritation, hvis du påfører ‘almindelige’ produkter. Har du derimod tør hud, så er det vigtigt, at du finder en fugtgivende foundation med plejende egenskaber, der kan mindske tørheden.

Helt generelt kan du udmærket gå efter en foundation uden parfume og olie, der dog indeholder fugtgivende ingredienser – uanset hvilken hudtype du har. På den måde passer du nemlig på din hud og sikrer, at den plejes i løbet af dagen.

Hudtone

Det siger naturligvis lidt sig selv, men du skal altså gerne finde den helt rigtige farve til din hudtone. De fleste af os vil gerne have et lidt naturligt look, selvom vi har makeup på, og her er en foundation to hudtoner væk fra din naturlige hudtone ingen fordel. Uanset hvilken hudtyper du har, så skal du gerne finde en foundation, der matcher din hudtone – den kan eventuelt være en tone lysere, men den skal helst ikke være mørkere. Husk gerne på, at din foundation helst skal blende ind i din hud, og at det gerne skal være muligt at lægge foundation ét sted i ansigtet, f.eks. panden, uden det er tydeligt, at du har dækket området med makeup. Hvis du føler dig nødsaget til at lægge foundation i hele ansigtet for at få en jævn dækning, så har du fat i en forkert tone.

Du skal også overveje, hvilken undertone, der er god for dig. Der arbejdes med kolde, varme eller neutrale undertoner. Du bestemmer din huds undertone ved at kigge på dine blodårer (gerne omkring håndleddet).

 • Kold undertone: Dine blodårer ser blålige ud
 • Varm undertone: Dine blodårer ser grønne ud
 • Neutral undertone: Dine blodårer ser blågrønne ud

Dækning

Der er forskel på de forskellige foundations dækkeevne, som inddeles i let, medium og fuld.

 • En foundation med en let dækkeevne er velegnet til en fejlfri hud eller til personer, der foretrækker et meget naturligt makeup look. En farvet dagcreme eller BB cream kan bl.a. give dig dette look.
 • En foundation med medium dækning er til gengæld velegnet til personer, der gerne vil have en lidt bedre dækning af f.eks. urenheder eller mørke plamager.
 • En foundation med fuld dækning benyttes ofte til de lidt mere festlige lejligheder. For at undgå et overdrevet look, skal du dog finde en foundation, der passer din hudtone helt perfekt. De dækkende foundation er ofte kompaktpudder med en cremet konsistens.

Sådan lægger du den bedste foundation

 1. Rens dit ansigt før du går i gang med at lægge makeup – resultatet bliver pænere på helt ren hud
 2. Benyt kun rene redskaber. Du skal derfor vaske hænder før du går i gang og gerne benytte helt rene pensler, svampe etc.
 3. Læg et lag ansigtscreme på huden efter du har renset den for at få en god og holdbar base
 4. Påfør eventuelt en primer under din foundation, så produktet holder bedre, samt dækker pigmentforskelle, porer og urenheder optimalt
 5. Læg foundation dér, hvor du har behov for det. Benyt ikke for meget produkt på én gang, da laget ellers kan blive for tungt.
 6. Hvis du skal have foundation i hele ansigtet, kan du med fordel starte inde fra midten af ansigtet og blende foundationen ud til siderne for at undgå skarpe kanter. Gnid ikke produktet for meget ind i huden – og hvis du benytter en pensel til påførsel, skal du gerne stryge nedad og udad for at undgå, at farven lægger sig for meget i porerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *