Bedste Glattejern – Se de 8 bedste glattejern i test (2022)

1
ghd Platinum+ Styler Black

Testens bedste glattejern er dette højteknologiske glattejern fra ghd, som er verdens første SMART glattejern. Glattejernet kan forudse lige præcis dit hårs behov i form af tykkelse og tekstur, imens du glatter det. Dette glattejern skader ikke dit hår, og efterlader håret sundt og skinnende. Derfor skal du vælge ghd Platinum+ Styler Black Dette lækre SMART glattejern fra ghd er velegnet til alle der ønsker at skåne sit hår under styling med et hurtigt resultat,…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
ghd Platinum+ Styler Black 1.494,04 kr. Amazon DE
Remington Glattejern PROluxe S9100 298,24 kr. Amazon DE
ghd The Original Classic IV Styler 1.279,20 kr. Royal Hair Shop
L’Oréal Professionnel Steampod Steam Straightening Tool 3.0##
ghd V Gold Classic Max Styler##
OBH Straight & Curl Nano Pro Glattejern##
Cloud Nine Original Iron 1.221,75 kr. Lyko
Remington glattejern - Curl and Straight Confidence S6606 399,95 kr. Imerco

Der findes rigtig mange glattejern på markedet, og det kan være utrolig svært at finde det der passer lige præcis til dit hår og dit formål med stylingen. Det er rigtig vigtigt at man laver sin research, og gør det klart for sig selv hvad man ønsker det skal kunne, inden man køber et glattejern. På denne måde sikrer du dig at glattejernet passer til netop dit hår, uden det kommer til at skade det.

Testen er baseret på ekspertanmeldelser, brugeranmeldelser og testkilder, og vi har set på alle nødvendige funktioner, som et godt og brugbart glattejern skal have for at være godt. Så uanset om du er ude efter det bedste glattejern, det flotteste glattejern eller det billigste glattejern, så har vi testet dem alle, så du kan finde ud af hvad der passer præcis til dit behov.

Efter testen kan du finde tips og tricks til hvordan du plejer dit hår, når nu bruger glattejern samt en guide til hvordan du kan bruge glattejernet korrekt, til at opnå smukke krøller eller bølger i dit hår.

ghd Platinum+ Styler Black – bedste glattejern

Testens bedste glattejern er dette højteknologiske glattejern fra ghd, som er verdens første SMART glattejern. Glattejernet kan forudse lige præcis dit hårs behov i form af tykkelse og tekstur, imens du glatter det. Dette glattejern skader ikke dit hår, og efterlader håret sundt og skinnende.

Derfor skal du vælge ghd Platinum+ Styler Black

Dette lækre SMART glattejern fra ghd er velegnet til alle der ønsker at skåne sit hår under styling med et hurtigt resultat, uden at gå på komprimis med kvalitet. Glattejernet virker til alle hårtyper og teksturer, da glattejernet selv registrerer om dit hår er fint eller kraftigt og justerer varmen efter det. Denne egenskab sikrer dig et hurtigt og smukt resultat.

Høj kvalitet

Glattejernet er god til både at glatte og krølle håret med. Det beskytter håret mod varmeskader og mange knækkede hår med dens sensorer, som opretholder denne “safer-for-hair heat” fra rod til spids gennem hele stylingen. Det er ikke høj varme der er grunden til den høje kvalitet, det er den jævne varme i pladerne, der gør at håret bliver stylet på den bedst mulige måde.

Høj brugervenlighed

SMART glattejernet har funktion kaldet “sleep mode”, som sikre at glattejernet slukker automatisk når den ikke er blevet brugt i 30 minutter. Desuden,  har glattejernet et “wishbone hinge”-design, hvor pladerne er på linje med hinanden og dermed sikrer at håret holdes perfekt på plads under hele stylingen.

Produktdetaljer

 • Ultra-zone opvarmningsteknologi
 • Konstant temperatur på 185 grader
 • Universal strømforsyning
 • 20 sekunders opvarmningstid
 • 2,7 meter drejeledning
Det kan vi lide:
 • Registrerer selv din hårtype
 • Ekstrem skånsom styling af håret
 • “Sleep-mode” teknologi, der slukker glattejernet når det ikke er blevet brugt i 30 min

Remington Glattejern PROluxe S9100 – bedst til prisen

Dette glattejern fra Remington er ikke bare rigtig god til prisen, men sørger også for at stylingen holder hele dagen og giver op til fem gange glattere resultater.

Derfor skal du vælge Remington Glattejern PROluxe S9100

PROluxe glattejernet er af salonkvalitet og sørger for at din frisure holder sig smukt hele dagen, så du ikke skal tænke på at style det igen, når du skal ud om aftenen takket være glattejernets OPTIheat-teknologi. Opvarmningstiden er på sølle 15 sekunder, så den passer perfekt til dig med en travl hverdag, der bare ønsker et holdbart resultat, til en god pris.

Glat eller krøllet?

PROluxe glattejernet er velegnet til dig med tykt hår der ønsker et glat resultat. Pladerne med keramisk Ultimate GLide belægning, giver op til fem gange glattere resultater. Håret glider nemt gennem den keramiske belægning, uden følelsen af at det ridser håret. Blot med et strøg opnår du 50% glattere hår.

Salon-lignende resultat

Opnå smukt og glansfuldt resultat, som hvis du fik det lavet hos en frisørsalon, på ingen tid. Med 9 temperatur indstillinger fra 150-230 grader, kan du helt selv vælge hvor meget varme du ønsker for at give det bedste resultat.

Produkdetaljer

 • 9 forskellige varmeindstillinger
 • Varmeindstillinger på op til 230 grader
 • 15 sek. opvarmingstid
 • Keramisk belægning
 • Ekstra lang ledning
 • OPTIHeat teknologi
Det kan vi lide:
 • 24 timers holdbar frisure
 • 5 x glattere resultater
 • 50% glattere hår med ét strøg

ghd The Original Classic IV Styler – bedste all-round styler

Dette er det mest klassiske ghd glattejern, som bare virker. Det får generelt rigtig gode anmeldelser af eksperter og får masser af ros i tests hps forskellige britiske britiske sider, blandt andet Amazon.co.uk, Goodhousekeeping.co.uk, Haircareclub.co.uk, og så videre. Desuden har det fået rosende ord af danske Femina.

Derfor skal du vælge ghd The Original Classic IV Styler

Ghd Classic IV Styler er velegnet til dig som ønsker et klassisk glattejern, der bare fungerer, og som samtidig ønsker at passe på sit hår. Glattejernet afgiver negative ioner, hvilket gør at det reducerer statisk elektricitet i håret, og med de keramiske varmeplader, bliver dit hår skånet under de høje temperaturer. Strømkredsløbet sikrer at styleren har den optimale temperatur under hele stylingprocessen, så du opnår det flotteste resultat.

Skab alsidige resultater

Ghd Classic IV Styler er en utrolig alsidig styler, der ud over at kunne glatte også kan lave krøller, bølger i håret og give masser af volume. Du kan også skabe spændstighed, lave slangekrøller eller skabe en naturligt fald, bølgede eller krusede effekter, eller en mere sexet, uglet look. Det populære krøllejern kan altså næsten det hele.

Brugervenlig

Ghd styleren er nem at håndtere og den glider godt gennem håret. Maksimum temperaturen er på 185 grader, og styleren giver dig besked når temperaturen er nået ved at blinke. Desuden er sikkerheden også på plads, da der er indbygget en auto-sluk funktion, der gør at den slukker når den ikke er blevet anvendt i 30 minutter.

Ghd er nem at tage med ud og rejse, da den har en god størrelse samt tilpasser den sig den strømspænding der er i stikkontakten.

Produktdetaljer

 • Maks. temperatur på 185 grader
 • Indbygget “sleep mode” slukker automatisk efter 30 min. Inaktivitet
 • 20 sek. Opvarmingstid
 • Tilpasser sig strømspændingen i stikkontakten
 • Blinker ved opnåelse af 185 grader
Det kan vi lide:
 • Dette er det mest klassiske ghd glattejern, som bare virker. Det får generelt rigtig gode anmeldelser af eksperter og får masser af ros i tests hps forskellige britiske britiske sider, blandt andet Amazon.co.uk, Goodhousekeeping.co.uk, Haircareclub.co.uk, og så videre. Desuden har det fået rosende ord af danske Femina.

L’Oréal Professionnel Steampod Steam Straightening Tool 3.0 – smart damp-glattejern

Dette innovative damp-glattejern sørger for du glatter dit hår sikkert og professionelt, og er et perfekt alternativ til de traditionelle varmebaserede glattejern. Forbrugere finder det meget nemmere og hurtigere at bruge dette damp-glattejern og får følelsen af at håret bliver ekstrem skånet med damp-funktionen.

Derfor skal du vælge L’Oréal Professionnel Steampod Steam Straightening Tool 3.0

Dette damp-styling redskab er er til dig der ønsker at style dit hår på en mere skånsom måde, end med de traditionelle varme-stylere. Det efterlader dit hår ultra glat og silkeblødt i flere dage.

Hurtige resultater

Med damp-stylerens “safe-to-use” teknologi opnår du resultater på halvdelen af den tid, som u ville have brugt med et traditionelt glattejern. Med stylerens dobbelt-plader glider dit hår ubesværet igennem uden at trække i håret.

God til det krusede hår

Med Pro-keratin teknologi, arbejder den unikke styler ved at minimere chancerne for varmeskader med 78%. Styleren er specielt god til at kontrolere kruset hår og reducerer udseendet af spaltede spidser, og giver et mere skinnede og sundt look.

Du vil ikke længere få problemer med regn og fugt, da styleren har til formål at tæmme flyvsk hår ved at forme og udglatte håret, så du får et poleret og stain-lignende look.

Produktdetaljer

 • Intelligent varmekontrol med 3 varmeinstillinger fra 180-210 grader
 • 14% tyndere og 37% lettere design
 • Ny roterende ledning
 • Integreret vandbeholder
Det kan vi lide:
 • Innovativ dambaseret styling
 • Undgå varmeskader og spaltede spidser
 • Velegnet til alle hårtyper

ghd V Gold Classic Max Styler – god til det tykke hår

Dette glattejern er en opdateret version af det klassiske ghd glattejern, i et nyt og mere strømlinet design. Ghd V Gold Classic Max Styler bliver rost i anmendelser flere steder på nettet og har blandt andet en udbredt tilfredshed på Amazon.com.

Derfor skal du vælge ghd V Gold Classic Max Styler

Denne ghd styler er perfekt til dig med tykt eller krøllet hår, da glattejernets brede hovede kan glatte store sektioner af hår ad gangen, så du sparer en masse tid. Med de særlige nano-silver belægning på varmepladerne, som er med til at give et mere glansfuldt hår.

Forbedret udgave

Dette glattejern er en forbedret udgave af det klassiske ghd glattejern da det blandt andet har en meget mere isolering, som gør at det er lettere og mindre varmt på ydersiden af jernet, hvor man holder, så man ikke risikerer at brænde sig. Glattejernet har fået nye gyldne og mere afrundede varmeplader, som er blevet endnu mere strømlinede og nano-silver belægningen sørger for at håret glider nemt og problemfrit gennem håret. Opvarmningstiden er reduceret til kun 20 sekunder og genopvarmning af pladerne fem gange i sekundet, med dette glattejern.

Produktdetaljer

 • 5 cm. pladebredde
 • 20 sekunders opvarmningstid
 • Maksimum temperatur på 185 grader
 • 2,7 m. drejeledning
 • Universel spænding
 • Sleep-mode funktion
 • Keramiske plader
Det kan vi lide:
 • 5 cm. pladebredde – idéel til tykt og krøllet hår
 • Nano-silver belægning
 • “Sleep-mode”, som slukker styleren efter 30 min. inaktivitet

OBH Straight & Curl Nano Pro Glattejern

Dette prisvenlige og velfungerende glattejern, kan både kan glatte og krølle håret skånsomt. OBH Nordica er et velkendt dansk elektronikmærke, og de har udviklet dette glattejern i samarbejde med den svenske frisørkæde Björn Axén. Glattejernet har generelt fået høje karaktere blandt testere og købere i forskellige anmeldelser.

Derfor skal du vælge OBH Straight & Curl Nano Pro Glattejern

OBH Straight & Curl Nano Pro glattejernet er velegnet til dig der ønsker et glattejern der kan modvirke kruset hår, til en god pris. Glattejernet har bevægelige plader med nanokeramisk belægning, som mindsker friktionen og øger glansen i dit hår. Glattejernet modvirker desuden statisk elektricitet og bevare fugten i håret, så håret ikke bliver tørt ved anvendelsen.

Både til glat og krøllet hår

Som navnet antyder, så kan OBH Straight & Curl Nano Pro både bruges til at glatte og krølle håret. Metalbelægningen på pladerne fortsætter ud på ydresiden, så det derved at muligt at skabe krøller. Der medfølger fingerbeskyttelse for at mindske risikoen for at brænde sig på disse plader.

Brugervenlig

Selvom glattejernet har en lav pris, så har den mange af de samme funktioner som de dyrere alternativer. Opvarmningstiden er på blot 30 sekunder, og glattejernet slukker automatisk. Ledningen er på hele 2,8 meter og rotérbar, som gør det nemmere at bruge. Desuden har jernet 5 temperaturindstillinger.

Produktdetaljer

 • Maksimum temperatur på 230 grader
 • 30 sekunders opvarming
 • 2,8 lang ledning
 • Varmebestandig taske medfølger
 • Automatisk afbryder
 • Justerbar temperatur på 120-230 grader
 • Roterende ledning
 • Titaniumbelægning på plader
Det kan vi lide:
 • Bevægelige plader med nanokeramisk belægning
 • Kan både glatte og krølle
 • Fingerbeskyttelse medfølger

Cloud Nine Original Iron

Cloud Nine Original Iron er et glattejern af høj kvalitet, som er skabt med indstøbte mineraler, der giver et ultra glansfuldt resultat. Cloud Nine er et revolutionerende, skandinavisk hårplejemærke, der tog industrien med storm med deres lancering af dette glattejern med trinløs varmeregulering.

Derfor skal du vælge Cloud Nine Original Iron

The Original Iron fra Cloud Nine, er til dig der ønsker et top funktionelt glattejern, der både kan gøre dit går glat, krøllet og bølget. Med roterbare plader gør den det utrolig nemt at lave flotte krøller.

Regulerbar temperature

Med jernets såkaldte “one touch temp control” som er trinløst varmekontrol, tillader det dig at tilpasse varmen efter hårets kvalitet og efter dit ønskede resultat. Med de 5 temperaturalternativer kan du justere fra 100 grader til 200 grader, så du får den temperatur der passer nøjagtigt til din hårtype.

Ultra plejende

Pladerne i glattejernet er ultraglatte og kreamiske, og har indstøbte mineraler, hvilket polerer, giver håret glans og giver dig mulighed for at opnå smukke stylingresultater ved meget lave temperaturer. De flydende plader sikrer dig en skånsom styling, uden det river eller trækker i håret.

Brugervenlig

Udover at være ultra skånsom mod dit hår, er sikkerheden og brugervenligheden også i top. Glattejernet slukker automatisk efter 30 minutters inaktivitet samt har den en ekstra lang ledning på hele 3 meter og kan roteres 360 grader. Desuden medfølger der en beskyttelseshætte og en varmeresistent taske

Produktdetaljer

 • Ultra glatte og keramiske plader
 • Justerbar temperatur mellem 100-200 grader
 • 3 meter ledning
 • Beskyttelseshætte og varmeresistent taske medfølger
 • Automatisk dvaletilstand efter 30 min. inaktivitet
Det kan vi lide:
 • Roterbare plader
 • Plejer håret med indstøbte mineraler i pladerne
 • Justerbar temperatur mellem 100-200 grader

Remington glattejern – Curl and Straight Confidence S6606 – smart 2-i-1 glatte- og krøllejern

Dette snoede glattejern er 2-i-1, da den både fungerer som et glatte- og krøllejern. Det er blandt andet blevet anbefalet af en ekspert fra den engelske avis The Independent, og bliver beskrevet som et effektiv og godt 2-i-1 glatte- og krøllejern, da man kan har mange muligheder for at style sit hår lige som man ønsker.

Derfor skal du vælge Remington glattejern – Curl and Straight Confidence S6606

Dette glatte- og krøllejern er til dig med lidt finere hår, der godt kan lide at variere dine frisure dag til dag. Det kan være svært at skabe flotte krøller og bølger med et normalt glattejern, men med med Remingtons Curl and Straight Confidence glattejerns snoede plader har det aldrig været nemmere at krølle, da du kun behøver at dreje jernet en halv omgang for at opnå smukke krøller.

Skånsom styling

Pladerne i glattejernet har keramisk belægning med antistatisk turmalin, der gør overfladen af håret ultra glat og håret glider ubesværet gennem pladerne. Dette er med til at beskytte håret, bevarer glansen og modvirker den krusede tilstand i håret. Guidekammene i siden af pladerne sikrer at håret glider korrekt igennem pladerne, hvilket giver dig bedre kontrol over stylingen.

Digital skærm og hurtig opvarmning

Glatte- og krøllejernet har en digital skærm, som viser jernets 5 temperaturer, lige fra 150-230 grader, og giver dig mulighed for at vælge netop den temperatur, som er mest optimal for dit hår. Desuden opvarmer glatte- og krøllejernet på blot 30 sekunder.

Det kan være en udfordring at undgå at brænde sig på de fleste glattejern og krøllejern, men Remingtons Curl and Straight Confidence har et “easy grip”-design som beskytter dine fingre, men samtidig giver dig fuld kontrol over stylingen. Der følger også et varmebeskyttende etui med glatte- og krøllejernet, så det er nemt at have med i tasken. Desuden, så slukker jernet også automatisk efter en times inaktivitet, så du er fri for at bekymre dig om du nu fik slukket glattejernet eller ej.

Produktdetaljer:

 • Opvarmning på 30 sek.
 • 1,8 m. roterbar ledning
 • Autosluk efter 60 min.
 • Memory funktion
 • Temperaturindstillinger
 • Digital skærm
 • Kølig spids
Det kan vi lide:
 • Snoede plader gør det nemt og sikkert at håndtere
 • Pladelås for nem opbevaring
 • Temperatur-boost-funktion

Sådan plejer og beskytter du håret, når du bruger glattejern

Det er vist ikke nogen hemmelighed at ved brug af varmestyling som glattejern skader og udtørrer håret. Nogle hårtyper tåler det bedre end andre, men generelt er det vigtigt at man tager sig ekstra godt af sine lokker når man har stylet det med et glattejern.

Brug altid varmebeskyttelse

Det første, og ikke mindst vigtigste, råd er at du altid skal bruge et varmebeskyttende produkt til dit hår inden du glatter, krøller eller føntørre håret. Varmebeskyttelse kan fås normalt i form af sprays eller cremer, men kan også fås som olie, som denne olie fra Hairlust, der både beskytter og styrker håret inden du udsætter det for varme og UV-stråler, lavet med veganske og økologiske ingredienser. Varmebeskyttende produkter reducerer varmeskader samtidig med det sørger for du undgår at få kruset hår.

Brug hårkur ofte

Når du udsætter dit hår for varme, kan det ikke undgås at det bliver lidt skadet. Det er derfor en rigtig god idé at bruge en hårkur 1-2 gange om ugen for at give det en ordentlig omgang pleje. En proteinkur er især en god idé til skadet hår, da det ofte er protein, som skadet hår mangler. En god proteinkur kan der hjælper netop på tørt og skadet hår, er den lækre veganske og økologiske Hair Growth & Protection Hair Mask fra Hairlust, som indeholder unikke mikro-proteiner, der gendanner effektivt håret indefra.

Undgå at glatte hår, når det er fugtigt

Du må for alt i verden ikke glatte dit hår imens det er vådt eller fugtigt, da det bare ender med at dit hår bliver svitset og i værste fald knækker af. Sørg for at dit hår er helt tørt inden du glatter det.

Et tip er, at når du tørre håret, så sæt det medfølgende”næp” på føntørren, og tør det fra rod til spids imens du køre en børste igennem det. På den måde er det første af glattearbejdet gjort.

Brug ikke glattejernet på maks varme

Når håret bliver udsat for en varme på over 2015 grader, begynder keratinproteinet i håret at smelte, og det resulterer i at håret bliver porøst, spaltet og kruset.

Benyt derfor helst en temperatur på omkring de 175-185 grader, da det, for de fleste, er rigeligt varme for at opnå det ønskede resultat. Hvis du har fint og farvet hår, bør temperaturen være lavere. Hvis du derimod har kraftigt og krøllet hår, kan du godt skrue en smule mere op for graderne, men undgå at overstige de 215 grader.

Brug ikke et for koldt glattejern

Modsat kan for lidt varme også være skadeligt, da du vil have tendens til at køre håret igennem glattejernet for mange gange, da det kan gøre at du overopheder dele af dit hår når du køre det gennem jernet for tredje gang. Hold dig derfor gerne til temperaturen på de 175-185 grader, hvis du vil være sikker.

Husk at rense dit glattejern jævnligt

Et typisk tegn på at det er tid til at rense dit glattejern, er når håret ikke glider ordentligt gennem jernet, eller det måske river hår ud. Pladerne bliver nemlig fedtede af de hårplejningsprodukter, som du putter i håret inden.

Du renser dit glattejern med en hårdt opvredet klud, og tørre pladerne mens de stadig er lidt lune. Det må for alt i verden ikke sidde i stikkontakten mens du renser det. Slut gerne af med at tørre pladerne af med sprit på en vandrundel, for at fjerne de sidste rester af fedt.

Vælg et godt glattejern

Jo bedre et glattejern, jo bedre skåner du håret for skader. Det kan derfor godt betale sig at give lidt mere for et glattejern, så du sikrer dig den bedste kvalitet. Generelt er det vigtigt at glattejernet har en kort opvarmingsstid, gerne på 15-30 sekunder. Derudover skal have en god varmefordeling i pladerne, en god lang ledning, der er roterbar.

Som du kan se på vores test af glattejern, så findes der forskellige plader, med forskellige belægninger i forskellige materialer. De typer plader du bør gå efter er keramiske plader, tourmaline, teflon og ion plader. De keramiske plader sikrer, at håret ikke bliver brændt så let, og varmefordelingen er ens konstant, da de holder på varmen længere. Tourmaline er et mineral, som du ofte finder som belægning på keramiske plader, og de giver ekstra shine til håret. Teflon er en belægning som garantere en glat overflade, men det bliver nemt slidt af, så det er godt til dig der ikke bruger glattejernet så ofte. Ion er en teknologi i belægningen der er lavet af negativt ladede ioner, og dermed sørger for at lægge dit krusede hår og positivt ladede hårstrå ned. Denne teknologi er til dig der ønsker en blank frisure.

Sådan krøller du håret med et glattejern

En af de mest effektive måder at lave flotte krøller eller bølger i håret, er med et glattejern. Rigtig mange bruger det dog forkert, så de i stedet skader håret eller laver krøllerne for kantede. Vi har her lavet en trin for trin guide til hvordan du laver smukke krøller med et glattejern.

 1. Start med at tilføje et varmebeskyttende produkt i håret.
 2. Del håret op i to sektioner ved at samle det øverste lag hår i en knold.
 3. Del derefter den nederste del af håret op i to.
 4. Tag en tot hår fra den ene af siderne, og hold glattejernet med et fast greb i bunden.
 5. Sæt pladerne ved rødderne af hårlokken og drej glattejernet en smule indad
 6. Træk glattejernet ned langs hårlokken i den stilling, ned til spidsen
 7. Forsæt sådan med resten af håret
 8. Vælg eventuelt skiftevis at dreje glattejernet indad og udad for hver tot. Så skaber du et mere tilfældigt og naturligt fald i håret.