Bedste hårbørste (2022) → Find den bedste hårbørste til dit hår

1
Tangle Teezer The Original

Vi kan ikke få armene ned over denne Tangle Teezer The Original - og det kan du heller ikke, når du først har prøvet børsten. Detangle børsten er skånsom mod håret, men formår samtidig at fjerne alle knuder og sammenfiltringer. Derudover masserer den hovedbunden ved brug, hvilket stimulerer hovedbund og hårsække. Derfor skal du vælge Tangle Teezer The Original De fleste eksperter og forbrugere er enige om, at en såkaldt wet brush eller detangle brush…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Tangle Teezer The Original 60 kr. ComputerSalg
ghd Paddle Brush 182 kr. NordicFeel
HairLust Bamboo Hairbrushes##
Wet Brush Original Detangler 34 kr. Notino
HH Simonsen Flex Dry Brush##
Yummi Hair Deep Scalp Brush##

For at pleje håret og sikre en god børstning er du nødt til at få fat på den bedste hårbørste til dit hår. I denne test har vi samlet de bedste hårbørster på markedet netop nu, samt guider dig til, hvilken hårbørste der er bedst til dit hår. Du kan bl.a. læse om forskellen på traditionelle hårbørster og varianter med opbygning af vildsvinehår eller andre naturlige materialer.

Tangle Teezer The Original – Den bedste hårbørste

Vi kan ikke få armene ned over denne Tangle Teezer The Original – og det kan du heller ikke, når du først har prøvet børsten. Detangle børsten er skånsom mod håret, men formår samtidig at fjerne alle knuder og sammenfiltringer. Derudover masserer den hovedbunden ved brug, hvilket stimulerer hovedbund og hårsække.

Derfor skal du vælge Tangle Teezer The Original

De fleste eksperter og forbrugere er enige om, at en såkaldt wet brush eller detangle brush er et uundværligt middel til at udrede knuder i håret. Du vil opleve en mere blidere frisering, når du benytter dig af en wet brush frem for en almindelig hårbørste. Og lige netop denne Tangle Teezer The Original er nok en af de bedste wet brush på markedet.

Det er muligt at benytte denne børste i både vådt og tørt hår, og den er særligt velegnet til at udbedre filtret hår. Du kan bruge denne detangle brush til forskellige hårtyper og -længder. De fleste tror, at detangle børster er bedst til langt og vådt hår, men de er nu velegnet til alle.

En klar fordel ved denne Tangle Teezer The Original er, at den er udstyret med to længder pigge, hvorfor du ikke blot får børste håret optimalt, men også opnår en blid massering af hovedbunden. Børsten er ydermere udviklet med et ergonomisk greb, så du har god kontrol over produktet.

Det kan vi lide:
 • Kan benyttes i vådt og tørt hår, samt til alle hårtyper og længder – så brug den til både langt, kort, tyndt, krøllet, tykt hår etc.
 • Fjerner hurtigt og skånsomt enhver form for sammenfiltring
 • Masserer hovedbunden ved brug, hvilket øger blodcirkulationen og styrker håret
 • Udviklet med et ergonomisk greb, så du ikke får ondt i hånden ved brug
 • Fås i flere farver og fylder ikke så meget som traditionelle børster

ghd Paddle Brush – Den bedste hårbørste til langt hår

Du kan med fordel kombinere brugen af en detangle brush som vores testvinder og denne Paddle Brush fra GHD, hvis du har langt hår. I så fald kan Tangle Teezer The Original fjerne knuder, mens paddle børsten sikrer hurtig udredning. Denne børste fra GHD er desuden ideel, når håret skal tørres med en føntørrer, da pladen lader dig arbejder med meget hår.

Derfor skal du vælge ghd Paddle Brush

Én af de største ulemper ved at have langt hår er, at det hurtigt filtrer sammen og dermed kan det gøre mere ondt, når man børste håret. Af den grund er det oplagt at investere i en børste, der er særligt udviklet til mellemlangt hår eller længere, så du får en god oplevelse hver gang håret børstes igennem.

Det er netop, hvad du får, hvis du investerer i en Paddle Brush fra mærket GHD. Børsten har en stor og bred flade, så du kan børste store sektioner af gangen. Piggene sidder dog på en pude, hvilket gør børstningen mere behagelig, og er med til at skåne hovedbunden.

Børsten fra GHD er udviklet med et skridsikkert greb, så du har godt fat, når du børster håret. Derudover er den ideel til brug sammen med en føntørrer, da den giver mulighed for at komme helt ind til hårstråene ved tørring.

Det kan vi lide:
 • Kan benyttes i både skrøbeligt hår og tykkere hår – egner sig godt til personer med mellem til lang hårlængde
 • Ideel til brug, når du skal style dit hår eller føntørrer det, da fladen er større end for almindelige børster
 • Designet med et skridsikkert greb, så du altid har fuld kontrol ved brug
 • Børstens pigge sidder på en pude, der skåner presset mod hovedbunden

HairLust Bamboo Hairbrushes – Den bedste hårbørste med naturlig opbygning

HairLust har udviklet en serie af hårbørster, der alle er fremstillet af bambus. Du kan således få en naturlig hårbørste, der passer til dig, uanset hvilket hårtype eller -længde du har. Ved at vælge disse børster frem for de andre i testen, tager du et miljøvenligt valg. Derudover sikrer bambusbørsterne for, at dit hår ikke bliver elektrisk efter børstning.

Derfor skal du vælge HairLust Bamboo Hairbrushes

Der findes mange forskellige hårbørster på markedet, men hvis du vil være sikker på, at du får en børste, der ikke blot er med til at rede håret skånsomt, men også er miljøvenlig, så skal du gå efter en af varianterne fra HairLusts bambus-serie.

For lige netop disse børster er udviklet af naturlig bambus. De er således et mere bæredygtigt og miljøvenligt valg end de andre børster i denne hårbørste test – selv vores Tangle Teezer The Original testvinder.

Du kan vælge imellem tre typer af børster fra denne serie: vented paddle, large paddle og styling børste. Du bør vælge den variant, der passer til dit hår. Fælles for alle modellerne er, at de har fleksible børstepigge, som masserer hovedbunden ved brug og stimulerer blodcirkulationen. Piggene fjerner effektivt knuder i håret, og er med til at forhindre statisk elektricitet i håret efter børstningen.

Det kan vi lide:
 • Børsteserie af bambus, og varianter kan kategoriseres som nogle af de bedste børster med naturlig opbygning
 • Vælg den børste, der passer til dit hår – serien indeholder både vented paddle, large paddle og styling børste
 • Bæredygtigt og miljøvenligt alternativ til andre børster på markedet
 • Har antistatiske egenskaber, så dit har ikke bliver elektrisk eller flyvsk ved brug
 • Fleksible børstepigge og ergonomisk design sikrer god komfort

Wet Brush Original DetanglerWet Brush Original Detangler – Den bedste billige hårbørste

Det lyder måske for godt til at være sandt, at du kan få en billig børste, der kan få udredt selv det mest filtrede hår på ingen tid og på en skånsom måde. Men det er ikke lyv. Du skal blot investere i denne Original Detangler fra mærket Wet Brush. Du kan få børsten i flere farver og udformninger.

Derfor skal du vælge Wet Brush Original Detangler

En god børste behøver ikke at koste alverden. Og hvis du ikke ønsker at bruge for mange penge på din nye hårbørste, kan vi anbefale dig at se nærmere på børster fra mærket Wet Brush. Producenten har flere forskellige varianter, så du kan nemt finde den størrelse og udformning, der passer bedst til din hårtype.

Du har mulighed for at benytte børsten i både tørt og vådt hår, men den må ikke benyttes til føntørring, da det kan opløse de eksklusive og bløde IntelliFlex pigge. Det er disse børstepigge, der effektivt og skånsomt børster knuder og filtringer ud af håret.

Denne Original Detangler fra The Wet Brush er med til at sikre, at dine hår ikke knækker helt så nemt. Samtidig sikrer den en bedre frisering end traditionelle børster, hvilket i høj grad skyldes hårbørsten opbygning med bløde pigge.

Det kan vi lide:
 • Sælges til en budgetvenlig pris, hvorfor enhver kan få råd til en god hårbørste
 • Mulighed for at vælge mellem forskellige farver og udformninger, så du får en børste, der passer til dit hår
 • Fjerner effektivt krusninger og knuder grundet opbygning med bløde Intelliflex børstepigge

HH Simonsen Flex Dry Brush – Den bedste hårbørste til føntørring

Derfor skal du vælge HH Simonsen Flex Dry Brush

Leder du efter en hårbørste, der er god til styling og når håret skal føntørres? I så fald du investere i denne variant fra HH Simonsen. Den helt store forskel på denne Flex Dry børste og de andre modeller i testen er, at hårbørsten fra HH Simonsen er udviklet med en buet form og store lufthuller.

Denne opbygning sikrer, at varmen lettere slipper igennem under styling, hvilket mindsker tørretiden. Hårbørsten har desuden en ergonomisk opbygning, hvilket er med til at sikre et godt greb ved brug. Den buede form gør også børsten egnet til børn, da den følger hovedet, så det at rede håret ikke gør så ondt.

Det er muligt at benytte denne børste til flere hårtyper, og så er den også ideel til extensions eller parykker. Børstepiggene er desuden med til at stimulere hovedbunden, hvilket styrker hårsækkene.

Det kan vi lide:
 • Ideel til brug ved føntørring og styling af håret grundet buet form og store lufthuller
 • Kan benyttes af såvel kvinder som børn, da den sikrer skånsom børstning af hårene
 • Øger hårets vækst, da hårbørsten stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden
 • Kan benyttes i alt hår, samt til extensions og parykker

Yummi Hair Deep Scalp Brush – Den bedste børste til styrkelse af hovedbund og hårrødder

For at få flot og styrket hår, er ens hovedbund nødt til at sikre de bedste betingelser for vækst for håret. Dette gøres ved at sikre en ren og velplejet hovedbund, samt at øge blodcirkulationen i området. Lige netop disse aspekter kan en Yummi Hair Deep Scalp Brush hjælpe dig med.

Derfor skal du vælge Yummi Hair Deep Scalp Brush

Okay, denne børste fra Yummi Hair er ikke som sådan en hårbørste. I stedet er det en børste til hovedbunden, som sikrer optimal massage, og dermed stimulering, af hovedbunden. Dette øger hårvæksten, da det styrker hårsækkene.

Derudover kan børsten også være med til at løsne spændinger i både hovedbund og nakke. Og har du døde hudceller og bakteriedannelse i hovedbunden, kan børsten også være med til at udskille disse. Du vælger selv, om du vil benytte børsten i badet, f.eks. til at påføre shampoo, balsam eller en hårkur, eller om den blot skal bruges efter badeturen.

Piggene er fremstillet af silikone, og selvom de virker store, så vil de ikke virke voldsomme på hvoedbunden. Produktet indeholder ingen BPA, og ligger godt i hånden, så du har fuld kontrol.

Det kan vi lide:
 • Særligt udviklet til at sikre optimal hovedbundsmassage, så du kan få øget blodtilførsel i området
 • Hjælper med at løsne spændinger i hovedbund og nakke, hvilket bl.a. mindsker smerter ved hovedpine
 • Silikonepiggene vil også fjerne døde hudceller og bakterier fra hovedbunden, så den holdes ren
 • Fremstillet uden brugen af BPA og med en behagelig opbygning

Vælg mellem flere typer af hårbørster

Der findes flere forskellige hårbørster på markedet, så det kan være lidt svært at finde ud af, hvilken der egentlig er bedst for dig.  I stedet for at have mange børster liggende til rådighed derhjemme, kan du læse med i de nedenstående afsnit.

Vi guider dig nemlig til, hvilke børster der er bedst til forskellige hårlængder og -typer. Du bør dog altid vælge hårbørste efter, hvilken der er den bedste for dig. Så hvis du ikke synes, at én bestemt type hårbørste passer til dig, bør du forsøge dig med en anden variant.

Detangle brush – den bedste hårbørste til vådt hår

Detangle / detangling børster har virkelig vundet indpas på markedet. Det skyldes, at de er de bedste hårbørster til udredning af vådt hår – i alle typer hår. Så hvis du synes, at det gør ondt, når du reder håret efter hårvask, er en detangle brush nok den rigtige børste for dig.

Produktet hjælper dog ikke blot med at udrede filtret hår. En sådan børste sikrer også massage af hovedbunden, hvilket fører til en sund hovedbund.

Du kan med fordel benytte en detangling brush til første gennembørstning og så skifte over til en anden børste efterfølgende.

Pladebørste – den bedste børste til langt hår og tykt hår

Pladebørster er nogle af de bedste hårbørster for personer med langt hår. Det skyldes, at deres flade er større end traditionelle hårbørster. På den måde kan man få børstet større dele af håret på én gang.

Du kan benytte denne type børste, selv hvis du har fint hår. Hårbørsten fjerner enhver form for krusning, filtrering o.l. Du kan sagtens benytte en pladebørste, når håret skal føntørres.

Naturbørste – den mest skånsomme børste

Hvis du bekymrer dig om naturen og gerne vil have en hårbørste, der passer optimalt på håret ved brug, skal du investere i en naturbørste. Disse er ofte det dyrere alternativ, men du får til gengæld en fremragende børste, som er miljøvenlig og kan bruges i mange, mange år.

Normalt er naturbørster fremstillet af dyrehår, f.eks. vildsvine hår, eller af naturlige materialer, såsom bambus eller andet træ.

Du kan få din naturbørste i mange forskellige udformninger. Du kan derfor nemt finde en variant, der passer specifikt til din hårtype, uanset om det er tykt, fint, slidt, krøllet, tyndt hår etc.

Kam – den bedste hårbørste til krøllet hår

Du skal passe lidt på med at rede dine krøller. Det skyldes, at de hurtigt bliver krusede og mindre pæne, hvis man benytter en almindelig hårbørste til formålet. I stedet bør du investere i en kam, hvis du har krøllet hår.

Hvor stor afstand der skal være på takkerne afhænger af, hvor krøllet dit hår er. Men hvis du finder den rette variant, kan den bidrage med at skabe volumen og give dit hår mere glans.

Rundbørste – den bedste hårbørste til kort hår

En rundbørste er ideel til dig med kort hår, da den er et godt redskab til styling. Du vælger selv, om du vil have en rundbørste med plastikopbygning eller måske mere naturlig med f.eks. vildsvinehår.

Det er muligt at få rundbørster i flere størrelser, så du kan sagtens finde en variant, der egner sig til længere hår. Du kan desuden benytte rundbørsten til at skabe volumen i alt slags hår.

Husk at rengøre din hårbørste

Mange hårbørster kan holde i en del år. Og netop fordi de bruges i længere tid, er det vigtigt, at man opretholder en god hygiejne. For man kan ikke komme uden om, at hårbørster hurtigt bliver snavsede.

Du bør altid tjekke op på, om der står noget om rengøring i produktets brugsanvisning. Gør det ikke det, bør du kunne vaske børsten med en smule sæbe (f.eks. shampoo) og lunkent vand. Sæben skal gerne gnides ind i børsten, så du får fjernet snavset helt inde ved puden.

Når du er færdig med at rengøre og skylle børsten, skal den lægges med fladen nedad. Det kan nemlig skabe mug eller ødelægge materialet, hvis vandet samler sig i børstehovedet.

FAQ

Hvilken hårbørste er den bedste?

Vi har kåret en Tangle Teezer The Original som bedst i test. Det skyldes, at den kan bruges i alle længder og hårtyper, samt kan bruges i både vådt og tørt hår. Læs mere om hårbørsten i artiklen.

Hvordan vælger jeg den helt rigtige hårbørste?

Det kan være forvirrende, hvilken hårbørste man skal investere i. Som med alt andet skal du vælge produkt efter din hårtype - og eventuelt længde. Få hjælp til at vælge den bedste hårbørste til dig.

Er en dyrere børste pengene værd?

Kvalitet og pris hænger ofte sammen, når det kommer til hårbørster. Du kan finde en god hårbørste, der er billig, men hvis du virkelig vil være god ved dit hår, skal du vælge en af høj kvalitet.

Hvordan børster jeg mit hår på en skånsom måde?

Først og fremmest skal du finde en skånsom og god hårbørste. Læs mere om dem i artiklen. Og så skal du, når du børste hår, starte fra spidserne, så du får fjernet eventuelle knuder med det samme.