Bedste Hårkur – Se sammenligning af 10 forskellige hårkurer! (2022)

1
HairLust Growth & Protection Hair Mask

Denne utrolig nærende hårkur fra HairLust er ideel til tørt, ødelagt eller tyndt hår. Mange anmeldere giver produktet ros for dens effektivitet og at den får skadet hår til at se meget sundere ud efter hver anvendelse. Derfor skal du vælge den reparerende hårkur fra HairLust Denne hårkur er velegnet til dig med fint hår, og som slider det ved at få det farvet ofte og jævnligt styler det med varmeapparater og forskellige stylingprodukter. Her…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
HairLust Growth & Protection Hair Mask##
HairLust Hair & Scalp Detox Scrub##
Australian Bodycare Scalp Serum Treatment mask 87 kr. Nicehair.dk
Olaplex Hair Perfector NO.3 149 kr. Beautycos.dk
Paul Mitchell MarulaOil Rare Oil Intensive Hair Masque##
Davines The Let It Go Circle 56 kr. MyHair
Aussie Reconstructor 3 Minute Miracle 35 kr. Føtex
Maria Nila Luminous Colour Masque 144 kr. Brandshop
Kérastase Blond Absolu Masque Ultra Violet 277 kr. Hair by Stender
Kevin Murphy YOUNG.AGAIN.MASQUE##

En hårkur er en fantastisk måde selv at behandle tørt, skadet, kedeligt og glansløst hår, som kommer af stylingprodukter, kemikalier fra farvning samt hormonelle- og livsstilsændringer. En hårkur kan skabe masser af liv og glans i håret og er generelt vigtig for at sikrer at håret ikke tørrer ud og knækker med tiden. Der findes et hav af muligheder af forskellige hårkurer på markedet, og det kan være svært at finde rundt i og hvordan man overhovedet bruger en hårkur.

Vi har lavet en test og fundet frem til de bedste hårkure på markedet lige nu. De er valgt udfra anmeldelser fra pålidelige sider, for at se hvilke folk har haft bedst erfaringer med.

Vi kommer, desuden, ind på hvordan du får mest ud af din hårkur og se hvilke ingredienser du bør gå efter i en hårkur, og hvilke der ikke bør være der.

HairLust Growth & Protection Hair Mask – bedste hårkur i test

Denne utrolig nærende hårkur fra HairLust er ideel til tørt, ødelagt eller tyndt hår. Mange anmeldere giver produktet ros for dens effektivitet og at den får skadet hår til at se meget sundere ud efter hver anvendelse.

Derfor skal du vælge den reparerende hårkur fra HairLust

Denne hårkur er velegnet til dig med fint hår, og som slider det ved at få det farvet ofte og jævnligt styler det med varmeapparater og forskellige stylingprodukter. Her har håret brug for ekstra meget pleje.

Plejer med rene, veganske mikro-proteiner

Hårkuren indeholder aktive, veganske mikro-proteiner, som effektivt gendanner håret indefra og arbejder på at forlænge hårets livscyklus. Desuden indeholder hårkuren effektive økologiske planteekstrakter fra ingredienser, som aloe vera, acai og havre, som giver produktet stærke antioxidante, fugtgivende, styrkende og nærende egenskaber.

Modvirker tørt hår og spaltede spidser

Ingredienserne i hårmasken trænger dybt ind i hårsækkene og genopbygger proteinerne i cellerne i hvert enkelt hårstrå samt beskytter håret mod frie radikaler og dagligt slid. Hårkuren efterlader hårlokkerne synligt sundere og mere modstandsdygtige, som lettere kan vokse sig lange, uden at knække. Hårkuren er fri for silikone, parabener, SLS/SLES sulfat & ftalater.

Det kan vi lide:
 • Certificeret vegansk og økologisk produkt
 • Forebygger spaltede lokker op til 20%
 • Håret kan lettere vokse sig langt uden at knække

HairLust Hair & Scalp Detox Scrub – bedste rensende hårkur

Denne hårskrub renser dit hår og hovedbund i dybden, og fjerner skæl, snavs, produktrester og sebum. HairLust er et dansk brand med fokus på innovation, gennemsigtighed og bæredygtighed. Alle deres produkter er lavet på rene ingredienser, der både er gode for dig og miljøet.

Derfor skal du vælge HairLusts Detox Scrub – bedste rensende hårkur

Denne hårkur er en skrub, som er velegnet til både mænd og kvinder med enten tør, kløende eller fedtet hovedbund. Produktet fjerner overskydende snavs og sebum, og fjerner rester af stylingprodukter og naturlige olier.

Balancerer hovedbunden

Mineraler fra kalkholdigt vand kan ophobe sig omkring hår og hårrødder, og efterlade dit hår fladt og kedeligt, samt gøre hovedbunden fedtet og irriteret. Hair & Scalp Detox Scrub sørger for, at hovedbunden kommer i balance, ved skånsomt at fjerne skidt og sebum i dybden. Rensen er behagelig og eksfolierende, og efterlader håret renere, mere skinnende og håndterbart. Hovedbunden bliver velstimuleret, fugtet og genopfrisket ved at skrubbe den jævnligt med dette produkt.

Rene ingredienser forbedrer hårets sundhed

Detox hårskrubben indeholder, blandt andet, økologisk Aloe Vera, som er fyldt af enzymer, næringsstoffer og vitaminer, der hjælper til at opretholde det naturlige pH-niveau i hovedbunden og understøtter sund hårvækst. Derudover er der økologisk krusemynteolie i, som afbalancerer olieniveauet i hovedbunden, og skaber en kølende og opkvikkende effekt, som arbejder på at stimulere blodcirkulationen i hovedbunden. Dette hjælper med at aktivere alle hårsække og dermed få håret til at føles tykkere.

Havrekernemel der er fugtbevarende, antioxiderende og antiinflammatoriske samt virker styrkende på huden. Hårskrubben indeholder desuden aktive mikro-proteiner, som styrker og genopbygger håret indefra samt forlænger hårets vækstcyklus. Det minimerer spaltede spidser og knækkede hår med op på 20%, og hårets generelle sundhed forbedres med op til 60%.

Det kan vi lide:
 • Dybderensende og kølende effekt
 • Fjerner overskydende snavs og sebum
 • Efterlader håret blødt, rent og glansfuldt

Australian Bodycare Scalp Serum Treatment mask – bedste hårkur mod skæl

Denne hovedbundskur modvirker skæl, kløe og irritation, da den trænger ind i hovedbunden og renser og reducerer vækst af bakterier og svampe, som er skyld i skæl og kløende hovedbund.

Derfor skal du vælge Scalp Serum Treatment mask fra Australian Bodycare

Denne hårkur er yderst effektiv til dig der døjer med skæl og irriteret hovedbund, da masken behandler, lindrer og beroliger hovedbunden samt tilfører fugt. Produktet er dermatologisk testet, så du uden bekymring kan bruge det på din irriterede hud.

Plejende Tea Tree Oil

Hairkuren indeholder, blandt andet, Tea Tree Oil, som har en antiskeptisk virkning, og som sammen med mælkesyreestere bekæmper bakterier, som forårsager skæl, kløe og irritation. Desuden indeholder den Macadamia Nut Oil, som er med til at styrke hårrødderne og giver et fugtboost, hvor at tasmansk peber har en beroligende effekt på irritation. Det efterlader din hud ren og sund.

Anvendelse

Du bruger hårkuren ved at fordele det med blide bevægelser på en tør hovedbund, hovedsageligt på de irriterede områder. Lad det virke i 5 minutter, eller eventuelt natten over. Start med at anvende det dagligt for at behandle problemet, og herefter kan du bruge det forebyggende mod skæl og irritation én gang ugentligt eller efter behov.

Det kan vi lide:
 • Modvirker skæl, kløe og irritation
 • Beroliger og tilfører fugt
 • Renser og bekæmper bakterier

Olaplex Hair Perfector NO.3 – bedste hårkur til ødelagt hår

Denne hårkur er utrolig god til at fugtgive og genopbygge skadet hår. Olaplex er et af de mest hypede og effektive hårbehandlings-brands, og er omtalt flere gange i store amerikanske magasiner som Vogue og Allure. Deres patenterede kemi arbejder på et molekylær level som reparerer skadet og ødelagt bånd i håret.

Derfor skal du vælge Olaplex hårkuren

Olaplex hårkuren er passende til alle hårtyper, men specielt til slidt, skadet eller farvet hår. Denne behandling er rigtig god at bruge, da kåret nedbrydes konstant gennem varmestyling og kontinuerlige kemiske behandlinger.

Salonbehandling

Denne behandling hedder No.3, fordi den er lavet for, at man kan viderebehandle en Olaplex salonbehandling derhjemme, og dermed vedligeholde den Olaplex-behandling du har fået hos frisøren.

Du kan dog sagtens bruge den selvom du ikke har fået en salonbehandling først. Den efterlader håret sundt og smukt.

Bruges en gang om ugen

Du bruger hårkuren ved at fordele den i uvasket, håndklædetørt hår. Lad den virke i 10 minutter. Hvis du har meget skadet hår, kan du med fordel lade den sidde i op til 30 minutter. Skyld den ud og vask håret med shampoo og balsam.

Brug kuren en gang om ugen, eller 2-3 gange om ugen ved meget skadet hår.

Det kan vi lide:
 • Genopbygger skadet hår
 • Giver en ægte følelse af salonbehandling
 • Efterlader håret sund og smukt

Paul Mitchell MarulaOil Rare Oil Intensive Hair Masque – bedste luksuriøse hårkur

Denne hårmaske fra Paul Mitchell er lækker og luksuriøs, som gennemfugter håret og har en glattende effekt på stort og kraftigt hår. Paul Mitchell er et brand der er kendt for deres professionelle hårpleje- og stylingprodukter af den højeste kvalitet.

Derfor skal du vælge Paul Mitchells MarulaOil Maske

Denne hårkur er velegnet til dig der nyder at forkæle dig selv med lækre og luksuriøse hårprodukter af høj kvalitet. Marulaolien gennemfugter håret og har en yderst glattende effekt, på selv stort og kraftigt hår.

Spækket med antioxidanter, olier, proteiner og vitaminer

Forkæl håret med en masse nærende ingredienser, som transformerer dit hår drastisk og sørger for dit efterlades lækkert, blødt og skinnende. Den reparerer spaltede spidser og har en ‘time-release’ effekt, som sikrer at hver gang du børster og rører ved håret, forekommer der friske udbrud af Marula olie hele dagen.

Anvend hårkuren ved at fordele en portion i fugtigt hår og red det igennem med en kam. Lad kuren virke i 3-5 minutter og skyl den grundigt ud.

Det kan vi lide:
 • Luksuriøs hårkur af høj kvalitet
 • Glattende effekt
 • Efterlader håret sundt, blødt og glansfuldt

Davines The Let It Go Circle – bedste anti-stres hårkur

Denne hårkur er en helt særlig innovativ hårkur, som giver dig en sand velvære både i hår og sind. Udover at pleje håret, har den også en beroligende og afstressende duft. Anmeldere af produktet siger de oplever en fantastisk, afslappende følelse når de bruger kuren, og er perfekt inden sengetid.

Derfor skal du vælge The Let It Go Circle maske fra Davines

Denne hårkur er for dig der har en stressende hverdag og har brug for et produkt der både kan pleje dit hår og dit sind. Du kan bruge kuren i hårbunden, og den vil på den måde både virke beroligende på hud og hår.

Afslappende effekt

Produktet har en sanselig og afslappende duft, som rebalancerer din hovedbund. Håret efterlades fugtet og silkeblødt, samtidig med det gør dig afslappet og befrier dig fra hverdagens stres.

Kuren fordeles i fugtet hår og hovedbund, og skal virke i 10 minutters tid. Skyl efterfølgende grundigt med vand.

Sanselige ingredienser

Hårkuren indeholder brahami olie, som giver håret energi og fugter samt søde orange essential oil, som hjælper med at berolige sindet. Sammen giver disse ingredienser stresset hår et boost af fugt.

Produktet er desuden uden silikone og kunstige farvestoffer.

Det kan vi lide:
 • Plejende for både hår og sind
 • Fugter håret og rebalancere hovedbunden
 • Indeholder beroligende duft, som virker afstressende

Aussie Reconstructor 3 Minute Miracle – god til hurtig hårkur

Denne hårkur fra Aussie reparerer dit hår og gør det blødt og lækkert, på blot 3 minutter. Aussie er et australsk brand, der er har fokus på bæredygtighed, miljøvenligt og er 100% “cruelty free”.

Derfor skal du vælge Reconstructor 3 Minute Miracle hårkuren fra Aussie

Har dit hår haft lidt for meget sjov? Så har det nok brug for denne dybdevirkende hårkur, som forvandler tørt og beskadiget hår, til blødt og skinnende.

Indeholder mint-ekstrakt og Macadamia Nut Oil

Hårkuren indeholder, blandt andet, mint-ekstrakt, som har en fantastisk virkning på håret. Produktet indeholder også den plejende olie, Macadamia Nut Oil, som er en af de rigeste, naturlige kilder til omega-7, som er kendt for at fugte og blødgøre. Det er, blandt andet, derfor det er brugt så meget i hudpleje. Fugt er det der holder dit hår sammen, og denne hårkur er med til at gøre lige præcis det.

3 minutters virkning

Tilføj en god portion til håret, og arbejd det igennem længderne i håret. Vent 3 minutter og lad miraklet virke. Efter de 3 minutter, skyller du det grundigt ud af håret, og så har du det blødeste, smukkeste hår.

Du behøver altså ikke at skulle gå ud af badet for at lade det virke, men blot bruge det som en balsam og dermed vaske resten af kroppen, mens det sidder i. Det har aldrig været hurtigere at få sundt og smukt hår.

Det kan vi lide:
 • Virker efter blot 3 minutter
 • Genopretter skadet hår
 • Efterlader det blødt, glansfuldt og fuld af liv

Maria Nila Luminous Colour Masque – bedste hårkur til farvet hår

Luminous Colour Masque er en ultra skånsom hårkur til farvet hår, og anmeldere på Amazon.com roser den for dens evne til at blødgøre håret og gøre hårfarven smukkere og mere livlig. Maria Nila er et svensk hårplejemærke, som er 100% vegansk og cruelty free.

Derfor skal du vælge Luminous Colour Masque fra Maria Nila

Denne maske er perfekt til dig med farvet hår, da masken går ind og beskytter hårfarven og giver masser af fugt og næring, og så er den rigtig skånsom mod håret.

Hårfarve- og UV-beskyttende

Når du får farvet håret, kan farven hurtig blive slidt af, efterhånden som du vasker det og styler det med varmeprodukter. Denne hårkur indeholder beskyttende granatæbleekstrakt og Colour Guard Complex, som beskytter hårfarven ved disse aktiviteter, og sørger for at farven holder sig god som ny, i lang tid.

Hårkuren beskytter, desuden, håret mod de skadelige UV-stråler og frie radikaler.

100% vegansk

Ingen af Maria Nilas produkter er testet på dyr, og er et 100% vegansk mærke. Der er desuden ingen parabener eller sulfater i produktet.

Du anvender masken ved at massere den ind i dit nyvaskede hår. Lad den virke i 5-10 minutter og skyl den grundigt ud efterfølgende. Brug hårkuren 1-2 gange om ugen.

Det kan vi lide:
 • Bevarer hårfarven og gør den mere livlig
 • Beskytter mod UV-stråler og frie radikaler
 • 100% vegansk

Kérastase Blond Absolu Masque Ultra Violet – bedste hårkur til blond hår

Har du blond eller lysnet hår, så er denne hårkur perfekt til dig. Den fjerner uønskede gyldne toner i dit hår og skaber en flot og blank farve i dit blonde hår. Kérastases produkter er luksuriøse og lækre at bruge, og deres Blond Absolou-serie er super effektive og plejende produkter til afbleget og lyst hår.

Derfor skal du vælge Blond Absolou hårkur

Denne hårkur er til dig med blond eller afbleget hår, som ønsker at holde de gyldne toner væk fra håret og dermed få den smukkeste, koldere tone i dine blonde lokker. Hårkuren plejer håret i dybde og giver håret intens fugt.

Violette pigmenter

Hovedingredienserne i hårkuren er et miks af hyaluronsyre, Edelweiss flower og de powerfulde Ultra Violet neustraliserende pigmenter.

Hyaluronsyre heler de skadede fibre indefra og skaber et dybdeplejet hårstrå. Den koncentrerede syre, styrker håret og forebygger fremtidig beskadigelse.

Edelweiss flower, er en rig antioxidant, som beskytter håret mod daglig slitage. Det blødgør og beroliger, desuden, følsomme hårfibre.

De Ultra Violette neustraliserende pigmenter er højt koncentrerede og virker med det samme mod fiberet ved at neutralisere og fjerne de gule undertoner, og dermed frembringe en naturlig glans til håret.

Anvend hårkuren i nyvasket og håndklædetørt hår. Massér det ind i længder og spidser, og lad virke i 5 minutter for en let neutralisering. For en stærkere neustralissering, kan du lade kuren virke i 10 minutter, eller længere. Vær dog varsom med tiden, da den kan gøre tonen grålig eller lilla, hvis den sidder i for længe. Skyl derefter kuren grundigt ud af håret.

Det kan vi lide:
 • Neutraliserer gyldne toner i håret
 • Dybdeplejende og fugtgivende
 • Beskyttende mod daglig slitage

Kevin Murphy YOUNG.AGAIN.MASQUE – god til at forebygge skade

Denne hårkur, fra den anerkendte stylist, Kevin Murphy giver liv til tørt, kedeligt og ødelagt hår. Med 20 amninosyrer, efterlader den håret fugtet, styrket og udglattet. Dette produkt vil ikke bare give dig smukt, sundt hår, men også en god samvittighed af at støtte et mærke der, blandt andet, er bæredygtigt, cruelty free og genbruger plastik fra havet til deres emballage.

Derfor skal du vælge YOUNG.AGAIN hårkuren fra Kevin Murphy

Denne hårkur er fantastisk til at redde et tørt, kedeligt og skadet hår, og efterlader det smukt, ungdommeligt og velplejet. Kuren udglatter også kruset hår og gør det nemmere at arbejde med. Den plejer håret og hovedbunden i dybden og skaber et flot, ungt  og naturligt ‘bounce’ i håret.

Indeholder 20 aminosyre

Med en blanding af 20 aminosyre, essentielle olier og rige, fugtgivende ingredienser, hjælper den med at fornye og genoprette glans til tørt, skadet og stift hår. Produktet er uden sulfater, parabener og er ikke testet på dyr.

Anvend kuren i nyvasket hår og massér ind i hovedbunden i 5-10 minutter, så den får fuldt absorberet fordelene i kuren.

Forebygger fremtidige skader

Hormonelle forandringer, livsstilsforandringer, og så videre, er med til at ændre håret med alderen, og det kan have en negativ effekt på hårets tilstand. Den bedste måde at komme ældningen i forkøbet, er at starte tidligt. Det handler om at forebygge ændringerne og denne hårkur vil pleje håret samtidig med at bekæmpe nuværende skader samt at forebygge fremtidige skader.

Det kan vi lide:
 • Fornyer og genopretter tørt, kedeligt og skadet hår
 • Efterlader håret smukt og sundt
 • Forebygger fremtidige skader

Sådan får du mest ud af din hårkur

For det første er det vigtigt at du ikke propper en kæmpe portion hårkur i håret, da håret alligevel kun kan optage det produkt der ligger rundt om hårstrået. Et moderat lag er rigeligt og du vil i sidste ende få mere ud af den specifikke hårkur. Brug gerne en bredtandet kam til at fordele hårkuren jævnt i håret med.

Du skal desuden bruge din hårkur oftere end én gang om ugen, for at den skal have mest effekt. Brug den derimod gerne 2-3 gange om ugen. Så sikrer du at dit hår får så meget pleje som muligt. Hvis du føler at dit hår bliver for tungt og fladt af at bruge hårkuren, så er det højst sandsynligt fordi du bruger en alt for kraftig hårkur til dit hår. Du kan også forsøge med blot at anvende kuren til de tørre spidser i håret og ikke i hovedbunden. Vi kommer desuden ind på hvilken hårkur der passer til dit hår, i næste afsnit.

Håret optager hårkuren endnu bedre ved at bruge varme. Du kan bruge varme i form af en brusehætte, da den holder på varmen, og den sørger desuden for at du ikke får produkt på dit tøj. Du kan forhøje varmen ved at vikle et tørt håndklæde udenpå brusehætten.

Sørg for at lukke hårstrået efter du har skyllet din hårkur ud, ved at bruge balsam i håret efterfølgende. Hårkuren tilfører nemlig kun fugt og pleje, men lukker ikke hårstrående efter. Så en balsam sørger for at forsegle dem og holde på den næring som kuren har tilført dit hår.

Til sidst er det vigtigt at påpege at du ikke må lade en hårkur sidde i håret natten over, hvis ikke den er beregnet til det. Det kan nemlig tunge ned i håret og gøre det klasket og fedtet. Læs derfor altid brugsanvisningen før du bruger den.

Disse ingredienser skal du gå efter

Alt efter hvilke problemer man har med sine lokker, skal man tilpasse de rigtige ingredienser for at kunne få løst problemet, da de hver især har forskellige egenskaber for håret. Der findes uendeligt mange sammensætninger af ingredienser i hårkure, så vi giver dig her en guide til hvad der passer til netop dit hår.

Tørt hår

Hvis du døjer med tørt hår skal du gå efter ingredienser som sheasmør, avocadoolie, kokosolie, arganolie, blåbærekstrakt, mikro-proteiner, olivenolie og kakaosmør.

Disse er alle med til at give masser af fugt til håret og gøre det mere smukt og glansfuldt.

Sheasmør fungerer rigtig godt til det tørre hår, da det beskytter og nærer huden og håret, og forhindre udtørring. Desuden er det også nødvendigt for produktionen af kollagen, som er en vigtig byggesten i både hud og hår.

Kokosolien er fantastisk til tørt hår, da den indeholder laurinsyre, som understøtter produktionen af protein i håret og genopbygger tørt og skadet hår. Kokosolie trænger dybere ind i håret, sammenlignet med andre olier og fedtstoffer, og er derfor god til at genoprette hårets fugtbalance, og efterlader håret sundt, blødt og glansfuldt.

Arganolie er specielt god til tørt hår, da dens antioxidante egenskaber beskytter håret mod varme og de skadelige UV-stråler. Olien fugter håret med sine fedtsyrer og E-vitamin, hvilket er fugtbevarende, beskyttende og tilfører glans til håret.

Olivenolie og kakaosmør er desuden rigtig god til at genopbygge spaltede spidser og begge modvirker effektivt kruset hår og gør det glat og glansfuldt.

Fint hår

Ingredienser som aloe vera, kokosolie og arganolie virker godt til fint hår. Især produkter med blåbærekstrakt er rigtig god til fint og skrøbeligt hår, da den har fantastiske antioxidante egenskaber. Antioxidanter beskytter mod frie radikaler, UV-stråler og andre miljømæssige påvirkninger.

Farvet hår

Farvet hår er for det meste mere skrøbeligt, da kemikalierne fra farvningen slider meget på håret. Her er acai-ekstrakt specielt god, da den virker utrolig beskyttende på håret mod vind og vejr samt skadelige UV-stråling og frie radikaler. Acai-ekstrakt er har også helende og restorative egenskaber, og det modvirker ældning af hår og hud.

Mikro-proteiner er rigtig god til kemisk behandlet hår, da det tilfører de tabte proteiner til skadet hår. Proteinerne gør nemlig at håret kommer tilbage til dets normale, sunde tilstand. Derfor er mikro-proteiner også godt til tørt hår, fordi den genopbygger og styrker hårrødder fra dybden og forlænger hårets livscyklus samt minimerer spaltede spidser og knækket hår.

Undgå disse ingredienser

Der er nogle ingredienser der ikke tilfører dit hår noget godt, og en af dem er silikone, da det lægger sig som en hinde på håret og gør det svært for andre næringsstoffer at trænge ind i håret. Du bør desuden undgå skrappe kemikalier som sulfater og parabener, da det slider på hårstrået.