Bedste hårtrimmer 2022 – hvilken passer bedst til dig?

1
Philips Series 9000 HC9450

Hvorfor gå til frisør når du kan trimme håret med et professionelt resultat hjemme på badeværelset? Med en ekstra lang driftstid og hele 400 forskellige længdeindstillinger,  er dette højteknologiske design fra Philips nok det bedste stykke trimmer-værktøj, du kan få fat i lige nu. Derfor skal du vælge en Philips Series 9000 HC9450 Denne plæneklipper af en hårtrimmer ligger lige et niveau højere end de fleste andre af sin art; den er udstyret med selvolierende…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Philips Series 9000 HC9450 549 kr. CompuMail
Panasonic ER1611 Professional##
Philips QC5580##
Philips OneBlade Pro QP6550##
Braun Series 5 HC5050##
Panasonic ER-1512 809 kr. CompuMail
Babyliss Body Trim BG120E 207 kr. Bazta
Babyliss E652E 160 kr. Proshop.dk
Babyliss E695E 127 kr. CompuMail
Philips Series 5000 HC5630 298,24 kr. Amazon DE
Philips Multigroom Series 7000 MG7720 575 kr. avXperten
Remington MB6850 395 kr. avXperten
Philips Series 1000 BG105##

Har du brugt hårtrimmer længe eller er du ny i klubben? Måske ved du det, måske ikke – men det er ret væsentligt, hvilken type hårtrimmer du bruger til hvad. For mens nogle hårtrimmere er eminente til at trimme hårpragten, er andre som skabte til at fjerne hår på kroppen, i ansigtet, og under bæltestedet. Og så er der også lige dem, der bare er ekstra gode til skægget. Men hvordan finder du så den bedste hårtrimmer til netop dit behov? Det gør du lige her! 

Vi har nemlig fundet intet mindre end 14 af de bedste hårtrimmere, der findes lige nu, og vi gennemgår dem her, så du kan få styr på sagerne. Vi vil desuden guide dig i forhold til, om du skal vælge en hårtrimmer, multiklipper eller skægtrimmer. Så læs med og bliv klogere på et hav af hårtrimmere og brugen af dem!

Philips Series 9000 HC9450 – Bedste hårtrimmer

Hvorfor gå til frisør når du kan trimme håret med et professionelt resultat hjemme på badeværelset? Med en ekstra lang driftstid og hele 400 forskellige længdeindstillinger, 

er dette højteknologiske design fra Philips nok det bedste stykke trimmer-værktøj, du kan få fat i lige nu.

Derfor skal du vælge en Philips Series 9000 HC9450

Denne plæneklipper af en hårtrimmer ligger lige et niveau højere end de fleste andre af sin art; den er udstyret med selvolierende og selvslibende knive, en smart DualCut indstilling, der sikrer lav friktion, samt en turbofunktion, som automatisk regulerer klippehastigheden alt efter hårtykkelse – wow! Der er altså næsten ikke en hårlængde, som denne yderst effektive hårtrimmer ikke kan hamle op med, så er det sagt. Derudover kan du med dens smarte Digital Swipe funktion så let som ingenting skifte mellem de mange længdeindstillinger, som rangerer fra 0.5- til 42 millimeter. 

Som om det ikke var nok, er denne fancy hårtrimmer også udstyret med 3 justérbare motordrevne kamme, og en memory funktion, så den kan huske din sidste længdeindstilling. Er du i øvrigt ude efter den helt tætte trimning, ja så kan du nemt og sikkert bruge trimmeren uden kamme. 

Med en super kraftig motor og en trimningspræcision på 0.1 millimeters nøjagtighed, er denne Philips Series 9000 HC9450 kongen i paladset og en klar investering værd. Og så er det i øvrigt fuldstændigt lige meget om du benytter den med eller uden ledning, for den er lige effektiv uanset. 

Det kan vi lide:
 • God til alle hårtyper
 • Særligt effektiv til tykt hår
 • Fuld opladning på bare én time og trådløs driftstid i hele 2 timer!
 • Ergonomisk design – den er nem at holde og let at betjene
 • Digital Touchscreen gør den ekstra nemt at skifte indstillinger mens du er i gang
 • Titaniumblade – stærk kvalitet med eminent holdbarhed
Det skal du være opmærksom på:
 • Touchskærmen på denne hårtrimmer er meget følsom og skifter nemt indstilling, så pas på med ikke at holde alt for hårdt om den mens du trimmer

Panasonic ER1611 Professional – Bedste til kort hår

Er du på jagt efter en effektiv hårtrimmer, der kan trimme både hår og skæg, så skal du se nærmere på denne model fra Panasonic. Den er designet med en kraftig motor og skarpe skær, som sikrer dig en jævn og præcis trimning uanset hvilken hårtype du har.

Derfor skal du vælge Panasonic ER1611 Professional

En professionel hårtrimmer med titaniumblade, der arbejder med hele 10.000 omdrejninger i minuttet? Ja tak! Denne handy og hypermoderne hårtrimmer fra Panasonic klarer 50 minutters fuld skrue uden at miste hastighed – heller ikke engang når batteriniveauet nærmer sig den lavere ende. 

Den har 6 forskellige længdeindstillinger på mellem 0.8- og 15 millimeter, som nemt justeres på håndtaget. 

Den kan desuden indstilles i 0.3 mm intervaller mellem 0.8- og 2 mm, mens du med de 3 medfølgende afstandskamme kan få helt op til 15 millimeters længde på klipningen, Derudover er det værd at nævne, at den gør et exceptionelt godt arbejde, når det gælder trimning af helt fine hår langs hårkanter og bag ørerne, og det er netop ved sådanne detaljer, at denne hårtrimmer lige er en tand bedre end gennemsnittet. Denne Panasonic model er på alle måder en alsidig og super stabil hårtrimmer, som formår at levere et flot og professionelt resultat hver gang.

Det kan vi lide:
 • Opladningsstation, trimmekam og rengøringsbørste medfølger
 • Batteri-indikator så du ved, hvornår det er tid til at oplade
 • Ergonomisk design – let og nem at håndtere
 • Universal strømspænding – brug den overalt i verden
Det skal du være opmærksom på:
 • Afklippede hår sidder nemt fast i maskinen, så bruger du den ofte skal du ligeledes rengøre den ofte
 • Denne hårtrimmer er lidt pebret i prisen, så bruger du ikke en trimmer dagligt, behøver du ikke nødvendigvis spendere på en dyr model som denne Panasonic

Philips QC5580 – Bedste til at lave tætte trimninger

Er du på jagt efter en hårtrimmer, der gør trimningen let som en leg? Så må du have fat i dette effektive grooming redskab fra Philips. Det har et ergonomisk design og er udviklet med et 180 graders roterende skær, så du nemt kan komme til overalt. 

Derfor skal du vælge Philips QC5580

Med denne veldesignede hårtrimmer fra Philips, kan du både trimme hår og barbere dit hoved helt glat – what’s not to like? Den har 14 forskellige længder fra 0.0- til 15 millimeter og med et mål på 0.2 millimeter mellem trinene, som du nemt kan skifte på det smarte zoomhjul, der sidder på trimmerens greb.

Det er netop det roterende hoved på denne trimmer, som gør det muligt at nå områder, hvor andre maskiner kan have svært ved at komme til. Den kører som smurt i op til 60 minutter på en fuld opladning, og kan benyttes både med og uden ledning, så du bekymringsfrit kan fortsætte trimmeriet selvom batteriet dør hen undervejs. Derudover er den udstyret med en lysende batteri-indikator, så du netop altid ved, hvornår den trænger til en tur i strømstikket. 

Trimmeren her er oven i købet designet med afrundede spidser på både kam og skær, og er derfor ekstra skånsom mod huden – selv hvis du barberer dig hver dag.

Det kan vi lide:
 • Gummigreb, så du har maksimal kontrol mens du er i gang
 • Selvslibende skær i rustfrit stål, så du slipper for at slibe og smøre dem
 • Glatbarberingstilbehør og præcisionskam til helt korte frisurer medfølger
 • Kan nemt rengøres under vandhanen
Det skal du være opmærksom på:
 • Hvis dit korte hår er mere langt end det faktisk er kort, så er denne trimmer ikke idéel

Philips OneBlade Pro QP6550 – Bedste til skægget

Bryst, armhuler, ryg, eller ansigt? Denne OneBlade Pro QP6550 fra Philips, styler, trimmer og barberer nænsomt og smertefrit alle behårede hudområder, og den gør det med upåklagelige resultater!

Derfor skal du vælge Philips OneBlade Pro QP6550

Det er næsten lige meget, hvor og hvad du vil trimme med dette revolutionerende OneBlade-værktøj, for det er udstyret med både en hudkappe, en kropskam, og en almindelig kam. På den måde er du altid sikret en skånsom og præcis trimning uanset hvor du beslutter dig for at gå i gang. Knivbladet arbejder desuden med raketfart – svimlende 200 gange i sekundet, så du oven i hatten også er garanteret en jævn og effektiv trimning. Driftstiden er heller sådan at kimse ad; du kan trimme for fuld hørm i 2 stive timer inden den skal en tur i opladeren. Derudover kan den indstilles i hele 14 forskellige længder fra 0.4- til 10 millimeter, så der er ikke sparet på alsidigheden i denne smarte hårtrimmer, som er idéel til dig, som står og mangler en kropstrimmer, der ingen grænser sætter for hverken kreativitet eller omhyggelighed.

Du får altså virkelig smæk for skillingen med dette OneBlade design fra Phillips, som bare kører derudaf og giver dig rig mulighed for både at barbere dig, lave skarpe linjer og trimme skægget så selv Craig David ville blive misundelig. 

Det kan vi lide:
 • Ergonomisk design – let og lækkert greb
 • Etui og udskifteligt skær medfølger
 • Rengøres nemt med vand og kan bruges med eller uden barberskum
 • De dobbeltsidede skær i denne trimmer gør det super nemt at rette kanter og style
Det skal du være opmærksom på:
 • Bladene er ikke selvslibende og skal derfor udskiftes hver 4. måned
 • Ikke så god, hvis du har meget kradsbørstige skægstubbe

Braun Series 5 HC5050 – Bedste til længere hår

Dette enkle men funktionelle design fra Braun er til dig, som er på jagt efter en robust hårtrimmer, der nemt og effektivt kan trimme både hår og skæg, og som ikke koster alverden.

Derfor skal du vælge Braun Series 5 HC5050

Har du lidt længere hår end de helt korte typer, så er denne Braun Series 5 HC5050 lige noget for dig! Den har nemlig en klippekam til både langt og kort hår, og så kan den indstilles på 8 forskellige længder fra 0.3 millimeter og helt op til 24 millimeter! Det er en hårdfør lille sag, der med sit ergonomiske design ligger utroligt godt i hånden, og som selv hvis du kommer til at presse lidt, ikke får bladene til at rykke sig en eneste millimeter. Det er en god hårtrimmer med en enkle funktioner, som er virkelig nem at bruge, og som samtidigt leverer flotte resultater. 

Derudover er den designet med en Memory Safelock funktion, så den både husker din længdeindstilling efter brug og fastholder den mens du er i gang, smart! 

Der medfølger udover de to kamme, en rensebørste og en flaske olie, så du kan nemt vedligeholde bladene uden en tur til isenkræmmeren. Ligeledes er den super nem at rengøre; du skyller den bare i rindende vand. 

Det kan vi lide:
 • Kompakt størrelse og tilbehør – idéel at have med på ferier eller forretningsrejser
 • Kan bruges trådløs eller med ledning
 • Lysende batteri-indikator
 • SmartPlug medfølger, så du kan bruge den i alle lande
Det skal du være opmærksom på:
 • Opladningstiden på denne trimmer er noget lang – 8 timer har den brug for
 • Driftstiden på 40 minutter er relativt kort i forhold til andre hårtrimmere
 • Udmærket til at trimme hår, knap så god til skæg

Panasonic ER-1512 – Bedste til at alle hårtyper

Panasonic ER-1512

Stiller du høje krav til dit udstyr og vil du trimme som en pro med et af markedets mest innovative produkter? Så skal du se nærmere på dette stilede design fra Panasonic.

Denne højteknologiske hårtrimmer har alt hvad hjertet kan begære af smarte funktioner, den er effektiv og så ser den bare virkelig godt ud!

Derfor skal du vælge en Panasonic ER-1512

Dette sofistikerede hårtrimmer-design fanger og klipper uden at slippe et eneste hårstrå; med X-taper blade og en karbon- og titanium belægning, er det svært at overgå denne ekstremt stærke, og ultra-hurtige Panasonic ER-1512 model. 

Her har vi altså fat i en professionel hårtrimmer over gennemsnittet, der med lynets hast blødt og effektivt trimmer sig gennem alle typer af hår som var det smør. 

Den kraftige motor kombineret med både stil, skarphed og brugervenlighed gør, at denne hårtrimmer overhaler de fleste andre modeller indenom. 

Yndet af frisører og kræsne typer, får du med denne laban kvalitet så det batter. 

Den kan klippe håret i 6 forskellige længder fra 0.8- til 15 millimeter, og med fuld drøn på i hele 70 minutter ad gangen. Både langt og kort hår får en super skarp og jævn trimning med dette specialudviklede groominginstrument, som i øvrigt også er helt genialt til at trimme skæg. Bladene er desuden rustsikre, og trimmeren vejer mindre end de fleste!

Det kan vi lide:
 • Batteri-indikator med high, mid og low visning – så er der virkelig styr på sagerne!
 • Opladningsstation med plads til afstandsmålere medfølger
 • Kan klippe og trimme alle hårtyper
 • Nem at rengøre
Det skal du være opmærksom på:
 • Prisen – denne trimmer ligger i den høje ende af skalaen

Babyliss Body Trim BG120E – Bedste til fint hår

Denne Babyliss Body Trim BG120E er med sine dobbeltsidede blade specielt udviklet til at fjerne hår overalt på kroppen, og så er den 100% vandtæt, så du snildt kan tage den med under bruseren. 

Derfor skal du vælge en Babyliss Body Trim BG120E

Hvis du er på jagt efter en multifunktionel hårtrimmer, der kan fjerne hvert et hår på din krop og i ansigtet – rub og stub – så skal du investere i denne flotte hårtrimmer fra Babyliss! 

Den har et 31 millimeter bredt skær med 3 forskellige længdeindstillinger fra 0.3- til 0.7 millimeter, så du kan nemt nå godt omkring og få udryddet både længere og kortere hår. Barberhovedet på denne stilrene trimmer er desuden ekstra skånsomt, så du kan trimme helt tæt uden fare for hudirritation – selv uden brug af skum!

Den trimmer effektivt i 70 lange minutter på en fuld opladning, og så følger der såmænd også en opbevaringspose med i købet, så du har noget praktisk at pakke den væk i. Derudover kan den benyttes både med og uden ledning, så skulle den gå hen at løbe tør for strøm mens du er i gang, kan du snildt gøre arbejdet færdigt uden ventetid! 

Det kan vi lide:
 • Let at holde og nem at betjene
 • God, hvis du er på jagt efter det karseklippede look
 • God til at trimme kanter
Det skal du være opmærksom på:
 • Ikke så god til stride kropshår og skægstubbe
 • Kan have en tendens til at nive lidt i huden, hvis du presser for hårdt

Babyliss E652E – Bedste til ører, næse og øjenbryn

Er du typen, som døjer med små strittende hår i næsen og i ørerne? Så kan denne fikse Babyliss trimmer redde din dag! Vil du oven i købet gerne komme dit unibrow til livs, er det ligeledes den perfekte trimmer at have ved hånden.

Derfor skal du vælge Babyliss E652E

Med denne slanke Babyliss hårtrimmer kan du effektivt fjerne hår i både ører og næse, og du kan tilpasse og groome dine øjenbryn med super flotte resultater! Det roterende skær sørger for en altid sikker trimning af sarte områder og den medfølgende øjenbryns-kam med 2 forskellige længder – 0.3- og 0.5 millimeter gør det nemt at være kreativ.

Derudover kører trimmeren på AA-batterier, så du skal ikke døje med hverken ladestation eller ledning, og der er derfor heller ingen ventetid på en fuld opladning. Dette er altså en praktisk og god hårtrimmer, der effektivt befrier dig for hår på steder, hvor andre ikke gør, og så passer den lige så godt på badeværelseshylden som den gør i toilettasken når du skal på farten.

Det kan vi lide:
 • Denne hårtrimmer er virkelig billig!
 • Kører på batteri fremfor ledning
 • Let at rengøre – trimmerens roterende hoved tages nemt af og skylles i vand
Det skal du være opmærksom på:
 • Har en tendens til at blive en smule varm ved længere tids brug
 • Denne hårtrimmer bør ikke anvendes til andet end ører, næse og øjenbryn

Babyliss E695E – Bedste til forskellige hårlængder

Babyliss Hårtrimmer E695E er en billig hårtrimmer med kvalitetsblade i rustfrit stål, som nemt og effektivt får gjort arbejdet, og det kan vi lide! Den er god til dig, som leder efter en hårtrimmer med simple funktioner, men som samtidigt er alsidig og let at anvende. 

Derfor skal du vælge en Babyliss E695E

Springer du gerne en frisørtid over i ny og næ fordi du hellere vil trimme håret hjemme foran spejlet? Så skal du se nærmere på denne Babyliss E695E model. Den har et bredt skær på 39 millimeter, og så kommer den med hele 8 forskellige afstandskamme med en 0.2 millimeters præcision. Den trimmer effektivt håret og gør samtidigt et formidabelt stykke arbejde, hvis du vil trimme skægget. 

Den er desuden designet med en udtyndingsfunktion, der giver klipningen et mere professionelt look, og du har samtidigt mulighed for at tynde lidt ud i hårpragten uden at skulle ty til hverken saks eller mærkelige manøvrer med bladene. For typer med stort og kraftigt hår er det værd at nævne, at denne udtyndingsfunktion er helt genial. 

Her har vi altså en ganske udmærket hårtrimmer, som er nem at bruge og tilbyder en super klippekvalitet man ellers ikke kan forvente af en hårtrimmer til så lav en pris.

Det kan vi lide:
 • Der medfølger børste, kam, og olie til at rengøre og vedligeholde bladene
 • God til prisen!
 • Minimal lyd, så du ikke vækker hele huset om morgenen
Det skal du være opmærksom på:
 • Kan kun anvendes i strømstik
 • Har tendens til at blive varm ved brug i mere end 30 minutter

Philips Series 5000 HC5630 – Bedste til kraftigt hår

Med denne Philips Series 5000 HC5630 hårklipper kan du på ingen tid få klippet hår eller trimmet skæg på flotteste vis. Med hele 90 minutters non-stop hårtrimmer-galore, skuffer dette gennemtænkte design på ingen måde.

Derfor skal du vælge Philips Series 5000 HC5630

Som sine artsfæller i Philips Series 5000 kategorien, er også denne hårtrimmer udstyret med et DualCut system og en kraftig motor med turbo-effekt, så den så nemt som ingenting kan give en ensartet og jævn klipning til alle hårtyper. De specialdesignede kamme sørger desuden for, at det afklippede hår hverken stopper til eller sætter sig nogle steder i maskinen. Det betyder, at du ikke behøver at stoppe undervejs for at ‘tømme’ trimmeren. 

Derudover gør hårtrimmerens ekstra lange batteritid, at du slipper du for at dele klipningen op i flere bidder. Den kraftige motor gør desuden, at maskinen her kan trimme sig gennem selv de mest fyldige og stride hårstrå uden problemer. 

Du kan i øvrigt bruge maskinen til både hår på hovedet og til styling og trimning af skæg, da den kan indstilles ned til 0,5 millimeter og helt op til 28 millimeter – du drejer bare på det smarte zoomhjul på grebet. Og med to skæreenheder (én på hver side) oven i hatten, tager det altså ingen tid at få bugt med hverken længere eller kortere hår. 

Det kan vi lide:
 • Nem at rengøre – vaskes under rindende vand
 • Der medfølger en smart rejsetaske, så både trimmekamme, oplader og rensebørste nemt kan samles på ét sted
 • Ergonomisk design, så du nemt kan bevæge trimmeren rundt
 • Kan bruges både med eller uden ledning
 • Denne hårtrimmer er udstyret med selvslibende skær
Det skal du være opmærksom på:
 • Ikke så god til at fjerne hår på ben og overkrop

Philips Multigroom Series 7000 MG7720 – Bedste til ansigt og krop

Du kan både klippe, trimme og style ufortrødent derudaf med denne absolut alsidige multitrimmer fra Philips Series 7000! Med et velassorteret tilbehør, der vil tilfredsstille selv den mest kræsne type, er du her garanteret en vandtæt hårtrimmer, som kan groome og gøre ved både foroven og forneden, og til et kæmpe stort 10-tal!

Derfor skal du vælge Philips Multigroom Series 7000 MG7720

Der er ingen smalle steder med denne ret så overdådige Philips Multigroomer, der udstyrer dig med alt hvad hjertet kan begære af trimmekamme og barberhoveder til en hvilken som helst lejlighed. I op til 2 timer kan du sikkert og solidt trimme alt fra top til tå – og vi mener ALT. De 14 forskellige tilbehørsdele og trimmekamme gør det muligt for dig at klippe og trimme hårpragten på hovedet, i ørene, i næsen, under hagen, på kinderne, på brystet, syd for Ækvator, og vi kunne blive ved! Du kan også helt undlade at bruge kammene, for eksempel hvis du vil have en ultra-tæt barbering eller lige vil give den ekstra smæk på stylingen af skægkanterne. Du kan altså trimme fra 0.0 millimeter og helt op til 15 millimeter med denne sølvgrå Superman. 

Modellen her er desuden designet med endnu flere skær (i forhold til tidligere modeller), der i kombination med DualCut-teknologien formår at trimme med en præcision, der er svær at hamle op med. Det betyder, at du effektivt og bekymringsfrit kan trimme selv de mest følsomme steder, og samtidigt undgå niv og andre potentielt ubehagelige situationer. Derudover rengøres maskinen ligeledes bekymringsfrit og nemt i rindende vand. Sidst men ikke mindst er det værd at nævne, at de medfølgende trimmekamme er fremstillet i et særligt robust materiale, så du kan tabe dem nok så mange gange på badeværelsesklinkerne uden at de går i stykker. Amen.

Det kan vi lide:
 • God til at trimme kraftigt skæg og hår
 • Ergonomisk og skridsikkert gummigreb
 • Praktisk og kompakt etui medfølger, så du har styr på sagerne uanset hvor du er
 • Selvslibende knive og Philips’ signatur DualCut-teknologi
 • 14-i-1 grooming kit – så er du godt dækket ind
 • Har du kraftig skægvækst er denne hårtrimmer rigtig god
Det skal du være opmærksom på:
 • Der er mange tilbehørsdele at skulle holde styr på

Remington MB6850 – Bedste til bakkenbarter og skægstubbe

Skal du have stylet dit hipsterskæg, tilpasset bakkenbarter eller afkortet stride skægstubbe? Ja så er denne Remington MB6850 god at have på badeværelseshylden! Dette er den ultimative skægtrimmer til dig, som stiller høje krav til både dit værktøj og dit skæg. 

Derfor skal du vælge Remington MB6850

Er du også træt af, at både håndvask og alting i ca. en meters radius omkring selvsamme håndvask altid er fyldt med afklippede hår, når du har været i gang med skægtrimningen? Denne Remington MB6850 gør livet (og rengøringen) lidt nemmere for dig! Den er nemlig designet med en super effektiv vakuum-teknologi, så helt op mod 95% af de afklippede stubbe ikke ender rundt omkring dig, men i stedet bliver i det specialdesignede vakuumrum – som i øvrigt nemt klikkes af og tømmes undervejs eller efter brug. 

Derudover er denne Remington model nok et af de mest effektive skægtrimmere på markedet lige nu. Det er et innovativt stylingredskab, som giver dig godt med kreativ frihed til både at klippe til og style lige som det passer dig. Med hele 11 forskellige længdeindstillinger fra 0.2- til 18 millimeter, kan du finpudse kanter og tilpasse længder i op til halvanden time ad gangen. Og skulle batteriet gå hen at løbe tør for juice mens du er i gang, ja så kan du bare tilslutte ledningen og fortsætte uden problemer. 

Det kan vi lide:
 • Nem at rengøre – rengøringsbørste medfølger
 • Slidstærke titaniumbelagte blade sikrer dig både kvalitetstrimning og lang holdbarhed
 • Batteri-indikator viser dig, når trimmeren er fuldt opladet
 • Den justérbare kam er designet med en låsemekanisme så du altid har fuld kontrol
 • Universal strømspænding så du kan bruge den i alle lande
Det skal du være opmærksom på:
 • Vil du have en helt tæt/glat trimning, er denne trimmer ikke til dig
 • Batteritiden på 90 minutter har i flere tilfælde vist sig kun at være 60 minutter

Philips Series 1000 BG105 – Bedste til kropshår og intimbarbering

Er du på udkig efter en super simpel og effektiv hårtrimmer til kroppen, som er nem at bruge og endnu nemmere at vedligeholde, så skal du erhverve dig denne batteridrevne sag fra Philips. Den er 100% vandtæt med specialudviklede blade, som sørger for en altid behagelig trimning selv på de mest følsomme områder. 

Derfor skal du vælge Philips Series 1000 BG105

Det er svært at overgå dette enkle men funktionelle trimmerdesign fra Philips, som hverken kræver vedligeholdelse i form af olie, eller udskiftning af knive. Du skal blot skylle den under hanen eller i bruseren efter brug, og den er så god som ny! Af samme årsag er denne hårtrimmer også oplagt at tage med på ferien. 

De dobbeltsidede blade i denne handy hårtrimmer er specielt udviklede til at tage sig kærligt og ekstra nænsomt af sarte områder på kroppen, så din hud er beskyttet uanset hvor du går i gang – også sydpå og bag til. 

Ligeledes kan du bruge den på både våd og tør hud uden problemer. Det er et virkeligt smart og gennemtænkt design, der både kan trimme forud, bagud, på kryds og på tværs, så kropshår, der netop vokser i forskellige retninger, trimmes effektivt og smertefrit uden niv. Det samme gælder, hvis du skal have groomet de ædlere dele; også her vil denne Philips trimmer gøre arbejdet uden skrig og skrål, og med skinnende glatte resultater. Derudover medfølger en fiks lille strop, som fastgøres på trimmerens greb, så du nemt kan hænge den lige hvor det passer dig!

Det kan vi lide:
 • Ergonomisk design gør den nem at betjene
 • Driftstid op til 2 måneder på ét sæt Philips alkali batterier
 • Trimmekam på 3 millimeter medfølger
 • Op til 2 års holdbarhed på bladene uden vedligeholdelse
 • Super effektiv til intimbarbering hos mænd
Det skal du være opmærksom på:
 • Denne hårtrimmer har kun en enkelt længdeindstilling
 • Ikke god til at trimme skægstubbe
 • Har du en meget kraftig og strid kønsbehåring, er denne trimmer måske ikke den mest effektive

Find den bedste hårtrimmer til dit hår

I denne hårtrimmer test har vi gennemgået en række af de bedste hårtrimmere. Det hjælper dig dog ikke nødvendigvis nærmere på den rette hårtrimmer til dine behov.

Af den grund vil vi i de følgende punkter sætte fokus på, hvad du især bør være opmærksom på i købet af din nye hårtrimmer. Og vi tør godt garantere, at du vil bestille den bedste model for dig hjem, hvis du blot gør dig nogle af disse overvejelser.

Længdeindstillinger

Det skifter meget fra hårtrimmer til hårtrimmer, hvilke længdeindstillinger de er udstyret med. Du bør således overveje, hvilke længder du primært kommer til at bruge, og så vælge en hårtrimmer ud fra dette. Ønsker du præcisionstrimning, skal du nok købe en hårtrimmer, der har mange længdeindstillinger. Benytter du altid den samme indstilling eller skifter med et par mm, så behøver du ikke en model med så mange indstillingsmuligheder

Type af skær

Du kan reelt vælge mellem tre typer af skær: blade i rustfrit stål, titanium eller keramiske skær. Blade i rustfrit stål holder sig skarpe i lang tid, og vil ikke blive angrebet af rust, så de er oplagte til dig, der ikke gider at vedligeholde trimmeren for ofte. Keramiske skær er ideelle, når maskinen skal bruges i lang tid ad gangen, da de ikke overopheder, men til gengæld er de ret dyre og slides hurtigt ned. Vil du have det bedste af det bedste, skal du gå efter blade i titanium, men så stiger prisen på produktet dog også

Motoreffekt

Du skal altid holde et vågent øje med maskinens motor. Denne giver nemlig en indikation af ydeevnen, og hvad du egentlig kan forvente af din nye hårtrimmer. Har du tykt hår, skal du især have en maskine med en stærk motor (og skarpe blade), så du ikke skal trimme det samme område flere gange

Brugervenlighed

Vi vil anbefale dig at prioritere en brugervenlig hårtrimmer, da du ellers risikerer at lægge den på hylden og genoptage turen hos frisøren, fordi det bliver for indviklet. Hvad vi hver især føler er brugervenligt, skifter naturligvis en del. Du skal derfor gå efter en hårtrimmer, der passer til dine behov – og har det antal indstillinger, som du føler er brugbart og nemt at have med at gøre

Batteri- eller ledningsdreven

Du kan få hårtrimmere med ledning eller som batteridrevne modeller. Det er op til dig selv, hvad du foretrækker. Men du bør overveje, om du altid kommer til at bruge den i nærheden af en stikkontakt eller ej. Er der ikke en stikkontakt på badeværelset, bør du således finde en batteridreven model – og gerne med lang batteritid.

Rengøring

Vælg gerne en hårtrimmer, der er nem at rengøre. Det vil du med garanti blive gladere for i længden. Især fordi en hårtrimmer bør rengøres efter hver brug. Det er oplagt, hvis der medfølger en rengøringsbørste og trimmeren kan tåle at blive vasket under rindende vand

Vedligeholdelse

Nogle hårtrimmere kræver meget kærlighed for at forblive velfungerende, mens andre bare skal have en smule olie i ny og næ. Mængden af vedligeholdelse er altså også værd at kigge efter, når du køber en hårtrimmer

Prisklasse

Du bør altid sammenligne de forskellige hårtrimmere, der lever op til dine behov – især på prisklassen. For hvis der nu er 500 kroners forskel, selvom den ene “kun” kan indstilles til 32 længder frem for 35, så er den måske alligevel det bedste valg for dig. Du kan med fordel sætte dig et budget, inden du går på jagt efter en hårtrimmer, hvis du ikke vil give alt for mange penge for din nye investering

Skægtrimmer, hårtrimmer eller multitrimmer?

Det kan være en smule svært at finde hoved og hale i de forskellige typer af trimmere. Af den grund vil vi i dette afsnit gennemgå fordele, ulemper og ligheder mellem skægtrimmere, hårtrimmere og multitrimmere. På den måde kan du forhåbentlig lettere finde frem til, hvilken hårtrimmer der passer bedst til dine behov.

Hårtrimmer

Ordet ‘hårtrimmer’ bliver ofte benyttet som en gængs betegnelse for samtlige typer af trimmere. Af den grund er der mange personer, der forveksler hårtrimmeren og multitrimmeren med hinanden, men for at opnå den optimale trimning og klipning, så skal du helst benytte den helt rette variant.

Du kan med fordel huske på, at en hårtrimmer primært er udviklet til brug i håret. Det er naturligvis muligt at finde flere hårtrimmere, der udmærket kan benyttes til hår andre steder på kroppen, men hårtrimmerens primære funktion er altså at klippe og trimme hårpragten – og ikke f.eks. skæg.

Hårtrimmeren er det ideelle redskab til dig, der ikke gider at ofre penge hver anden eller tredje uge på et frisørbesøg. Det er nemlig let at trimme håret selv med en hårtrimmer.

Skægtrimmer

Skægtrimmeren er til dig, der primært skal benytte en maskine til trimning af dit skæg. Fordelen ved at benytte en specifik skægtrimmer frem for en hårtrimmer eller multitrimmer til dette formål er, at du får et bedre resultat, da modellen højst sandsynligt er udviklet til at give en tættere trimning.

Hvis du derimod ikke går helt så meget op i vedligeholdelse af dit skæg, eller bare gerne vil have en trimmer, der også fungerer til andre formål, så skal du i stedet vende blikket mod en multitrimmer. Du skal dog bare være sikker på, at den maskine du investerer i også kan benyttes til ansigtet, da du ellers skal ud og købe flere maskiner.

Multitrimmer

Multitrimmeren er oplagt til dig, der ikke gider at investere i flere forskellige maskiner. Disse typer kan nemlig normalt fjerne hår overalt på kroppen og i ansigtet uden problemer. Der findes naturligvis forskellige typer af multitrimmere, hvor nogle kun kan klare trimning af hår på hovedet, skæg og uønsket hårvækst på kroppen, mens andre også er velegnede til brug i ørerne, næsen etc. Du skal gerne være opmærksom på dit eget behov før du køber trimmeren, så du får den rette variant med hjem.

Det er dog ikke nemt at have en multitrimmer med på farten, da der er mange dele at holde styr på. Samtidig skal du bruge lidt ekstra tid på at sætte dig ind i maskinen, da de ofte kommer med en del forskelligt tilbehør – der skal jo netop være flere hoveder og kamme til de forskellige formål.

Hvorfor bruge en hårtrimmer?

Ja hvorfor egentlig? Du kan jo bare gå til frisøren, den lokale barbershop, eller groomingsalonen når du skal have klippet eller fjernet hår.

For mange er det til gengæld både hurtigere og billigere at trimme håret derhjemme – særligt, hvis det skal gøres ofte. Derudover kan en hårtrimmer også være god at have ved hånden, hvis det ikke lige er en fuld klipning du har brug for; det er nemt og hurtigt lige at fået givet kanterne en tur, og så er både tid og penge sparet.

Desuden kan vi tilføje, at har du først lært, hvordan du bruger en hårtrimmer, vil det typisk være en hurtigt overstået process, som altså er noget nemmere end at klippe håret med en saks.

Brug kun din hårtrimmer til ét område

For mange hårtrimmere gælder det, at du kan bruge dem til både hår på hovedet, i ansigtet og på kroppen. Vi vil dog lige slå et slag for, at hvis du bruger trimmeren til håret og skægget, så skal du undgå at bruge den syd for navlen. Bakteriekulturen er ganske enkelt bare anderledes forneden i forhold til, hvordan den er foroven, og et miks af disse to vil højst sandsynligt ikke gøre dit liv nemmere, da du sender en åben invitation til både irritation, indgroede hår og skægvækst.

Ligeledes, og ligesom det er med skrabere, bør du ikke dele din hårtrimmer med andre – heller ikke selvom du rengør den i både sæbe og antiseptisk rens. Det er bare aldrig en god idé at udveksle kropsbakterier på denne måde, så spar dig selv for eventuel svie og smerte og hold din hårtrimmer for dig selv.

Hvilket slags tilbehør skal der være til en hårtrimmer?

Udover trimmekamme til forskellige ønskede længder, er det vigtigt at trimmeren inkluderer olie og eventuelt andet udstyr til at vedligeholde bladenes skarphed. Mange hårtrimmere er imidlertid designede med selvslibende blade, så du ikke skal bekymre dig om at smøre og gøre ved. Til gengæld er rengøring af trimmeren vigtig for både holdbarhed og performance, og der bør derfor altid medfølge rensebørste og instruktion til, hvordan du rengør trimmeren efter brug. Der findes dog enkelte trimmermodeller, som ingen vedligeholdelse kræver og som bare skal skylles i vand efter brug som for eksempel Philips Series 1000 BG105 i denne artikel. Sådanne trimmere vil dog altid have en udløbsdato – netop fordi der ikke kræves vedligeholdelse af bladene. Det er vigtigt at huske på, at en sådan udløbsdato blot er et estimat fra producentens side, og du skal naturligvis selv sørge for at holde løbende øje med skarpheden af trimmerens blade, særligt, hvis du bruger den ofte.

Derudover kan det være en god idé at gå efter en trimmer, som inkluderer et opbevaringsetui, så du kan have alle ting samlede, når du ikke bruger den, og som ligeledes gør det ti gange nemmere at have den med på ferien eller forretningsrejsen. En opladningsstation vil også være en fordel, da en hårtrimmer – som så meget andet elektronisk udstyr – kan gå hen og blive en smule varm under opladning, og derfor bare er bedre placeret i en opladningsstation frem for på kanten af håndvasken.

Hvor længe holder en hårtrimmer?

En kvalitetshårtrimmer, som vedligeholdes godt, holder gerne op mod 5 – 7 år, nogle holder endda længere. Her kommer det naturligvis også an på, hvor ofte du bruger den, og hvor forsigtig du i det hele taget er med den. Har du for eksempel større børn og teenagere, som er flittige brugere af den, og måske knap så forsigtige med betjeningen, er det nok ikke helt sikkert, at den lever i flere år. Som udgangspunkt kan man sige, at bruger du din hårtrimmer regelmæssigt og sørger for ligeledes regelmæssig pleje, kan selve motoren i den snildt holde i op mod de 7 år.

Sådan bruger du en hårtrimmer

Er det første gang, at du skal trimme dit hår? Eller måske de forrige gange ikke har givet dig det ønskede resultat? Uanset årsagen er du kommet til det rigtige sted, da vi i dette afsnit vil guide dig til, hvordan du bruger en hårtrimmer. På den måde vil du fremadrettet få det bedste resultat – og med tiden vil processen med garanti blive nemmere og hurtigere.

Før du går i gang er det vigtigt, at du får redt filtrede hårstrå ud, da det kan blive en noget smertefuld seance, hvis trimmeren får sat sig fast i en klump hår (og i din hovedbund). Desuden har bladene på din trimmer heller ikke godt af sådan en omgang, da det slider rigtigt meget på skarpheden. Vi har sammensat følgende trin-for-trin guide, så du kan få det bedste ud af din hårtrimmer-session.

Trin-for-trin guide til brug af hårtrimmer til hjemmeklipning:

 1. Indstil din hårtrimmer til de ønskede længdeindstillinger. Er du i tvivl om, hvad trimmeren skal indstilles til, kan du starte med lidt større længde, og så tilpasse længden, når du kan se, hvordan resultatet ser ud
 2. Har du meget langt hår, for eksempel på toppen af hovedet, er det en god idé at klippe de lange lokker en smule til med en saks inden du går i gang med at trimme
 3. Start nu med at køre maskinen nedefra og op ved nakken – det hjælper at have hovedet bøjet lidt forover, så maskinen glider bedre. Du bør altid starte i nakken, ikke i siderne!
 4. Kør trimmeren fra bunden af nakken og op til den tykkeste del af skallen (toppen trimmes først senere)
 5. Trim gerne i det samme område flere gange – og gerne i forskellige vinkler. På den måde kan du få alt håret ned i samme længde
 6. Når nakken er taget færdig, kan du bevæge dig ud til siderne (start med én side og bevæg dig bagefter over til den anden)
 7. Klip rundt om ørerne (hold eventuelt på dem, så du ikke skærer dig) og kør maskinen op til samme højde som i nakken
 8. Inden du skifter side / går videre, kan du bruge kanten af trimmeren til at fjerne hårene omkring ørerne, hvis ikke de kom med i første omgang
 9. Skift eventuelt til en anden længdeindstilling eller benyt en anden kam, når du går videre til toppen af hovedet (det er ikke så pænt, hvis alt håret klippes i samme længde)
 10. Klip håret fra fronten og bagover – gentag i forskellige vinkler, og gerne over samme område
 11. Oplever du synlige overgange fra siderne og baghoved til toppen af hovedet, kan du fjerne disse ved at benytte en kam / længdeindstilling, der er midt imellem de to du ellers har brugt
 12. Nyd nu din nye frisure!

Sådan bruger du en trimmer når du skal fjerne hår på kroppen

Lad os slå fast, at skal du fjerne hår på kroppen, er det altså en lidt anderledes fremgangsmåde end når du trimmer dit hår på hovedet eller tager dig af skægget.

Som det gælder for trimning af almindeligt hår, skal du også her sørge for, at eventuelle knuder og krøllede hårstrå er redt ud. Brug gerne en kam, og hvis dine hår er ekstra lange, så klip til med en saks og sørg for at få børstet alle hår væk inden du går i gang.

Er det for eksempel hår på bryst og mave du skal have trimmet, skal du, for så vidt det er muligt, trimme mod hårenes retning. Håret på brystet og på maven (og kropshår mere generelt) er ofte finere og fjernes derfor bedst, hvis du kører mod hårenes retning.

Derudover gror de typisk også i forskellige retninger, og du vil sandsynligvis finde ud af, at for at få dem fjernet helt, vil du blive nødt til at trimme flere gange over det samme område.

Det betyder også, at du skal være ekstra forsigtig når du trimmer kropsbehåring. For ét er, at du trimmer gentagne gange over det samme område, noget andet er, at huden på kroppen er noget mere sart end håret på hovedet og i ansigtet. Et god metode når du trimmer kropshår er at undgå at køre i lange strøg, men i stedet sørge for at holde dig til korte og faste (men blide) bevægelser.

Intimbarbering med en hårtrimmer – mest for mænd

Ja, det skulle jo komme på et tidspunkt; hvordan trimmer du dine ædlere dele med en hårtrimmer? Hvis du lige nu sidder og kigger på dette afsnit, er det højst sandsynligt fordi du vil vide, hvordan en hårtrimmer kan berige dig med en glatbarbering under bæltestedet. Vi hjælper dig på vej – så læs videre, så du håndfast og sikkert kan gå i gang lige om lidt!

Ligesom med andet kropshår, gør du også her klogt i at få klippet lange hår til med en saks inden du går i gang med maskinen. På den måde slipper du både for eventuelle hårknuder og i værste tilfælde blodige uheld, og samtidigt undgår du at skulle trimme over det samme område flere gange – og tro os, det vil du gerne undgå når det drejer sig om den ultra-sarte hud syd for navlen. Sørg derudover altid for at bruge en trimmer med rene (!) og skarpe blade, så du undgår et stikkende og halvfærdigt resultat.

Sådan gør du

Vask området du vil trimme inden du går i gang, så huden bliver blød og ren. Brug en mild sæbe eller alternativt en intimsæbe til dette. Om du kan trimme på våd hud eller tør hud, kommer an på den trimmer du bruger – husk lige at tjekke dette inden du sætter i gang. Mange hårtrimmere, som kan anvendes til intimbarbering/trimning er ofte designede så de nemt kan tages med under bruseren. Derudover vil det også komme an på den enkelte om hvorvidt barberingen er mest hensigtsmæssig på tør eller våd hud. Kønsbehåring er naturligvis forskellig fra person til person, så prøv dig frem og se, hvad der virker bedst for dig.

Sørg for at ‘spænde huden ud’ når du trimmer; brug fingerspidserne til at forsigtigt at hive ud i huden så den bliver så udspændt som muligt. På den måde undgår du at trimmeren får fat i huden, og du kan nemmere komme til at fjerne alle hår. Vær omhyggelig og tag dig gerne lige lidt ekstra god tid, så du får gjort et godt stykke arbejde uden niv og uheld. Afslut med at få skyllet efter så alle overskydende hår er væk og lad gerne klokkeværket lufttørre inden du med fordel kan bruge en plejende creme uden parfume.

Vi ved godt, at der findes et utal af aftershave-cremer derude, og at de allesammen dufter godt og så videre, men vi vil alligevel anbefale dig, at du undgår både dufte og alkohol når det drejer sig om pleje af det kostbare udstyr forneden. Find i stedet en let creme med lindrende naturlige ingredienser som for eksempel aloe vera. Derudover kan det anbefales, at du får din intimbarberings-session overstået om aftenen inden du skal under dynen, så både mesteren og hans to lærlinge undgår at skulle spærres inde i et par bukser i flere timer.

Hvilke hårtrimmere er bedst til intimbarbering?

Når du skal vælge en hårtrimmer til intimbarbering skal du altid gå efter én, som kan trimme helt tæt, men som samtidigt kan gøre det skånsomt og uden at nive – og gerne designet med specialudviklede blade og kamme, der beskytter huden i de intime områder.

Derudover skal du kigge efter en hårtrimmer, som kan trimme og fange hår, der gror i forskellige retninger (som kropshår oftest gør). Her er flere hårtrimmere designede med en såkaldt DualCut-funktion eller en slags ‘kryds-klip’ funktion, som netop klipper i forskellige retninger og derfor giver dig et effektivt og hurtigt resultat med langt mindre risiko for at nive eller sidde fast.

Sådan vedligeholder du hårtrimmeren

Hvis du gerne vil være sikker på, at din hårtrimmer kan holde i mange år, skal du gerne huske at vedligeholde den med jævne mellemrum. Hvis du ikke vedligeholder din hårtrimmer, vil du opleve, at skærene bliver sløve – og dermed kan de ikke trimme eller fjerne hår optimalt.

Helt grundlæggende skal du huske at rengøre maskinen efter hver brug, så tilbageværende hår fjernes fra bladene og maskinen. Hvis din maskine kan tåle vand, kan du med fordel skylle den under vandhanen efter brug. Ved at rengøre maskinen efter hver brug, er du desuden med til at opretholde en optimal hygiejne.

Derudover skal du med jævne mellemrum smøre din trimmers blade / skær med olie. Det er med til at holde dem skarpe og sikrer, at de ikke ruster. Olien er også med til at forlænge bladenes levetid, og så får du naturligvis en mere præcis trimning, når du holder skærene skarpe.

Vi skriver godt nok, at dine blade skal olieres med jævne mellemrum, men vi må også hellere gøre dig opmærksom på, at nogle maskiner har brug for konstant vedligeholdelse med olie. Du skal derfor følge dit produkts brugsanvisningen, hvis den nævner, at bladene skal smøres hver gang de benyttes.

Find det bedste hårtrimmer tilbud

Det er ikke utænkeligt, at du falder for en hårtrimmer, der ligger over dit foretrukne prisleje. I mange tilfælde hænger pris og kvalitet jo sammen, når det kommer til de bedste hårtrimmere. Men der er heldigvis en løsning, hvis du nægter at gå på kompromis, selvom du ikke helt har budgettet til din udvalgte model.

I så fald kan du nemlig gå på jagt efter et godt hårtrimmer tilbud. Og dette gøres bedst hos diverse online forhandlere. På hjemmesiderne kan du nemt sammenligne de forskellige hårtrimmere, og holde øje med, om den model, du har øje på, sættes på tilbud. Og så er det bare med at slå til!

Husk altid at sammenligne prisen på tværs af forhandlere, så du er sikker på, at du får din nye hårtrimmer til den bedst tænkelige pris.

Sådan er denne hårtrimmer test udført

Vi har benyttet diverse test-kilder og forbrugeranmeldelser for at finde frem til, hvilke hårtrimmere der kan kategoriseres som værende de bedste hårtrimmere på markedet og i test. Du vil desuden opleve, at vi har inddraget hårtrimmere af forskellig art. Dét skyldes, vi gerne vil have, at vores hårtrimmer test kan benyttes af diverse forbrugere.

Vi har således ikke blot sat fokus på de bedste billige hårtrimmere, modeller der er multifunktionelle eller premium-produkter. I stedet har vi forsøgt at give et overblik over forskellige typer af hårtrimmere i denne test.

FAQ

Hvilken hårtrimmer er bedst i test?

Den bedste hårtrimmer i vores test er Philips Series 9000 HC9450! Den trimmer sikkert og jævnt alle hårtyper og længder, og så er den bare spækket med lækre funktioner, som gør trimningen til en leg!

Hvilken hårtrimmer klipper kortest?

Hårtrimmere, som kan klippe helt kort, når typisk helt ned mellem 0.0- og 0.3 mm. Philips GC5580 modellen i denne test når netop ned på de 0.0 mm, og er derfor oplagt til dig, som vil have en ultra-kort klipning.

Hvilken hårtrimmer skal man vælge?

Det er altid en god idé at gå efter en hårtrimmer med en kraftig motor, og gerne med roterende skær, så du er sikret en effektiv og jævn trimning uanset hvor på kroppen du skal fjerne hår.

Hvilken hårtrimmer bruger frisøren?

Frisører stiller en række særlige krav til deres klippeudstyr, og mange bruger derfor hårtrimmere fra Panasonic, da de er kendt for at levere et super effektivt og stærkt design til professionelt brug.

Philips Series 9000 HC9450 Panasonic ER1611 Philips QC5580 Philips OneBlade Pro QP6550 Braun Series 5 HC5050 Panasonic ER-1512 Babyliss Body Trim BG120E Babyliss E652E Babyliss E695E Philips Series 5000 HC5630 Philips Multigroom Series 7000 MG7720 Remington MB6850
Philips Series 1000 BG105
Opladningstid 1 time 1 time 1 time 1 time 8 timer 1 time 8 timer Skal ikke oplades – kører på batteri Strømstik 1 time Batteridrevet 2 timmer Batteridrevet
Driftstid 2 timmer 50 minutter 1 time 2 timmer 40 minutter 70 minutter 70 minutter Batteridrevet Ubegrænset 90 minuter 2 timmer 90 minuter
Op til 2 måneder
Længdeindstillinger 400 6 14 14 8 5 3 2 5 28 8 11 1
Min. længdeindstilling 0.5 mm 0.8 mm 0.0 mm 0.4 mm 0.3 mm 0.8 – 2 mm uden afstandmålere 0.3 mm 0.3 mm 0.3 mm 0.5 mm 0.5 mm 0.2 mm 0.5 mm
Maks. længdeindstilling 42 mm 15 mm 15 mm 10 mm 24 mm Op til 15 mm med afstandmålere 0.7 mm 0.5 mm 25 mm 28 mm 15 mm 18 mm
Trimmekam på 3 mm medfølger
Trådløs Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nej Ja Ja Ja Ja