Bedste hårvoks (2022) → Din guide til de bedste hårvoks netop nu

1
American Crew Fiber Wax

Vi har kåret den klassiske fibervoks fra mærket American Crew som vores bedst i test produkt. Det skyldes, at hårvoksen er nem at påføre, ikke klumper sammen og sikrer et fint hold til flere hårlængder. Derudover er produktet velduftende, blødgør håret og efterlader håret med en mat finish. Derfor skal du vælge American Crew Fiber Wax Først og fremmest må vi nævne, at du ikke blot behøver at stole på vores ord for, at dette…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
American Crew Fiber Wax 85 kr. Bilka
IdHAIR Extreme Titanium Hair Wax 54 kr. Proshop.dk
D:fi D:struct Molding Creme##
Moroccanoil Texture Clay Wax##
American Crew Matte Styling Cream##
Augusts Tryllevoks 84 kr. Med24.dk
Renati Instant Rock Star ROCK HARD 145 kr. Lyko
Fudge Styling Matte Hed Extra 91 kr. Deloox
IdHAIR Mé Clay In A Spray 109 kr. Proshop.dk

Uanset om du går efter strithår, slikket hår eller et mere pjusket look, så er det vigtigt, at du finder en god hårvoks til opgaven, der kan holde styr på stylingen. I denne artikel vil vi guide dig til de bedste hårvoks, så du kan finde en ny voks, der passer til dine behov.

Vi sætter desuden fokus på, hvordan du finder den rette hårvoks til din hårtype og -længde, så læs med, hvis du ikke er helt sikker på, hvilken voks der er bedst til dig.

American Crew Fiber Wax – Den bedste hårvoks

Vi har kåret den klassiske fibervoks fra mærket American Crew som vores bedst i test produkt. Det skyldes, at hårvoksen er nem at påføre, ikke klumper sammen og sikrer et fint hold til flere hårlængder. Derudover er produktet velduftende, blødgør håret og efterlader håret med en mat finish.

Derfor skal du vælge American Crew Fiber Wax

Først og fremmest må vi nævne, at du ikke blot behøver at stole på vores ord for, at dette produkt er investeringen værd. Lige netop American Crew fiber voks er nemlig blevet anmeldt af en lang række forbrugere, der roser voksen til skyerne.

De forskellige anmeldelser fokuserer især på, hvor let det er at benytte voksen og vaske den ud igen efterfølgende. Samtidig påpeger flere, at den ikke klumper ved brug, hvilket sikrer bedre resultater, når du skal style dit hår.

Denne American Crew hårvoks dufter dejligt at citrus, men indeholder dog parfume. Det skal du altså være opmærksom på, hvis du er allergisk. Umiddelbart skriver producenten, at produktet kan benyttes i både fint og kraftigt hår, men den har svært ved at holde på tykt og lidt langt hår.

Det kan vi lide:
 • Anbefales af forbrugerne, der bl.a. roser produktet for fin hold og at blødgøre håret
 • Er fremstillet uden allergifremkaldende stoffer, men dufter stadig dejligt
 • Giver en mat finish, så dit hår ikke skinner efter brug
 • Er nem at påføre og fordeles godt i hænderne – samtidig efterlades der ingen sammenklumpninger i håret
 • Vaskes hurtigt ud af håret igen

IdHAIR Extreme Titanium Hair Wax – Den bedste hårvoks til kort hår

Du skal investere i denne Extreme Titanium Hair Wax fra Id Hair, hvis du gerne vil have fingrene i den bedste hårvoks til korte frisurer og som er udviklet med et fremragende hold. Du kan re-style håret i løbet af dagen, hvis du ønsker, men det er der ingen grund til, da håret holdes på plads.

Derfor skal du vælge IdHAIR Extreme Titanium Hair Wax

Der findes et hav af hårvokse på markedet, som lover dig ekstrem hold, men det er faktisk de færreste, der virkelig lever op til dette. Men det gør sig dog gældende for Id Hair Extreme Titanium mud voks, der er udviklet med meget kraftigt hold. Du kan altså være sikker på, at din frisure holdes på plads gennem hele dagen.

Af den grund får produktet en andenplads i denne hårvoks test, da den passer til alle hårtyper og enhver form for styling i kort hår. Du kan også sagtens benytte den, hvis du har lidt længere hår på toppen, men den er ikke egnet til langt hår.

Andre fordele ved Id Hair Extreme Titanium voks er, at det er muligt at re-style håret i løbet af dagen. Den holder altså håret på plads – medmindre du selv vil ændre din styling. Derudover har den en fast konsistent, og er let at have med at gøre. Som en ekstra bonus er produktet parabenefri og indeholder ingen allergifremkaldende stoffer.

Det kan vi lide:
 • Virkelig god hold, som bringer andre hårvokse til skamme
 • Mulighed for at re-style håret i løbet af dagen, hvis det skulle blive nødvendigt, selvom produktet holder så effektivt
 • Fremstillet uden brugen af parabener og allergifremkaldende stoffer
 • Klistrer ikke og sikrer separation af hårene ved styling
 • Sælges til en fordelagtig pris i forhold til flere andre gode hårvokse

D:fi D:struct Molding Creme – Den bedste fugtgivende hårvoks

Giv dit hår, hvad det har brug for, samtidig med at du får en flot styling ved at investere i en D:fi D:struct Molding Creme. Produktet sikrer nemlig en god mængde fugt til håret. Derudover egner det sig til både tykt og tyndt hår, samt er nemt at vaske af hænderne igen.

Derfor skal du vælge D:fi D:struct Molding Creme

Hvis du gerne vil gøre noget godt for dit hår, mens du får en perfekt styling, vil vi anbefale dig at investere i denne vokscreme fra D.fi. Det særlige ved denne voks er nemlig, at den indeholder kaktus- og sukkerrørekstrakt, hvilket er med til at tilføre en optimal mængde fugt til dit hår.

Hvor andre vokse blot styler, vil denne variant altså også være med til at pleje dit hår. Og det sikrer generelt en pænere hårpragt. Produktet er desuden udviklet med medium hold, hvilket skyldes indholdet af lanolin, så du skal nok kunne få sat dit hår, som du vil.

Dette er nærmere en creme end en voks i den klassiske forstand. Produktet har således en mere flydende konsistent end de andre varianter i testen. Dette resulterer også i, at håret forbliver elastisk ved brug.

Det kan vi lide:
 • Fugter håret optimalt ved brug, hvorfor dit hår ser pænere ud
 • Utrolig nemt at vaske af med varmt vand, selv hvis man ikke bruger håndsæbe
 • Frisk duft af frugter, der ikke virker for syntetisk
 • Anderledes tekstur, der er mere flydende, hvilket kan virke bedre for nogle
 • Er fremstillet uden allergifremkaldende eller miljøbelastende stoffer

Moroccanoil Texture Clay Wax – Den bedste voks til alle hårtyper og længder

Du kan benytte denne hårvoks fra Morrocanoil, uanset om du har kort, langt eller mellemlangt hår. For at opnå den rette styling, skal du nemlig blot tilføre den rette mængde produkt til håret. Gøres dette over flere omgange, får du et voluminøst look med god hold.

Derfor skal du vælge Moroccanoil Texture Clay Wax

Vil du have fingrene i en god hårvoks, der kan være din følgesvend, uanset om du rocker langt hår eller kort hår? Og som egentlig også kan bruges, uanset om du har tykt eller fint hår? I så fald kan vi anbefale dig at investere i en Moroccanoil Texture Clay hårvoks. For lige netop denne variant kan bruges af enhver – og til enhver styling.

Det eneste, du skal være opmærksom på, når du benytter denne voks fra Moroccanoil, er, at du skal tilføre en lille mængde af gangen. Du skal således bygge den type hold, som du ønsker, op. Men så er du også garanteret et fyldigere og definerbart hår.

Som en ekstra bonus er dette produkt udviklet med sheasmør og arganolie. Dette sikrer næring til håret, så det har de bedste betingelser. Du skal desuden ikke være nervøs for en klistrende fornemmelse – det er der intet af med denne variant.

Det kan vi lide:
 • Ingredienser som sheasmør og arganolie sikrer næring, fugt og pleje til håret ved brug
 • Man behøver ikke at benytte særlig meget af produktet af gangen, da den er forholdsvis drøj i brug, så der er til lang tid i en beholder
 • Yderst velduftende produkt, som minder meget om andre varianter fra Moroccanoil
 • Mulighed for at øge niveauet af hold og volumen ved at tilføre lidt mere produkt efter hinanden

American Crew Matte Styling Cream – Den bedste voks til mænd med mat look

Om du har tyndt eller fint hår, tykt hår eller krøllet hår, så kan denne Matte Styling Cream fra American Crew være den helt rette voks for dig. Produktet er særligt udviklet til mænd, hvilket bl.a. kommer til udtryk i en lidt anderledes duft. Hårvoksen sikrer næring til håret, og garanterer et mat look.

Derfor skal du vælge American Crew Matte Styling Cream

Denne American Crew Matte Styling Cream er nok den bedste hårvoks til dig, der vil have en variant, der er særligt udviklet til mænd og som garanterer et naturligt look frem for et slikket look. Produktet er nemlig udviklet med matterende egenskaber, så lige meget hvor meget du benytter, vil håret se naturligt ud.

Det er meget passende, at produktet kaldes en creme, da den faktisk indeholder nærende ingredienser, så der bliver passet godt på håret. Samtidig blødgør den dit hår, så det er nemmere at have med at gøre.

American Crew Matte Styling Cream har medium hold, så den er ikke egnet til dig, der ønsker en helt fast frisure. Men den er oplagt til dig, der vil have et lidt rodet look, som kan rettes til i løbet af dagen.

Det kan vi lide:
 • Indeholder blødgørende og nærende ingredienser, så du vil opleve at få pænere og mere blødt hår ved brug
 • Muligt at re-style håret i løbet af dagen, hvis der skulle opstå et behov for det, da der er tale om en formbar voks
 • Giver et mat resultat, så dit hår ikke skinner eller virker fedtet

Augusts Tryllevoks – Den bedste økologiske hårvoks

Vi vil anbefale dig at investere i denne Augusts Tryllevoks. Produktet adskiller sig fra alle de andre ved at bestå af økologiske ingredienser, samt at være fri for  tilsætningsstoffer, konservering og kemi. Derudover giver den ideel hold til alt hår. Det er kort sagt den perfekte hårvoks.

Derfor skal du vælge Augusts Tryllevoks

Betyder det meget for dig, at dine produkter er gode for miljøet og for din krop? Så skal du se nærmere på denne såkaldte “tryllevoks”. Der er dog ikke tale om magi, men simpelthen bare en hårvoks, der egner sig til alle typer hår og som er yderst skånsom i sin opbygning.

For det særlige ved Augusts Tryllevoks er, at den er fremstillet af 100 procent økologiske ingredienser, samt hverken indeholder tilsætningsstoffer, konservering eller kemi. Det er altså en af de bedste hårvokse du overhoved finder – især hvis du vil have en økologisk hårvoks.

Du skal ikke være nervøs for, at du går på kompromis med kvaliteten. For denne hårvoks kan endda benyttes, uanset hvor langt hår eller type af hår du har. Så slå dig bare løs, om du så har kort, mellemlangt, langt, fint, tørt, krøllet hår etc. Faktisk er produktet også egnet til at passe på håret, da den er med til at bekæmpe slidte spidser.

Det kan vi lide:
 • Fremstillet af økologiske ingredienser, så du kan bruge voksen med god samvittighed over for miljøet
 • Udviklet med nærende og fugtgivende ingredienser, heriblandt sheasmør, olivenolie og bivoks
 • Egnet til enhver hårtype – lige fra krøllet til glat hår og fra kort til langt hår
 • Kan hjælpe med at komme ødelagte og slidte spidser til livs

Renati Instant Rock Star ROCK HARD – Den bedste voks til strithår

Du skal investere i denne hårvoks fra mærket Renati, hvis du vil have en variant, der er særligt egnet til kort hår, og som har fremragende hold. Du kan uden problemer sætte strithår e.l., som holder hele dagen med denne voks. Det er også en voks, der ikke tynger håret.

Derfor skal du vælge Renati Instant Rock Star ROCK HARD

Hvis du ofte laver spikes, strithår eller lignende hårstylinger, så er denne Instant Rock Star Rock Hard hårvoks fra Renati nok den helt rigtige investering for dig. Produktet er nok en af de produkter med det mest stærke hold. Du får således mulighed for at sætte håret, præcis som du lyster – og hvor du kan holde frisuren hele dagen.

Produktet er især egnet til mellemlangt og kort hår, men kan benyttes i forskellige hårtyper. Du har mulighed for at påføre voksen i både tørt og fugtigt hår. Du er desuden garanteret et mat look.

Vi må hellere nævne, at denne hårvoks har en meget markant duft af banan tyggegummi. Det skal du altså være opmærksom på, om du kan holde ud, inden du investerer i produktet. For det er lidt anderledes end nogle af de andre modeller i testen, såsom hårvoksen fra Moroccanoil.

Det kan vi lide:
 • Udviklet med ekstremt stærkt hold, hvilket gør den egnet til at lave strithår i både kort og mellemlangt hår
 • Anbefales af forbrugere verden over
 • Mulighed for at benytte produktet i alle hårtyper og flere længder

Fudge Styling Matte Hed Extra – Hårvoks med ekstra mat look og praktisk påføringspumpe

Du skal aldrig igen være nervøs for, om du får den rette mængde hårvoks ud på hånden, da denne variant leveres med en anderledes opbygning end de andre produkter i vores test. Den kommer i en aflang beholder med påføringspumpe. Det er desuden en skøn hårvoks særligt egnet til mellemlangt og kort hår.

Derfor skal du vælge Fudge Styling Matte Hed Extra

Der er flere gode grunde til at investere i en Fudge Styling Matte Hed Extra. Først og fremmest er der her tale om en stylingpaste, som er nem at påføre i håret. Det skyldes, at produktet er opbygget med en praktisk pumpe, så du nemt kan få den helt rette mængde i hånden.

Derudover er denne paste let at påføre, da den ikke klumper til i håret. Og så er den udviklet med stærkt hold, som sikrer, at du får lige den styling, som du ønsker. Produktet anbefales til personer med kort eller mellemlangt hår. Den giver desuden en ekstra mat afslutning, hvorfor du ikke skal bekymre dig om, at du ender med et slikket look.

Derudover er denne variant udviklet til at mindske fugttab i håret ved brug. På den måde forbliver dit hår sundt, blødgjort og nemt at have med at gøre.

Det kan vi lide:
 • Du kan altid fordele den rette mængde produkt, da den kommer med en praktisk pumpe
 • Nemt at arbejde med produktet, samt at fordele i håret uden risiko for klumper
 • Produktet er med til at forhindre fugttab, så dit hår forbliver pænt
 • Efterlader håret med en ekstra mat finish, hvilket er optimalt for dig, der ikke vil have skinnende hår

IdHAIR Mé Clay In A Spray – Den bedste hårvoks til kvinder og mænd med diverse hårlængder

Mange hårvoks kan benyttes af både kvinder og mænd. Men det er langt fra dem alle, der kan bruges i enhver hårlængde. Heldigvis er der håb, uanset om du har kort eller langt hår, glat eller krøllet hår etc., hvis du blot investerer i denne variant fra IdHair. Produktet er en spray, som sikrer en eminent styling hver eneste gang.

Derfor skal du vælge IdHAIR Mé Clay In A Spray

Er du træt af at få fedtede hænder hver gang du skal style dit hår? I så fald skal du overveje at investere i denne sprayvoks fra mærket IdHair. Der er tale om en god voks, som kan bruges af enhver. Ja, faktisk er det et af de få produkter på markedet, der egner sig til både mænd og kvinder OG til enhver hårlængde.

Du sprayer blot produktet i tørt hår på en afstand á cirka 20 cm, hvorefter du kan style håret som du lyster. På ingen tid får håret optimal tekstur, og med medium hold kan du altid rykke rundt på stylingen efter behov. Og så slipper du for at bekymre dig om voksklumper.

Du kan med fordel benytte denne voksspray, hvis du har brug for hjælp til at style krøller eller kæmper lidt med frizz i håret. Lider du af spaltede spidser, kan produktet også hjælpe med at mindske disse.

Det kan vi lide:
 • Nem at benytte uden at skulle vaske hænder efterfølgende, da det er en spray
 • Kan benyttes af både kvinder og mænd, samt i alle hårlængder
 • Ideel til at definere krøllet hår og give god styling uden frizz
 • Kan samle spaltede spidser, så håret ikke virker så slidt
 • Du skal aldrig igen bekymre dig om, at dit hår klistrer sammen ved brug af et stylingprodukt

Det kan du bruge hårvoks til

“Hårvoks” er en betegnelse, der dækker over en del forskellige stylingprodukter. I nogle tilfælde taler man også om gelé og pomade voks som værende hårvoks – simpelhen i mangel af bedre.

Kort sagt er hårvoks blot produkter, der kan hjælpe dig til at style dit hår. Nogle har medium hold, andre straight hold og nogle endda stærkt hold. Det afhænger af din hårtype, hårlængde og hvilken styling du ønsker, hvad du bør gå efter.

Hårvoks versus gelé

Mange forbinder hårvoks og gelé med hinanden. Men der er tre store forskelle på de to typer af hårstylingsprodukter. Først og fremmest er der selve stylingen. Gelé er lidt tungere end voks og resulterer ofte i et slikket hår. Er du til denne slags styling, skal du altså prioritere gelé over hårvoks.

Derudover adskiller de to varianter sig, når det kommer til at blive skyllet ud. Gelé kan nemlig godt være sværere at vaske ud, hvorfor det ofte kræver at stå under en bruser frem for at skylle håret i håndvasken.

Til sidst må det nævnes, at du ofte vi kunne finde gode geléer til en billigere pris end de gode hårvokse.

Hvilke typer af hårvoks findes der?

Er du lidt i tvivl om, hvad der egentlig er forskellen på de forskellige typer af hårvoks? I så fald skal du læse med i de nedenstående

 • Fiber voks er nemt at fordele og giver normalt en medium hold, hvor du godt kan rette på frisuren i løbet af dagen. Nogle produkter har en lidt tør konsistens, men ens for dem alle er, at de giver fylde og struktur til håret
 • Spray voks er ideel til dig, der ikke vil have fedtede hænder ved påføring af hårvoks. I stedet sprøjtes produktet i håret, hvorefter det kan styles efter behov. Spray voks er ofte egnet til alle hårlængder
 • Mud voks adskiller sig ikke det store fra fiber eller clay voks – andet end at den har en lidt lettere konsistent. Den er velegnet til dig, som gerne vil have et hurtigt resultat, så du kan komme ud af døren. Denne type voks giver ofte et mere rodet look
 • Clay voks har en opbygning af ler, hvorfor de ofte til resultere i et mat eller tørt look. Fordelen ved at bruge denne type voks er, at du også får tilført en del næring til håret og hovedbunden, da ler indeholder gode næringsstoffer. Ler vil desuden give mere volumen til håret
 • Cream voks er den nok type voks, der kommer nærmest på gelé i udseendet – i hvert fald hvis du ikke vælger en variant med matterende virkning. Hvor andre typer hårvoks har en tyk konsistens, er denne type mere cremet

Find den bedste hårvoks til din frisure

For at opnå det bedste resultat, er du nødt til at investere i en hårvoks, der passer til dit hår. Dette gælder både i forhold til, hvor tykt eller fint dit hår er og dets længde. Læs mere i de nedenstående afsnit.

Tyndt hår eller tykt hår?

Først og fremmest skal du vælge voks ud fra, hvor medgørligt dit hår er. Er der tale om tykt hår, skal du have en hårvoks med god hold, så der kommer styr på alle totterne. Har du tyndt eller fint hår, vil det nok kunne sættes med enhver voks.

Du skal også være opmærksom på ikke at putte for meget hårvoks i tyndt hår, da det ellers kan tynge det ned. I stedet skal du finde en passende mængde, og så kan det også gavne at gå efter en voks, der giver volumen, så dit hår ser ud af lidt mere ved styling.

Det kan til tider være svært at arbejde i tykt hår – netop fordi der er så meget hår at holde styr på. I visse tilfælde lettes opgaven, hvis man arbejder i fugtig hår og med en voks, der er lidt mere “flydende”, da den så tørrer op efter styling.

Kort, langt eller mellemlangt hår?

Når du skal vælge hårvoks, som passer til din hårlængde, er det også vigtigt, at du overvejer, hvilken type frisure du foretrækker at sætte. For varianten af hold kommer lidt an på, hvad der skal holdes på plads – og hvordan.

Personer med kort hår kan praktisk talt vælge mellem enhver type voks. Om den har medium, stærk eller straight hold, gør nemlig ikke den store forskel, da håret nok skal blive på plads afhængigt af stylingen.

Nej, det er mere problematisk med længere hår. For det er utrolig vigtigt, at du finder en voks, der ikke tynger håret ned, så det blot klasker til hovedet. Fibervoks kan være gode til langt hår, men det samme kan visse varianter af clay og mud wax.

Kort sagt skal man sige, at du egentlig blot bør gå efter en variant, der anbefales til din hårlængde. Du kan også med fordel se nogle guide-videoer af, hvordan andre styler håret med den voks for at få inspiration.

Naturlige krøller

Hvis du har krøller i håret, skal du sørge for at finde en hårvoks, der faktisk egner sig til krøller. Ellers risikerer du bare at skulle kæmpe med frizz og at dine krøller pludselig ikke ser pæne ud.

Det er oplagt at gå efter produkter, der er med til at tilføre håret næring, samt sørger for at blødgøre naturlige krøller. Dette gælder bl.a. for en IdHAIR Mé Clay In A Spray, som du kan læse mere om i den ovenstående test af hårvoks.

FAQ

Hvilken hårvoks er bedst i test?

Vi har kåret en American Crew Fiber Hair Wax som værende den bedste på markedet, da den er nem at påføre, har godt hold og sikrer en god finish. Læs mere om alle produkterne i testen.

Hvilke typer hårvoks findes der?

Du kan få en lang række hårvokse. F.eks. fiber-, clay-, cream-, spray- og mud wax. Alle er gode til hver deres ting, og du bør derfor læse med i vores test af hårvoks for at finde den rette til dig.

Hvordan finder jeg den bedste hårvoks til mig?

Du bør især vælge hårvoks ud fra, hvilken type hår du har og hvor langt dit hår er. Derudover kan det også være oplagt at tænke over dine foretrukne styling, så voksen kan holde håret efter behov.

Hvad koster hårvoks?

Prisen på hårvoks varierer en del, alt efter hvilken variant du går efter. Nogle koster omkring 200 kroner pr. bøtte, mens andre sælges til 50-100 kroner. Prisen bør dog ikke være det afgørende.