Bedste Læbepomade → Top 9 læbepomader til flotte læber (2021)

Tørre og sprukne læber er ret almindeligt, men det er stadig et yderst irriterende problem, som mange kæmper med i hverdagen. Ofte skal en god læbepomade være en fast del af din daglige rutine for, at dine læber heler og bliver flotte igen. Men hvilken læbepomade er så verdens bedste læbepomade? Frygt ej, når det kommer til valget af din nye læbepomade, da vi guider dig til den bedste læbepomade, som understøtter dine behov til fulde. På nedenstående liste finder du således 9 fabelagtige produkter, der alle har klaret sig godt i bedste læbepomade test. Du kan altså roligt stole på, at uanset hvilken læbepomade du vælger fra listen, så får du silkebløde læber på ingen tid!

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip Protectant Stick SPF 15#1 Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip Protectant Stick SPF 15 – Den bedste læbepomade til tørre læber

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip Protectant Stick SPF 15 er en ideel læbepomade uanset om du allerede har sprukne og tørre læber eller om du bare gerne vil undgå at få det. Læbepomaden virker plejende og så er den endda også udviklet med solfaktor.

 • Indeholder vitamin E og virker derfor plejende
 • Indeholder solfaktor 15, så den kan også benyttes om sommeren
 • Mindsker tørhed og dermed risikoen for sprukne læber
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
135,00 135,00 til butik
149,00 149,00 til butik
155,50 194,50 til butik

Derfor skal du vælge en Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip Protectant Stick SPF 15

Hvis du har brug for en fremragende læbepomade, der virkelig får bugt med de tørre læber, så skal du investere i en Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip Protectant Stick SPF 15. Denne læbepomade er nemlig utroligt plejende, da den bl.a. indeholder antioxidanten vitamin E. Den er således med til at berolige de tørre og sprukne læber, samt tilføre dem optimal pleje, så de ikke tørrer ud igen. Læbepomaden er desuden i naturlig farve og farver derfor ikke dine læber ved brug, men gør i stedet din naturlige læbefarve tydeligere.

Som en ekstra bonus er Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip Protectant Stick SPF 15 udviklet med solfaktor 15, hvilket betyder, at dine læber også er beskyttet mod solens skadelige UV stråler. Du kan derfor udmærket benytte denne læbepomade hele året rundt.


Carmex Lip Stick SPF 15#2 Carmex Lip Stick SPF 15 – En kølende læbepomade

Med en Carmex Lip Stick SPF 15 får du optimal pleje af dine læber, da der tilføres en god mængde fugt til læberne. Samtidig vil du opleve, at dine læber køles ned, hvis de er hævet grundet irritation, da læbepomaden indeholder kølende egenskaber.

 • Virker kølende på skadede læber
 • Udviklet med solfaktor 15 for at beskytte læberne mod solens stråler
 • Beskytter og plejer i al slags vejr
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Derfor skal du vælge en Carmex Lip Stick SPF 15

Du kan udmærket gøre en Carmex Lip Stick SPF 15 til fast inventar i din taske, hvis du gerne vil have beskyttelse mod tørre læber lige ved hånden. Denne læbepomade kommer i en smart og brugervenlig stift, der er yderst let at anvende, så du kan påføre den helt rette mængde produkt til dine læber. Læbepomaden har en kølende effekt, der virker beroligende på allerede skadede læber.

Carmex Lip Stick SPF 15 kan benyttes i enhver slags vejr. Ingredienslisten tæller bl.a. kakaosmør, kamper og menthol, der sikrer den kølende virkning, samt hjælper med at give næring og genopbygge tørre læber. Samtidig har læbepomaden solfaktor 15, så den er også oplagt at benytte om sommeren, da den yder beskyttelse mod solens stråler.


Eos Crystal Hibiscus Peach Lip Balm#3 Eos Crystal Hibiscus Peach Lip Balm – Den bedste veganske læbepomade

Eos Crystal Hibiscus Peach Lip Balm tilbyder ren forkælelse til dine læber, da den er hydrerende, virker plejende og har en dejlig frisk duft. Som en ekstra bonus er denne læbepomade desuden både vegansk og allergivenlig, samt fri for parabener, gluten, voks og petrolatum.

 • Vegansk produkt, der ikke er testet på dyr
 • Fremstillet uden brugen af parabener, petrolatum, gluten og voks
 • Giver optimal næring og fugt til læberne uden at fedte
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Derfor skal du vælge en Eos Crystal Hibiscus Peach Lip Balm

Der er efterhånden mange, der sværger til mærket Eos’ runde læbepomader, men hvorfor er det, at de er så gode? Jo, f.eks. er Eos Crystal Hibiscus Peach Lip Balm ekstra hydrerende, hvilket betyder, at dens næringsrige ingredienser, såsom sheasmør, kokos- og avocadoolie, tilfører en god mængde af fugt til dine læber. Du får derfor plejet og blødgjort læberne, så der ikke er lige så stor sandsynlighed for, at de sprækker på ny. Produktet efterlader altså dine læber styrkede og velnærede.

Eos Crystal Hibiscus Peach Lip Balm er desuden vegansk og allergivenlig, hvilket gør den yderst attraktiv. Samtidig er læbepomaden fri for både voks, gluten, petrolatum og parabener. Derudover har produktet en dejlig duft og så er det nemt at benytte læbepomaden, da den praktiske runde emballage sikrer nem påføring. Dine læber bliver endda ikke fedtede af at benytte en Eos Crystal Hibiscus Peach Lip Balm, hvilket de ellers godt kan blive ved brug af andre læbepomader.


Nilens Jord Lip Scrub#4 Nilens Jord Lip Scrub – En eksfolierende læbepomade

Med en Nilens Jord Lip Scrub vil du få både glatte og bløde læber på ingen tid, da den virker eksfolierende. Denne læbepomade er oplagt til brug i hverdagen eller til brug under læbestift, så læberne ser mere jævne ud, når læbestiften påføres.Produktet er desuden allergivenlig og vegansk.

 • Eksfolierer skånsomt læberne ved brug
 • Fremstillet uden brugen af animalske ingredienser eller parfume
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
99,00 99,00 til butik

Derfor skal du vælge en Nilens Jord Lip Scrub

Hvis dine læber har brug for lidt ekstra pleje end en almindelig læbepomade kan klare, så skal du have fingrene i en Lip Scrub fra Nilens Jord. Denne læbepomade får nemlig optimal bugt med de tørre læber ved at eksfoliere læberne, så de døde hudceller bliver fjernet. Dette efterlader læberne langt blødere, da al tør og død hud er nu skrubbet af dem. Du skal dog ikke være nervøs for, at eksfolieringen er for hård ved dine læber, da det naturligvis er en yderst skånsom eksfoliering. Du kan næsten forestille dig, at dine læber bliver masseret en smule hver gang du putter Nilens Jord Lip Scrub på læberne.

Formlen består bl.a. af shea butter og skrubbekorn lavet af sukker fra kokos, hvilket er det der giver den eksfolierende egenskab. Samtidig sikrer de ovenstående ingredienser, at dine læber efterlades bløde og glatte. Det er netop også af den grund, at produktet er oplagt at tage på under en læbestift, da farven fra læbestiften vil sidde bedre.


Burt's Bees Honey Lip Balm#5 Burt’s Bees Honey Lip Balm – Til dig, der ønsker en naturlig læbepomade

En oplagt læbepomade til dig, der går op i naturlige produkter, er uden tvivl denne Honey Lip Balm fra mærket Burt’s Bees. Læbepomaden er udviklet med naturlige produkter og kan beskytte dine læber mod al slags vejr. Derudover er produktet desuden fri for parabener, SLS, ftalater og petrolatum.

 • 100% naturlig læbepomade
 • Smag og duft af honning
 • Fri for parabener, ftalater, petrolatum og SLS
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Derfor skal du vælge en Burt’s Bees Honey Lip Balm

Er du helt vild med honning? I så fald er denne Burt’s Bees Honey Lip Balm vist lige noget for dig. Læbepomaden dufter og smager af sød honning, samt har en række gode egenskaber, der holder dine læbe bløde og sunde i hverdagen. Burt’s Bees Honey Lip Balm er 100% naturlig og indeholder derfor naturlige ingredienser, såsom bivoks, shea butter, mandelolie, kakaosmør og lanolin. Blandingen af ingredienserne sikrer dine læber en optimal beskyttelse mod al slags vejr.

En anden fordel ved at vælge Burt’s Bees Honey Lip Balm er, at denne læbepomade er fri for petrolatum, SLS, ftalater og parabener. Du tager altså også et miljøbevidst valg ved at investere i denne læbepomade – samtidig med, at du får optimal pleje af læberne, naturligvis.


Ecooking Lip Balm Mint#6 Ecooking Lip Balm Mint – Den bedste læbepomade til sommeren

Med en Ecooking Lip Balm Mint vil dine læber få optimal pleje og næring, selv når du udsættes for varmt vejr. Faktisk er denne læbepomade særligt velegnet til brug om sommeren, da opbygning med mint kan virke kølende på læberne, når det er varmt.

 • Sætter gang i blodcirkulationen i læberne, hvilket beskytter mod udtørring
 • Næringsrig, plejende og fugtgivende læbebalsam
 • Virker kølende på varme og angrebne læber
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
69,00 69,00 til butik

Derfor skal du vælge en Ecooking Lip Balm Mint

Du skal investere i en Ecooking Lip Balm Mint, hvis du mangler en god læbepomade til brug i de varme sommermåneder. Læbepomaden kan naturligvis sagtens benyttes hele året rundt, men den er særligt god til brug om sommeren, da dens kølende elementer sætter blodcirkulationen i gang i læberne, hvilket er med til at mindske udtørring. Derudover køler læbebalsammen også, hvis dine læber skulle gå hen og blive brændte, så den kan eventuelt fungere godt sammen med en læbepomade med solfaktor.

Ecooking Lip Balm Mint indeholder bl.a. mandelolie, arganolie, mint og vitamin E, hvilket sikrer, at læbepomaden er fugtgivende, næringsrig og virker plejende. På den måde er dine læber optimalt beskyttet mod at udtørre igen. Tørre og sprukne læber er altså fortid med denne læbepomade!


clinique-moisture-surge-lip-hydro-plump-treatment-10-ml-1#7 Clinique Moisture Surge Lip Hydro-Plump Treatment – Den bedste parfumefri læbepomade

Clinique Moisture Surge Lip Hydro-Plump Treatment kan benyttes som en god læbepomade i hverdagen og som en lip plumper eller læbemaske, når dine læber har brug for lidt ekstra pleje. Produktet er testet af hudlæger, samt fremstillet uden brugen af parfume, hvilket gør den velegnet til personer med allergi eller sart hud.

 • 100% parfumefri og allergitestet af hudlæger
 • Kan benyttes som læbe plumber
 • Giver intens fugt, næring og pleje til læberne
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
155,00 155,00 til butik

Derfor skal du vælge en Clinique Moisture Surge Lip Hydro-Plump Treatment

Vil du gerne have en multifunktionel læbepomade, der både kan bruges til at give fugt, næring og pleje til læberne, men også til at gøre læberne en smule større end normalt? I så fald er denne Clinique Moisture Surge Lip Hydro-Plump Treatment lige noget for dig. Produktet giver nemlig både intens fylde, fugt og næring til dine læber, når du benytter den, hvilket er med til at få dine læber til at se større ud. Produktet kan både benyttes alene, under en læbestift eller som en læbemaske.

Clinique Moisture Surge Lip Hydro-Plump Treatment kan udmærket benyttes af alle hudtyper, da den er parfumefri og allergitestet af hudlæger. Uanset dine læbers tilstand, vil læbepomaden efterlade dem bløde og smidige over tid, samt mindske risikoen for, at de bliver tørre og sprukne igen, hvis du benytter læbepomaden til daglig.


Smith's Rosebud Salve#8 Smith’s Rosebud Salve – En multifunktionel læbepomade

Du har mulighed for at benytte din Smith’s Rosebud Salve flere steder på kroppen, hvilket gør den til en god multifunktionel salve. Produktet er velegnet til tør og irriteret hud, hvorfor den er perfekt at benytte på sprukne og tørre læber, der har brug for ekstra pleje. Læbepomadens essentielle olier tilfører fugt og pleje til læberne.

 • Opbygning af naturlige ingredienser
 • Fri for kunstig parfume og parabener
 • Bekæmper tørhed, irritation, udslæt, kløe o.l.
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
89,00 89,00 til butik

Derfor skal du vælge en Smith’s Rosebud Salve

Mangler du et mirakelmiddel mod tør hud, kløe, irritation og udslæt? Denne Smith’s Rosebud Salve er din redning, da den multifunktionelle salve kommer med en lindrende effekt, der sikrer optimale resultater hver gang. Produktet er særdeles velegnet til brug på sprukne og tørre læber, men også til neglebånd, ru hænder, udslæt e.l. Salven kan desuden benyttes af alle hudtyper, så der er intet der stopper dig fra at benytte læbepomaden til problemer hos hele familien.

Smith’s Rosebud Salve har en lindrende effekt, der bl.a. kommer af, at produktet tilfører fugt og pleje til den irriterede og tørre hud. Læberne, eller et andet behandlet område, vil desuden efterlades blødgjorte. Produktet består udelukkende af naturlige ingredienser, og har en hemmelig ingrediens kaldet Aromol, der består af essentielle olier. Som en ekstra bonus er denne læbepomade fri for kunstig parfume og parabener.


Lancôme Absolue Precious Cells Lip Balm#9 Lancôme Absolue Precious Cells Lip Balm – En udglattende læbepomade

Lancôme Absolue Precious Cells Lip Balm er en yderst luksuriøs behandling til dine læber, der tilfører en optimal mængde af fugt og fylde. Derudover reparerer behandlingen dine læbers struktur og udglatter forekomsten af fine linjer og rynker.

 • Virker udglattende på fine linjer og rynker i mundområdet
 • Tilfører både fugt og fylde til dine læber
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Derfor skal du vælge en Lancôme Absolue Precious Cells Lip Balm

Denne Lancôme Absolue Precious Cells Lip Balm skal nærmere ses som en behandling til dine læber frem for en almindelig læbepomade, der benyttes på daglig basis. Produktet kan i den grad være med til at tilføre dine læber pleje og fugt, men det er ikke den eneste egenskab, som denne læbebalsam har. Lancôme Absolue Precious Cells Lip Balm går nemlig også ind og reparerer huden, da formlen med vitamin E og Pro-Xylane trænger ind i huden for at udglatte forekomsten af fine linjer og rynker.

Lancôme Absolue Precious Cells Lip Balm indeholder bl.a. også akaciehonning, bivoks og hybenkerneolie, og disse ingredienser er med til at sikre glatte og smidige læber. Produktet modvirker på bedste vis tørhed på selv sarte læber.


Sådan vælger du den bedste læbepomade til dig

Du skal gerne gøre dig et par overvejelser før du begiver dig på jagt efter en ny læbepomade. F.eks. kan det være en god ide at overveje, hvad dine læber egentlig har brug for af nærings- og fugttilførsel, så du får købt en læbepomade, der indeholder den rette mængde. Helt grundlæggende skal du spørge dig selv, hvad din læbepomade egentlig skal gøre for dine læber: skal den pleje, fugte, beskytte, udglatte, eksfoliere eller måske give fylde? Der er mange muligheder, og heldigvis er de fleste læbepomader udviklet til at opfylde mere end ét kriterie.

Derudover skal du gerne vælge en læbepomade, der passer til dine læber i den pågældende sæson. Nogle læbebalsammer er nemlig bedst til brug om sommeren, hvor andre egner sig bedre til at fugte og beskytte læberne i koldt vejr. Om sommeren kan det være en god ide at benytte en læbepomade med solfaktor, så dine læber er beskyttet mod solens skadelige UV stråler. Det kan også være smart at have en læbepomade med kølende egenskaber, hvilket skabes af ingredienser som mint, panthenol og aloe vera, da disse vil virke beroligende om sommeren. En sådan læbepomade kan dog også være god at benytte på ekstra sårbare læber, der allerede er tørre og sprukne, da det virker helende.

Det kan også være en ide at overveje, om du gerne vil have en naturlig læbepomade eller ønsker at prioritere læbepomader, der er fremstillet uden brugen af parfume, farvestoffer, parabener o.l. Husk endelig på, at du altid kan have flere forskellige læbepomader derhjemme, så du har mulighed for at skifte mellem dine produkter alt efter, hvad dine læber har brug for i den pågældende periode.

8 gode råd med på vejen

For lige op opsummere de ovenstående pointer, så får du her 8 gode råd til valg af din nye læbepomade:

 • Vælg en læbepomade efter dine læbers tilstand og behov
 • Gå efter en læbepomade med plejende ingredienser og højt fugtniveau
 • Undgå fedtede læbepomader, der ikke trænger ordentligt ind i huden
 • Benyt eventuelt forskellige læbepomader afhængigt af vejret og årstiden (f.eks. en læbepomade med solfaktor om sommeren og en beskyttende læbebalsam om vinteren)
 • Find en ultra fugtgivende læbepomade, hvis dine læber stadig bliver tørre, når du bruger læbepomade dagligt – så er den variant du har ikke god nok!
 • Undgå kemikalier i dine plejeprodukter – uanset om du har sart eller normal hud
 • Benyt naturlige / allergivenlig produkter, hvis du har sart hud eller lider af allergi
 • Overvej eventuelt en læbeserum eller læbepomade med anti-ageing egenskaber, hvis du vil fjerne rynker og fine linjer omkring munden

Du kan også med fordel investere i en læbepomade med lidt farve i, hvis du gerne vil have markerede læber uden at benytte læbestift, da nogle læbestifter kan virke udtørrende.

Derfor får du tørre læber

Huden på læberne er meget tynd, og der skal derfor ikke helt så meget til, at de begynder at udtørre og revne. I huden er det yderligste lag med til at begrænse fordampningen fra huden, så den er beskyttet mod omgivelsernes påvirkning – f.eks. sol. Denne form for pigmentering mangler dog i huden på læberne og så producerer læberne heller ikke selv fedtstoffer, da læbehuden ikke har talg- eller svedkirtler. Af den grund er huden på læberne ikke beskyttet mod udefrakommende faktorer. Og det er altså netop af dén grund, at læberne er i så stor risiko for at udtørre. Læbehuden har nemlig brug for hjælp til at være beskyttet mod vind og vejr.

Næsten uanset hvilken læbepomade du vælger, så vil den hjælpe ved at lægge et beskyttende lag fedtstof over huden på læberne. På den måde er din hud ikke lige så sårbar over for det skiftende vejr, vi har i Danmark. Det kan dog stadig være oplagt at finde en læbepomade, der også tilfører fugt og næring til læberne, så de får den helt rigtige omsorg.

Sådan undgår du tørre læber

 • Brug regelmæssigt læbepomade for at beskytte huden på læberne – brug gerne en plejende, nærende og fugtgivende læbepomade
 • Undgå at slikke for meget på læberne. Du tilfører ikke mere fugt ved at slikke på læberne, men fjerner i stedet naturlige fedtstoffer og olier. Det kan derfor lede til endnu mere tørre og irriterede læber.
 • Benyt en læbepomade med solfaktor, når du opholder dig meget i solen. En normal læbepomade vil ikke altid give nok beskyttelse mod solen – især ikke hvis du er på ski-, bade- eller sejlferie, da sne og vand reflekterer solens lys
 • Drik godt med væske – det er både godt for din krop, hud, hår og dine læber at opretholde en god fugtbalance i kroppen
 • Beskyt læberne ved at dække dem til, når du opholder dig udenfor i løbet af vinteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *