Bedste Øjenskygge (2022) → Se de 10 bedste øjenskygger i test her!

1
Nilens Jord Eyeshadow Symphony 4

Med denne fine palette fra Nilens Jord kan du altid finde frem til den rette øjenskygge, da paletten indeholder otte forskellige varianter i enkle og naturlige farver. Du har naturligvis altid mulighed for at blende og tone farverne sammen, så der kan skabes nye toner. I paletten er der også en highlighter, som ved brug kan være med til at tilføre huden en smuk glød. Derudover hjælper highlighteren også med at fremhæve dit ansigts bedste…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Nilens Jord Eyeshadow Symphony 4##
Irina The Diva #GLAMGOALSPALETTE 112 kr. Proshop.dk
NYX Perfect Filter Shadow Palette Olive You 03##
Clarins Ombre Sparkle Powder Eyeshadow##
La Roche-Posay Toleriane Øjenskygge##
Nilens Jord Baked Mineral Eyeshadow 263,96 kr. Matas
GOSH Forever Metallic Waterproof Eyeshadow Stick 58 kr. Teknikproffset
Max Factor Smokey Eye Drama Kit 68 kr. ComputerSalg
Clinique All About Shadow Quads##
Youngblood 8-Well Palette Enchanted##

Den rette øjenskygge kan gøre alverden for dit look, og derfor skal du helst vælge en variant, der gør underværker for både din hudtone og dine øjne. Du skal desuden gerne finde en øjenskygge, der ikke smuldrer i løbet af få timer for at få det optimale resultat. Af den grund har vi i denne artikel fundet frem til de bedste øjenskygger og øjenskygge paletter til både hverdags og fest makeup, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over, hvilken øjenskygge, du skal investere i. Derudover guider vi dig også til valg af øjenskygge farve og hvordan du påfører øjenskyggen for at opnå det bedst mulige resultat.

Nilens Jord Eyeshadow Symphony 4 – Den bedste øjenskygge palette

Nilens Jord Eyeshadow Symphony 4

Med denne fine palette fra Nilens Jord kan du altid finde frem til den rette øjenskygge, da paletten indeholder otte forskellige varianter i enkle og naturlige farver. Du har naturligvis altid mulighed for at blende og tone farverne sammen, så der kan skabes nye toner. I paletten er der også en highlighter, som ved brug kan være med til at tilføre huden en smuk glød. Derudover hjælper highlighteren også med at fremhæve dit ansigts bedste træk. Lige netop øjenskyggerne i denne palette kan også benyttes af personer med sensitiv hud eller allergi, da produktet er fri for parfume.

Irina The Diva #GLAMGOALSPALETTE – Den bedste veganske øjenskygge

Ved købet af denne palette får du en række fantastiske øjenskygger fra Irina The Diva, der har multifunktionelle egenskaber. Du kan således benytte farverne lige der, hvor det passer dig og så har du altid mulighed for at matche og blende farverne efter behov. Det er altså kun dig selv, der sætter grænser med denne palette.

Derudover indeholder paletten både enkle og matte farver, shimmer farver og farver med satin-finish, så du både kan benytte paletten til påføring af hverdags og fest makeup. Som en ekstra bonus er disse farver rige på pigmenter og fremstillet uden brugen af parfume. Øjenskyggerne indeholder ej heller animalske ingredienser, hvilket gør dem vegan venlig.

NYX Perfect Filter Shadow Palette Olive You 03 – Den bedste billige øjenskygge palette

Hvis du gerne vil have mulighed for at skifte mellem glitrende og matte farver, når det kommer til din øjenskygge, så skal du investere i denne palette fra mærket NYX. Her får du nemlig en god blanding af matte og glitrende farver, så du altid har mulighed for at kreere både dramatiske eller mere naturlige øjne.

Øjenskyggerne er baserede på højpigmenterede mica mineraler. Af den grund vil du opleve, at produktet er let at arbejde med og sikrer et yderst holdbart resultat. Derudover føles øjenskyggerne lette på øjenlåget frem for at virke tyngende.

Clarins Ombre Sparkle Powder Eyeshadow – Den bedste glimmer øjenskygge

Hvordan lyder det med en øjenskygge, der rent faktisk plejer området omkring dine øjne, mens du har den på? Hvis du kan takke “ja tak” til dét, så skal du se nærmere på denne flotte øjenskygge fra Clarins. Her får du nemlig en opsigtsvækkende og smuk glitter øjenskygge, der indeholder en række plejende ingredienser. Dette resulterer i, at den sarte hud omkring øjnene, samt øjenlågene, kan ånde og få optimal næring, selvom du har makeup på.

Øjenskyggen kan fås i farverne blå, guld eller lyserød, og kan udmærket lægges ovenpå anden makeup, hvis du har brug for at skifte fra hverdags til fest makeup inden for kort tid. Du har desuden altid mulighed for selv at bestemme farvens intensitet, da denne kan opbygges. Øjenskyggen kan også blendes sammen med andre produkter efter behov.

La Roche-Posay Toleriane Øjenskygge – Den bedste øjenskygge til sensitive øjne og hud

De fleste af mærket La Roche-Posays produkter er velegnet til sensitiv hud, da de er en hel del mere skånsomme end andre makeup produkter. Dette gør sig også gældende for denne øjenskygge, da dette produkt er specielt udviklet til personer med sensitive øjne og hud. Så hvis du ikke kan tåle almindelige øjenskygger, men gerne vil pifte dit look lidt op, skal du se nærmere på denne øjenskygge. Produktet vil på ingen måde irritere øjet og er derfor også velegnet til kontaktlinsebrugere.

Du har mulighed for at vælge mellem en brun, lilla eller blå mini-palette, hvor du får flere nuancer at vælge mellem. Der medfølger desuden en fikserende primær og to påførselspensler, så du har alt, hvad du skal bruge for at lægge den perfekte makeup. Produktet er desuden uden parfume og er derfor hypoallergen.

Nilens Jord Baked Mineral Eyeshadow – Den bedste parfumefri øjenskygge

Denne lette mineralbaserede øjenskygge er ideelt for dig, der gerne vil investere i en øjenskygge med en naturlig opbygning. Mini-palette fra Nilens Jord indeholder nemlig  hverken animalske ingredienser eller parfume. Af den grund er produktet både vegan- og allergivenlig.

Produktet er en sammensætninger af fire øjenskygger, hvor du kan vælge mellem grålige, rosa eller bronze nuancer, samt en palette med naturlige nuancer og én blå øjenskygge. Du kan mikse på tværs af paletten eller holde dig til én farve. Det er helt op til dig.

GOSH Forever Metallic Waterproof Eyeshadow Stick – Den bedste vandfaste øjenskygge

Hvis du er på jagt efter en vandfast øjenskygge, så er du komme til det helt rette produkt. Denne Gosh øjenskygge er nemlig en vandfast variant, der både kan benyttes alene, under anden øjenskygge for at sikre et længerevarende resultat eller som eyeliner. Det er altså en multifunktionel øjenskygge, som du i den grad vil blive glad for. Derudover koster produktet langt fra alverden, hvilket gør den ideel til enhver pengepung.

Øjenskyggen kommer som en stick og kan derfor påføres direkte uden brug af pensler e.l. Sticken skal endda ikke spidses. Du har mulighed for at bestille denne øjenskygge stick hjem i flere forskellige farver. Fik vi desuden nævnt at denne øjenskygge er fri for gluten, parabener og parfume?

Max Factor Smokey Eye Drama Kit – Til dig, der ønsker et fuldendt kit

Hvis du leder efter et fuldendt kit til at lave smokey eyes med, så skal du se nærmere på denne palette fra Max Factor. Her får du nemlig en fin æske med tre forskellige farver øjenskygge, du kan selv vælge mellem fire nuancer, og en mørkere farve, der kan bruges til at definere øjenbrynene med. I kittet finder du også en applikator med to forskellige ender, så du har altså alle redskaber til at kreere forførende øjne.

Farverne i Max Factors Smokey Kit palette er højt pigmenteret, hvilket sikrer dig et fuldendt resultat, der kan holde hele dagen. Derudover koster paletten ikke alverden, så kan den udmærket købes på de fleste budgetter.

Clinique All About Shadow Quads – Til dig, der leder efter en mild og skånsom øjenskygge

Denne øjenskygge fra Clinique kan benyttes af alle hudtyper, selv personer med sarte øjne / hud omkring øjnene. Produktet er nemlig yderst skånsomt, og er både allergitestet og parfumefri. Du vil derfor ikke opleve nogen former for irritation med disse øjenskygger.

I paletten finder du fire smukke og silkebløde farver, der nemt kan blendes eller benyttes hver for sig. Du kan endda også opbygge farven efter behov, hvilket gør det muligt at benytte øjenskyggerne til både hverdag og festlige lejligheder. Øjenskyggerne er desuden særdeles holdbare og så medfølger der to applikatorer i købet. Du kan vælge mellem 8 forskellige farver i købet af denne palette.

Youngblood 8-Well Palette Enchanted – Den bedste plejende øjenskygge

Hvis du gerne vil være sikker på, at din øjenmakeup ikke udtørrer den sarte hud omkring øjnene, så skal du investere i en plejende og fugtgivende øjenskygge, som denne variant fra Youngblood. Her får du nemlig en øjenskygge palette med et højt indhold af naturlige mineraler og jojobaolie, der sikrer næring og pleje til området. Af den grund vil du heller ikke opleve, at dine øjne bliver irriterede ved brug af denne øjenskygge.

I paletten finder du otte komplementære mineralfarver, der er nemme at påføre, opbygge og blende. På den måde kan du selv danne lige netop dét look, som du ønsker. Farverne er desuden højpigmenterede og bliver siddende hele dagen. Som en ekstra bonus er produktet fri for gluten og parabener, samt vegan venlig.

Guide: Sådan lægger du bedst din øjenskygge

Det kan være lidt forskelligt fra person til person, hvordan du bedst markerer dine øjne. F.eks. spiller elementer som øjenfarve, øjenform o.l. ind i ligningen, når du skal finde frem til den helt rigtige øjenmakeup. Herunder kan du dog læse en enkel guide til, hvordan du bedst lægger din øjenskygge-base – og hvis du så vil have fest makeup, smokey eyes eller mere markante øjne, kan du altid selv spice basen lidt op.

  • Sørg for, at du har ren hud før du begynder
  • Benyt en primer, concealer, pudder e.l. som en base før du lægger øjenskygge. På den måde vil øjenskyggen se flottere ud og holde i længere tid
  • Påfør en lys og neutral nuance (eventuelt næsten transparent) til hele øjenlåget og op til globelinjen. Du kan med fordel benytte en bred pensel / børste eller en svamp.
  • Herefter påfører du en smule af den mørkere farve til øjenlåget med en tyndere pensel / børste. Du kan selv vælge om du vil farve hele øjenlåget, kun yderkanten etc. Det er i dette punkt, at du har en indflydelse på din makeup.
  • Jo mere eller mørkere en farve du lægger, jo tydeligere bliver makeuppen. Hold dig til neutrale nuancer, hvis du ønsker et naturligt look eller benyt dig af markante farver, hvis du vil gøre lidt mere ud af det.

Vælg det rigtige udstyr

Du skal gerne bruge både brede og tynde børster, når du skal påføre øjenmakeup, da du i så fald kan opnå en mere præcis og elegant påføring. Samtidig har du bedre kontrol over lægningen af mørkere makeup med en mindre børste, da du i så fald ikke påfører den til hele øjenlåget, hvis det ikke er det look du ønsker.

Du kan med fordel investere i nogle børster fra Nilens Jord, da du her kan vælge mellem et hav af forskellige varianter til diverse formål. Du kan f.eks. købe en Pure Collection Medium Eyeshadow Brush, der med sine tætte og bløde hår gør det nemt at påføre samtlige former for øjenskygge. Penslen er oplagt til brug ved globelinjen, så du kan lægge en flot base. Du kan derimod udmærket benytte en Pure Collection Angled Brush, også fra Nilens Jord, til de mørkere farver, da denne pensel er designet med flade, korte og skrå hår. På den måde kan du lettere lave præcise og mindre detaljer på øjenlåget. Samtlige pensler i Nilens Jords Pure Collection er fremstillet af syntetiske hår, hvilket gør børsten vegansk og mere slidstærk end andre pensler.

Sådan holder din øjenskygge bedre

Det er ikke alle øjenskygger, der har den bedste holdbarhed. Af den grund kan du godt opleve, at din øjenskygge fader ud i løbet af dagen eller samler sig i lag på øjenlåget. Der er heldigvis nogle tiltag, som du kan tage for at undgå dette. Du kan med fordel lægge noget under din øjenskygge, såsom highlighter, primer, concealer o.l. På den måde vil øjenskyggen nemlig ‘sidde bedre fast’ og ikke blive mindre synlig i løbet af dagen.

Hvis du er på jagt efter en god primer, der både kan hjælpe med en pænere og mere udglattet hud, samt sikre et bedre resultat med øjenskyggen, så skal du overveje at investere i denne Priming & Setting Loose Powder fra Nilens Jord. Produktet hjælper nemlig med at mindske synligheden af porer og ujævnheder i huden samtidig med, at den forlænger holdbarheden på anden makeup. Derudover er produktet fri for animalske ingredienser og parfume, hvilket gør den vegansk og allergivenlig.

Du kan naturligvis også benytte dig af en god concealer under din øjenmakeup, da det også vil resultere i et længerevarende resultat. Hvis du mangler hjælp til at finde en god concealer, så kan du med fordel finde inspiration i vores artikel om de bedste concealers. Du finder artiklen her (LINK).

Hvilken øjenskygge passer til din øjenfarve?

Det kan være en god ide at gøre sig opmærksom på, hvilken farve øjenskygge, der passer bedst til ens egen øjenfarve. På den måde kan du nemlig hjælpe med at markere din øjenfarve, hvilket giver mere gennemtrængende øjne. Herunder kan du læse præcis, hvilke farver du skal gå efter afhængigt af din øjenfarve.

Hvilken farve øjenskygge passer til blå øjne?

Hvis du har blå øjne, så skal du primært benytte nuancer inden for farverne brun, guld og nude. Det er altså primært brune, nude eller ferskenfarver, der står godt til denne øjenfarve, da den varme nuance i øjenskygger står godt til den kølige blå farve. Du kan også udmærket benytte bordeaux, hvis du ønsker et ekstra pift. Du skal dog for alt i verden undgå blå farver, da de kan være med til at ‘drukne’ din øjenfarve.

Hvilken farve øjenskygge passer til grønne øjne?

Du kan med fordel anvende øjenskygger med en rosa, violet eller blommefarvet nuance eller undertone, hvis du har grønne øjne. Hvis du ønsker et mere dæmpet og naturligt look, kan du dog også benytte nuancer i guld, bronze, fersken eller abrikos. Du skal gerne holde dig helt fra grønne nuancer, samt farverne sølv, hvid, blå og pastelfarver.

Hvilken farve øjenskygge passer til brune øjne?

Personer med brune øjne kan faktisk bære næsten alle farver. Du har altså frit valg på alle hylder, hvis du har brune øjne. Jordfarver er gode til det mere naturlige look, men du kan udmærket bære alt fra grøn til blå og lilla, hvis du ønsker at pifte dit look lidt op. Især kølige farver er velegnet til at sikre markante øjne.