Bedste Pudder → Top 8 bedste puddere i test (2022)

1
Nilens Jord Mineral Foundation Compact

Nilens Jord Mineral Foundation Compact er en pudder i fast form, der har en medium dækkeevne. Pudderen er med til at give din hud en naturlig glød og hjælper med at udligne hudens farveforskelle. Pudderen er desuden parfumefri og vegansk, samt har klaret sig bedst i test. Derfor skal du vælge en Nilens Jord Mineral Foundation Compact Vil du gerne være sikker på, at du får bestilt en fantastisk pudder hjem? I så fald skal…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Nilens Jord Mineral Foundation Compact 224,96 kr. Salling
Rimmel Stay Matte Pressed Powder 20 kr. Asos
Youngblood Loose Mineral Foundation 243,75 kr. Brandshop
Clarins Mineral Loose Powder##
Urban Decay All Nighter Waterproof Setting Powder##
Clinique Blended Face Powder And Brush##
Bare Minerals Original SPF15 Foundation 204 kr. Parfumdreams.dk
Vita Liberata Trystal Minerals Inkl. Kabuki Børste##

En pudder er oplagt til dig, der gerne vil have et naturligt look, men samtidig mangler hjælp til at dække mindre skønhedsfejl og urenheder. Pudder fås i mange nuancer og med forskellige mængder af dækning, så du kan altid finde frem til en variant, der passer til dine behov. I denne artikel har vi samlet de bedste puddere på markedet ét sted, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over, hvilken pudder, der er den bedste for din hudtype og -tone. Til sidst i artiklen vil du desuden også kunne læse lidt om de forskellige varianter af pudderformer, så du ved, om du skal gå efter en løs, kompakt eller setting pudder, når du forsøger at finde frem til den bedste pudder til dig.

Nilens Jord Mineral Foundation Compact – Den bedste pudder

Nilens Jord Mineral Foundation Compact er en pudder i fast form, der har en medium dækkeevne. Pudderen er med til at give din hud en naturlig glød og hjælper med at udligne hudens farveforskelle. Pudderen er desuden parfumefri og vegansk, samt har klaret sig bedst i test.

Derfor skal du vælge en Nilens Jord Mineral Foundation Compact

Vil du gerne være sikker på, at du får bestilt en fantastisk pudder hjem? I så fald skal du investere i denne Nilens Jord Mineral Foundation Compact, der bl.a. er testvinder for Costumes Skønhedspris i 2019. Det er intet under at denne pudder er en af favoritterne, da den hjælper med at udligne hudens farveforskelle og skønhedsfejl, samt dækker rødme. Du får altså en pudder, der giver huden en jævn overflade og naturlig glød.

Nilens Jord Mineral Foundation Compact er desuden behagelig at benytte i hverdagen, da den består af naturlige mineraler, der lægger sig blødt ovenpå huden. Det gør også denne foundation ideel for alle hudtyper. Derudover er pudderen fri for parfume og indeholder ingen animalske ingredienser, hvilket gør den vegansk. Produktet fås i otte forskellige farver.

Det kan vi lide:
 • Vinder af Costume Skønhedspris 2019
 • Fri for animalske ingredienser – vegansk
 • Fås i flere farver og kan benyttes af alle hudtyper

Rimmel Stay Matte Pressed Powder – Den bedste pudder til fedtet hud

En Rimmel Stay Matte Pressed Powder kan hjælpe dig med at mindske synligheden af urenheder og skønhedsfejl i huden, alt imens den bekæmper fedtet hud. Produktet virker nemlig olie absorberende og får huden til at se mat ud, hvilket gør den ideel til brug på fedtet hud.

Derfor skal du vælge en Rimmel Stay Matte Pressed Powder

Lider du af fedtet hud? Så kan det være svært at finde den rette pudder til at neutralisere olierne i huden og sikre et mat udseende uden risiko for at den fedtede hud skinner igennem. Heldigvis er der en løsning på problemet og den hedder Rimmel Stay Matte Pressed Powder. Denne pudder er netop udviklet til at holde fedtet hud (eller anden meget skinnende hud) i skak, da den sikrer en mat overflade i op til 6 timer.

Rimmel Stay Matte Pressed Powder består af naturlige mineraler, der bl.a. sørger for at absorbere overskydende olie i hudens overflade. På den måde vil makeuppen bedre kunne blende ind i din hud, hvilket giver et pænere look. Derudover sørger pudderen også for at holde din hudoverflade mat frem for skinnende igennem dagen. Produktet kan benyttes af alle hudtyper og er dermatologisk testet. Du har mulighed for at købe din pudder fra Rimmel i flere nuancer.

Det kan vi lide:
 • Oplagt til brug på fedtet hud, da den absorberer overskydende olie
 • Holder op til seks timer
 • Billigt produkt uden at man går ned på kvalitet

Youngblood Loose Mineral Foundation – Den bedste parfume- og parabenefri pudder

Youngblood Loose Mineral Foundation er en dejlig let og løs pudder, der både kan benyttes som concealer, foundation og pudder. Du bestemmer således selv, hvor meget dækning du vil have med dette produkt. Derudover er pudderen fri for olie, talkum, parabener og parfume, samt let at påføre.

Derfor skal du vælge en Youngblood Loose Mineral Foundation

Hvis du gerne vil være sikker på, at du får fingrene i en letvægts pudder, så skal du se nærmere på denne Youngblood Loose Mineral Foundation. Her får du nemlig en pudder i løs form, der er nem at påføre og hvor du selv bestemmer, hvor meget dækning du ønsker. Produktet kan nemlig både benyttes som pudder, concealer og foundation, hvis du bare bygger lagene op. Uanset hvad du vælger, så skal du dog ikke være nervøs for, at du vil se for ‘makeuppet’ ud, da pudderen er let i konsistensen.

Youngblood Loose Mineral Foundation sikrer dig en naturlig dækning og flot glød, da den er fri for olier, der ellers kan tynge lidt i huden. Derudover er produktet fri for talkum, parabener og parfume, hvilket gør den ideel til alle hudtyper. Og mon ikke du kan finde en nuance, der passer til din hudtone, når pudderen kan købes i 15 forskellige toner?

Det kan vi lide:
 • Olie-, parabene-, parfume- og talkumfri
 • Letvægts og silkeblød mineral foundation
 • Multifunktionelt produkt, der både kan benyttes som concealer, foundation og pudder

Clarins Mineral Loose Powder – Til dig, der ønsker en beskyttende pudder

Denne Clarins Mineral Loose Powder sikrer en jævn overflade gennem hele dagen ved at beskytte huden mod hverdagens strabadser. Du kan både bruge pudderen alene eller under anden makeup for at sikre et mere jævnt lag.

Derfor skal du vælge en Clarins Mineral Loose Powder

Er du nervøs for, at din hud udtørrer, hvis du benytter en pudder på daglig basis? Det behøver du heldigvis ikke at være, hvis du vælger at investere i en .Clarins Mineral Loose Powder. Denne pudder er nemlig let i konsistensen, da den er fint mineralbaseret. Derudover forebygger den lette tekstur dehydrering af huden, så du ikke risikerer at udtørre. Alligevel formår pudderen dog at beskytte huden mod hverdagens udfordringer, så den ikke bliver helt lige så udsat.

Clarins Mineral Loose Powder kan benyttes under makeup eller alene. Alene vil du få en fin finish og glød tilført til ansigtet, hvilket er ideelt for dig, der gerne vil have et naturligt look i hverdagen.

Det kan vi lide:
 • Beskytter huden og sikrer, at den er jævn gennem hele dagen
 • Forebygger dehydrering af huden

Urban Decay All Nighter Waterproof Setting Powder – Den bedste vandfaste pudder

Urban Decay All Nighter Waterproof Setting Powder er til dig, der gerne vil opnå et fejlfrit og langvarigt resultat, når du benytter makeup. Denne pudder er nemlig med til at gøre din makeup vandfast, hvilket beskytter den mod alt fra sved, vand og tårer. På den måde får du et langvarigt resultat, der ikke hele tiden skal opfriskes.

Derfor skal du vælge en Urban Decay All Nighter Waterproof Setting Powder

Vil du gerne være sikker på, at din makeup holder hele dagen på trods af vejret og endda med en flot finish? I så fald skal du investere i denne Urban Decay All Nighter Waterproof Setting Powder. Denne pudder er nemlig transparent og vandfast, hvilket gør den ideel til brug ovenpå anden makeup. Produktet kan hjælpe med at sikre et bedre resultat, der holder længere og ikke påvirkes af udefrakommende faktorer, såsom vand, sved og tårer.

Urban Decay All Nighter Waterproof Setting Powder hjælper desuden med at dække urenheder, skønhedsfejl og porer, mens den fjerner eventuel glans fra ansigtet. På den måde virker din hud ikke fedtet, men ser stadig jævn og flot ud. Pudderen kan være med til at binde din anden makeup i ansigtet, f.eks. foundation, i op til 11 timer.

Det kan vi lide:
 • Hjælper med at gøre din makeup vandfast
 • Camouflerer urenheder og skønhedsfejl
 • Gør huden mat, så den ikke skinner for meget

Clinique Blended Face Powder And Brush – Den bedste setting pudder

Du kan med fordel investere i en Clinique Blended Face Powder And Brush, hvis du leder efter en transparent pudder, der sikrer dig en fejlfri finish. Pudderen har en løs setting pudder til brug ovenpå anden makeup og den hjælper bl.a. med at minimerer porer. Alle hudtyper kan få glæde af denne pudder, selv den sensitive hud, da produktet er fri for parfume.

Derfor skal du vælge en Clinique Blended Face Powder And Brush

Leder du efter en god setting pudder, der giver den optimale afslutning til din makeup? Så skal du investere i denne Clinique Blended Face Powder And Brush, da produktet netop er udviklet som en løs og transparent setting pudder. Det betyder kort sagt, at du får en fejlfri finish til din makeup – hver gang. Produktet har desuden en let og luftig konsistens, der lægger sig som en silkeblød hinde på huden.

Clinique Blended Face Powder And Brush kan benyttes af alle hudtyper, og er endda fri for parfume og allergitestet, så selv personer med allergi eller sensitiv hud kan benytte produktet uden frygt for at bryde ud eller opleve irritation. Faktisk hjælper denne pudder også med at minimere porerne i huden, så den er også velegnet til dig med lidt uren hud. Med i købet følger der desuden en børste med låg og skub-op-effekt, så du nemt kan have den med i toilettasken.

Det kan vi lide:
 • Hjælper med at minimerer porerne og giver en fejlfri finish
 • Parfumefri og allergitestet
 • Der medfølger en pudderbørste i købet

Bare Minerals Original SPF15 Foundation – Den bedste pudder med solbeskyttelse

Med en Bare Minerals Original SPF15 Foundation kan du både få lige den dækning du ønsker og en beskyttelse mod UV stråler uanset årstiden, da produktet indeholder solfaktor 15. Derudover er pudderen skånsom mod huden og er med til at øge cellefornyelsen, hvilket giver et bedre resultat og en yngre udseende hud.

Derfor skal du vælge en Bare Minerals Original SPF15 Foundation

Vil du gerne beskytte din hud mod solens skadelige UV stråler, mens du stadig har en naturlig dækning? I så fald kan du slå to fluer med ét smæk ved at investere i denne Bare Minerals Original SPF15 Foundation, da produktet er en optimal pudder, der også indeholder solfaktor 15. Pudderen er fremstillet i pulverform, men føles som en creme på huden, da den hurtigt smelter ind i overfladen. Det er dog en let formel, der giver en fejlfri dækning. Og så kan du endda bygge dækningsgraden op, hvis du ønsker en endnu større dækning.

Bare Minerals Original SPF15 Foundation dækker dog helt af sig selv akne, ujævnheder, år og generelle uregelmæssigheder i huden. På den måd får du et pænt look og en strålende hud uden at den virker for fyldt med makeup. Pudderen er desuden fri for parabener og allergivenlig, hvilket gør den ideel til alle hudtyper, selv folk med sensitiv hud.

Det kan vi lide:
 • Indeholder solfaktor 15 til beskyttelse mod solens UV stråler
 • Fremstillet uden parabener og er allergivenlig
 • Øger cellefornyelsen i hudens overflade for et pænere resultat i længden
 • Kan opbygges efter behov

Vita Liberata Trystal Minerals Inkl. Kabuki Børste

Med en Vita Liberata Trystal Minerals Inkl. Kabuki Børste får du en god mineralpudder, der endda også fungerer som en selvbruner. Farven fra selvbruneren aftager naturligt. Derudover er produktet økologisk og og non-toxic. Det indeholder desuden ingen alkohol, dufte eller parabener.

Derfor skal du vælge en Vita Liberata Trystal Minerals Inkl. Kabuki Børste

Hvis du er på jagt efter en optimal pudder, der også kan sikre dig en lidt solbrun kulør, så skal du have fingrene i denne Vita Liberata Trystal Minerals Inkl. Kabuki Børste. Produktet indeholder nemlig selvbruner, hvilket giver dig en øjeblikkelig farve og opbygget glød, der sikrer et flot og holdbart resultat, selv når din pudder er blevet fjernet. Selve pudderen giver en letvægts dækning, der ikke føles tung på huden.

Vita Liberata Trystal Minerals Inkl. Kabuki Børste passer til alle hudtoner og sikrer dig en medium kulør. Derudover er produktet økologisk og dermatologisk testet. Produktet indeholder desuden hverken parabener eller alkohol. Og hvis du skal bruge flere årsager til at vælge denne pudder, så kan vi fortælle dig, at produktet har vundet prisen for ‘Årets Innovation’ ved Danish Beauty Award 2016.

Det kan vi lide:
 • Fremstillet uden brugen af alkohol og parabener
 • Mineralpudder opbygning med selvbruner i
 • Vinder af ‘Årets Innovation’ ved Danish Beauty Award 2016

Hvilken type pudder skal jeg vælge?

Når det kommer til valg af pudder, så er der helt konkret tre forskellige typer at vælge mellem: løs, kompakt eller setting pudder. Disse tre typer varierer en smule i dækningsevne og har også lidt hver deres ‘formål’ – andet end at få huden til at se skøn og naturlig ud. Det er naturligvis helt op til dig selv, hvilken af pudder typerne du føler for at benytte, og du kan altid prøve dig lidt frem, hvis du er i tvivl om, hvilken type, der passer bedst til dig. For at komme godt fra start i dit valg, så kan du dog læse lidt om de forskellige typer herunder.

Løs pudder

Løs pudder er den lette og mindre kompakte variant af pudder, du kan vælge, der dog stadig skal ligge som det inderste lag af din makeup (eller eneste lag, hvis du kun benytter pudder til at dække urenheder og ujævnheder i ansigtet). Den løse pudder hjælper med at få ansigtet til at se mere naturlig ud i løbet af dagen og sikrer, at din anden makeup ikke virker klumpet på ansigtet. Den lette konsistens føles behagelig på huden og lader netop huden ånde, selvom den er ‘dækket til’. De løse pudder varianter kommer også ofte som mineralprodukter, hvilket er en fordel at investere i. Mineraler hjælper nemlig med at pleje huden, blender naturligt med din hudfarve og giver dig en vis glød.

Ulempen ved at investere i en løs pudder er dog, at den kan være lidt irriterende at transportere, da pudderen i så fald kastes overalt inde i dåsen – og dermed vil du ofte spilde noget af produktet, når beholderen åbnes efterfølgende. Derudover giver løs pudder, uanset om det er almindelige eller mineralprodukter, ikke lige så meget dækning som andre pudder typer. De kan nemlig ikke altid på samme måde ‘bygges op’ – men hey! Det er jo netop dét, der giver et naturligt look.

Kompakt pudder

Kompakt pudder er en fast pudderform, der dækker en del bedre end de løse pudder varianter. Det skyldes helt generelt, at partiklerne i produktet er større og mere kompakte. Den kompakte pudder er derfor primært til dig, der skal have en medium dækning for at skjule ujævnheder, urenheder, rødme o.l. Det er desuden ikke alle hudtyper, der reagerer lige positivt på brugen af kompakt pudder, da makeuppen er lige dét tungere på huden. Af den grund skal personer med sensitiv eller meget tør hud desværre nok undgå de fleste kompakte puddere.

Du skal desuden også være langt mere opmærksom på, at du finder den rette nuance til din hudtone, hvis du benytter en kompakt pudder, da du lettere vil kunne se en forskel i farven. Derudover skal du også huske at blende produktet grundigt, så der ikke opstår plamager eller overgangslinjer.

Setting pudder

Setting pudder adskiller sig fra de ovenstående typer ved at skulle benyttes ovenpå anden makeup frem for under. Normalt benytter man altså pudder som det ‘nederste’ (eller eneste) lag, men med en setting pudder er formålet en smule anderledes. Setting pudder benyttes nemlig til at holde på anden makeup, samt give et mere mat og pænt finish. Du vil altså opleve, at din makeup holder længere end normalt, hvis du benytter en setting pudder ovenpå.

Du har mulighed for at købe setting pudder i både fast og løs form, men det er primært de løse former, der har vundet frem. Du kan endda også selv vælge om du vil købe din setting pudder med farve eller som en transparent variant – altså efter om du vil have yderligere glød til huden eller ej.

Hudtype eller hudtone – hvad skal jeg fokusere på?

Det korte svar til ovenstående spørgsmål er: begge dele! De har nemlig begge en vigtig indflydelse på, hvordan resultatet bliver. Det er vigtigt, at finde en pudder, der passer til din hudtone, så dækningen ser naturlig ud. Nogen mærker anbefaler, at man investerer i en tone lysere end ens normale hudtone, men det er bare ultra vigtigt, at du ikke vælger en nuance, der er mørke end din hud. På den måde vil resultatet nemlig hurtigt komme til at se kikset ud – og dækningen vil desuden langt fra være optimal.

Du kan også lige så godt gøre dig klart, hvilken hudtype du har, da valget af samtlige makeup- og hudplejeprodukter afhænger af denne. Din hudtype indikerer nemlig, hvad din hud reelt kan tåle og hvilke ingredienser, som den har godt af. F.eks. skal du gå efter milde produkter, hvis du har en skånsom hud, fugtgivende produkter, hvis du har tør hud og produkter med absorberende egenskaber, hvis din hud er fedtet. Ved at vælge den pudder, der passer til din hudtype, vil du ikke risikere at bryde ud, få irriteret hud eller have makeuppen liggende som et tyngende lag ovenpå huden. Det er altså værd at gøre sig nogle overvejelser i forhold til hudtype før du begiver dig på jagt efter nogen former for produkter til ansigtet og kroppen.

Skal du have en bedre dækning?

Hvis du lider af meget uren hud eller har mange ujævnheder, så kan du udmærket kombinere brugen af en pudder med en foundation. På den måde vil du få en mere kompakt dækning. Du kan naturligvis også altid forsøge at bygge din pudder op i niveauer, men det er ikke sikkert, at de vil dække helt så godt – det kommer an på varianten. Frem for at lægge 500 lag pudder, så vil vi altså anbefale dig at købe en foundation, hvis du ønsker reel medium eller fuld dækning.

Men hvilken foundation skal du så gå efter? Jo, det skal vi selvfølgelig nok hjælpe dig med. Vi har nemlig også fundet frem til de foundations, der har klaret sig bedst i test, og samlet dem ét sted, så du hurtigt kan danne dig et overblik over udvalget. Du finder vores artikel om de bedste foundations i test her.