Bedste Selvbruner → Se de 9 bedste selvbrunere i test (2021)

Indholdsfortegnelse

Selvbruner er en ideel måde at tilføre lidt ekstra glød til huden. Det findes dog et hav af forskellige selvbrunere, og det er langt fra dem alle, der gør arbejdet lige godt. F.eks. er der flere, der smitter af eller giver ujævne linjer og plamager. Vi vil gerne hjælpe dig med at undgå problemer i forbindelse med valget af selvbruner, og derfor har vi skrevet denne guide til verdens bedste selvbruner. På den måde kan du nemt finde den bedste selvbruner til dine behov og din hudtype. Alle produkter i denne artikel har klaret sig godt i bedste selvbruner test, så du kan roligt stole på, at samtlige selvbrunere lever op til diverse forventninger.

James Read Self Tan Instant Bronzing Mist#1 James Read Self Tan Instant Bronzing Mist – Den bedste selvbruner spray

En James Read Self Tan Instant Bronzing Mist er nem at påføre og sikrer et jævnt lag, da den er udviklet med en 360 graders dyse. Derudover tæller produktet som en hurtigtvirkende spray, da farven hurtigt udvikler sig. Produktet indeholder ingen parfume eller parabener. Vi har valgt at kåre den som det bedste køb i denne selvbruner test.

 • Parabene- og parfumefri selvbruner
 • Tan mist velegnet til både ansigt og krop
 • 360 grader dyse sikrer et jævnt resultat
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Derfor skal du vælge en James Read Self Tan Instant Bronzing Mist

Vil du gerne investere i en selvbruner, hvor du selv har mulighed for at styre farve resultatet? I så fald er denne James Read Self Tan Instant Bronzing Mist lige noget for dig. Denne spray er nemlig hurtigtvirkende, hvilket betyder, at farven udvikler sig inden for få timer, hvorefter du gradvist kan bygge flere lag op til du har den helt rette farve. På den måde kan du nemt og hurtigt danne dig et dybere og mørkere resultat, hvis du ønsker dette, men også nøjes med en lettere glød.

Du kan bruge din Tan Mist fra James Read på både kroppen og i ansigtet. Produktet er nemt at påføre grundet den lette konsistens og en 360 grader dyse, der sikrer et jævnt resultat og flot kulør over hele kroppen. Derudover er denne selvbruner fri for både parfume og parabener, hvilket gør den velegnet til alle hudtyper.


https://nicehair.dk/easy-sun-self-tanning-spray-200-ml.html#2 Easy Sun Self Tanning Spray – Den bedste naturlige selvbruner spray tan

Easy Sun Self Tanning Spray klarer sig også godt i denne selvbruner test. Det er en af den slags selvbrunere, der giver en ensartet og jævn naturlig gyldenbrun farve til din hud på 6 til 8 timer. Det skyldes bl.a., at selvbruneren sætter gang i hudens øverste lag for at give et pænere resultat. Produktet indeholder ingen parabener, og har en behagelig og frisk duft.

 • Produceret uden parabener
 • Smitter ikke af
 • Sætter gang i en naturlig proces i hudens øverste lag
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
89,00 89,00 til butik

Derfor skal du vælge en Easy Sun Self Tanning Spray

Du kan med fordel investere i en Easy Sun Self Tanning Spray, hvis du gerne vil have en mere naturlig glød. Denne selvbruner giver dig netop en flot og naturlig gyldenbrun farve, der både er ensartet og jævn efter påføring. Det skyldes, at DHA og erythlose sætter gang i en naturlig proces i hudens øverste lag, der gør det muligt for farven at lægge jævnt. Produktet indeholder desuden ingen parabener.

Easy Sun Self Tanning Spray kan benyttes i både ansigtet og på kroppen. Efter bare 6 til 8 timer vil du kunne se en flot glød, men du skal ikke være bange for, at produktet smitter af i disse timer. Produktet kommer endda med en behagelig og frisk duft, og så er denne tan mist nem at påføre.


#3 Derma Selvbrunerlotion – Den bedste veganske selvbruner

Som alle andre produkter fra Derma er deres selvbruner god for din hud og fremstillet uden brugen af unødvendig kemi. Selvbruneren er således Svanemærket, samt fri for parfume og farvestoffer. Og som om dét ikke var nok, er denne lotion også vegansk!

 • Fri for animalske ingredienser, hvorfor det er en vegansk selvbruner
 • Svanemærket, samt fyldt med plejende og fugtgivende ingredienser
 • Resultater inden for to til seks timer

Derfor skal du vælge en Derma Selvbrunerlotion

Vil du gerne tage hensyn til miljøet og din hud, selvom du ønsker en flot glød til huden? I så fald skal du investere i selvbruneren fra mærket Derma. Det er nok en af de bedste selvbrunere på markedet, som både er vegansk og Svanemærket. Lige netop denne selvbruner er desuden parfumefri og ej heller tilført syntetiske farvestoffer. Du får således en smuk glød i både ansigt og krop, uden at skulle bekymre dig om kemi.

Selvbruneren fra Derma indeholder en række plejende ingredienser, såsom sheasmør, glycerin og mandelolie. Det er således et hudvenligt produkt, der ikke blot sikrer en naturlig farve, men også sørge for at fugte huden, så den ikke udtørrer. Du kan nemt fordele denne lotion, når du føler for at se lidt solbrun ud. Virkningen kan ses allerede efter 2 til 6 timer.


btan-i-want-the-darkest-tan-possible-200-ml-1#4 b.tan I Want The Darkest Tan Possible – Den bedste selvbruner til flere nuancer

b.tan I Want The Darkest Tan Possible er fantastisk til dig med en medium hudtone uden rød eller gylden undertone, og så er produktet endda let at påføre uden risiko for striber. Selvbruneren består af 100% naturlige ingredienser og er derfor veganer venlig.

 • Få lige den nuance, som du ønsker
 • Vegansk produkt, da ingredienserne er 100% naturlige
 • Parabenefri mousse, der ikke efterlader striber
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
79,00 79,00 til butik

Derfor skal du vælge en b.tan I Want The Darkest Tan Possible

Fordelen ved at vælge denne b.tan I Want The Darkest Tan Possible er, at du helt selv vælger, hvor mørk en farve du ønsker. Du kan således udmærket vaske produktet af efter en times tid, hvor du vil have opnået en naturlig glød, men hvis du lader produktet sidde længere, så bliver farven bare dybere og mere mørk. Du har altså fuld kontrol over din farve, hvilket garanterer et godt resultat, som du bliver glad for. Derudover er produktet nemt at smøre ud på kroppen, og grundet den mørke farve kan du nemt se, hvor du mangler at smøre dig ind.

b.tan I Want The Darkest Tan Possible giver desuden ingen striber på huden, og dufter af sommer frem for bare kedelig selvbruner. Produktet er fremstillet af 100% naturlige ingredienser, og altså uden animalske ingredienser, hvilket gør den yderst veganer venlig. Derudover er der ikke benyttet parabener i produktets opbygning. Fordi du selv tilpasser farvenuancen, kan produktet bruges året rundt.


Vita Liberata Invisi Foaming Tan Water#5 Vita Liberata Invisi Foaming Tan Water – Den bedste økologiske selvbruner

Vita Liberata Invisi Foaming Tan Water er en selvbruner med helt klar væske, der sikrer, at produktet ikke smitter af på tøjet. Moussen består bl.a. af en række økologiske ingredienser og de organiske stoffer er med til at sikre et effektivt og flot resultat.

 • Fremstillet af rene og økologiske ingredienser
 • Absorberes hurtigt i huden og smitter ikke af
 • Uden duft, parfume og alkohol
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
290,00 290,00 til butik

Derfor skal du vælge en Vita Liberata Invisi Foaming Tan Water

Hvis du foretrækker at benytte naturlige produkter, så skal du investere i en Vita Liberata Invisi Foaming Tan Water. Denne selvbruner mousse er nemlig fremstillet af rene og økologiske ingredienser, samt uden nogen brug af alkohol, duft eller parfume. Produktet er udviklet med en særlig advoganic teknologi, der i kombination med de aktive organiske stoffer fra de økologiske ingredienser, sikrer et flot resultat.

Som en ekstra bonus er Vita Liberata Invisi Foaming Tan Water desuden en klar væske, der på ingen måde smitter af på tøjet. Derudover er moussen hurtigt absorberende og udvikler sig i farven inden for 4 til 6 timer. Herefter vil du have opnået en flot og naturlig glød i enten medium / dark eller light / medium.


Clarins Golden Glow Booster Corps-Body#6 Clarins Golden Glow Booster Corps-Body – Den bedste selvbruner til ben

Med en Clarins Golden Glow Booster Corps-Body får du en naturlig glød, der udvikler sig over tid, så du gradvist får en flottere og sundere kulør. Du kan med fordel benytte et par dråber af produktet i din fugtighedscreme til kroppen, da du så også vil få tilført optimal fugt og pleje til din hud.

 • Sikrer en naturlig glød, der gradvist udvikler sig
 • Kan benyttes med din fugtighedscreme, så du får optimal fugt og pleje
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
310,00 310,00 til butik

Derfor skal du vælge en Clarins Golden Glow Booster Corps-Body

Vil du gerne være sikret en naturlig glød og flot farve på benene og kroppen på tværs af årstiderne? I så fald skal du se nærmere på denne Clarins Golden Glow Booster Corps-Body. Produktet kan med fordel benyttes i dine hudplejeprodukter, så du hver dag får tilført en smule mere farve, samt optimal fugt og pleje. På den måde får du en naturlig glød i huden på daglig basis.

Clarins Golden Glow Booster Corps-Body er velegnet til brug på kroppen og er fremstillet til gradvist at udvikle sig, så farven konsekvent forbliver pæn og jævn. Du bestemmer naturligvis helt selv mængden af produktet og hvor ofte du gentager processen. Samtidig sikrer proceduren med, at farven udvikler sig over tid, at du ikke bliver for mørk i forhold til din hudtype.


Vita Liberata Self Tanning Tinted Lotion#7 Vita Liberata Self Tanning Tinted Lotion – Den bedste selvbruner til tør eller sart hud

En Vita Liberata Self Tanning Tinted Lotion er en dejlig duftfri selvbruner lotion, der virker fugtgivende på huden, og efter 4 til 8 timer har udviklet sig til en smuk og naturlig glød. Produktet indeholder økologiske ingredienser, og er desuden allergivenlig.

 • Fremstillet med fugtgivende og plejende økologiske ingredienser
 • Dermatologisk testet, samt parabene- og alkoholfri
 • Farven holder i op til 7 dage og aftages gradvist
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Derfor skal du vælge en Vita Liberata Self Tanning Tinted Lotion

Har du tør eller sart hud? Så er en Vita Liberata Self Tanning Tinted Lotion en optimal selvbruner lotion til dig, da den netop er udviklet til at tage godt vare på tør og sart hud. F.eks. er denne selvbruner fremstillet ved brug af certificerede økologiske ekstrakter, der sørger for at pleje og fugte huden, og dermed tørrer huden ikke ud, når du bruger denne selvbruner. Derudover er produktet fri for både alkohol og parabener, samt er dermatologisk testet og non-toxic.

Vita Liberata Self Tanning Tinted Lotion giver en medium nuance, der udvikler sig over 4 til 8 timer. Farven holder op til syv dage, og så vil den desuden aftage naturligt, så du ikke får ujævnheder.


Easy Sun Selvbruner servietter#8 Easy Sun Selvbruner servietter – Den bedste selvbruner serviet

Easy Sun Selvbruner servietter lader dig opnå en gylden og solbrun farve, hvor som helst. Du kan nemlig nemt tage servietterne med dig, og så holder resultatet endda i 3 til 4 dage. Produktet er desuden udviklet af danske forskere og produceret i Danmark, hvilket sikrer dig, at de opfylder strenge kvalitetskrav.

 • Nem og hurtig måde at opnå en solbrun farve på
 • Skånsom selvbruner serviet, der nemt kan tages med
 • Kan anvendes i ansigtet og på kroppen
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Derfor skal du vælge Easy Sun Selvbruner servietter

Hvis du ikke helt kan overskue at skulle påføre selvbruner som en creme eller spray, kan du i stedet benytte dig af selvbruner servietter. Her kan du med fordel investere i Easy Sun Selvbruner servietter, da de har klaret sig godt i forskellige tests, og er nemme at benytte. Servietterne er desuden udviklet i Danmark af danske forskere, hvilket betyder, at de er produceret under strenge mikrobiologiske forhold.

Easy Sun Selvbruner servietter er yderst skånsomme, og kan derfor anvendes på både kroppen og i ansigtet. Samtidig er det en selvbruner, som giver en opfriskende fornemmelse, og på bare tre timer kan du se en flot gylden sommer kulør på kroppen. Resultatet varer i tre til fire dage, men du kan altid benytte en ny serviet, hvis du vil bibeholde en flot sommerglød i længere tid.


COOLA Tan Sunless Tan Anti-Age Face Serum#9 COOLA Tan Sunless Tan Anti-Age Face Serum – Den bedste selvbruner til ansigtet

Ved at investere i en COOLA Tan Sunless Tan Anti-Age Face Serum, får du en god serum med anti-age egenskaber, der enten kan blandes i din daglige creme eller påføres separat. Produktet bygges op over tre dage for at give dig en naturlig og smuk glød, der holder ved.

 • Beriget med fugtgivende, blødgørende og plejende ingredienser
 • Ecocert mærket og består af 70% økologiske ingredienser
 • Veganer venlig, samt produceret uden parabener og parfume
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Derfor skal du vælge en COOLA Tan Sunless Tan Anti-Age Face Serum

Du kan på ingen måde gå galt i byen med en COOLA Tan Sunless Tan Anti-Age Face Serum, hvis du gerne vil have lidt ekstra glød til dit ansigt. Selvbruneren er nemlig fremstillet til netop ansigtet, og den hjælper dig derfor med at opretholde en blød og fugtet hud.  Denne selvbruner indeholder bl.a. arganolie, vitamin C og hyaluronsyre. 70 procent af ingredienserne i produktet er desuden økologiske.

COOLA Tan Sunless Tan Anti-Age Face Serum kan anvendes som en serum for sig selv eller blandes med din daglige creme. Uanset hvad du vælger, vil farven bygge sig op over tre dage, så du opnår en naturlig glød uden risiko for striber i ansigtet. Produktet er desuden vegansk og produceret uden brugen af parabener og parfume. Som en ekstra bonus holder produktet certificering fra Ecocert, så du tager altså et miljøvenligt valg ved at investere i denne selvbruner.


#10 Mascha Vang Selvbruner Ansigt – Svanemærket og vegansk selvbruner til ansigtet

Med denne selvbruner til ansigtet får du et produkt, der er nemt at påføre, og som sikrer dig den rette kulør, samtidig med at din hud holdes fugtet. Selvbruneren fra Mascha Vang er vegansk og kan benyttes af enhver hudtype, da den ikke indeholder kemi. Produktet holder endda Svanemærket og er testet af Forbrugerrådet Tænk.

 • Naturlig og skånsom selvbruner til ansigtet, der er Svanemærket
 • Indeholder ingen alkohol, parabener eller parfume
 • Sikrer en optimal mængde fugt til huden

Derfor skal du vælge Mascha Vang Selvbruner Ansigt

Det er svært at få hænderne ned over denne selvbruner, som er udviklet af Mascha Vang. Først og fremmest kan den benyttes af alle hudtyper, da den er Svanemærket og Allergy Certified. Derudover indeholder selvbruneren hverken parabener, parfume eller alkohol. Og så er det ikke benyttet animalske ingredienser, hvorfor den er veganer-venlig.

Produktet er en form for ansigtslotion, der indeholder erythroluse og naturlige DHA aktiver. Netop derfor kan selvbruneren give flot kulør uden brug af skadelig kemi. Du får ikke blot en flot farve, naturligvis uden striber og pletter, men også en pænere hud, da selvbruneren indeholder fugtgivende og blødgørende ingredienser.

Leder du efter en selvbruner, der kan bruges til hele kroppen og ikke kun i ansigtet? Så kan du altid vælge en anden selvbruner af Mascha Vang. Seriens selvbruner mousse er f.eks. kåret som velfungerende selvbruner uden uønsket kemi i Forbrugerrådet Tænks selvbruner test. Kort sagt er selvbrunerne fra Mascha Vangs serie nok nogle af de bedste selvbrunere på markedet.


James Read Self Tan Bronzing Mousse Face & Body#11 James Read Self Tan Bronzing Mousse Face & Body – Den bedste selvbruner mousse

Med en James Read Self Tan Bronzing Mousse Face & Body får du øjeblikkeligt en naturlig glød, der efterfølgende forvandles til en dybere bronze farve. Produktet tørrer efter bare 60 sekunder, og kan derfor nemt benyttes inden man skal ud af døren. Som en ekstra bonus er produktet fri for parfume og indeholder aloe vera.

 • Moussen tørrer på ca. 60 sekunder efter du påfører selvbruneren
 • Fugtgivende mousse, der bl.a. indeholder aloe vera
 • Fri for parfume
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Derfor skal du vælge en James Read Self Tan Bronzing Mousse Face & Body

Hvis du gerne vil have mulighed for at få en naturlig glød i huden uden at skulle sætte flere timer af til projektet, så skal du overveje en James Read Self Tan Bronzing Mousse Face & Body. Denne selvbruner spray giver nemlig øjeblikkeligt en naturlig glød, der i løbet af dagen forvandles til en dybere bronze farve, som endda kan holde i op til fem dage. Det gode ved at benytte denne type mousse er, at den tørrer inden for bare ét minut, så du skal ikke sætte alverdens tid af i hverdagen.

James Read Self Tan Bronzing Mousse Face & Body Selvbruner Spray har desuden plejende og fugtgivende egenskaber, da den indeholder aloe vera, hyaluronsyre og co-enzym Q10. Derudover får ingredienserne effekten til at holde længere, samt sikrer, at resultatet falmer jævnt med tiden. Denne selvbruner mousse er desuden produceret uden brugen af parfume.


Sådan vælger du den bedste selvbruner for dig

Det kan være en god ide at gøre sig nogle tanker om, hvilken type selvbruner du foretrækker, før du begiver dig på jagt efter en selvbruner hos diverse online forhandlere. Det skyldes bl.a., at der findes et hav af forskellige typer på markedet, og at ikke alle muligvis fungerer lige godt for dig.

Hvis du f.eks. ikke gider at tage dig tiden til at vente på at produktet tørrer, så skal du nok ikke benytte en spray, da den godt kan smitte af umiddelbart efter. Det kan også være, at du primært leder efter en selvbruner til ansigtet, og så er det nemmere at benytte dråber til cremen eller servietter frem for mousse eller spray.

De forskellige typer af selvbrunere inddeles reelt i tre typer: den almindelige, den opbyggende og den afvaskelige selvbruner.

 • Den almindelige selvbruner er en variant, der skal påføres et par gange om ugen eller måneden – afhængigt af, hvor godt farven holder. Den er primært velegnet til folk, der er vant til at benytte self tan.
 • Den opbyggende selvbruner er optimal til dig, der ønsker at gøre brugen af selvbruner til en fast del i din daglige skønhedsrutine ved f.eks. at benytte lidt selvbruner i din ansigts- eller kropscreme. På den måde har du bedre kontrol over, hvor mørk din hud bliver, og farven virker oftest opbyggende.
 • Den afvaskelige selvbruner er optimal til særlige lejligheder, der kræver lidt ekstra kulør eller hvis du er ny til self tanning og gerne vil have mulighed for at vaske produktet ud hurtigt, hvis ikke resultatet lever op til dine forventninger.

Herunder kan du læse lidt om de forskellige typer af selvbrunere, så valget (forhåbentligt) bliver en smule lettere.

Spray

Selvbruner på spray kan være en rigtig fin løsning, da den ofte giver øjeblikkelig farve. Nogle sprays er almindelige, og forsvinder derfor af sig selv, mens andre er afvaskelige. Hold derfor øje med, om du får fingrene i den variant du ønsker, så du ikke mister farven fra den ene dag til den anden, uden at vide det.

Det kan godt være nødvendigt at sætte sig lidt ind i brugen af en selvbruner spray, og benytte den et par gange for at få et perfekt resultat. Heldigvis kommer mange sprays med dysser, der gør det nemt at påføre produktet.

Mousse

Det kan være en rigtig god ide at benytte en mousse eller tanning lotion, hvis du gerne vil have et gyldent og naturligt look. Her skal du dog være opmærksom på, at det kræver korrekt fordeling for at undgå striber.

Du kan med fordel fordele produktet i cirkulære bevægelser – og husk desuden altid at fordele moussen jævnt over hele området. De fleste mousser og lotioner absorberes inden for kort tid og bygger sig op efter nogle få timer, hvorefter du så kan lægge endnu et lag, hvis du vil have yderligere farve.

Dråber til cremen

Hvis du benytter selvbruner dråber i dine cremer, så benytter du en opbyggende selvbruner metode. Her vil du ofte opnå en flot sommerglød uden at blive for brun eller mørk i huden. De styrer desuden selv, hvornår du påfører mere farve, så du kan altid holde en pause, hvis du synes det bliver for meget.

Dråberne kan doseres i ansigts- og kropscremer, samt i olie. Farven virker opbyggende over et par dage, så du skal ikke fortvivle, hvis du først kan se udviklingen senere hen.

Servietter

Servietter er en hurtig og let måde at opnå farve på. Du benytter simpelthen bare servietten over det pågældende område, hvorefter farven fordeles på huden. Det er nemt at have servietter med i tasken og varigheden holder normalt et par dage. Det er altså en løsning til dig, der vil have en smule farve til særlige lejligheder, uden at forblive brun.

7 gode råd til dig, der benytter selvbruner

 1. Vælg den rigtige farve til din hudtone – de færreste med skandinavisk hud kan f.eks. klare de helt mørke nuancer
 2. Eksfoliér eventuelt huden før du benytter selvbruner for at fjerne døde hudceller
 3. Fugt huden før du påfører selvbruner for et mere jævnt resultat
 4. Fordel farven grundigt, så du ikke har plamager eller ujævnheder
 5. Byg farven op, hvis du gerne vil have en dybere og mørkere glød (netop i stedet for at vælge en mørkere farve)
 6. Undgå at bade efter du har påført selvbruner, hvis farven tager til over tid – flere kræver et par timer på huden før den rette farve er opnået (men vent heller ikke for længe, hvis det er en type, der netop skal vaskes af, da du ellers bare bliver meeeget mørk)
 7. Undgå at tage for mange bade efterfølgende, da farven så vil forsvinde hurtigere

Hvad er forskellen på en selvbruner og spraytan?

Helt grundlæggende er spraytan en behandling, der foregår hos en professionel klinik, hvor du får sprayet farven på (ofte via en maskine). Du skal således ikke gøre det store selv for at se smuk og solbrun ud.

Selvbruner er derimod noget du selv foretager dig derhjemme – og her er der mange produkter at vælge mellem, f.eks. spray, mousse, servietter etc. (som beskrevet i de ovenstående afsnit).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *