Bedste shampoo til fedtet hår → Læs hårguiden og se testvinderen 2022

1
Kevin Murphy MAXI.WASH Shampoo

Affedtnings styrke: 9/10 Kevin Murphy MAXI.WASH shampoo er specielt velegnet til fedtet hår. MAXI.WASH er en dybderensende shampoo der fjerner ophobning af fedt og olier i håret. Shampooen er økologisk og indeholder en kombination fra tropiske frugtsyrer og Salvieekstrakter, der affedter håret og renser skånsomt. MAXI.WASH er tilsat eukalyptus, mint og lime som stimulerer en irriteret og fedtet hovedbund. Grundet shampooens super gode evne til at affedte håret og den økologiske opbygning der ikke skader…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Kevin Murphy MAXI.WASH Shampoo 498 kr. ComputerSalg
Kérastase Specifique Bain Divalent 179 kr. Hair by Stender
Schwarzkopf BC Scalp Genesis Purifying Shampoo 46 kr. Beautycos.dk
Paul Mitchell MarulaOil Rare Oil Intensive Hair Masque##
Kevin Murphy FRESH.HAIR##

Lider du af fedtet hår? Så læs med her og se hvilke produkter og ændringer i din hårpleje, der kan afhjælpe problemet.

Fedtet hår kan skyldes flere forskellige ting, men uanset hvad det skyldes, er det utroligt trist at døje med. Fedtet hår forbinder man somregel med, at være uhygiejnisk og gå for lidt i bad. Ofte er det faktisk helt modsat. Vasker du håret for ofte, kan dette faktisk give fedtet hår.

Få bugt med dit fedtet hår, så det i stedet for kan syne sundt og luftigt. Læs med nedenfor og find den bedste shampoo til fedtet hår.

Kevin Murphy MAXI.WASH Shampoo

Affedtnings styrke: 9/10

Kevin Murphy MAXI.WASH shampoo er specielt velegnet til fedtet hår. MAXI.WASH er en dybderensende shampoo der fjerner ophobning af fedt og olier i håret.

Shampooen er økologisk og indeholder en kombination fra tropiske frugtsyrer og Salvieekstrakter, der affedter håret og renser skånsomt. MAXI.WASH er tilsat eukalyptus, mint og lime som stimulerer en irriteret og fedtet hovedbund.

Grundet shampooens super gode evne til at affedte håret og den økologiske opbygning der ikke skader håret, men derimod gør det sundere, er Kevin Murphy MAXI.WASH vores sikre testvinder shampoo til fedtet hår.

Kevin Murphy MAXI.WASH er miljøvenlig, økologisk og skånsom for håret. Shampoo er helt fri for sulfater og parabener.

Som Kevin Murphy selv forklarer i videoen herunder, er shampoo’en perfekt til at fjerne overskydende rester fra hårstylings produkter. Shampooen er også udvikler med henblik på at bekæmpe udtørret og skællende hovedbund, hvilket ofte er en synder til fedtet hår.

Kérastase Specifique Bain Divalent

Affedtnings styrke: 9/10

Specifique Bain Divalent shampoo er helt fantastisk, hvis du døjer med fedtet hår og hovedbund! Shampooen giver resultat allerede efter første vask. Trænger dit hårs længder/spidser til pleje, så er Specifique også særdeles velegnet til dit hår.

Shampooen går ind og genopretter balancen i hovedbunden og regulerer din produktion af Sebum, hvilket er det stof der fedter hovedbunden. Tilmed giver shampooen sund næring og pleje til hårets længder. Det en god idé at vaske håret 2 gange i træk med Specifique Bain Divalent shampooen, hvis dit hår er meget fedtet.

Denne shampoo er overraskende effektiv og er spækket med vitamin B6, samt Glycin aminosyrer. Denne kombination giver håret pleje i længderne og balance i hovedbunden.

Schwarzkopf BC Scalp Genesis Purifying Shampoo

Affedtnings styrke: 8/10

BC Scalp Genesis Purifying er en shampoo der er elsket af mange, som har tendens til fedtet hår og ubalance i hovedbunden. Shampooen renser helt i dybden og får styr på din fedtproduktion i hovedbunden.

Dette er en shampoo med detox system fra Schwarzkopf, der giver blødt og sundt hår. BC Scalp indeholder Vitamin B3, som fjerner fedt, urenheder og talkum fra håret.

Paul Mitchell MarulaOil Rare Oil Intensive Hair Masque – Bedste hårkur

Paul Mitchell MarulaOil Rare Oil Intensive Hair Masque

Paul Mitchell MarulaOil Rare Oil Intensive Hair Masque er en professionel og luksuriøs hårkur, der er velegnet til alle typer hår og er nem at benytte. Denne hårkur kan hjælpe med at genopbygge balancen i hårbunden, så du undgår fedtet hår eller for tør hovedbund.

Hårkuren er udviklet med koldpresset Marulaolie, som gennemfugter håret og giver en glattende effekt. Paul Mitchell hårkuren tilføjer antioxidanter, proteiner, olier og vitaminer til håret, så der får optimal pleje.

MarulaOil Rare Oil Intesive Hair Masque er blandt verdens bedste hårkure og anbefales af os, da den er et godt valg, til dig der døjer med ubalance, i form af tør hovedbund og/eller fedtet hår.

Denne unikke hårkur er nem at benytte og giver et super resultat. Hårkuren bør benyttes 1 gang om ugen og skal blot masseres ind i håret, hvorefter det skal redes igennem.

Lad hårkuren sidde og trække i håret, i 4-5 minutter, hvorefter den skyldes grundigt ud. Lider du af tør hovedbund, der forårsager fedtet hår, bør du lade hårkuren sidde ca. 15 minutter, før den skylles ud.


Skån håret med en tørshampoo

En tørshampoo anbefaler vi kraftigt, da den er din redning, de dage hvor du ikke bør vaske hår. I stedet for skal du benytte en tørshampoo og få frisk, flot, luftigt og tørt hår.

Når håret virker fladt og fedtet, kan du med en tørshampoo, få luft og fylde i håret igen. Tørshampooen absorberer fedtet fra dine hårstrå og stiver håret en smule. Derfor kan du nemt style håret og få et fyldigt look, samtidigt med at du skåner dit hår og hovedbund.

Kevin Murphy FRESH.HAIR – Bedste Tørshampoo til fedtet hår

Vi anbefaler denne fantastiske FRESH.HAIR tørshampoo fra Kevin Murphy, der er en optimal tørshampoo til fedtet og klasket hår. Med denne tørshampoo får du skjult og reducreret dit fedtet hår, opnår god fylde og kan style håret. Altsammen kun ved brug af denne tørshampoo.

FRESH.HAIR indeholder ekstrakter fra olie, Cassiablomst og orangeblomst. Tilmed er produktet uden parabener og sulfater, da tørshampooen er økologisk. FRESH.HAIR bør benyttes de dage du ikke skal vaske hår med shampoo.

Selvom håret er ekstra fladt og fedtet på disse dage, kommer FRESH.HAIR dig til undsætning. Tørshampooen fjerner alle urenheder og overskydende fedtstof i håret, giver dig stor volumen og mulighed for nemt at style håret. Sidst men ikke mindst plejer denne dryshampoo også håret.

FRESH.HAIR benyttes helt enkelt ved at spraye det i håret, på ca. 20-25 cm. afstand, hvorefter du gnider det ind i håret med et håndklæde, eller ved at børste håret igennem. Det tager kun et par minutter og så er din kedelige hårdag, blevet meget bedre.


Sådan undgår du fedtet hår

Døjer du med fedtet og sammenklasket hår? Så er der her nogle gode råd til, at undgå dette fremover, samt hvordan du slipper af med fedtet hår:

Undgå stress og kløe

Det er vigtigt at undgå stress, da det kan øge produktionen af bla. Sebum, der forårsager fedtet hår. Endvidere kan stress give kløe i hovedbunden. Når du klør din hovedbund stimulerer du fedtproduktionen, hvilket giver ekstra fedtet hår.

Vask ikke håret dagligt

Mange har en tendens til at vaske hår dagligt, for at være ekstra renlig og for at vaske fedtet ud af håret. Dette er en rigtig dum idé, hvis du har fedtet hår.

Daglig hårvask kan nemlig give ekstra fedtet og sammenklasket hår. Vask hår hver 2-3 dag og aldrig dagligt, hvis du vil ha bugt med hårets ubalance.

Balancer talgproduktionen med en god hårkur

Udover en god shampoo til at genoprette hovedbunden og få styr på Sebum/Talg produktionen, bør du også supplere med hårkur og tørshampoo.

Benyt en god hårkur 1-2 gange om ugen, for bla. at stimulere din talgproduktion. Ved vejrskifte og lignende, kan du nemt få tør hud i hovedbunden.

En tør hovedbund resulterer i, en øget talgproduktionen og derved får du fedtet hår. Med en hårkur som den vi anbefaler herunder, opnår du en generel og vedvarende balance i hovedbunden.

Opsummering af guiden til fedtet hår

Dette var vores gode råd til, at du får styr på balancen i håret og hovedbunden igen. Følger du disse tips og anbefalinger, bør du opleve en meget stor forbedring af dit hår.

Såfremt du ikke oplever at det har hjulpet, at følge disse råd og produkter, bør du tage kontakt til din læge/hudspecialist og få undersøgt om du har eventuelle sygdomme, allergier eller lignende, der kan lægge til grund for dine hårproblemer.

  1. Benyt en god shampoo og evt. conditioner egnet til fedtet hår.
  2. Vask ikke hår dagligt.
  3. Benyt tørshampoo de dage, du ikke vasker hår.
  4. Brug en god hårkur, en gang om ugen.
  5. Undgå stress.
  6. Klø ikke i håret.