Bedste Shampoo (2022) → De 11 bedste shampooer i test

1
Hair Growth & Repair Shampoo

Med en Hair Growth & Repair Shampoo får du den ideelle shampoo til at genopbygge tørt, ødelagt eller tyndt hår. Du vil således få styrket håret ved at benytte denne shampoo, hvilket i længden vil give modstandsdygtige og sunde lokker. Derudover er produktet miljøvenligt, da ingredienserne både er økologiske og veganske. Derfor skal du vælge en Hair Growth & Repair Shampoo Du kan ikke gå galt i byen med en Hair Growth & Repair Shampoo…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Hair Growth & Repair Shampoo##
Australian Bodycare Hair Clean Shampoo 112 kr. Lyko
Moroccanoil Moisture Repair Shampoo 369 kr. Frejsi
Rudolph Care Blossom Shampoo 213,75 kr. Apopro
Redken Scalp Relief Oil Detox Shampoo##
Redken High Rise Volume Lifting Shampoo 327,62 kr. Beauty Expert
Milk_shake Curl Passion Shampoo 180,05 kr. Apopro
Kevin Murphy Balancing Wash 171 kr. Royal Hair Shop
Raunsborg Nordic Shampoo 79,17 kr. Ginza
Australian Bodycare Hair Loss Wash Shampoo 144 kr. ComputerSalg A/S
L'Oréal Serie Expert Magnesium* Silver Shampoo 109 kr. Beautycos.dk

Hvis du gerne vil gøre noget godt for dit hår, uanset om du lider af tørt, skadet, tyndt eller fedtet hår, så skal du investere i verdens bedste shampoo for lige præcis din hårtype. Det er vigtigt, at dit hår opnår optimal næring, fugt og pleje for at kunne virke modstandsdygtigt, hvilket den rette shampoo hjælper med. Det kan dog være svært at vide, hvilken type shampoo, der er bedst for dig – og derfor har vi skrevet denne guide for at hjælpe dig med at finde frem til den bedste shampoo til dit hår. På nedenstående liste finder du således de 11 bedste shampooer på markedet til forskellige hårtyper, der alle har klaret sig fremragende i shampoo test. Du kan derfor roligt stole på, at disse shampooer kan gøre en stor forskel for dit hår.

Hair Growth & Repair Shampoo – Den bedste økologiske shampoo

Med en Hair Growth & Repair Shampoo får du den ideelle shampoo til at genopbygge tørt, ødelagt eller tyndt hår. Du vil således få styrket håret ved at benytte denne shampoo, hvilket i længden vil give modstandsdygtige og sunde lokker. Derudover er produktet miljøvenligt, da ingredienserne både er økologiske og veganske.

Derfor skal du vælge en Hair Growth & Repair Shampoo

Du kan ikke gå galt i byen med en Hair Growth & Repair Shampoo fra HairLust. Denne shampoo hjælper nemlig dit hår med at vokse sig både stærkt og langt grundet den proteinrige formel. Shampooen består således af en innovativ ingrediensliste, der både er vegansk og økologisk, og du tager derfor også et miljøbevidst valg ved at vælge denne Hair Growth & Repair Shampoo.

Produktet indeholder en blanding af veganske mikro proteiner og risekstrakt, samt planteekstrakter fra aloe vera, blåbær og mango. Alle disse ingredienser sørger for, at shampooen trænger ind i hårets kerne for at styrke hår og hårrødder indefra. Dette er bl.a. med til at forlænge hårets livscyklus og sikre, at håret ikke knække lige så nemt. De nærende planteekstrakter forhindrer desuden håret i at udtørre samtidig med at de virker plejende og beskyttende, bl.a. mod frie radikaler. Aloe veraen virker endda antibakterielt på en sart og irriteret hovedbund.

Det kan vi lide:
 • Økologisk og vegansk certificeret shampoo
 • Styrker håret indefra og er derfor velegnet til tørt, ødelagt eller tyndt hår
 • Virker antibakterielt på en irriteret hovedbund

Australian Bodycare Hair Clean Shampoo – Den bedste shampoo mod skæl og tør hovedbund

Med en Australian Bodycare Hair Clean Shampoo får du den bedste shampoo til tørt hår, samt en irriteret og tør hovedbund. Det gør desuden også produktet til en ideel shampoo til bekæmpelse af skæl.

Derfor skal du vælge en Australian Bodycare Hair Clean Shampoo

Hvis du på nogen måde lider af en irriteret hovedbund, tørt hår eller skælproblemer, så kan en Hair Clean Shampoo fra mærket Australian Bodycare være din løsning. Denne shampoo går nemlig ind og modvirker og forebygger problemerne, så du fremadrettet har et rent og velplejet hår. Shampooen har en opbygning af naturlige ingredienser, heriblandt Tea Tree Oil og vandopløselig kokosolie. På den måde bliver håret renset grundigt for snavs og bakterier, men shampooen formår stadig at være både mild og blid ved håret og hovedbunden.

Australian Bodycare Hair Clean Shampoo renser ikke kun håret, men sørger også for at pleje og styrke både hår og hovedbund indefra, så det bliver mere modstandsdygtigt. Dette er afgørende for, at shampooen kan forebygge problemer med skæl, samt en irriteret eller tør hovedbund. Shampooen indeholder også glycerin, der tilfører den optimale mængde af fugt. Som en ekstra bonus virker den naturlige Tea Tree Oil antiseptisk, -inflammatorisk og -bakteriel, hvilket betyder, at den virker hæmmende på bakterier og overfølsomhed.

Det kan vi lide:
 • Blid mod hud og hår, men hård mod snavs, skæl og bakterier
 • Naturlig opbygning af af bl.a. Tea Tree Oil, der har antibakterielle egenskaber
 • Modvirker irritation og kløen i hovedbunden, samt skæl og tørt hår

Moroccanoil Moisture Repair Shampoo – Den bedste shampoo til skadet hår

Moroccanoil Moisture Repair Shampoo er en effektiv shampoo, der i den grad går ind og genopbygger skadet hår i dybden. Shampooen vil således tilføre dit hår en god mængde fedtsyrer og proteiner, der er afgørende for, at håret igen bliver sundt og modstandsdygtigt.

Derfor skal du vælge en Moroccanoil Moisture Repair Shampoo

Hvis du allerede lider af skadet hår, så skal der ofte en lidt stærkere og dybdegående behandling til end du kan få med en almindelig shampoo. Du kan med fordel investere i en Moroccanoil Moisture Repair Shampoo, hvis du lider af skadet hår, da denne shampoo er udviklet specielt til at genopbygge beskadiget hår – også kemisk beskadiget hår, hvilket også gør produktet til den bedste shampoo til farvet hår. Produktet indeholder bl.a. arganolie og keratin, der plejer og tilfører en optimal mængde af fugt til håret. Derudover er shampooen rig på fedtsyrer og proteiner, der genopbygger håret og er essentielt for, at håret får noget styrke tilbage.

Moroccanoil Moisture Repair Shampoo hjælper faktisk også med at bevare din hårfarve, så den forbliver smuk og intens i længere tid. Derudover genopbygger shampooen dit hårs elasticitet og tilfører glans til håret. Du kan benytte shampooen uanset hvilken hårtype du har, da den er yderst skånsom på trods af de effektive egenskaber. Som en ekstra bonus er Moroccanoil Moisture Repair Shampoo både fri for sulfater, fosfat og parabener.

Det kan vi lide:
 • Rig på fedtsyrer og proteiner, der genopbygger beskadiget hår
 • Sulfat-, fosfat- og parabenefrit produkt
 • Farvebeskyttende, så du ikke slider på hårfarven

Rudolph Care Blossom Shampoo – En højkvalitets og premium shampoo

Med en Rudolph Care Blossom Shampoo får du en eksklusiv og plejende shampoo, der kan benyttes af både mænd og kvinder. Denne shampoo holder bl.a. certificeringer fra Svanemærket, Ecocert og Cosmos, hvilket bl.a. indikerer, at dette produkt er miljø- og allergivenligt, samt økologisk.

Derfor skal du vælge en Rudolph Care Blossom Shampoo

Hvis du gerne vil forkæle dit hår og din hovedbund med en eksklusiv shampoo, så skal du se nærmere på denne Rudolph Care Blossom Shampoo. Hele 99% af shampooens indhold er naturligt og 54% af ingredienser kommer fra økologisk landbrug, så du kan være sikker på, at du får en miljøvenlig, allergivenlig og økologisk shampoo. Produktet indeholder bl.a. udtræk fra økologisk morgenfrue, hybenrose og hindbærekstrakt, samt hvedeprotein og aloe vera. Disse ingredienser hjælper med at beskytte mod nedbrydning, udtørring og beskadigelse af håret, samt har en reparerende virkning på skadet hår. Produktet er desuden rig på C-vitamin og har ultra fugtgivende egenskaber, samt stimulerer hovedbunden.

Rudolph Care Blossom Shampoo føles som blødt skum, når den masseres ind i håret og har milde duftnoter af hindbær og viol. De milde duftnoter gør shampooen ideel til både mænd og kvinder. Derudover gør shampooens opbygning den velegnet til alle hårtyper.

Det kan vi lide:
 • Genopbygger og stimulerer hår og hovedbund
 • Økologisk og naturligt indhold
 • Kan benyttes af både mænd og kvinder

Redken Scalp Relief Oil Detox Shampoo – Den bedste shampoo til fedtet hår

Med en Redken Scalp Relief Oil Detox Shampoo kan du komme fedtet hår til livs. Produktet modvirker og forebygger fedtet hår ved at absorbere overskydende fedt. Dermed afhjælper shampooen med at udligne hovedbundens PH-værdi og overproduktion af talg.

Derfor skal du vælge en Redken Scalp Relief Oil Detox Shampoo

Hvis du lider af problemer med fedtet hår, så skal du investere i en Redken Scalp Relief Oil Detox Shampoo. Denne shampoo modvirker nemlig fedtet hår og virker forebyggende på problemet, så det ikke opstår igen. Det gør den ved at absorbere overskydende fedt og olie fra hovedbunden. Samtidig sørger Redkens Interbond Scalp System og Lipa-Sponge System med at kontrollere fremtidige overskydende olier, så problemet ikke kommer igen. Det sker ved hjælp af lipacider, mikro svampe og lemon ekstrakt, der sørger for at udligne hovedbundens PH-værdi. En Redken Scalp Relief Oil Detox Shampoo er altså med til at udligne balancen i hovedbunden, så håret får et bedre udgangspunkt.

Det kan vi lide:
 • Interbond Scalp- og Lipa-Sponge System udligner PH-værdien i hovedbunden
 • Optimal shampoo til forebyggelse af fedtet hår

Redken High Rise Volume Lifting Shampoo – Den bedste volumen shampoo til fint hår

Redken High Rise Volume Lifting Shampoo er en optimal investering til dig med fint eller fladt hår, der gerne vil have en smule ekstra volumen i håret, så det ser fyldigere ud. Derudover giver shampooen glans til håret, så det ser flottere ud.

Derfor skal du vælge en Redken High Rise Volume Lifting Shampoo

Hvis du kæmper med at få liv i fint eller fladt hår, så kan en Redken High Rise Volume Lifting Shampoo være tricket. Denne shampoo går nemlig ind og tilfører håret et løft fra hårrod til spids, så dit hår ser mere voluminøst ud. Produktet indeholder en blanding af filloxane og blødgørende silikone, der sikrer en god fylde og en glansfuld overflade. Shampooen kan udmærket benyttes til hverdag eller til perioder, hvor dit hår har brug for ekstra hjælp til at se lidt mere livligt ud. En Redken High Rise Volume Lifting Shampoo fungerer dog bedst til fint og fladt hår, da du her vil se den tydeligste ændring.

Som en ekstra bonus kommer Redken High Rise Volume Lifting Shampoo i en stor beholder á 500 ml, så du har rigeligt med shampoo til et godt stykke tid.

Det kan vi lide:
 • Sikrer voluminøst hår fra spidser til hårrødder
 • Flot og glat overflade
 • Optimal til fint eller glat hår

Milk_shake Curl Passion Shampoo – Den bedste shampoo til krøllet hår

En Milk_shake Curl Passion Shampoo er ideel til krøllet hår, da shampooen hjælper med at minimere krus og tørhed i håret. Det gør den bl.a. ved at tilføre en høj mængde af fugt. Derudover er shampooen skånsom og virker ikke udtørrende på hverken hår eller hovedbund.

Derfor skal du vælge en Milk_shake Curl Passion Shampoo

Du kan med fordel investere i en Curl Passion Shampoo fra mærket Milk_shake, hvis du har naturlige krøller og gerne vil bevare dem bedst muligt. Shampooen er nemlig specielt udviklet til krøllet hår, og du kan derfor være sikker på, at samtlige ingredienser arbejdet for dit hår og dets naturlige krøllen. Milk_shake Curl Passion Shampoo forhindrer krøllet hår i at blive tørt og kruset ved at tilføre det en optimal mængde af fugt. Derudover er shampooens formel beriget med kokosolie, grapefrugt, æble- og ferkenekstrakt, der mætter håret, så det ikke fremover vil blive påvirket af udefrakommende faktorer.

Ved brug af en Milk_shake Curl Passion Shampoo vil dit hår konstant være blødt, glansfuldt og elastisk, samt have al den fugt det behøver for at undgå udtørring og krus.

Det kan vi lide:
 • Anbefales til krøllet hår og hjælper desuden med at minimere krus
 • Beskytter, renser og giver fugt til håret, så krøllerne ser flotte ud
 • Fås i beholder á 300 eller 1000 ml, så du kan få en størrelse, der passer til dit behov

Kevin Murphy Balancing Wash – Den bedste parabenefri shampoo til dig, der vasker hår på daglig basis

Du kan med fordel investere i en Kevin Murphy Balancing Wash, hvis du er typen, der vasker dit hår på daglig basis eller hver anden dag. Det er ofte mere end håret behøver at blive vasket, og derfor har du brug for en mere skånsom shampoo, som denne fra Kevin Murphy. Shampooen er desuden både fri for parabener og sulfater.

Derfor skal du vælge en Kevin Murphy Balancing Wash

Kevin Murphy Balancing Wash er ideel til personer, der vasker håret en del gange om ugen og derfor har brug for en mere skånsom shampoo. Produktet er nemlig udviklet efter en særlig frisk formular, der mildt og skånsomt renser dit hår uden at efterlade det tørt og kedeligt. Shampooen indeholder en blanding af ekstrakter fra grøn te, mynte, lavendel og  geranium, samt tea tree oil og kokosnød. Alle disse ingredienser sørger for at dit hår får optimal pleje, næring og styrke, så det kan holde sig sundt og glansfuldt.

Du investerer desuden i en økologisk shampoo ved at vælge denne Balancing Wash fra mærket Kevin Murphy. Derudover er shampooen fri for parabener og sulfater, hvilket er særligt godt for dit hår og balancen i din hovedbund.

Det kan vi lide:
 • Styrker og plejer håret optimalt, så det ser sundt og glansfuldt ud
 • Opbygning af økologiske ingredienser
 • Produceret uden brugen af parabener og sulfater

Raunsborg Nordic Shampoo – Den bedste sulfatfri shampoo

Med en Raunsborg Nordic Shampoo får du en mild og let skummende shampoo, der er velegnet til både mænd og kvinder. Shampooen tilfører fugt og giver styrke til håret, samt virker beroligende på en irriteret hovedbund. Derudover er Raunsborg Nordic Shampoo fri for sulfater.

Derfor skal du vælge en Raunsborg Nordic Shampoo

Det kan være en god ide at undgå sulfater i sine plejeprodukter, og hvis du er typen, der prioriterer en sulfatfri shampoo, så skal du se nærmere på denne Raunsborg Nordic Shampoo. Produktet er nemlig fri for alle SLES og SLS sulfater. Alligevel renser shampooen i dybden, samt er mild og let skummende. De aktive ingredienser i shampooen kommer bl.a. fra havtorn og multebær, der sikrer håret styrke og glans. Derudover virker disse to ingredienser også beroligende på hovedbunden, hvilket især er en fordel for personer med en følsom eller irriteret hovedbund. Raunsborg Nordic Shampoo indeholder desuden også sukkerroe og hvedeekstrakter, der tilfører en optimal mængde fugt og virker konditionerende på håret.

Alt i alt hjælper en Raunsborg Nordic Shampoo altså med at rense, pleje og beskytte håret uden at virke udtørrende på hovedbunden eller håret. Dit hår vil derfor opnå både fylde og volumen ved brug af denne shampoo. Og samtidig får du en frisk duft ind på badeværelset af vilde frugter og sandeltræ. Disse duftnoter gør desuden shampooen ideel til både mænd og kvinder.

Det kan vi lide:
 • Fri for både SLS og SLES sulfater
 • Virker beroligende på en følsom eller irriteret hovedbund
 • Fugter og konditionerer håret i dybden

Australian Bodycare Hair Loss Wash Shampoo – Den bedste shampoo mod hårtab

Australian Bodycare Hair Loss Wash Shampoo er det bedste middel mod et begyndende hårtab. Shampooen kan benyttes af både mænd og kvinder, og kan både benyttes sammen med de andre produkter i Hair Loss serien eller alene.

Derfor skal du vælge en Australian Bodycare Hair Loss Wash Shampoo

Lider du af begyndende hårtab? Så skal du gerne reagere med det samme for at undgå at tabe for meget hår. Du kan med fordel investere i en Hair Loss Wash Shampoo fra Australian Bodycare, da shampooen er del af en serie, der er eminent til at forebygge hårtab. Du vælger selv om du vil benytte shampooen alene eller sammen med de andre produkter i serien, men du vil se de bedste resultater, hvis du kombinerer produkterne. Australian Bodycare Hair Loss Wash Shampoo kan benyttes af såvel mænd som kvinder.

Australian Bodycare Hair Loss Wash Shampoo består af naturlige aktiver fra Capilia Longa, Tea Tree Oil og biotin. Kombinationen af disse ingredienser giver dig de bedste betingelser for at reducere hårtab, da de hver går ind og styrker og genopbygger håret. Tea Tree Oil er desuden kendt for sine antibakterielle egenskaber. Disse kan have en positiv indvirkning på bakterier og urenheder i din hovedbund, samt hjælpe hovedbunden til den rette balance. Shampooen er desuden også den bedste shampoo til tyndt hår.

Det kan vi lide:
 • Modvirker hårtab hos både mænd og kvinder
 • Virker antibakteriel og anti inflammatorisk på hovedbunden
 • Opbygning af naturlige ingredienser

L’Oréal Serie Expert Magnesium* Silver Shampoo – Den bedste shampoo til gråt hår

L’Oréal Serie Expert Magnesium* Silver Shampoo er optimal til dig, der enten har naturligt blond hår, har fået håret kemisk lysnet eller farvet håret gråt, da denne shampoo fungerer som en silver shampoo, der modvirker og fjerner misfarvninger.

Derfor skal du vælge en L’Oréal Serie Expert Magnesium* Silver Shampoo

Uanset om du har farvet dit hår i blonde eller grålige nuancer derhjemme eller fået det gjort hos en frisør, så kan det være en god ide at benytte en silver shampoo efterfølgende for at mindske risikoen for misfarvninger. Her kan en L’Oréal Serie Expert Magnesium* Silver Shampoo være ideel, da den netop hjælper med at fjerne misfarvninger, samt reducerer eventuelle gule nuancer i hvidt, gråt eller blond hår. Du ender med et koldt og lysnet resultat og en farve, der holder længere.

L’Oréal Serie Expert Magnesium* Silver Shampoo indeholder bl.a. en række aminosyrer og plejende ingredienser, der nærer håret i dybden og sikrer pleje og fugt. Shampooen er desuden en mild variant, der kan benyttes af alle hårtyper.

Det kan vi lide:
 • Hjælper med at reducere gule nuancer i hvidt, gråt og blond hår
 • Indeholder aminosyrer og plejer i dybden

Husk altid at bruge balsam

Shampoo og balsam har to forskellige funktioner, når du vasker dit hår. Af den grund kan du med fordel benytte både shampoo og balsam hver gang du vasker dit hår uanset om du har langt eller kort hår. Balsam er nemlig ikke kun til for at blødgøre og konditionere håret, men hjælper også med at pleje og fugte håret, samt tilføre det nødvendig næring.

Hvis du står og mangler en god balsam, der passer til din hårtype, så kan du med fordel læse vores guide til de bedste balsamer.

Sådan vedligeholder du og plejer dit hår

Selvom du benytter en god shampoo (og balsam), så kan dit hår stadig have godt af at få tilført ekstra proteiner, vitaminer, mineraler o.l. via andre plejeprodukter. Her kan du med fordel benytte en plejende hårkur eller en omgang hårolie, der passer til lige netop dit hår, et par gange om måneden. Hårolier og hårkure kan desuden også være med til at genopbygge dit hår, hvis det er skadet, tørt, glansløst eller tyndt, da de tilfører en masse gode næringsstoffer.

Vil du vide mere om de bedste hårkure på markedet netop nu? Vi har skrevet en artikel, hvor du nemt kan blive guidet til den bedste hårkur for dig.

En hårolie kan også være en god løsning, hvis dit hår har brug for lidt ekstra pleje, da du både kan benytte olien i hele håret eller kun i spidser eller hovedbunden – alt efter, hvad dit hår har brug for. Det er dog vigtigt, at du benytter en god hårolie, og derfor har vi skrevet en guide til de bedste hårolier, så du kan få et overblik over udvalget. .