Dagcreme med spf → De bedste dagcremer med solfaktor i 2022

1
Rønsbøl Day Cream

Vi har valgt at kåre denne dagcreme fra Rønsbøl til vores testvinder. Det skyldes i høj grad, at produktet kan benyttes af alle hudtyper, da den ikke indeholder parfume eller parabener. Derudover beskytter den med spf 15, giver masser af fugt og bekæmper tegn på aldring på én og samme tid. Derfor skal du vælge Rønsbøl Day Cream Du kommer ikke til at gå galt i byen, hvis du investerer i denne ansigtscreme fra mærket…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Rønsbøl Day Cream##
Clinique Superdefense SPF 40 Multi-Correcting Gel 314 kr. Proshop.dk
Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery SPF 50 492 kr. Proshop.dk
Nivea Q10 Power Anti-Wrinkle + Firming Day Cream SPF 15 75 kr. Bilka
Biotherm Blue Therapy Multi-Defender SPF 25 440 kr. Proshop.dk
Origins Plantscription™ SPF 25 Power Anti-Aging Cream 418 kr. ComputerSalg

Læs alt, der er værd at vide om dagcremer med spf i denne artikel. Vi sætter fokus på, hvordan du finder den bedste dagcreme med solfaktor, så du ikke behøver at have solcreme med i tasken til og fra arbejde. Ved at vælge denne løsning, risikerer du desuden ikke, at du pludselig bliver udsat for de farlige stråler, uden at tænke over det i de andre årstider.

Til sidst i artiklen kan du læse mere om forskellige hudtyper, og hvordan du finder den bedste dagcreme med spf til din specifikke hudtype.

Rønsbøl Day Cream – Den bedste dagcreme med spf

Vi har valgt at kåre denne dagcreme fra Rønsbøl til vores testvinder. Det skyldes i høj grad, at produktet kan benyttes af alle hudtyper, da den ikke indeholder parfume eller parabener. Derudover beskytter den med spf 15, giver masser af fugt og bekæmper tegn på aldring på én og samme tid.

Derfor skal du vælge Rønsbøl Day Cream

Du kommer ikke til at gå galt i byen, hvis du investerer i denne ansigtscreme fra mærket Rønsbøl. De har nemlig udviklet en dagcreme med solfaktor 15, som formår at opretholde fugtbalancen og have anti-aging egenskaber oveni. Cremen beskytter mod både UVA og UVB stråler, så du kan sagtens opholde dig i solen, når du har smurt denne lækre creme i ansigtet.

Der er således tale om en dagcreme, som både bekæmper ældningstegn og forebygger solskader i ansigtet. Cremen er udviklet med hyaluronsyre og sheabutter, hvorfor den sikrer en god mængde fugt til huden, samtidig med at den virker beroligende og opstrammende. Med en let konsistens vil den hurtigt trænge ind i huden, og derfor føles den på ingen måde fedtet.

Som en ekstra bonus er denne ansigtscreme udviklet uden brug af parfume, parabener eller farvestoffer. Det er således en creme, der er god for huden, og kan bruges af alle hudtyper. Der er 50 ml i tuben.

Det kan vi lide:
 • Middel beskyttelse med spf 15
 • Beskytter mod både UVA og UVB
 • Bekæmper ældningstegn og fugter huden

Clinique Superdefense SPF 40 Multi-Correcting Gel – Den bedste anti-aging dagcreme med høj solfaktor

Denne solbeskyttende gel fra Clinique kan benyttes af alle hudtyper. Den er særligt velegnet til personer over 30, der ønsker en creme, som også bekæmper diverse aldringstegn. Ansigtscremen har en høj solfaktor på 40, og modstår både sved og fugt, så den er velegnet til de varme sommermåneder.

Derfor skal du vælge Clinique Superdefense SPF 40 Multi-Correcting Gel

Hvis din hud ikke reagerer så godt på solen, kan det være oplagt at vælge en dagcreme med høj solfaktor. På den måde kan du være sikker på, at din hud er optimalt beskyttet, når du går ud om morgenen. Lige præcis denne variant fra Clinique med spf 40 er desuden udviklet til at modstå fugt og sved, hvorfor den vil sikre en optimal beskyttelse hele dagen.

Clinique Superdefense SPF 40 Multi-Correcting Gel er fremstillet med Stop Signs teknologi, antioxidanter, E-vitamin, koffein, barkekstrakt fra persisk silketræ og kreatin. Alt dette garanterer dig en dagcreme, som ikke blot beskytter mod solen, men også mod udefrakommende påvirkninger og frie radikaler.

Du kan desuden med fordel investere i denne dagcreme, hvis du er over 30 år, da den har en anti-age effekt, der opstrammer huden og reducerer rynker og fine linjer. Det er altså en multifunktionel gel, der i den grad er investeringen værd. Clinique Superdefense SPF 40 Multi-Correcting Gel er oliefri og kan derfor benyttes af alle hudtyper.

Det kan vi lide:
 • Anti-age dagcreme, der reducerer fine linjer og rynker
 • Høj solfaktor på 40 beskytter mod solens skadelige stråler
 • Er oliefri og modstår fugt og sved

Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery SPF 50 – Den bedste ansigtscreme med spf til sensitiv og tør hud

Med denne ansigtscreme får din hud alt det, som den har behov for. Dagcremen har solfaktor 50 og beskytter således optimalt. Derudover er den fugtgivende og fri for parabener og farvestoffer. Af den grund er cremen egnet til sensitiv og tør hud. Produktet hjælper endda med at bekæmpe aldringstegn.

Derfor skal du vælge Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery SPF 50

Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery med solfaktor 50 er ideel til personer med sensitiv hud eller som oplever tør hud i det varme vejr. Produktet er nemlig en fugtighedscreme, der sikrer maksimal hydrering af huden, og så absorberes den let grundet en medium-let konsistens. Cremen er desuden fri for parabener og farvestoffer, hvorfor den ikke vil irritere huden.

Det er naturligvis også en klar fordel, at produktet indeholder solbeskyttelse på 50, da du så kan bevæge dig ud, uden at være nervøs for solens skadelige stråler. Fugtighedscremen fra Dermalogica hjælper også med at bekæmpe diverse faktorer, som medfører synlig ældning af huden. Det er således en creme, der mindsker og forebygger aldringstegn.

Det kan vi lide:
 • Høj solfaktor, hvorfor du opnår god beskyttelse fra solen
 • Giver masser af fugt til huden, så den ikke tørrer ud
 • Fremstillet uden farvestoffer og parabener

Nivea Q10 Power Anti-Wrinkle + Firming Day Cream SPF 15 – Den bedste dagcreme med spf til normal hud

Denne dagcreme fra Nivea er god til folk med normal hud, hvor man ikke skal tage for meget hensyn til tørhed, sensitiv eller fedtet hud. Cremen sikrer en god mængde fugt, og har middel solbeskyttelse. Den booster desuden hudens egen produktion af kollagen, hvilket bekæmper aldringstegn.

Derfor skal du vælge Nivea Q10 Power Anti-Wrinkle + Firming Day Cream SPF 15

Hvis du leder efter en god og budgetvenlig ansigtscreme, der kan være behjælpelig med at opstramme huden i ansigtet, samtidig med at den giver en fin beskyttelse, så skal du se nærmere på Nivea Q10 Power Anti-Wrinkle + Firming Day Cream med solfaktor 15. Cremen sælges netop til en lav pris, selvom beholderen indeholder 50 ml, og så har den et hav af gode egenskaber.

F.eks. er dagcremen udviklet med Q10, der er en yderst kraftfuld antioxidant. I samspil med kreatin stimulerer dens din huds celle-kollagen produktion, hvorfor cremen har anti-age effekt på huden. Du får således en mere spændstig hud og mindre tydelige rynker i ansigtet, når du bruger denne dagcreme.

Dette er en creme, som primært er velegnet til folk med normal hud. Har du tør, sensitiv, fedtet e.l. hud, bør du således vælge en anden variant, der lever bedre op til dine behov.

Det kan vi lide:
 • Middel solbeskyttelse til normal hud
 • Sælges til en budgetvenlig pris
 • Stimulerer hudens kollagen produktion for reducering af linjer og rynker

Biotherm Blue Therapy Multi-Defender SPF 25 – En nærende dagcreme med solfaktor

Biotherm Blue Therapy Multi-Defender er en dagcreme med solfaktor 25, som sikrer en god mængde næring og pleje til din hud. Cremen går også ind og forebygger tegn på aldring, samt udglatter de eksisterende af slagsen. Beholderen indeholder 50 ml, og er velegnet til normal eller kombineret hud.

Derfor skal du vælge Biotherm Blue Therapy Multi-Defender SPF 25

Leder du efter en nærende dagcreme, som egentlig gerne må have en lidt over middel solbeskyttelse og hjælpe med at reducere rynker og pigmentforandringer? Så er den rette creme for dig en Biotherm Blue Therapy Multi-Defender. Denne ansigtscreme er udviklet med SPF 25, og virker forebyggende på fine linjer, rynker og pigmentforandringer. Den er desuden også med til at reducere allerede eksisterende aldringstegn, da den giver huden et glattere og fastere udtryk.

Samtidig får din hud en naturlig glød ved brug af Biotherm Blue Therapy Multi-Defender, da den indeholder en række plejende og nærende ingredienser, heriblandt life plankton. Din hud får således alt det, den har brug for med denne creme.

Denne dagcreme er velegnet til normal eller kombineret hud. Den absorberes hurtigt, hvorfor den ikke vil virke fedtet, og så er den endda parabenefri.

Det kan vi lide:
 • Sikrer optimal næring og pleje til huden i ansigtet
 • Beskytter mod UVB og UVA med spf 25
 • Reducerer både rynker, fine linjer og pigmentforandringer i huden

Origins Plantscription™ SPF 25 Power Anti-Aging Cream – Premium dagcreme med spf

Origins Plantscription™ SPF 25 Power Anti-Aging dagcreme indeholder solfaktor 25, og er af utrolig høj kvalitet. Produktet er specifikt udviklet til at gøre din hud mere spændstig, hvorfor den aktivt bekæmper slap hud. Det betyder også, at aldringstegn som rynker og linjer mindskes.

Derfor skal du vælge Origins Plantscription™ SPF 25 Power Anti-Aging Cream

Hvis du pure nægter at gå på kompromis med din nye dagcreme med solfaktor, kan du med fordel se nærmere på denne Plantscription™ SPF 25 Power Anti-Aging dagcreme fra Origins. Først og fremmest er vi nødt til at pointere, at produktet er fri for både parabener, phthalater, natriumlaurilsulfat, propylenglycol, mineralolie, DEA, vaseline, paraffin, polyethylenperler og formaldehyd.

Det er altså en creme, der er god for huden, og kan benyttes af alle hudtyper. Ansigtscremen anbefales dog især til tør og kombineret hud, da den indeholder en god mængde fugt.

Denne anti-age dagcreme med spf 25 beskytter desuden godt mod solens stråler. Og så er den medvirkende til at reducere fine linjer og rynker, hvilket i høj grad skyldes indholdet med anogeissus og ekstrakt af dildfrø. Disse virker nemlig elastin-optimerende, så din hud bliver mere spændstig.

Det kan vi lide:
 • Fri for mineralolie, DEA, paraffin, ftalater, parabener m.fl.
 • Beskytter huden mod sol med spf 25
 • Virker fugtgivende og elastin-optimerende

Guide til valg af dagcreme med spf

Er du lidt i tvivl om, hvordan du finder den bedste dagcreme med spf? Dét hjælper vi dig med i de nedenstående afsnit. Så ved at følge vores råd, tør vi godt garantere, at du får investeret i den helt rigtige creme med solfaktor til din hud.

 • Vælg efter hudtype: Din hudtype betyder alverden for valg af hudplejeprodukter. Det bør altid være det første, du kigger efter – især i valg af cremer og serummer. Læs mere om de forskellige hudtyper senere
 • Mængden af solfaktor: Der er stor forskel på, om man benytter solfaktor 15, 20, 30 eller 50. Dette gælder både for solcremer og ansigtscremer. Men nogen er også mere sarte over for solen end andre. Du skal derfor gøre dig nogle overvejelser om, hvilken solfaktor du ønsker, at din nye creme skal indeholde. Vi anbefaler, at spf er så høj som muligt, men det er naturligvis op til dig
 • Med eller uden anti-age: En lang række dagcremer med spf indeholder også anti-aging egenskaber. Det skyldes bl.a., at solen går ind og påvirker huden, så den ældes hurtigere, hvis ikke man passer lidt på. Det er ikke umuligt at finde cremer uden anti-age egenskaber, så hvis du foretrækker cremer uden, kan det lade sig gøre. Men er du alligevel +25, kan du sagtens begynde at forebygge aldringstegn
 • Hold øje med prisklasse og indhold: Der er stor forskel på, hvad de forskellige producenter tager for deres cremer. Du finder således både gode dagcremer med spf til 150 kroner og nogle til +500 kroner. Det er helt op til dig, hvad du ønsker at give for din creme – og hvad det er vigtigt, at cremen har af egenskaber og indeholder. Vi kan dog anbefale, at du sammenligner indhold og pris, når du vælger cremer. Nogle beholderen har f.eks. 50 ml, mens andre kun indeholder 30 ml – men de sælges måske til samme pris
 • Hvad må den indeholde: Tænk også gerne lidt over, hvad cremen egentlig “må” indeholder for, at den lever op til dine behov. Foretrækker du en dagcreme uden parfume, parabener, farvestoffer o.l. eller betyder det ikke det store for dig?

Vælg den rette dagcreme til din hudtype

Som nævnt i det ovenstående betyder det utroligt meget for din fremtidige hudpleje, at du investerer i en dagcreme, der passer til din hudtype. Gør du ikke det, risikerer du, at cremen forværrer et eventuelt hudproblem.

Læs mere om de forskellige hudtyper herunder, så du kan blive klogere på, hvad du skal gå efter afhængigt af din hudtype.

Tør hud

Det er ofte tydeligt, når man lider af tør hud, da den kan begynde at skalle eller klø. Når man lider af tør hud, er det især vigtigt, at genoprette hudens fugtbalance, hvilket gøres ved at benytte cremer med fugtgivende ingredienser. Cremen skal gerne hurtigt absorberes i huden og fugte i mange timer.

Sensitiv hud

Du vil hurtigt opleve rødme eller irritation, når du har sensitiv hud. Det kan bl.a. skyldes, at du har allergi eller at din hud bare ikke reagerer særlig godt på de fleste ingredienser. Du vil desuden opleve, at samtlige udefrakommende faktorer vil påvirke din hud og dens tilstand.

Sart hud kan ofte medføre en smule tør og uren hud – netop fordi den bliver kløende og påvirkes så meget, at fugt og næring forlader huden. Har du sart hud, kan det anbefales, at du går efter produkter med naturlige ingredienser og uden parfume, parabener, farvestoffer o.l. Produktet kan med fordel være svanemærket.

For denne hudtype er det desuden ekstra vigtigt at vælge en dagcreme med solfiltre og høj solfaktor, så UVA og UVB strålerne ikke skader huden yderligere.

Fedtet hud

Du spotter fedtet hud ved, at ansigtet i en vis grad skinner. Det skyldes en øget produktion af talg / sebum. Man kan desuden opleve store porer, og dermed også uren hud, når man kæmper med fedtet hud.

Du skal gå efter oliefri dagcremer, hvis du vil komme den fedtede hud til livs. Derudover er det også oplagt at tilføre en god mængde fugt.

Uren hud

Uren hud giver nok sig selv: man har tendens til urenheder og store porer. Uren hud er i flere tilfælde en reaktion, fordi huden ikke får den næring og fugt, som den har brug for. Men det skyldes naturligvis også hormonelle udsving, stress o.l.

Din creme skal gerne indeholder godt med fugt, så balancen kan genoprettes, og så skal den ikke være for fed, da den så bare lukker af for porerne. Du skal desuden have fat i gode renseprodukter, som du skal bruge, inden du smører ansigtscreme på.

Kombineret hud

Personer med kombineret hud vil ofte have en fedtet og uren T-zone i ansigtet. Derudover vil kinder og hage være enten normale eller lidt udtørrede.

Det kan være svært at finde den helt rette dagcreme med spf til kombineret hud, men hvis dine kinder ikke er udtørrede, kan du gå efter dagcremer til normal hud. De skal dog helst ikke indeholde olier.

Normal hud

Har du normal hud, kan du i høj grad vælge de cremer, som du har lyst til. Du kan nemlig tåle det meste. Men du skal reagere og skifte creme, hvis du så pludselig oplever et af de ovenstående problemer.

Husk altid at vælge en dagcreme med spf, der giver både fugt og næring til ansigtet.

Moden hud

Hudtypen “moden hud” er begyndt at vinde mere og mere frem, men vi vil nu argumentere for, at det ikke helt tæller. For så kan man pointere, at alle personer over 30 år har moden hud. Og det er jo ikke fordi, ens hud ikke kan være tør, fedtet eller sart på samme tid, som den er moden.

Når man taler om moden hud, mener man hud, der har mindske elasticitet. Dermed er rynker, fine linjer og pigmentforandringer mere tydelige end hos den yngre befolkning. Det bedste man kan gøre for at komme disse ændringer til livs (eller i hvert fald lidt til livs) er at benytte cremer, der opstrammer og booster hudens egen kollagen produktion.

Dét er netop, hvad samtlige produkter i denne test gør.

Dagcreme med solfaktor eller solcreme – hvad er bedst?

Dagcreme med solfaktor erstatter ikke solcreme, men det er et godt alternativ til almindelige forårs- og sommerdage, hvor man ikke skal være ude i solen hele dagen, men stadig gerne vil have lidt beskyttelse til og fra arbejde e.l.

Du skal dog altid tage solcreme på, hvis du opholder dig i solen i længere tid af gangen. F.eks. kan du ikke nøjes med dagcreme med spf, hvis du er på stranden eller på ferie.

Det er utroligt vigtigt at beskytte huden mod solens skadelige stråler. Både UVA og UVB kan resultere i hudkræft, solkeratoser og svær eksem. Optimal beskyttelse mod solen mindsker desuden risikoen for solskoldning og forebygger ældning af huden.

Dagcreme med spf giver solbeskyttelse hele året

Fordelen ved at benytte en dagcreme med solfaktor hele året rundt er, at du altid vil være beskyttet mod solen. For mange glemmer, at man også opholder sig i solen om efteråret og vinteren. Og leg i sneen i solskin kan også resultere i forbrændinger, irritation og rødme, hvis ikke man er beskyttet.

Dagcremer med solfaktor er nemmere at have med at gøre

Det er langt fra alle, der bærer rundt på solcreme hele året rundt. Eller som husker at smøre det i ansigtet hele tiden. Og netop derfor er en dagcreme med spf ideel, da du aldrig vil glemme at smøre solcreme på huden. Du kan desuden sagtens smøre solcreme på ud over dagcremen.

En dagcreme med spf er en god løsning, hvis du bryder ud af almindelig solcreme. For så behøver du ikke at tage solcreme på alle ugens dage hele sommeren. I stedet kan du nøjes med din dagcreme på de dage, hvor du alligevel ikke skal være så meget udenfor.

Mangler du en god solcreme? I så fald kan vi anbefale dig at se nærmere på vores solcreme test, hvor vi guider til de bedste solcremer på markedet. Vil du guides til andre cremer, kan du se vores artikel om de bedste ansigtscremer.

FAQ

Hvilken dagcreme med solfaktor er bedst?

I denne dagcreme med spf test har vi kåret en Rønsbøl Day Cream SPF 15 til bedst i test. Produktet sikrer optimal fugt og næring, mens dens beskytter mod solen. Og så har den anti-age egenskaber.

Hvorfor skal jeg købe dagcreme med solbeskyttelse?

Dagcreme med spf efterlader dit ansigt beskyttet mod solens skadelige stråler - endda helt uden at du skal smøre solcreme i ansigtet hele tiden. Det skyldes, at denne type creme har solfilter.

Beskytter dagcreme med solfaktor både mod UVA og UVB stråler?

Ja, de fleste dagcremer med spf beskyttter mod både UVB og UVA stråler. Det skyldes produktet indhold af solfiltre. Naturligvis vil cremen beskytte bedre, jo højere faktor den er fremstillet med.

Hvor høj spf bør dagcremer indeholde?

Jo højere en solfaktor, jo bedre beskyttelse. Af den grund kan du med fordel vælge en dagcreme med spf til dit ansigt med solfaktor 30 til 50. Mindre giver også lidt beskyttelse, men ikke så meget.