Få langt hår → 10 gode råd til at få langt hår hurtig

Det kan være en kamp at få langt hår, så vi har samlet 10 gode råd til, hvordan du hurtigst muligt kan få længere lokker. Vi må dog advare om, at selv med de nedenstående råd, så kræver det en vis tålmodighed og konstant pleje af håret at få sundt, flot og langt hår.

1) Undlad at vaske håret hver dag og skru ned for vandets temperatur

Mange mennesker vasker håret hver eneste eller hver anden dag, men for ofte hårvask er faktisk ikke særlig sundt for håret. Du skal gerne holde dig til at vaske håret to til tre gange om ugen – det mest optimale er hver tredje dag. Det skyldes, at du forstyrrer hovedbundens naturlige balance og produktion af sebum (også kaldet talg) hver gang du vasker hår, hvilket kan resultere i skadet, tørt og fedtet hår i længden. Din hovedbund skal være i balance for at håret kan gro optimalt, så det er vigtigt, at opretholde en sund hovedbund.

For mange kræver det en tilvænningsperiode, før det føles naturligt at vaske håret hver tredje dag. Hvis du har det sådan, så kan du med fordel benytte dig af tørshampoo imellem hårvaskene, så dit hår ikke virker for fedtet eller usoigneret. Du kan læse mere om de bedste tørshampooer til forskellige hårtyper i vores artikel om emnet her.

Du skal desuden gerne holde dig fra ekstremt varme bade, da det ikke er godt for kroppen eller dit hår. Det skal dog ikke forstås sådan, at du fremover skal tage iskolde bade. Det er nok blot at skrue lidt ned for temperaturen. Det gavner især dit hår, hvis i slutningen af badet skyller håret med rindende koldt vand i cirka 10 sekunder. Det kolde vand forsegler det yderste lag af håret, så det er bedre beskyttet mod fugttab og ikke knækker helt så let. Du skal dog kun skylle efter med koldt vand, når du reelt har vasket håret.

Vask dit hår med shampoo to gange per vask

Ud over at du skal undgå at vaske dit hår på daglig basis, så kan vi også anbefale dig at vaske dit hår med shampoo to gange, når du så vasker håret. Den første omgang vasker nemlig snavs og hårplejeprodukter ud af håret, men trænger ikke optimalt ned i hovedbunden. Det vil den anden vask med shampoo dog – og derfor sikrer denne “dobbelt vask” med shampoo, at du får renset hovedbund og hår i dybden, samt plejet det ordentligt.

Benyt altid balsam

Det er ikke kun brugen af shampoo, der har en indflydelse på håret. En god balsam går ind og plejer håret i dybden, samt hjælper med at forsegle håret efter hårvask, så det er beskyttet mod udefrakommende faktorer. Derudover sikrer balsam naturligvis også, at du lettere kan redde håret igennem og at det bliver mere glansfuldt. Du behøver dog ikke altid at benytte balsamen i badet – faktisk kan det være godt at skifte lidt mellem balsam produkter. Du kan derfor med fordel investere i en conditioner, der skal puttes i håret efter badet, når det har fået lov til at tørre lidt.

Du kan ikke nøjes med at følge én af disse råd, hvis du gerne vil skabe de bedste betingelser for at få langt hår. Du opnår nemlig det bedste resultat ved både at vaske håret hver tredje dag, vaske det igennem med shampoo to gange, benytte balsam, skrue ned for vandets varme OG skylle det efter med koldt vand.

2) Vælg en shampoo og balsam, der passer til din hårtype

Det skifter meget fra person til person, hvilken slags pleje håret decideret har brug. Du kan dog komme langt med en god shampoo og balsam, der ikke indeholder kemikalier og er skånsom over for hovedbund og hår. Dette gælder, uanset om du har sensitivt, tykt, slidt eller tendens til fedtet hår m.fl. Det kan sagtens betale sig at prøve sig lidt frem, da ikke alle hårtyper har samme behov.

Et godt sted at starte er med sættet Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner fra HairLust. Disse produkter er ideelle for de fleste hårtyper, da de hjælper med at styrke håret indefra, samt plejer og beskytter. Dette er nødvendigt for at kunne forlænge hårets livscyklus og opnå længere hår. Derudover er produkterne også veganske og økologiske, så du gør ikke kun noget godt for dit hår og hovedbund, men også for miljøet. Både shampoo og balsammen i sættet indeholder veganske mikro-proteiner fra risekstrakt, aloe vera, planteekstrakter fra blåbær og mango m.fl. Som en ekstra bonus virker produkterne antibakterielt, kan både købes individuelt og som et sæt, samt også sælges i en udgave specielt egnet til blondt hår: Hair Growth & Repair For Blondes Set.

Vil du gerne vide, hvilke andre shampooer og balsamer, der er gode for håret? I så fald vil vi anbefale dig at læse vores test af shampooer og test af balsamer, hvor du bliver guidet til de bedste produkter på markedet. Du kan også med fordel læse vores test af sulfatfrie shampooer, hvis du gerne vil have fingrene i en skånsom og miljøvenlig shampoo.

3) Plej håret med hårkure, olier og andre plejeprodukter

For at passe ekstra godt på dit hår og hovedbund, vil vi anbefale dig at benytte diverse hårplejeprodukter regelmæssigt. Disse er nemlig med til at tilføre næring, pleje og fugt til hår og hovedbund, hvilket resulterer i et mere modstandsdygtigt hår, der har lettere ved at gro. Du kan med fordel benytte en hårkur / -maske én til tre gange om måneden (afhængigt af dit behov), eventuelt i forbindelse med et bad eller over natten, og benytte lidt olie i dine spidser, så de ikke bliver nedslidte.

Du kan læse mere om de bedste hårkure på markedet netop nu i vores test af hårkure. Testvinderen er en Hair Growth & Protection Hair Mask, da den plejer håret i dybden og gør det mere modstandsdygtigt. Denne hårkur er særligt velegnet til tørt, tyndt eller ødelagt hår, da den både reparerer, nærer og giver en optimal mængde fugt. Har du kemisk skadet hår, særligt fint eller glansløst hår, så er den proteinrige Protein Reconstructor Hair Mask fra HairLust dog et bedre valg, da den genopbygger proteiner som kollagen og keratin, hvilket er med til at forbedre hårets elasticitet og styrke.

Vi vejleder dig naturligvis også til den bedste hårolie i vores test af de hårolier. Hvis du nægter at gå på kompromis med oliens opbygning og egenskaber, skal du vende blikket mod en Hair Strengthening & Protection Hair Oil fra Hairlust, som både er vegansk og økologisk.

4) Hold dig fra hårplejeprodukter, der indeholder kemikalier

I de ovenstående afsnit har vi vejledt dig til nogle gode hårplejeprodukter. Vi må hellere pointere, at der findes en lang række gode produkter på markedet, hvorfor du ikke nødvendigvis behøver at vælge dem, vi nævner. Dog vil vi anbefale dig altid at tjekke indholdet i dine hårplejeprodukter før du køber dem. Du skal nemlig gerne undgå produkter indeholdende kemikalier, da disse kan skade håret og ikke hjælper til et sundere hår. I værste tilfælde kan kemikaliefyldte produkter endda fremtvinge allergi.

5) Pas på dit hår, når det er vådt og find en skånsom hårbørste

Du skal naturligvis altid passe på dit hår, men det er især vigtigt, at du er skånsom mod det, når det er vådt. Vådt hår er nemlig ekstra følsomt. Hold derfor igen med at børste håret eller benytte stylingredskaber, når det er drivvådt, da du i så fald risikerer at hive unødvendigt mange hår ud og skade håret. Du kan også med fordel skifte dit bomuldshåndklæde ud med en mere skånsom løsning, f.eks. en Bamboo Turban Hair Towel. Denne turban er fremstillet af miljøvenligt bambus materiale, er antibakteriel og lugtresistent, samt tørrer håret mere skånsomt end et almindeligt håndklæde.

For at kunne børste dit hår skånsomt, er det vigtigt, at du finder en god børste, der ikke river unødvendigt meget i håret. En såkaldt Detangle børste er ideel til formålet. Børsten reder håret skånsomt og effektivt, uanset om det er fugtigt eller tørt. Du kan således få bugt med knuder og krusninger uden de store problemer – og uden at det gør ondt undervejs! Du kan købe en Detangle børste mange steder, men vi vil anbefale dig at investere i en Detangle Wet Brush fra Hairlust, hvis du vil være sikker på, at du får en ordentligt variant. Hairlusts Detangle børste er ergonomisk at holde om og giver endda hovedbunden en blid omgang massage, når du børste håret igennem. Massagen stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden og hårsækkene, hvilket kan resultere i en hurtigere hårvækst. Det samme gør de “almindelige” bambusbørster fra Hairlust.

6) Skift til et mere skånsomt hovedpudebetræk

Det kan anbefales at benytte et hovedpudebetræk af bambus frem for de traditionelle varianter af bomuld og satin. Bambus er nemlig generelt et blødere og mere åndbart materiale, samt er tættere vævet. Dette mindsker slitagen på håret og skaber bedre betingelser for vækst. Du vil også kunne undgå at vågne op med uglet og sammenfiltret hår.

Er du i tvivl om, hvilket pudebetræk du skal skifte til, så kan du udmærket gå efter et Pure Bamboo Pillowcase fra Hairlust. Deres pudebetræk af bambus er både allergivenligt og antibakterielt, da det er fremstillet af 100 procent bambusfibre.

7) Minimér brugen af varme stylingredskaber og opsætning af håret

Du skal gerne holde brugen af stylingredskaber på et minimum, da håret tager skade af det. Dette gælder både for brugen af hårtørrer, krøllejern, glattejern o.l. Og hvis du absolut ikke kan lade være med at benytte en eller flere af disse redskaber, så skal du gerne have fingrene i et produkt, der arbejder på lav eller middel varme – og som bibeholder et konstant varmeniveau frem for et svingende et af slagsen. Vi har skrevet guides til de bedste krøllejern, glattejern og hårtørrere, hvor du kan blive klogere på, hvilket produkt du skal have fingrene i for at skåne dit hår mest muligt.

Derudover skal du også gerne undgå at sætte dit hår op i stramme hestehaler, fletninger, knolde o.l., hvis du ønsker at give håret gode betingelser for at gro. Spænder, hårbånd, elastikker m.fl. slider nemlig på håret. Dette gælder især genstande med metallukninger, da disse klemmer om håret, hvilket kan resulterer i, at håret knækker.

8) Lad være med at afblege og farve dit hår

Hvis du ønsker sundt og længere hår, skal du droppe at farve eller afblege dit hår, da begge dele slider umådelig meget på håret og dets rødder. Kemikalierne der benyttes ved farvning og afblegning kan skade håret og resulterer således i, at håret ikke vokser optimalt. Og så bliver det altså svært at få langt hår.

9) Oprethold en sund livsstil

Motion, sund kost og den rette mængde vitaminer og mineraler har en stor indflydelse på, om din krop er i balance. Og da en krop i balance er afgørende for, at dit hår har de bedste betingelser for vækst, er det vigtigt at prioritere. Du vil generelt komme langt med en sund og varieret livsstil, hvor der både er fokus på at indtage de rette vitaminer og mineraler, samt at dyrke regelmæssig motion.

Hvis du gerne vil have lidt hjælp til at indtage den rette mængde vitaminer og mineraler i hverdagen, så kan du altid benytte dig af kosttilskud. Husk dog, at et kosttilskud kun er til for at supplere kosten og en sund livsstil – du skal altså stadig spise varieret og sundt, samt bevæge dig nok i hverdagen.

Der findes flere kosttilskud, som har til formål at styrke og vedligeholde håret, så det bliver mere modstandsdygtigt. Dette gælder bl.a. for produkterne Hair Growth Formula Gummies og Hair Growth Formula Capsules, som fremstilles og sælges hos Hairlust, og kan købes til både mænd og kvinder. Disse kosttilskud hjælper dig til et sundere og langt hår, uanset hvilken hårtype du har, og så er de begge veganske med en lang række naturlige ingredienser. Vingummierne indeholder en blanding af B5, B6, B12, zink, folsyre og biotin, mens kapslerne indeholder zink, biotin og agerpadderokkeekstrakt. Vingummierne har endda et lavt kalorieindhold.

10) Få klippet spidser hver tredje måned

Du skal gerne sørge for at få klippet dine spidser cirka hver tredje måned, så de ikke spalter. Spaltede spidser resulterer nemlig i, at der skal klippes endnu større længder af dit hår, end hvis du havde fjernet de ødelagte spidser fra starten af. Du bestemmer selv, om du selv vil klippe dine spidser til eller lade frisøren gøre det. Uanset hvad vil trimningen af spidserne give bedre betingelser for hårets vækst.

Hvor lang tid tager det at få langt hår

For at få langt hår skal du først have sundt hår. Dit hår skal nemlig være modstandsdygtigt, næringsrigt og indeholde nok fugt for at have de bedste betingelser for at gro – og det har det først, når dit hår, hårsække og hovedbund er i balance og sunde. Hvis du allerede har sundt hår, burde det således ikke tage alt for lang tid, før du ser resultaterne af at følge de ovenstående råd. Skal dit hår derimod først styrkes, er du nødt til at væbne dig med lidt mere tålmodighed. Men vi tør godt love dig, at det bliver ventetiden værd!

Hvor hurtigt vokser hår?

For de fleste mennesker gælder det, at håret vokser cirka én centimeter om måneden. Dette kan dog både være en smule mere eller mindre, afhængigt af om du har sundt og velplejet hår eller om dit hår er slidt og har brug for mere pleje. Du kan speede processen en smule op ved at følge de ovenstående råd og sørge for, at din hovedbund, hårsække og hår er i balance.

Hvordan får man langt hår hurtigt?

Et modstandsdygtigt og næret hår vil generelt være mindre tilbøjeligt til at knække, samt have en bedre og længere livscyklus, som er medvirkende til, at man ikke fælder alt for meget. Det kræver altså et sundt hår for at få langt hår. Dette gælder også, når du vil have langt hår hurtigt. Hvis du følger de råd, som vi har gennemgået i denne artikel, vil du kunne få dit hår til at vokse hurtigere, da du skaber bedre betingelser for vækst ved at passe godt på dit hår og sikre det de rigtige næringsstoffer.

Alligevel skal du dog væbne dig med tålmodighed, da du ikke kan tvinge dit hår til at vokse mange centimeter på ingen tid. Det kræver vedvarende pleje at få længere hår. Du skal desuden også holde ved de gode vaner, når dit hår har fået den længde du ønsker. Ellers risikerer du blot at skulle starte forfra, da dit hår ellers kan blive slidt, skadet e.l.