Få tykkere hår → De bedste råd til at få tykkere hår for begge køn

I denne artikel sætter vi fokus på, hvordan man får tykkere hår. Vi forklarer lidt nærmere om, hvad tyndt hår skyldes, samt giver dig nogle gode råd med på vejen, så du kan opnå mere fyldigt hår i fremtiden. Vi vil gerne pointere, at du skal fortsætte med at følge rådene, selv når du har fået tykkere hår, da resultatet ellers ikke nødvendigvis vil holde ved. Der er altså tale om en livsstilsændring, hvis du vælger at følge vores gode råd til at få tykkere hår.

3 gode råd til at få tykkere og længere hår

I de nedenstående afsnit giver vi dig tre gode råd til, hvordan du kan få tykkere, længere og mere modstandsdygtigt hår. Vi må dog hellere pointere fra start, at man ikke som sådan kan få tykkere hårstrå, da tykkelsen af disse afhænger af dine gener. Håret vil dog helt generelt se tyndere ud end det er, eller man vil opleve tynd hårvækst, hvis man ikke behandler det ordentligt i hverdagen. Du vil altså kunne få håret til se se tykkere og mere sundt ud ved at følge de nedenstående råd. Vær dog gerne opmærksom på, at det kræver tid at få tykkere hår, samt sikre, at det har en sund opbygning og er modstandsdygtigt.

Pas godt på dit hår og hovedbund

Først og fremmest er det vigtigt, at du sørger for at passe godt på både hovedbund, hårsække og hårstråene. Du kan nemlig ikke få sundere eller tykkere hår, hvis ikke håret har de bedste betingelser for vækst. Du kan især hjælpe hovedbunden til at være i balance – og dermed også mindske tabet af unødvendigt mange hår – hvis du følger disse tips:

Øg blodcirkulationen i din hovedbund

Celledannelsen aktiveres ved at øge blodcirkulationen i hovedbunden, og derfor kan du komme langt med regelmæssig hovedbundsmassage. Det vil nemlig være med til at styrke hovedbunden og dens eget forsvar, så den forbliver modstandsdygtig. Det kræver ikke meget mere end et par minutters hovedbundsmassage én til to gange om ugen, som du kan foretage med dine fingerspidser. Det kan endda være en fordel at gøre det i badet, når du vasker håret med shampoo og balsam, da du jo alligevel skal fordele produktet grundigt. Det er bedst at foretage massagen i cirkulerende bevægelser.

Du kan også vælge at investere i en særlig Detangle hårbørste, da disse børster sikrer en mere skånsom udredning af håret, samtidig med at de giver en blid hovedbundsmassage. Vi vil anbefale dig at se nærmere på en Tangle Teezer The Original Hårbørste, da den er udviklet med pigge i to længder for at få bugt med alle knuder, kan benyttes i alle hårtyper og har en ergonomisk opbygning, der gør det let at holde om børsten.

Du kan også med fordel vælge en Scalp Follicle Treatment & Volumizer fra Hairlust, hvis du oplever at have en irriteret og kløende hovedbund. Dette produkt er en leave-in hovedbundsbehandling, der sikrer øjeblikkelig fugt og pleje til hovedbunden, mens den stimulerer blodcirkulationen. Produktet er både økologisk og vegansk.

Vask håret mindre, men flere gange per vask

Det er ikke særlig godt for håret at blive vasket for ofte. Hårvask går nemlig ind og påvirker hovedbundens egen produktion af sebum, også kaldet talg. Dette kan bl.a. føre til en irriteret eller fedtet hovedbund, hvorfor håret også vil komme til at se fedtet ud. I stedet skal du gerne holde dig til at vaske hår hver tredje dag (altså én til to gange om ugen). Dette skift i antallet af og hvor lang tid der går mellem hårvaske kræver en tilvænningsperiode for de fleste. Af den grund kan du med fordel benytte en omgang tørshampoo på dagene mellem hårvask, så du ikke føler dig usoigneret eller kæmper med fedtet hår. Læs mere om de bedste tørshampooer på markedet her.

Derudover skal du desuden gerne vaske håret med shampoo á to omgange, når du vasker hår. Det skyldes, at du i den første omgang primært får fjernet produktrester og snavs fra håret, hvorfor shampooen ikke får lov til at trænge dybere ned i hovedbunden. Så får at få det fulde udbytte af din shampoos egenskaber, skal du altså gerne gentage processen. Husk også altid at benytte balsam efter de to omgange med shampoo, da balsamen er med til at forsegle håret efter hårvask, så det er beskyttet mod udefrakommende faktorer.

Red håret forsigtigt

Det er ekstremt vigtigt, at du ikke bare hiver børsten gennem håret, når du reder det. I så fald risikerer du i hvert fald at hive ekstra mange hår ud – og det vil være rigtig fjollet, når du ønsker at få tykkere hår. I alt taber alle mennesker mellem 50 og 100 hår per dag grundet hårets naturlige livscyklus, så du mister allerede rigeligt. Det bedste du kan gøre for at foretage en skånsom børstning er at starte nedefra med spidserne og så langsomt bevæge dig op gennem håret, når du har redt knuderne ud længere nede.

Pas ekstra godt på dit hår, når det er vådt

Håret er ekstra følsomt, når det er vådt, og derfor skal du gerne passe godt på det, når du lige har været i bad, regnvejr e.l. Det er oplagt at finde en ekstra skånsom børste, såsom en Detangle børste. Du kan enten gå efter den model, som vi nævnte i afsnittet om at øge blodcirkulationen i hovedbunden eller vælge en Wet Brush Original Detangler. Denne type børste er udviklet med IntelliFlex børstepigge, der skånsomt får bugt med knuder og filtret hår. Børsten fås i flere forskellige farver og former.

Du skal også gerne passe på med at have et håndklæde viklet stramt om håret eller sætte det op, mens det stadig er vådt.

Undgå varme stylingredskaber og stramme opsætninger af håret

Helt generelt er det en rigtig god ide at undgå varme stylingredskaber og stramme opsætninger. Disse ting er nemlig med til at slide på håret. Hvis du ikke kan holde dig fra stylingredskaber som krøllejern, glattejern o.l., så skal du som minimum benytte beskyttende produkter i håret inden og investere i et jern med et konstant varmeniveau. I forhold til opsætninger af håret, skal de holdes på et minimum, ikke være for stramme og ikke have dele af metal, da det kan knække håret.

Bliv klippet regelmæssigt

For at holde spaltede spidser på et minimum, så er det vigtigt, at du får klippet dem af med jævne mellemrum. Du skal derfor gerne lægge vejen forbi din frisør eller selv lege med en saks cirka hver tredje måned.

Brug gode hårplejeprodukter

Brugen af hårplejeprodukter kan være en rigtig god ide, hvis du ønsker sundere og tykkere hår. Du skal dog sørge for at benytte de rigtige produkter!

Undgå kemikaliefyldte hårplejeprodukter

Du skal holde dig langt væk fra alle hårplejeprodukter, der indeholder kemikalier. Disse er hverken gode for dit hår eller din hud. Ej heller for miljøet. Af den grund vil vi anbefale dig altid at læse indholdet af de produkter du kigger på, så du kan være sikker på, at du får købt noget ordentligt til dit hår.

Benyt en god shampoo og balsam

Vi vil anbefale dig at tage et kritisk blik på din shampoo og balsam, hvis du oplever at have tyndt hår og gerne vil have tykkere hår. Er det nogle gode produkter? Passer de til din hårtype? Indeholder de vitaminer og mineraler? Hvis du kan nikke “ja”, er det gode nok – ellers skal du lede efter nogle andre.

Du kan med fordel investere i et Olaplex Bond Maintenance Shampoo & Conditioner Kit eller Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner fra Hairlust, hvis du nægter at gå på kompromis med din shampoo og balsam. Produkterne fra Olaplex er fyldt til randen med fugtgivende ingredienser, så dit hår holder sig sundt og velhydreret. Shampooen re-linker svovlbroerne i håret, mens balsamen beriger håret med en god mængde næring. Sættet fra Hairlust sikrer også en optimal mængde næring og fugt til håret. Begge dele har en genopbyggende effekt med mikro-proteiner, og du vil opleve, at dit hår bliver styrket indefra. Disse produkter er både veganske og økologiske, samt virker antibakterielt på en sart hovedbund.

Plej håret med olie, hårkure o.l.

Hvis du benytter en den rette shampoo og balsam, vil du allerede tilføre en god mængde næring og fugt til dit hår og hovedbund. Alligevel kan det dog anbefales også at benytte diverse olier eller hårkure med jævne mellemrum. Disse sikrer intens pleje, og vil give håret et sundere udseende, samt gøre det mere modstandsdygtigt. Du kan med fordel benytte olie og / eller hårkure et par gange om måneden. Brugen skal ikke overdrives, da det kan være med til at tynge håret frem for at hjælpe.

Du kan med fordel gå efter Hairlusts Hair Growth & Protection Hair Mask, hvis du vil være sikker på, at du får fingrene i en nærende, fugtgivende og reparerende hårkur. Denne behandling er særligt velegnet til tørt, ødelagt eller tyndt hår, da den gendanner håret indefra og bidrager til at forlænge hårets livscyklus. Kuren er vegansk og økologisk, og indeholder en blanding af mikro-proteiner og planteekstrakter, heriblandt fra aloe vera og havre. Som supplement til hårmasken kan du benytte den lækre NO.7 Bonding Oil fra Olaplex. Denne hårolie er ideel til alle hårtyper og virker reparerende på ødelagt hår. Du vil således opleve en øget glans, blødhed og styrke, hvis du benytter denne olie i dit hår. Olien er fri for alkohol, parabener, sulfater, phthalater og er vegansk. Derudover hjælper den med at eliminere statisk elektricitet og forbedrer naturlige krøller, samt virker varme- og farvebeskyttende.

Beskyt håret med UV-beskyttende produkter

Håret kan tage skade af at være udsat for solens stråler, præcis som huden. Det kan derfor være en god ide at benytte UV-beskyttende produkter i sommerperioden – og især når du er på ferie. På den måde slider varmen ikke alt for meget på dit hår eller for det til at mangle næring og fugt.

Oprethold en sund og varieret livsstil

Det er ingen hemmelighed, at man gerne skal spise vitaminer og mineraler, samt dyrke motion regelmæssigt for at opretholde en sund og varieret livsstil. Men vidste du, at din livsstil også kan have en indflydelse på om du kan få tykkere hår? Jo, det er rigtig nok. For at hovedbunden kan være i balance, skal din krop nemlig være i balance – og det kræver et velfungerende system, der får alle de næringsstoffer, den har brug for. Det hjælper desuden også at holde sig aktiv.

Indtag kosttilskud i hverdagen

Det kan være svært at få alle de rette vitaminer og mineraler i hverdagen, hvorfor du med fordel kan benytte dig af kosttilskud. Hvis du specifikt ønsker langt hår, fyldigt hår, sundere hår, tykkere hår etc., så kan det dog være en fordel at benytte kosttilskud, der specifikt indeholder gode næringsstoffer for hårvæksten.

Dette kan bl.a. være de særlige Hair Growth Formula Gummies fra Hairlust, der kun indeholder naturlige ingredienser, samt er fri for kunstige smags- og farvestoffer, gelatine, gluten og laktose. Vingummierne indeholder bl.a. biotin, folsyre, C vitamin og zink, som alle er med til at booste og pleje håret. Du vil altså opleve, at dit hår bliver styrket, når du indtager disse vingummier på daglig basis, hvorfor det har bedre betingelser for at gro og en forlænget cyklus. Du kan også indtage Australian Bodycare Hair Loss Care kapsler, hvis du ønsker at mindske hårtab. Disse indeholder en blanding af biotin, zink, kobber, selen og andre gode næringsstoffer, der bidrager til vedligeholdelsen af normalt hår og en normal pigmentering af håret. Kapslerne fra Australian Bodycare kan benyttes af både mænd og kvinder, der lider af tyndt hår.

Forbliv i balance

Dét at forblive i balance kan hjælpe til, at håret gror og får en længere livscyklus. Du skal altså gerne undgå en for stresset hverdag, hvis du vil have tykkere hår. Hold dig også gerne i gang med motion i hverdagen, da det får fjernet anspændthed og giver dig mere energi. Du kan også altid forsøge dig med yoga, meditation, vejrtrækningsøvelser e.l., hvis du har brug for hjælp til at forblive i balance.

Hvad kan være årsagen til tyndt hår?

Der er flere årsager til, at håret enten ser tyndt ud eller at der decideret begynder at blive tyndet ud i manken. Den første tilstand afgøres af din genetik, hvorfor du kun kan tage tiltag til at få håret til at se tykkere og mindre fladt ud. I sådanne tilfælde kan du med fordel følge samtlige af de ovenstående råd, da de vil hjælpe dig til et mere modstandsdygtigt og sundere hår – og dermed også et hår der ser tykkere ud. Ser dit hår ikke blot tyndt ud, men er faktisk begyndt at fælde meget (så meget at du lægger mærke til tyndere plamager), så kan de ovenstående råd i kombination med diverse midler mod hårtab være den bedste løsning til at minimere problemet.

Du skal altså nogenlunde foretage dig det samme, uanset om du blot har tyndt hår eller decideret er ved at miste håret. Årsagerne til begge tilstande er også primært de samme.

  • Genetik: Dine gener har en stor indflydelse på, om du har tendens til at miste håret. Nogle er generelt i større risiko end andre. Derudover er det også genetisk bestemt, om du har tyndt eller tykt hår.
  • Dårlig hårpleje: Den største synder til tyndt hår er, at du ikke er god ved dit hår. Dette kan både være ved at benytte produkter af ringe kvalitet, at du slider for meget på det i hverdagen, at du farver / afbleger det o.l.
  • Manglende vitaminer og mineraler (usund livsstil): Dit hår har brug for næring for at kunne vækste og det får det ikke, hvis du ikke spiser varieret i hverdagen. En omlægning af kosten og regelmæssig motion kan gøre underværker!
  • Hormonforstyrrelser: Dit helbred og velvære har også en indflydelse på dit hår. For hvis du f.eks. er stresset, vil du have større tendens til at fælde hår. Dette gælder også i forhold til graviditet eller at gennemgå puberteten (især for mænd)

Tykkere hår til mænd

Det er langt fra kun kvinder, der oplever at have tyndt hår. Faktisk vil en stor del af den mandlige befolkning opleve at få tyndere hår eller helt tabe dele af håret, så der kommer bare plamager, i løbet af livet. Du kan læse meget mere om hårtab hos mænd i vores artikel om emnet, som du finder her.

Et optimalt middel til at forebygge hårtab hos mænd og sikre en fyldigere hårpragt er med Hair Growth Formula Gummies Men fra Hairlust. Disse vingummier indeholder en sammensætning af biotin, bambusekstrakt, selen og zink, samt en lang række andre næringsstoffer, der bidrager til dannelsen af et sundere hår. Produktet er både vegansk, sukkerfrit, samt fri for smags- og farvestoffer. De har desuden en god smag af hindbær og blåbær.

FAQ

Hvad skyldes tyndt hår?

Tyndt hår er genetisk bestemt, men du kan også opleve at miste større dele af håret, fordi du ikke passer godt nok på dit hår. Hormonelle forstyrrelser, såsom stress, graviditet, pubertet o.l. kan også have en indflydelse sammen med en usund livsstil.

Hvordan får jeg tykkere hår?

Du skal begynde at passe bedre på dit hår, hvis du ønsker at få håret til at gro optimalt eller opnå følelsen af at have tykkere hår. Dette kræver bl.a. at du beskytter det i hverdagen, samt tilfører det næring, fugt og pleje.

Kan både mænd og kvinder få tykkere hår?

Både kvinder og mænd kan opleve, at der tyndes ud i håret. Det er dog mest almindeligt for mænd at få decideret tynde / skaldede plamager. Kvinder vil nærmere opleve, at håret ikke er fyldigt eller hurtigt knækker.