Hvad er Tea Tree Oil?

Tea Tree Oil er en olie, der i den senere tid har fået stor opmærksom. Det er dog ikke uden grund, at det har det. Det er en helt særlig olie, der stammer fra Australien, der har vist sig at have mange positive egenskaber. Mere specifikt har olien både helende, fugtende, antibakterielle og plejende egenskaber.

Desuden kan du bruge olien til alt lige fra hud- og hårpleje til behandling af svamp og eksem. Derfor kan det også bruges i rigtig mange sammenhænge, og dette er årsagen til, at det er blevet populært.

Hvad er det helt præcist?

Tea Tree Oil (nogen kalder det tetræolie på dansk) er en æterisk olie fra træet Melaleuca Alternifolia. Det er et træ, der vokser i lave, svampede og fugtige subtropiske miljøer i Australien. Tetræet har faktisk altid været brugt i Australien som følge af det antibakterielle egenskaber. Derfor er det bestemt ikke noget nyt.

I løbet af 70’erne begyndte der er opstå en stor interesse for den særlige, naturlige olie. I løbet af de næste år blev der etableret en lang række plantager rundt omkring i Australien. Det blev gjort med henblik på at kunne leve op til den store efterspørgsel, der er steget, i takt med at verden har fået øjnene op for olien.

Når olien bliver fremstillet, sker det ved dampdestillation af hhv. blade og grene fra træet. Når dampen bliver omdannet til vand og olie, kan den fine olie adskilles fra vandet. Når det er adskilt, bliver det hældt på en flaske. I andre tilfælde bliver det brugt i andre produkter.

Hvad bruges Tea Tree Oil til?

Oprindeligt var det faktisk kun bladene fra træet, der blev brugt. De blev knust og inhaleret som behandling for forkølelse og hoste. Dertil blev de også brugt til at lave omslag til sår og skrammer, som ville resultere i, at sårene helede på effektiv vis.

Der går endda historier om, at der er særlige søer i lavlandet i Australien, hvor blade og grene fra tetræer, der voksede langs bredden, faldt i vandet, hvilket medførte, at vandet fik helende egenskaber.

Brugen er intensiveret i løbet af de sidste 100 år

Det er faktisk først i løbet af de sidste 100 år, at man er begyndt at gøre brug af Tea Tree Oil i den form, som den er kendt for i dag. I dag bliver det nemlig brugt som æterisk olie og ikke det rå plantemateriale.

I denne tid er den unikke olie mere populær, end den nogensinde har været. Den har også hovedrollen i en lang række undersøgelser. Der er nemlig mange, der har et ønske om at klargøre, hvad de antibakterielle egenskaber reelt set er.

Der er dog mange undersøgelser, der faktisk støtter de gamle antagelser om, at olien har antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaber.

Som æterisk olie er det yderst stærkt og koncentreret. Det er en olie, som du kan bruge til mange ting, som det også er nævnt før. Det kan blandt andet bruges til at forebygge hårtab, mindske skæl, fremme hårvækst og forhindre bakterier samt svampeinfektioner.