Hyaluronsyre → De bedste hyaluronsyre produkter på markedet

Guiden her kan give dig en masse viden om, hvorfor det kan være en fordel at vælge produkter indeholdende hyaluronsyre. Vi har skrevet om sera, cremer, masker og kosttilskud, og heriblandt en serum med hyaluronsyre, der har klaret sig bedst i test.

Hvad er hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er et sukkerstof, der allerede findes naturligt i vores egen krop. Trods navnet er hyaluronsyre ikke en syre, men et sukkerholdigt molekyle, der binder fugt. Det kan holde sin egen vægt 1000 gange i vand. Det findes i led, øjne og bindevæv, og helt op til 50% af hyaluronsyren i vores krop er koncentreret i huden. Her sørger det for, at fugten bliver i vores hud, så den ser spændstig og fyldig ud. Når man med tiden ældes, vil mængden af hyaluronsyre i kroppen mindskes, og huden kan begynde at se mere slap og træt ud.

Hvordan virker hyaluronsyre på min hud?

Hyaluronsyre vil trænge ind i din hud og vedligeholde eller genoprette fugtbalancen i huden. Da det findes naturligt i vores krop, er det en særdeles effektiv ingrediens til alle hudtyper, der ønsker en fugtmættet, fyldig og spændstig hud.

Hyaluronsyre serum

En serum er oftest mere koncentreret end en creme og er fremstillet af mindre molekyler, der kan trænge dybere ned i hudens lag. Derfor kan man med fordel benytte en hyaluronsyre serum, hvis man ønsker dybdegående fugt i huden.

Rudolph Care Firming Perfect serum er en effektiv fugtbooster, der indeholder to forskellige hyaluronsyrer, som vil opretholde eller genoprette fugtbalancen, og dette vil kunne udglatte tørhedslinjer og -rynker. Æblestamcelle-ekstrakten denne serum også indeholder, vil desuden styrke hudens regenererende egenskaber, så hudens fornyelsesproces ikke vil dale. Dertil vil denne Firming Perfect serum med en række nærende ingredienser beskytte og blødgøre huden. Den kan anvendes morgen og aften under dag- eller natcreme. Rudolph Care er et naturligt mærke, der fokuserer på bæredygtighed, man vil undgå unødig kemi ved brug af produkterne herfra.

Ønsker man en hyaluronsyre serum især velegnet til rynker kan man med fordel vælge Hyalu B5 Serum fra La Roche-Posay, der ligesom serumen fra Rudolph Care også indeholde hele to hyaluronsyrer. Den er derfor ligeså en fugtbooster, og dertil indeholder den vitamin B5 og madecassoside, som effektivt vil reducere rynker og opstramme huden. Den er testet under dermatologisk kontrol og en La Roche-Posay Hyalu Serum har en hypoallergen formel, så selv den mest sensitive hud kan benytte den.

Creme med hyaluronsyre

Dagcremer og natcremer har ofte en fyldigere konsistens end sera, da der ofte er gjort plads næring og beskyttelse i formularerne. I mange dagcremer er der også brugt plads på at tilføje solfaktor, som beskytter huden mod solens UV-stråling. Selvom det er vådt og gråt, og selv hvis man er bosat på landet uden for by og høj forurening, vil huden stadig rammes af UVA stråler fra solen samt frie radikaler. En creme er derfor sjældent lige så små molekyler som en serum, og derfor kan prisen også være en anden alt efter kvalitet og mærke.

Har du allerede en serum, der gavner på anden vis eller har du brug for ekstra fugt, eller en budgetvenlig løsning, så kan en creme med hyaluronsyre være et fantastisk valg for dig. Vi vil gerne fremhæve især to produkter, en øjencreme og dagcreme. Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity er en dagcreme, der især er velegnet til moden hud, der har brug for fugt og anti-age egenskaber. Den kan forebygge samt reducere linjer og rynker, og dens formel med hyaluronsyre samt antioxidanter stimulerer kollagenfornyelsen i hudcellerne og øger elasticitetniveauet i huden for en fyldig og spændstig hud. Netop denne dagcreme indeholder SPF15 solbeskyttelse til hverdagen, så hudens ældning ikke øges.

Øjencremen er fra mærket Avéne, som er kendt for indholdet af Avéne Thermalkildevand, der beroliger huden og kan dæmpe irritation, kløe og rødme. Indholdet af hyaluronsyre giver fugt til øjenområdet, øger hudens elasticitet og reducerer tørhedslinjer og fremkomsten af smilerynker. Øjencreme beskytter dertil mod frie radikaler ved hjælp af en E-vitamin lignende ingrediens.

Hyaluronsyre kosttilskud og tabletter

Som før nævnt er hyaluronsyre et sukkerstof, der findes i hele vores krop. Det er en geléagtig væske, der binder fugt, og med tiden kan man opleve mere tørre øjne, stive led og mindre bevægelighed, mens produktionen og mængden af hyaluronsyre daler i kroppen. Hyaluronsyre kan derfor være effektivt i hudpleje, men også som kosttilskud i tabletform eller drikkeampuller. Dette vil både gavne krop og hud, og har du allerede den helt rette serum eller creme derhjemme, der passer perfekt til din hud, kan disse orale hyaluronsyretilskud være den helt rette løsning for dig.

Bulk Powders Hyaluronsyre Tabletter er et kosttilskud i tabletform som er velegnet til alle, der leder efter et kosttilskud med hyaluronsyre. Det er en ren kilde for indtagelse af et hyaluronsupplement, og kosttilskuddet vil bidrage til både huden og kroppens sundhed.

Ønsker man at opnå den endnu mere effekt, kan man tage sit hyaluronsyretilskud med en dosis C-vitamin, da disse to i sammenspil vil kunne øge kollagendannelsen i huden. Derved vil huden både blive fugtmættet samtidig med, at hudens glød og elasticitet vil øges. New Nordic Skin Care Hyaluron Shot indeholder netop hyaluronsyre og C-vitamin. De tre vigtigste ingredienser i dette kosttilskud er hyaluronsyre, C-vitamin og havtorn. Hyaluronsyren binder fugten i huden og bidrager til at opretholde den naturlige mængde af hyaluron i huden, som med tiden daler. Sukkerstoffet komplimenteres af havtorn og C-vitamin. Havtorn giver smag og er propfyldt med C-vitamin, så huden holdes sund indefra og kollagendannelsen stimuleres. For at opnå optimal virkning og fuld effekt bør man dagligt drikke 1 ampul i minimum 30 dage.

Hyaluronsyre maske

Masker er ofte sprængfyldt med ekstra næring og fugt, eller de kan være dybderensende, ekstra opstrammende eller peelende. Fælles for dem alle er, at de kan bruges til her og nu løsninger på fx en træt hud, en irriteret hud eller en hud med udbrud, eller de kan bruges forebyggende for, at man kan opretholde en sund, flot og elastisk hud. Der findes mange masker på markedet, og der findes selvfølgelig også nogen med hyaluronsyre, så du kan få et ekstra fugtboost til huden.

Vi anbefaler at bruge en maske med hyaluronsyre oven i din daglige hudpleje, hvis din hud har brug for et skud fugt eller, hvis du har en moden hud, der har brug for et hyaluronboost, så en dalen i hyaluronsyreproduktionen ikke bemærkes. En Vichy Liftactiv Hyalu Mask har en omgående virkning på huden, og huden vil blive genopfrisket og synes jævnere og mere fast. Med dens anti-age egenskaber er den især velegnet til en moden hud, men kan også bruges som forebyggelse. Liftactiv masken fra Vichy indeholder lav- og højmolekylær hyaluronsyre, så den både vil give et dybdegående og overfladefugtboost.

Purely Professional har i sit produktsortiment lavet en maske, der er helt ideel til dig, der ønsker en seriøs fugtbombe. Hyaluronsyre har i sig selv anti-age egenskaber, da en fugtmætning vil give en fyldig, elastisk og spændstig hud med minimale rynker. Denne maske indeholder foruden hyaluronsyre også vitamin B3 og B5, og derved opnår man hel optimal fugt ved brug af en Purely Professional moisture mask.

Hyaluronsyre i din daglige rutine

Der findes produkter til enhver smag indeholdende hyaluronsyre. Alt efter behov og budget er det muligt at finde produkter, der kan passe ind i din daglige hudplejerutine. Man behøver derfor ikke at udvide sin daglige rutine, hvis man ønsker et produkt med hyaluronsyre. Det kan indtages oralt, hvis dette foretrækkes eller det kan blive en del af rutinen med serum eller creme. Det kan nemt og enkelt implementeres i hverdagen, og det kan bruges morgen og aften i din daglige hudplejerutine.

Hvilke positive effekter har hyaluronsyre på din hud?

  • Fugtmættet hud. Hyaluronsyres egenskab til at binde fugten i huden, vil mindske risikoen for tør eller dehydreret hud.
  • Reducering af tørhedslinjer og -rynker. Med et fugtboost og en vedvarende optimal fugtighed i huden, vil tørre linjer og rynker mindskes, da især fugtmangel og tørhed, vil øge risikoen for netop disse hududfordringer.
  • Forøgelse af kollagenproduktionen. Et indhold af hyaluronsyre er med til at øge kollagenproduktionen i din hud. Tages det som kosttilskud kan det fordelagtigt indtages med en dosis C-vitamin, da dette især øger netop kollagenen i huden.
  • Forbedret elasticitet. Jo mere fugt og fyldighed huden har, des mere elastisk bliver den også sammen med den forøgede kollagenproduktion. Dette reducerer riskikoen for linjer og rynker, da huden er bevægelig og ikke “bliver siddende”, når man smiler og rynker panden.
  • Velegnet til alle hudtyper. Netop fordi hyaluronsyre er et naturligt stof, der findes i kroppen, er det et stof, alle hudtyper i alle aldre kan drage gavn af. Det kan både forebygge og behandle, og sensitiv hud vil sjældent reagerer på det, da det er noget huden kender i forvejen.

Er der nogle bivirkninger ved hyaluronsyre?

Der er ikke umiddelbart nogen kendte bivirkninger ved at benytte produkter indeholdende hyaluronsyre. Sukkerstoffet findes naturligt i kroppen, og derfor vil hverken sera, cremer, masker eller kosttilskud i reglen ikke give nogle bivirkninger. Som udgangspunkt vil hudplejeprodukter ikke have et indhold, der på kan overdrives, selv hvis man får ejer flere produkter med hyaluronsyre. Med hensyn til kosttilskud er det altid vigtigt, at man følger anvisninger på produktet og aldrig øger intensiteten uden at forhøre sig hos en læge.

Hyaluronsyre er kendt som filler også, og her er det også uhyre sjældent, der ses en allergisk reaktion. Som filler er det en ikke-kirurgisk injektion, der en forbigående effekt, som vil aftage med tiden. Nogle har glæde af fylden længere end andre alt efter, hvor hurtigt kroppen udskiller sukkerstoffet.