colagen

Kollagenpulver

De seneste par år er forskellige kosttilskud og superfoods vundet frem på tværs af landegrænser mange steder i verden. Det er der også en helt særlig grund til. Mange af disse kosttilskud kan supplere vores daglige kost og bidrage med en række forskellige fordele. Kollagen i hudpleje og kosttilskud har vundet indpas i mange hjem herhjemme, og dette fordi kollagen findes naturligt i os mennesker, og derfor på naturlig vis kan styrke hud, hår, negle, knogler, sener mm. I denne kollagenpulver test kan du læse om forskellige kollagenpulvere og blivet guidet til at vælge det rette for dig.

Hvad er kollagenpulver?

Kollagen er en af kroppens vigtigste byggesten. Det er et protein, som er det mest tilstedeværende i vores krop. Det udgør en tredjedel af alle kroppens proteiner, og det er derfor grundfundamentet for muskler, knogler, bindevæv, sener og blodkar, hvorfor det spiller en helt afgørende rolle for vedligeholdelsen af kroppen og ens velbefindende.

Dannelsen af kollagen daler med alderen, hvorfor man blandt andet i beautybranchen i flere år har forsøgt at udvikle produkter, der kan stimulere kollagendannelsen for opretholdelsen af en ung, smuk og spændstig hud. De senere år er kosttilskud med kollagen vundet frem, og dette netop fordi indtagelse af kollagenholdige produkter kan bidrage til at opretholde en normal hud.

Især kollagenpulver har vundet indpas på markedet, og der findes mange forskellige pulvere indeholdende kollagen fra flere forskellige producenter. Det kan være svært at finde frem til den rette variant til ens behov. Derfor guider vi dig i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad der kan passe til dig.

#1 KOLLAGEN & VITAMIN C fra Bulk Powders

Dette smagsneutrale kollagenpulver fra Bulk Powders er et kosttilskud, der er velegnet til alle, der ønsker at tage et proteintilskud, der er allergenfrit, sukkerfrit og fri for allergener.

 • Neutral smag
 • Fedtfri, sukkerfri og allergenfri
 • Indeholder vitamin C for stimulering af kollagendannelsen og optimal effekt

Derfor skal du vælge Kollagen & Vitamin C fra Bulk Powders

Ønsker du et kollagenpulver, der ikke indeholder fedt og sukker, er dette kollagentilskud det ideelle valg. Denne kollagenpulver er en ren variant, der ikke indeholder unødige næringsstoffer. Kollagen & Vitamin C fra Bulk Powders er et kollagenpulver, der har neutral smag, hvorfor det er meget velegnet i både vand, juice, smoothies, varme drikke som kaffe eller te. Kollagen & Vitamin C kollagenpulver er en del af PURE SERIES fra Bulk Powders, som indeholder både kollagentype 1 og 3 udvundet fra bovin, det vil sige kvæg, derfor er det velegnet til alle, der ønsker et kosttilskud med kollagen, som hverken er veganere eller vegetarer.

Indholdet af vitamin C i dette kollagentilskud fra Bulk Powders bidrager til helt optimal effekt ved indtagelse. C-vitamin er nemlig kendt for at stimulerer kollagendannelsen, hvorfor det er det helt perfekte makker til et supplement indeholdende kollagen. Kollagen og C-vitamin er dertil allergenfrie og derved vil det være et godt supplement til både allergikere samt dem, der bare ønsker et kosttilskud til hud og bevægelsesmekanismerne i kroppen.

#2 Nordic Superfood Collagen Premium+ Marine proteinpulver

Proteinpulveret Nordic Superfood Collagen Premium Marine er et kosttilskud, der især fokuserer på at styrke og opretholde hud, hår, negle og knogler.

 • Neutral smag
 • Styrker især hud, hår, negle og knogler
 • Indeholder hele 22 forskellige aminosyrer
 • Rig på glycin og prolin for elasticitet og spændighed i huden

Derfor skal du vælge Nordic Superfood Collagen Premium Marine proteinpulver

Kollagenen i Nordic Superfood Collagen Premium Marine proteinpulver består af mikrohydrolyseret kollagen fra vildfanget torsk fra Nordatlanten, og det er derfor et kollagenpulver, der også kan bruges af vegetarer, da det ellers ikke indeholder animalske udvundne ingredienser. Det er et smagsneutralt pulver, der kan tilføjes i valgfrie væsker som vand, juice, smoothie mm. eller i en grød, müsli, yoghurt eller bagning.

Fiskekollagen, som er det, der er i dette kosttilskud er primært type 1 kollagen. Det er vigtigt for især hud og styrkelse af vævet i kroppen, og dertil også vigtigt i forbindelse med sårheling. Collagen Premium+ fra Nordic Superfood indeholder hele 22 forskellige aminosyrer og formår derfor at virke yderst effektivt, da det når hele vejen rundt for de aminosyrer, der bruges som byggesten til kroppen. Type 1 kollagen er rigt på glycin og prolin som især er virkende på huden, og det vil bidrage til at opretholde eller genoprette hudens elasticitet, styrke og spændstighed.

#3 NDS Multi Collagen Total

Dette Multi Collagen Total kosttilskud fra NDS er multifunktionelt, da det indeholde hele 3 forskellige kollagenpeptider for optimal effekt og virkning, som er veldokumenteret og gennemtestet.

 • Neutral smag
 • Indeholder 3 forskellige kollagen peptider
 • Veldokumenteret produkt med over 20 studier på 3000 mennesker

Derfor skal du vælge NDS Multi Collagen Total

Veldokumenterede og gennemtestede produkter er noget de fleste synes virker tiltrækkende, når de skal ud og købe produkter, især produkter der skal indtages oralt. Dette fordi test og resultater giver en vis form for kvalitetssikring. Netop dette Multi Collagen Total kosttilskud fra NDS er netop et af de produkter, der er blevet gennemført en masse studier på, hvor over 3000 mennesker har været med inde over. NDS producerer flere kosttilskud af høj kvalitet, der er helt uden kemiske og syntetiske tilsætningsstoffer, hvilket dette kollagenpulver selvfølgelig også er fri for.

NDS Multi Collagen Total er et kollagenpulver uden smag. Det kan derfor opløses i en valgfri vækse som vand, juice eller smoothie mm. Det anbefales, at man indtager 1 måleske dagligt, 2 måleskeer ved et ekstra behov for kollagenboost. Kosttilskuddet fra NDS indeholder tre forskellige kollagenpeptider, som hver tilfører kollagen til henholdsvis huden, brusk og led samt til knoglerne. Med dette tilskud sikrer man sig altså at komme hele vejen rundt.

#4 Plent Marine Collagen Berry

Plent Marine Collagen Berry er et kollagenpulver med kollagen udvundet fra fisk. Det er derfor vegetarisk og har desuden en sød smag af bær fra naturlig bærarome.

 • Bærsmag med naturlig bæraroma
 • Indeholder C-vitamin og acerola
 • Tilsat sødestoffer for god smag

Derfor skal du vælge Plent Marine Collagen Berry

I dette kollagenpulver er kollagenen udvundet fra fisk, og det kan derfor også anvendes af vegetarer, men ikke veganere. Fiskekollagen er primært type 1 kollagen, og derfor indeholder Plent Marine Collagen Berry også glycin og prolin for at styrke elasticiteten og spændigheden i huden. Dette er medvirkende til en flottere, sundere og synsmæssigt yngre hud.

Har man en sød smag og ønsker at tilføre lidt sødme til en valgfri væske såsom vand, juice eller smoothie, så kan man med fordel vælge denne variant fra Plent Marine. Den har en sød bærsmar fra naturlig bæraroma, der kan give et friskt strejf af bær i den drik eller evt. grød, müsli mm, man ønsker at tilføje det i. Mange varianter er uden smag, men ved denne Plent Marine Collagen Berry kollagenpulver har man valgt at tilføre smag til dem, der gerne vil kunne tilsætte det i søde drikke eller for at få et frisk strejf af sødme i vandet i vandflasken. 

#5 MyVitamins Collagen Powder fra MyProtein

Collagen Powder er en del af den MyVitamins serie fra MyProtein, der indeholder flere forskellige kosttilskud herunder et kollagenpulver indeholdende type 1 og 3 kollagen.

 • Frugtsmag
 • Type 1 og 3 kollagen for smuk hud
 • Hydrolyseret kollagen for nem absorbering i kroppen

Derfor skal du vælge MyVitamins Collagen Powder fra MyProtein

Dette MyVitamins kollagenpulver fra MyProtein er en kilde til type 1 og 3 kollagen, som med alderen daler i niveau i vores kroppe. Netop disse to typer kollagen er dem, der sørger for at opretholde vores huds spændstighed og fine udseende. Derfor kan man med fordel vælge netop dette kollagenpulver, hvis især har et ønske om et produkt, der skal bidrage til at holde huden ung og smuk af udseende.

MyVitamins Collagen Powder indeholder hydrolyseret kollagen, som betyder, at partiklerne er mindre og nemmere for kroppen at behandle og absorbere, så man får det optimale ud af at tage pulveret som kosttilskud. Den frugtige smag dette kollagenpulver har, gør det ideelt til mange forskellige drikke. Det kan blandes i almindeligt vand og give en frisk frugtsmag eller det kan tilsættes i shakere, smoothies eller bagning.

Virker kollagenpulver?

Ofte kan man gennem varieret kost og ernæring sikre sig at få kollagen nok i hverdagen – i hvert fald som ung og i de første voksenår. Men ønsker man at forebygge, opretholde eller genoprette hudens styrke, spændstighed og sundhed, kan man fra 25-års alderen begynde at tage kosttilskud indeholdende kollagen. Det kan nemlig være med til at mindske aldringstegn både i kroppen samt udseendesmæssigt, hvilket mange ønsker at kunne opnå. 

Kollagenpulver er et diskuteret kosttilskud, hvor der er delte meningen om, hvorvidt det virker. Der foreligger ikke konkrete videnskabelige studier med evidens for virkningen af indtagelse af kollagen. Der er flere forbrugere, der påpeger, at de kan se tydelige resultater mens andre hverken føler, at de kan se eller mærke en virkning af indtagelsen.

Derfor er kollagenpulver et godt supplement

Hvorfor er kollagenpulver så et godt supplement, man kan overveje at supplere sin kost med? Det er det, fordi det findes naturligt i os alle og er det mest tilstedeværende protein i vores krop. Det er kroppens byggesten og styrker derfor vores muskler, knogler, sener, bindevæv, blodkar mm., og når kollagendannelsen med årene daler, kan det derfor være nyttigt at opretholde kollagenniveauet i kroppen med indtagelse af kollagen i pulver- eller tabletform.

Kollagens funktion i kroppen er yderst væsentlig, og har man passeret 25 somre, vil man så småt begynde løbende at kunne fornemme aldringstegn. Disse kan både være bevægelsesmæssigt samt udseendesmæssigt. Her kan kollagenpulver have en gavnlig effekt på både hud og bevægelsesmekanismen.

Kollagenpulver til hud, hår og negle

Ønsker man udseendesmæssigt at forebygger eller mindske aldringstegn kan kollagenpulver bidrage til netop det formål. Kollagentilskud kan nemlig have en forebyggende og reparerende effekt, da det er hudens byggesten, og derfor vil virke plejende på huden indefra. På den måde kan du opretholde og sænke farten på aldringsprocessen eller få genoprettet noget af den tabte spændstighed i huden. Vores hår og negle kan ligeså påvirkes og forbedres ved indtagelse af kollagenpulver netop, fordi kollagenen har så stor betydning for hele kroppen.

Der er dog også andre metoder, man kan booste dette niveau på udover at indtage kollagenpulver. Der findes nemlig mange forskellige sera, cremer og lignende på markedet, der kan have en gavnlig effekt på at forebygge eller mindske aldringstegn i ansigtet. Man kan derfor med fordel investere i hudplejeprodukter, der kan bidrage til kollagendannelsen i huden. C-vitamin er et vitamin, der kan stimulere kollagendannelsen i huden, så kollaganniveauet kan stige. Dertil kan hudpleje indeholdende retinol også stimulere kollagendannelsen og desuden virke lysnende og forebygge pigmentforandringer og bidrage til en glattere og finere hud. Sidst men ikke mindst bør hyaluronsyre nævnes i forbindelse med hudpleje og en forbedring af huden. Hyaluronsyre er et kulhydrat, der naturligt findes i vores hud. Selvom vores hud er vores største organ, er det huden, der er sidst i fødekæden i forhold til at blive hydreret og få næring ud af vores kost. Her kan hyaluronsyre bidrage til optimal fugtniveau, fylde og elasticitet i huden, da det binder fugten i bindevævet i huden. 

Ønsker du at supplere med aktive og effektive hudplejeprodukter, kan du med fordel læse vores guide om retinol og vores og blive klogere på, om det er hudpleje, du bør inkorporere i din hudplejerutine.

Kollagenpulver til knogler, sener og muskler

Som før nævnt er kollagen godt for at opnå en lang række fordele. Fordi det fungerer som byggesten i vores krop, kan det, foruden at være et beauty mirakelmiddel for nogen, også være et tilskud, der kan hjælpe på stive lemmer og bevægelsesbesvær. Jo tættere man er på et normalt kollagenniveau i kroppen des bedre fungerer de forskellige organismer, som kollagen fungerer som byggesten for.

Naturligt boost af kollagenniveauet

Det er muligt naturligt at tilføje ekstra kollagen til kroppen. Det er dog ikke alle, der kan have lige let ved at optage kollagenen gennem kosten, hvorfor et kosttilskud kan være et godt supplement. Ønsker man først at prøve sig frem via kost, er følgende fødevare gode kilder til ekstra kollagen:

 • Kylling
 • Grøntsager med store blade såsom salat, kål mm.
 • Æg
 • Bønner
 • Bær

Der er altså rig mulighed for at leve varieret og stadig få en masse gode råvarer ind i kosten, der kan bidrage til en opretholdelse af kollagenniveauet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *