Den perfekte guide til kunstige negle → Lær om forskellen og pleje

Har du ladet dig lokke af flotte kunstige negle? Vi vil i denne guide hjælpe dig til at afklare alle de svære valg, du står overfor, når du skal have påsat kunstige negle.

Skal du lave dine kunstige negle selv, eller skal du gå til en negleteknikker? Skal du have akryl, gelé eller glasfiber negle? Skal det være med tipper eller med skabelon?

Produkter til opbygning af kunstige negle indeholder mange kemiske stoffer, som kan fremkalde allergi ved kontakt med huden, så man skal selvfølgelig være påpasselig med disse produkter.

Bemærk: Der er flere, som udvikler allergi af gelé end af akryl.

Få svar på alle dine spørgsmål nedenfor. Hvis du stadig mangler svar på spørgsmål, så skriv gerne en kommentar. ♡

Skabelon og tipper

Skabelon og tipper

Negletipper kan købes her

Tipper er den mest udbredte måde at lave negle på. De typiske tip-farver man bruger, er enten den naturlige eller den hvide franske. Men de findes også i alverdens designs med farvekombinationer eller dekorationer.

Tippen påføres på slutningen af ens egen negl og limes derefter fast. Dernæst kommer geléen eller akrylen alt efter metoden.

I dag er det heldigvis også blevet mere og mere udbredt, at negleteknikere bruger skabelon. Skabelonen er et lille stykke plastik, der bliver sat fast rundt om din finger og ind under din egen negl. Dernæst påføres geléen, som males med en pensel, og derefter hærder den under en UV-lampe.

Fordelen ved skabelon frem for tipper er, at holdbarheden er virkelig god, og man kan få den genopfyldt, når udgroningerne er blevet for slemme. I stedet for at skulle pille dem af for at få nogle nye på kan du få dem genopfyldt og dermed skåne dine egne negle, og du kan ved samme lejlighed omdesigne dine kunstige negle.


Akryl metoden

Akryl metoden

Køb produkter til akrylnegle her

Guide – Lær hvordan du selv laver akrylnegle her!

Det første, du skal være opmærksom på, hvis du vælger at få lavet akryl negle, er, at du skal være meget forsigtig med dine negle de første 24 timer. Akryl negle, modsat gelé negle, bliver ikke hærdet under en UV-lampe, så de kan derfor være ret skrøbelige det første døgns tid.

Akryl negle bliver påsat med akryl pulver, som er sundhedsskadeligt og sviner. Det betyder derfor, at det er smartest at henvende sig til en professionel negleteknikker, som har det rigtige udstyr og ventilationssystem.

Hvis du vælger selv at påsætte akryl negle, anbefaler vi, at du gør det udenfor eller åbner døre og vinduer på grund af den stærke lugt og de små støvpartikler.

Akryl negle skal pudses op for at skinne, så man ikke ser det meget matte look, de har. Du skal derudover være opmærksom på, at væsken til akrylen ikke må indeholde det ulovlige stof, MethylMethAcrylate (MMA). Det lovlige stof hedder EthylMethAcrylate (EMA).

Prisen for at få lavet akryl negle hos en negleteknikker ligger mellem 400-700 kr. Denne pris er dog kun for klassiske og franske akryl negle. Hvis du sørger for at passe på dine akryl negle, kan de holde i op til 4 uger.

Hvordan fjerner man akryl negle?

fjerne-kunstige-negle

Akryl negle er en af de nemmeste former for kunstige negle at fjerne igen, når det er blevet tid til at lufte dine egne negle. Det eneste, der skal bruges, er en skål med acetone til at fjerne de kunstige negle. Lad dine negle ligge nede i acetonen, indtil de langsomt er blevet opløst.

Vær opmærksom på, at akryl negle kan opløses af visse typer rengøringsmidler, så det er derfor en smart idé at bruge handsker, når du har med disse at gøre.


Gelé metoden

kunstige-gele-negle

Køb gelé negle produkter her

Guide – Lær hvordan du selv laver gelé negle her!

Gelé negle er en af de bedste metoder, især for begyndere. Metoden er en af de mest populære, og dette skyldes bl.a., at gelé giver det flotteste og mest naturlige resultat samtidig med, at det også er den nemmeste metode at arbejde med.

Gelé negle er bygget op med 3 lag gelé, som skal hærdes under en UV-lampe. Faktisk kan gelé negle holde op til 5 uger, hvis de plejes og passes godt.

Prisen, for at få lavet gelé negle hos en teknikker, svinger som regel mellem 350-700 kr., alt efter hvad der skal laves.

Hvordan fjerner man gele negle?

Ulempen ved gelé negle er, at de kan være utroligt svære at tage af igen. De sidder rigtig godt fast på din egen negl og kan ikke fjernes ved brug af acetone, som f.eks. akryl negle kan. Når du skal have dine gelé negle af, skal du bruge en fil og en neglesaks eller tipcutter.

Du klipper tipperne helt ned, til du når din egen neglekant, og så filer du simpelthen resten af den kunstige negl væk. Vær opmærksom på ikke at file ned i din egen negl. Fordi gelé neglene er så svære af fjerne, betyder det også, at denne metode holder rigtig godt.


Glasfiber/silke negle

Glasfiber-silke negle

Køb produkter til glasfiber her

Glasfiber og silke negle er næsten ens, da det er kun er fiberen, som gør en lille forskel. Denne metode er også en af de lettere metoder, hvis man gerne vil prøve at lave kunstige negle selv.

Glasfiber og silke kan bruges til falske negle, men også til at forstærke din egen negl. Silke/glasfiber er super godt, fordi man får så mange muligheder, når man vælger at benytte denne metode.

Du kan ligge et lag gelé ovenpå neglene, når du er ved at være færdig og derved få shiny negle. Disse negle kan også pyntes med perler eller glimmer.

Hvordan fjernes glasfiber negle?

Glasfiber neglene er, ligesom akryl negle, nemme at få af igen. Du skal dog beregne nok tid, da det kan tage tid at få dem opløst i acetonen.

Har du valgt at gøre som ovenstående og få lagt et lag gelé ovenpå din glasfiber negl, skal du dog være opmærksom på, at det bliver sværere at få af, end blot at ligge dine negle i noget acetone. Der kan du gribe fat i din fil og file, til du kommer ned til din egen negl. Igen, pas på din egen negl!

Disse negle koster imellem 400-700 kr. hos en negletekniker.


Andre neglemetoder

Andre neglemetoder

Engangs negle

Hvis du ikke er typen, der har god erfaring med at lave negle selv, og som måske synes, det er alt for dyrt at gå til en professionel, eller at du kun lige ønsker at have negle på en enkelt aften, så er der også en super god løsning på det.

Der findes nemlig mange forskellige pakker med kunstige negle, som allerede er behandlede. De findes bl.a. med dekorationer, som franske negle eller naturlige. Disse pakker indeholder som regel 24 negle i alt, så der er flere forskellige størrelser end 10 bestemte, da ikke alle har lige store negle.

I pakkerne medfølger typisk også neglelim, som bruges under de kunstige negle, som derefter skal påføres på din egen negl.

Man kan også vælge at købe en pakke med kunstige negle, hvor man skal klikke neglene på i stedet for. De koster som regel imellem 50 – 130 kr. for en pakke.

Man skal dog være opmærksom på, at disse negle ikke holder længere end et par dage og ikke tåler ret meget modstand, før de falder af. Tilgengæld kan de limes på igen, men resultatet bliver ikke særligt naturligt.

Nail wraps

Et andet alternativ til flotte negle metoder er nail wraps. Nail wraps er en form for klistermærker til neglene, der er kommet på markedet. Det er en super nem metode, hvis du ønsker at få nogle mere farverige og smarte negle, som skiller sig ud.

Klistermærket/strippen påføres på hver enkelt negl på enten fingre eller fødder. Du vælger blot den strip, der passer til dine negle og tilpasser dem derefter til din egen negl med saks og fil. Med rette behandling kan de holde op til 7 dage.

Det anbefales at ligge et lag top coat oven på alle neglene, efter de er påsat for at forlænge holdbarheden.

Ønsker du at fjerne dem igen, skal du blot vaske dine hænder i varmt vand og forsigtigt pille dem af igen. Denne metode er klart en af de billigste, der er på markedet, og fås fra 60 kr. for en pakke med nok til et helt sæt på både hænder og fødder, samt et par reserver.

Samlet konklusion

Efter at have prøvet stortset alle de forskellige metoder på markedet, vil jeg mene, at min klare favorit er at få lavet neglene med gelé. Efter at have haft dem på i ca. 4 uger valgte jeg at få lavet designet om på mine kunstige negle, og det var intet problem.

Jeg gik fra franske negle til helt naturlige, og det blev et ligeså smukt resultat, som hvis jeg fik nogle helt nye på. Efter knapt 3 måneder med konstant falske negle, har jeg valgt at tage dem af og give mine egne negle noget luft, som bestemt også var tiltrængt.

Ekstra tips!

Jeg har lige samlet et par ekstra fif til jer, som ikke har så stor erfaring med kunstige negle endnu.

  1. Køb en neglebåndsolie, og vær flittig til at bruge den – gerne op til 2 gange om dagen. Det styrker dine negle og neglebånd og er med til at forlænge levetiden for dine kunstige negle.

  2. Kunstige negle er lavet af mange forskellige stoffer. Det kan derfor ødelægge og opløse dine negle, hvis du ikke bruger handsker når du har med rengøringsmidler at gøre.

  3. Ønsker du at ligge en neglelak over dine kunstige negle, istedet for blot at have et naturligt look, så kan du sagtens bruge neglelak af alle typer. Men vær opmærksom på, at når du ønsker at fjerne neglelakken igen, skal det være en neglelak fjerner uden acetone.

  4. Klip eller riv aldrig i din kunstige negl, da det skader din egen negl og er skyld i, at du piller flere lag af neglen, som gør den blød og beskadiget. Held og lykke!