Mineralfoundation → Se de 4 bedste mineralfoundations her! (2022)

1
Youngblood Loose Mineral Foundation

Youngblood Loose Mineral Foundation kan bruges af alle hudtyper, og du vil få et naturligt look og en smuk glød. Den fås i farver til både helt den helt lyse hud og en mørklødet hud. Derfor skal du vælge Youngblood Loose Mineral Foundation Denne variant fra Youngblood er en løs og let mineralfoundation, der fungerer som både concealer, pudder og foundation. Den giver en flot, naturlig dækning uden at tilstoppe porerne. Dette gør, at denne…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Youngblood Loose Mineral Foundation 243,75 kr. Brandshop
Nilens Jord Mineral Foundation Compact 224,96 kr. Salling
Bare Minerals Matte SPF15 Foundation 204 kr. Parfumdreams.dk
Jane Iredale Liquid Minerals 445,50 kr. Signatura

I denne test er Youngblood Loose Mineral Foundation kåret til at være den bedste mineralfoundation i test. Dette på grund af dens mange gode egenskaber og naturlige dækkeevne. Den er dog skarpt efterfulgt af en række andre af de bedste mineralfoundations på markedet. Læs mere om dem her, og find den rette til dig.

En god foundation kan fuldende et makeup look og give den helt rette glød i huden. En mineralfoundation et godt valg, hvis du ønsker, at din hud kan “ånde” i løbet af dagen. Denne type foundation vil nemlig ikke tilstoppe porerne eller genere huden, hvorfor netop mineralfoundation er at foretrække fremfor mange andre varianter. Bliv guidet til at finde den helt rette til dig her, og bliv klogere på, hvordan du bruger en mineralfoundation korrekt.

Youngblood Loose Mineral Foundation – Den bedste mineralfoundation

Youngblood Loose Mineral Foundation kan bruges af alle hudtyper, og du vil få et naturligt look og en smuk glød. Den fås i farver til både helt den helt lyse hud og en mørklødet hud.

Derfor skal du vælge Youngblood Loose Mineral Foundation

Denne variant fra Youngblood er en løs og let mineralfoundation, der fungerer som både concealer, pudder og foundation. Den giver en flot, naturlig dækning uden at tilstoppe porerne. Dette gør, at denne mineralfoundation vil beskytte huden og ikke forhindre huden i at ånde. Mineralerne vil beskytte mod solens stråler. Den er oliefri og fri for parabener, parfume og talkum.

Fås i farverne: Ivory, light, toffee, soft beige, medium, mahogany, sunglow, fawn, tawnee, warm beige, cool beige, hazelnut, coffee, natural, barely beige, pearl, rose beige og honey.

Det kan vi lide:
 • Mineralfoundation i letvægts pudderform
 • Oliefri – tilstopper ikke
 • Uden parabener, parfume og talkum

Nilens Jord Mineral Foundation Compact

Denne Nilens Jord Mineral Foundation Compact er en mineralfoundation i fast pudderform. Den er ideel til dig, der er på jagt efter et produkt, der både er vegansk og fri for parfume og æteriske olier.

Derfor skal du vælge Nilens Jord Mineral Foundation Compact

Nilens Jord Mineral Foundation i kompakt form passer bedst til lysere hudtoner, da den primært er lavet i lyse nuancer. Den er beriget med naturlige mineraler, hvilket gør, at den vil beskytte uden at stoppe porerne til. Den er veganvenlig, da den ikke indeholder animalske ingredienser, og dertil er den fri for parfume, æteriske olier og parabener. Den har en medium dækkeevne, og den vil derfor kunne dække mindre skønhedsfejl og ujævnheder i hudtonen.

Fås i farverne: Fair, almond, honey, fawn, praline, nougat, beige og sand.

Det kan vi lide:
 • Kompakt pudderfoundation
 • Beriget med naturlige mineraler
 • Allergicertificeret og uden parfume, parabener og æteriske olier

Bare Minerals Matte SPF15 Foundation – Mineralfoundation til en fedtet hud

Ønsker man et mat finish er denne mineralfoundation fra Bare Minerals det helt rette valg. Den er særlig velegnet til en fedtet hudtype, som oftest har et ønske om matterende produkter.

Derfor skal du vælge Bare Minerals Matte SPF15 Foundation

Det er ikke altid let at finde matterende makeupprodukter, der ikke tilstopper porerne, men denne Bare Minerals er netop beregnet til dette. Har man tendens til fedtet hud, er det særlig vigtigt, at man ikke tilstopper porerne, da det kan øge fremkosten af urenheder. Bare Minerals Matte SPF15 Foundation hjælper med at absourbere overskydende olie, hvilket vil sikre, at man kan bevarer et mat look. Dette produkt fra Bare Minerals har desuden SPF15, så huden beskyttes for solens stråler i hverdagen. Den er parabenefri, dermatologisk testet og allergitestet, men ikke testet på dyr. Den findes i en lang rækker farver til alle hudtoner.

Fås i farverne: Neutral ivory, fairly ivory, fairly light, light beige, medium, medium tan, fairly medium, golden beige, neutral tan, golden tan, neutral dark, golden nude, tan nude, golden dark, neutral deep og deepest deep.

Det kan vi lide:
 • Velegnet til alle hudtyper, særligt god til fedtet hud
 • Kan opbygges i dækkeevne med mat finish
 • Dermatologisk- og allergitestet, ikke testet på dyr

 

Jane Iredale Liquid Minerals –

Er du på jagt efter en mineralfoundation i flydende form, så er denne Liquid Minerals fra Jane Iredale et fremragende bud. Denne foundation vil både pleje huden og fungere som makeup i ét og samme produkt.

Derfor skal du vælge Jane Iredale Liquid Minerals

Denne flydende mineralfoundation er fyldt med plejende ingredienser og fungerer ikke kun som makeup. Denne egenskab gør den i stand til at reducerer fine linjer, rynker og synlige porer. Den flydende formel giver en flot ensartet hudtone med en let og naturlig dækning, som ikke stopper porerne til. Den er parabenefri og er fyldt med mineraler, der gavner og beskytter huden.

Fås i farverne: Ivory, warm silk, suntan, natural, satin, radiant, light beige, latte, honey bronze, bisque, sienna, golden glow og amber.

Det kan vi lide:
 • Fine linjer, rynker og synlige porer reduceres med plejende ingredienser
 • Tilstopper ikke og plejer huden
 • Parabenefri

Hvilken farve skal jeg vælge?

Det er vigtigt, at man vælger den farve, der matcher ens hudtone i ansigtet allerbedst. Det kan være svært at finde ud af, hvilken farve der passer, men det er helt essentielt, at man finder den rette farvetone for, at man ikke får kanter. I værste tilfælde kan det ligne at ansigtets farve slet ikke passer til resten af kroppen. Hvordan finder man så den rette farve?

Der er flere råd og metoder, der florerer rundt blandt den del af befolkningen, der bruger makeup. Den mest velkendte er nok, at man kan prøve farverne på indersiden af sit håndled. Dette kan til nøds også fungere, men ønsker du den helt rette farve, bliver du nødt til at prøve farverne af i ansigtet, gerne ved kæbelinjen, så man sikrer sig, at der ikke kommer for stor overgang til halsen farvemæssigt. At prøve farvetoner af andre steder på kroppen kan i nogle tilfælde være ligesom at prøve sko på hænderne.

Hvorfor skal jeg vælge en mineralfoundation?

Det korte svar er, at du skal vælge en mineralfoundation, fordi den er bedre for din hud end mange andre foundations. Denne type foundation lader nemlig huden “ånde” og tilstopper ikke porerne, hvilket gør, at sebum og andre småpartikler ikke vil være fanget og generer huden og øge forekomsten af urenheder. Der er mange fordele ved at vælge netop denne type foundation. Herunder er listet nogle af dem.

Fordele ved mineralfoundation:

 • Passer til alle hudtyper
 • Tilstopper ikke porerne i huden
 • Giver naturlig solbeskyttelse på grund af indholdet af mineraler
 • Giver beskyttelse mod vind, vejr og frie radikaler i luften
 • Har antiinflammatoriske egenskaber
 • Reducerer tegn på ældning
 • Giver et naturligt look

Sådan bruges en minealfoundation

Det er altid vigtigt, at man sørger for at lægge sin mineralfoundation korrekt. Det er ikke altid produktets skyld, hvis en makeup ikke ligger godt. Hvis man glemmer at fugte sin hud under makeuppen eller bruger gamle slidte redskaber til at påføre sin makeup, vil slutresultatet ikke altid udfalde som ønsket. En velplejet hud vil altid give et pænere makeup look. Det er vigtig, man renser og fugter sin hud med de rette produkter. Læs med og bliv guidet til at finde den rette renseprodukt i vores test af ansigtsrens og find den rette creme i vores test af de bedste ansigtscremer.

 • Først renses ansigtet med det et renseprodukt velegnet til din hud og din foretrukne serum og ansigtscreme.
 • Herefter benyttes eventuelt en primer (ikke et must)
 • Påfør din mineralfoundation
 • Husk at vaske din makeupbørste regelmæssigt (gerne ugentligt), da der med tiden vil samle sig bakterier og makeup på redskabet

FAQ

Hvad er mineralfoundation?

Mineralfoundation indeholder mineraler ofte zink og titaniumdioxid og disse giver et let og naturligt look. Den lette og fine konsistens sørger for at din mineralfoundation ikke tilstopper porerne.

Hvordan vælger jeg den rigtige farve?

Den helt rette farve afhænger af din hudtone. Det er vigtigt, at du får prøvet farven af i ansigtet, da dette er den eneste måde, der kan vise, om det er den helt rigtige farve til dig.

Hvilken mineralfoundation passer til min hud?

Fælles for de fleste mineralfoundations er, at de oftest kan bruges af alle hudtyper. De tilstopper ikke porerne og har ofte plejende egenskaber. Du kan ofte gå efter, at en matterende vil være god til fedtet hud, og en flydende god til hud med tendens til tørhed.