Shampoo mod hårtab (2022) → Sådan undgår du fremtidigt hårtab

1
Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo

Du kan ikke gå galt i byen med denne shampoo fra Hairlust. Deres Hair Growth & Repair shampoo er lige dét, dit hår har brug for. Dette gælder, uanset om du har tørt, ødelagt eller tyndt hår. Der er desuden ingen grund til at være nervøs for brugen, da produktet er økologisk og vegansk. Derfor skal du vælge Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo Det er jo næsten ikke til at få armene ned over…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo##
Australian Bodycare Hair Loss Wash 144 kr. ComputerSalg
Davines NaturalTech Energizing Shampoo 187,50 kr. Royal Hair Shop
HairLust Hair Growth & Repair Shampoo for Men##
Gibidyl Shampoo 249 kr. Jala-helsekost
Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo##
L'Oréal Paris Elvital Full Resist Shampoo 35 kr. Lyko
Kevin Murphy STIMULATE.ME.WASH 57,95 kr. Matas

I denne artikel guider vi dig til, hvordan du finder den bedste shampoo mod hårtab, og hvad du selv kan gøre for at komme hårtab og tyndt hår til livs. Alle de nedenstående produkter er med til at styrke hårrødderne, så håret bliver mere modstandsdygtigt.

Læs også om, hvad der ligger til grund for hårtab senere i artiklen.

Hårtab er en tilstand, som rammer begge køn, så der findes shampooer til hårtab til både kvinder og mænd. De fleste produkter kan dog benyttes af alle – også uanset hvilken hårtype du har.

Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo – Den bedste shampoo mod hårtab

Du kan ikke gå galt i byen med denne shampoo fra Hairlust. Deres Hair Growth & Repair shampoo er lige dét, dit hår har brug for. Dette gælder, uanset om du har tørt, ødelagt eller tyndt hår. Der er desuden ingen grund til at være nervøs for brugen, da produktet er økologisk og vegansk.

Derfor skal du vælge Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo

Det er jo næsten ikke til at få armene ned over denne Hair Growth & Repair Shampoo fra Hairlust. Lad os starte med at sige, at produktet er vegansk og økologiske certificeret. Derudover er det velegnet til både tørt, tyndt og ødelagt hår. De fleste kan altså få glæde af shampooen fra Hairlust.

Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo er en genopbyggende shampoo, der bl.a. indeholder mikro-proteiner, ris-, blåbær- og mangoekstrakt, samt aloe vera. Alle disse ingredienser sikrer optimal næring, fugt og pleje til hårrødder og hovedbund. Samtidig virker shampooen antibakterielt, hvorfor hovedbunden bliver renset i dybden.

Det kan vi lide:
 • Er økologisk og vegansk certificeret
 • Beriger, styrker og gør håret mere modstandsdygtigt
 • Virker antibakterielt, hvorfor shampooen virker plejende på en irriteret hovedbund

Australian Bodycare Hair Loss Wash – Den bedste shampoo mod hårtab med antibakteriel virkning

Australian Bodycare Hair Loss Wash er en fremragende shampoo, der hjælper med at genoprette hovedbundens naturlige bakterieflora. Derudover er den med til at genoprette og styrke håret, så det bliver sundere. Shampooen er vegansk, fri for parabener og kan benyttes af alle.

Derfor skal du vælge Australian Bodycare Hair Loss Wash

Hvis du har en irriteret hovedbund, kan det være oplagt at investere i en shampoo mod hårtab, der har antibakterielle egenskaber. Dette gør sig netop gældende for Hair Loss Wash shampooen fra mærket Australian Bodycare. Det skyldes, at produktet indeholder de naturlige aktiver Capilia Longa, Tea tree oil og biotin.

De ovenstående ingredienser er naturlige og veganske ingredienser, der renser og modvirker bakteriedannelse, mens de samtidig genopretter og styrker håret vækst. Ved regelmæssigt brug, vil hovedbund og hår blive mere modstandsdygtigt. Formularen er fri for parabener og er velegnet til alle hårtyper. Det er således lige meget, om du har tørt, fedtet tyndt hår etc. Du kan bruge denne shampoo, uanset hårets tilstand.

Det kan vi lide:
 • Tea tree oil virker antibakterielt og kølende
 • 100 % vegansk og fri for parabener
 • Kan benyttes af enhver forbruger, uanset hårtype og køn

Davines NaturalTech Energizing Shampoo – Den bedste stimulerende shampoo mod hårtab til sart hovedbund

Ved at investere i en Davines NaturalTech Energizing Shampoo, kan du få stimuleret blodcirkulationen i hovedbunden, uden at shampooen irriterer. Den er således ideel til dig, der kæmper med både en sart hovedbund og begyndende hårtab.

Derfor skal du vælge Davines NaturalTech Energizing Shampoo

Hvis du har en sart hovedbund, og også er begyndt at lide af hårtab, kan det være svært at finde den rette shampoo. Det skyldes, at du har brug for et produkt, der både er skånsomt mod hovedbunden, samtidig med at det reelt går ind og modvirker hårtabet. Men heldigvis er der en god løsning i Davines NaturalTech Energizing Shampoo.

Lige netop denne shampoo virker nemlig stimulerende på cellestofskiftet og blodcirkulationen, mens den virker mild mod en sart hovedbund. Shampooen indeholder essentielle olier, heriblandt sort peber, ingefær og kanel. Du behøver ikke at bruge Davines NaturalTech Energizing Shampoo hver gang du er i bad, når du først er begyndt at se virkningen af behandlingen.

Det kan vi lide:
 • Virker stimulerende på blodcirkulation og cellestofskifte
 • Sikrer mild rensning, så sart hud ikke bliver irriteret
 • Skal ikke bruges hver gang man vasker hår

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo for Men – Den bedste shampoo mod hårtab til mænd

Der er forskel på kvinder og mænds hårrødder, hvorfor ikke alle shampooer mod hårtab egner sig til begge køn. Lige netop denne shampoo fra HairLust er bedst til mænd, da den er med til at genoprette og styrke de kraftige hårrødder, så hårvæksten øges. Produktet er desuden økologisk, vegansk og parfumefri.

Derfor skal du vælge HairLust Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Leder du efter den bedste shampoo mod hårtab til mænd? I så fald skal du investere i denne variant fra HairLust, da produktet er udviklet til netop at booste mænds hårvækst. Dette kan lade sig gøre ved, at shampooen skaber balance i hovedbunden, samt stimulerer hårvækst og hårets tæthed.

Derudover vil Hair Growth & Repair Shampoo For Men også genoprette og styrke hårrødderne. Alle de mange fordele ved produktet skyldes en blanding af aktiver, såsom AnaGain, aloe vera og rosmarinolie. Vi kan fortælle, at produktet er testet af flere uvildige laboratorier, hvorfor denne shampoo mod hårtab til mænd er klinisk dokumenteret til at mindske hårtab og styrke hårets vækst.

Det kan vi lide:
 • Certificeret økologisk og vegansk
 • Fremstillet uden brugen af parfume, men dufter stadig dejligt
 • Genopbygger og styrker håret, så det bliver mere modstandsdygtigt

Gibidyl Shampoo – Den bedste shampoo for tykkere og mere fyldig hårvækst

Du kan i den grad komme bare pletter og tyndt hår til livs, hvis du investerer i en Gibidyl Shampoo. Produktet er testet og vist til at resultere i kraftigere og tykkere hår for både mænd og kvinder. Det skyldes i høj grad en stimulering af blodkredsløbet og øget ilttilførsel til hårsækkene.

Derfor skal du vælge Gibidyl Shampoo

Hvis du benytter dig af en Gibidyl Shampoo, vil du ikke længere være plaget af et hårtab, men i stedet få en fyldigere hårpragt. Shampooen går nemlig ind og stimulerer hovedbunden, samt får nye hår til at vokse ud. Det betyder kort sagt, at tendens til tyndt hår vil blive modvirket, da håret i stedet bliver både kraftigere og tykkere.

Gibidyl Shampoos effekt skyldes især det specielle ekstrakt Cosborg-PGB/25, som stammer fra planten Ginkgo Biloba. Ekstraktet stimulerer blodkredsløbet, hvilket øger ilttilførslen til hårsækkene, som dermed er med til at styrke vækstfasen. På den måde vil håret forblive sundt frem for at knække eller falde ud før tid.

Det kan vi lide:
 • Kommer tyndt hår til livs ved at give tykkere og fyldigere hårstrå
 • Indeholder ekstraktet Cosborg-PGB/25, der bl.a. øger ilttilførslen til hårsække
 • Fås i flere varianter, så du kan købe den shampoo, der passer til dine behov

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo – Anti inflammatorisk shampoo mod hårtab uden parabener og sulfater

Shampooen fra Maria Nila er en god investering, hvis du leder efter en shampoo mod hårtab, der også kan mindske hovedbundsproblemer. Produktet er nemlig yderst skånsom, har anti-inflammatoriske egenskaber, samt er fri for parabener, sulfater og animalske ingredienser.

Derfor skal du vælge Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo

Der er flere gode grunde til at investere i denne shampoo fra Maria Nila. Først og fremmest har den anti-inflammatorisk virkning, hvilket betyder, at den mindsker irritation og kløe i hovedbunden, samt kan bekæmpe diverse hovedbundsproblemer, såsom skæl. Derudover består shampooen bl.a. af E-vitamin, Apigenin og peptider, som er med til at stimulere hårsækkene.

Det betyder, at en Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo vil modvirke dit hårtab, samt sikre, at din hårvækst forøges. Andre fordele ved produktet er, at det er vegan-venligt, hvorfor shampooen er fremstillet uden brugen af animalske ingredienser. Og så er Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo endda også fremstillet uden brugen af parabener og sulfater.

Det kan vi lide:
 • Virker antiinflammatorisk og kan derfor bekæmpe kløe, irritation og skæl
 • Fremstillet uden sulfater og parabener
 • Vegan-venlig, da der ikke er benyttet animalske ingredienser

L’Oréal Paris Elvital Full Resist Shampoo – Den bedste billige shampoo mod hårtab

Det kan være dyrt at investere i en shampoo mod hårtab, da formularerne ofte indeholder en del mere berigende ingredienser end almindelig shampoo og balsam. Heldigvis er der et budgetvenligt alternativ fra L’Oréal Paris i form af deres Elvital Full Resist Shampoo. Produktet er billigt, men velfungerende til svagt hår.

Derfor skal du vælge L’Oréal Paris Elvital Full Resist Shampoo

Har du ikke det største budget at gøre godt med, men vil stadig gerne have en shampoo, der kan modvirke tendensen til svagt og tyndt hår? I så fald skal du investere i en L’Oréal Paris Elvital Full Resist Shampoo. Denne shampoo er nemlig god til at forebygge tyndt hår, men sælges til en langt billigere pris end andre af samme slags produkter.

L’Oréal Paris Elvital Full Resist Shampoo er udviklet med en styrkende formel, der bl.a. indeholder biotin, provitamin B5 og arginine. Disse ingredienser har en positiv indvirkning på hovedbundens tilstand og vil få denne til at se og føles sundere. Og en stærk hovedbund er grundstenen for modstandsdygtigt hår, der ikke falder af eller knækker i tide og utide.

Det kan vi lide:
 • Sælges til en billig pris, så alle kan få råd til shampooen
 • Styrker svagt og tyndt hår, så det bliver modstandsdygtigt
 • Hovedbunden vil føles sundere

Kevin Murphy STIMULATE.ME.WASH – Parabene- og sulfatfri shampoo mod hårtab til mænd

Denne Kevin Murphy STIMULATE.ME.WASH shampoo mod hårtab er ideel til mænd, der kæmper med tyndt hår. Produktet sikrer nemlig en stimulering af hovedbunden, hvilket leder til bedre betingelser for hårvækst. Shampooen er desuden velduftende og fremstillet uden brugen af parabener og sulfater.

Derfor skal du vælge Kevin Murphy STIMULATE.ME.WASH

Ønsker du at få fingrene i en eksklusiv shampoo mod hårtab til mænd, der både er fri for parabener og sulfater? Så skal du kaste blikket på denne Kevin Murphy STIMULATE.ME.WASH shampoo. Det er en yderst forfriskende shampoo, som netop er parabene- og sulfatfri. Produktet renser, plejer og styrker håret, så du ikke længere skal kæmpe med tyndt hår eller hårtab.

Kevin Murphy STIMULATE.ME.WASH er beriget med kamfer-krystaller, bergamot mynte og sort peber. Dette giver en behagelig duft, så du kan få en god start på dagen. Ingredienser sørger også for at stimulere hovedbundens blodcirkulation, hvilket er med til at mindske risikoen for hårtab.

Det kan vi lide:
 • Parabene- og sulfatfri shampoo til mænd
 • Øger blodcirkulationen i hovedbunden

Sådan undgår du hårtab

Det er vigtigt, at man reagerer, når man begynder at opleve et hårtab ud over det normale. For at sætte dette i kontekst, kan vi fortælle, at man i gennemsnit mister mellem 50 og 100 hårstrå.

Der er således ingen grund til at gå i panik, selvom du ind imellem kan hive hår ud. Men bliver det til lidt for mange hår – eller måske du faktisk begynder at kunne se, at håret er tyndt eller begyndelsen på bare pletter, så skal du tage situationen alvorligt.

Og det er her, at shampooer mod hårtab kommer ind i billedet, da de kan være behjælpelige med at sikre det bedst tænkelige miljø for hårvækst.

Men der er også andre metoder til at undgå hårtab. Dem kan du læse mere om herunder.

1) Benyt hårplejeprodukter med de rette ingredienser

Der findes et hav af gode shampooer på markedet, som du med fordel kan gå efter, når du ønsker at booste hårvæksten og forebygge hårtab. Se blot de ovenstående eksempler i denne test.

Men for at være sikker på, at du finder den rette shampoo til at bremse dit hårtab, skal du især kigge efter følgende ingredienser:

 • Protein, også kaldet mikro-proteiner, er med til at genopbygge hårets struktur, så det kan blive mere modstandsdygtigt
 • Aloe vera er rig på vitaminer, hvorfor det er en ingrediens i mange hår- og hudplejeprodukter. Aloe vera er med til at styrke hårsækkene, samt mindske påvirkningen fra frie radikaler
 • Rosmarin fungerer som en booster, når det kommer til hårvækst, da det styrker håret indefra. Derudover sikrer det en behagelig duft, selvom produktet ikke nødvendigvis indeholder parfume
 • Tea tree oil har antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber, samtidig med at olien styrker, genopbygger og plejer hårstråene. Det er således en ingrediens med mange fordele – og så er den helt naturlig
 • Anagain er blevet testet i diverse laboratorier, og det er bevist, at Anagain er med til at stimulere hårvæksten, hvilket reducerer risikoen for hårtab
 • Diverse frugtekstrakter kan hjælpe med at sikre pleje, fugt og næring til hovedbunden, og det er med til at sikre en sundere hårvækst. Flere af disse indeholder desuden vitamin og mineraler, som hjælper med at bekæmpe frie radikaler
 • Diverse olier, såsom jojoba- kokos- og arganolie, tilfører fugt, næring og antioxidanter til hovedbund og hårvækst. Dette booster volumen og sikrer bedre modstandsdygtighed

Undgå hårplejeprodukter med følgende ingredienser

Du skal især undgå produkter indeholdende Sodium Lauryl Sulfat (SLS), methylchloroisothiazolinon (MCI) og parabener, hvis du lider af hårtab. Disse ingredienser påvirker nemlig din hårvækst, hvorfor hårpleje indeholdende SLS, MCI eller parabener kan gøre dit hår tyndere end det er i forvejen.

2) Benyt både shampoo og balsam

Mange tror fejlagtigt, at balsam kun har til formål at gøre håret blødt og nemmere at rede igennem. Det er dog ikke hele sandheden. For jo, conditioner gør ofte håret blødere og mere medgørligt, men det er også med til at lukke af for det beskyttende lag.

Det er altså en rigtig god idé at benytte både shampoo og balsam i forbindelse med hårvask, da dit hår dermed bedre kan stå imod over for udefrakommende påvirkninger. Og benytter du også til tider hårkur, kan vi afsløre, at den skal i før balsam. Ellers får du ikke det optimale ud af kuren.

3) Minimér antallet af hårvaske

Mange vasker håret dagligt eller hver anden dag. Men du bør ikke vaske dit hår oftere end to til tre gange om ugen. Det skyldes, at du skyller hårets naturlige olier væk ved vask. Dette kan skabe dårligere betingelser for hovedbunden.

I stedet bør du vaske håret med shampoo to gange ved hver hårvask. I første omgang vaskes snavs og produktrester væk, så shampooens virkning kan trænge ind til hårsækkene og hovedbunden.

4) Spis vitaminer og mineraler til at modvirke tyndt hår

Den rette mængde vitaminer og mineraler er med til at sikre et sundt hår. Du bør derfor indtage særlige kosttilskud til håret dagligt, hvis du oplever diverse problemer med hårvæksten.

F.eks. kan du tage piller mod hårtab eller gå efter at spise flere af de vitaminer, der har en god indvirkning på håret.

Helt generelt bør du dog sørge for at opretholde en sund livsstil og spise varieret, så du får lidt af alle de næringsstoffer som kroppen og dit hår har brug for.

5) Øg blodcirkulationen i hovedbunden

Én af de bedste ting, som du kan gøre for dit hår, og for at mindske risikoen for tyndt hår og hårtab, er at øge blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket bidrager til en øget celledannelse, og styrker håret.

Man kan nemt øge blodcirkulationen ved at give sig selv hovedbundsmassage. Dette kan f.eks. gøres i badet, mens du sæber håret ind i en god shampoo mod hårtab.

6) Hold varme stylingredskaber på et minimum

Varme stylingredskaber er et absolut no-go, da de slider på håret og dets rødder. Du skal således minimere din brug af stylingredskaber, hvis du oplever tendens til tyndt hår – eller andre problemer med dit hår.

Har du svært ved at holde dig helt fra stylingredskaber, kan vi anbefale dig at investere i apparater, der virker ved lave temperaturer – og som ikke bliver varmere og varmere, jo længere tid du bruger det.

Det kan også anbefales at investere i et produkt, der virker varmebeskyttende, som du kan tage i håret inden stylingen begynder.

7) Undgå at sætte dit hår for stramt op

Stramme hestehaler, knolde, opsætninger med spænder etc. er virkelig ikke en god idé, hvis du allerede har problemer med tyndt hår. De stramme opsætninger belaster nemlig hårstråene, hvorfor det er noget, du for alt i verden bør undgå.

Vil du gerne have håret sat op fra tid til anden, kan du vælge løse opsætninger som et alternativ. Men for tyndt hår er det bedst at have håret løst.

8) Pas ekstra godt på dit hår, når det er vådt

Vådt hår er en hel del mere sart end når håret er tørt. Du skal derfor være ekstra påpasselig med, hvad du udsætter dit våde hår for. F.eks. er det ikke godt at rede hår lige efter hårvask, da der er større sandsynlighed for at hive og slide på de skrøbelige hårstrå, når man børster vådt hår.

Du bør ej heller sætte håndklædet for stramt om dit hår eller sætte det op, når det er vådt.

Hvilke årsager er der til hårtab / tyndt hår hos mænd og kvinder?

Man kan ikke give én specifik grund til hårtab, da der er en række faktorer, som spiller ind. Nogle af disse er udefrakommende faktorer, mens andre har ophav i genetik eller livsstil.

Det er også årsagen til, at nogle vil opleve tyndt hår, selvom de egentlig lever sundt, får nok vitamin i hverdagen, bruger de rigtige produkter for deres hårtype etc.

I de følgende punkter kan du læse mere om, hvad nogle af de klassiske årsager til hårtab er. Alle punkter kan have betydning for både mænd og kvinder.

 • Genetik: Hårets vækst og hvor hurtigt din krop og hovedbund ryger ud af balance er i høj grad genetisk bestemt. Du kan derfor godt forvente, at du vil opleve problemer med hårtab eller tyndt hår, hvis f.eks. dine forældre har samme problem. I disse tilfælde vil det være svært at forhindre dit hårtab, men ved at benytte de rigtige produkter og beskytte håret, kan du trække processen ud
 • Hormonelle forstyrrelser: Hormonelle forstyrrelser har stor indvirkning på kroppen, og dermed også på hårets mulighed for vækst. Det er således ikke unormalt at opleve hårtab, når de naturlige processer i kroppen forstyrres. Er dette i forbindelse med graviditet og pubertet, er der ikke så meget at gøre – andet end at være opmærksom på dit hårtab og tage dine forholdsregler. Er der tale om hormonelle forstyrrelser grundet stress, skal du først tage dig af dit mentale helbred, hvorefter du kan bekymre dig om håret
 • Farvebehandlinger: Hårfarvning, afblegning, bestemte hårstile m.fl. kan påvirke håret og hæmme væksten. Af den grund bør man holde lidt igen med f.eks. farvebehandlinger. Dette gælder, uanset om du gør det derhjemme eller hos en frisør. Vi må dog pointere, at turen hos frisøren skader en del mindre end hjemme-hårfarvninger, da de fleste frisører benytter mere skånsomme produkter
 • Brug af forkerte produkter: Du kan gøre skade på dit hår, hvis du benytter helt forkerte produkter – både i forhold til din hårtype, men også hvad produktet indeholder. Af den grund kommer du langt med de rette produkter til tyndt hår
 • Mangel på vitaminer og mineraler: Hvis din krop mangler vitaminer – eller andre næringsstoffer – vil den ikke fungere optimalt. Og så er den mere udsat for f.eks. frie radikaler, vind og vejr e.l. Vi vil derfor anbefale dig at få nok vitamin i løbet af dagen – eller tage kosttilskud sprængfyldt med vitaminer
 • Psykologiske lidelser: Angst, depression, stress o.l. kan medføre et hårtab eller tendens til tyndt hår, da den emotionelle tilstand påvirker kroppen. I disse tilfælde skal du først og fremmest tage vare på dit helbred, da du ellers ikke har nogen sandsynlighed for at slippe af med tyndt hår og forringet hårvækst.

FAQ

Hvilken shampoo er bedst mod hårtab?

I denne test af shampoo mod hårtab har vi kåret en Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo som den bedste. Produktet indeholder bl.a. proteiner, der gør hårets rødder stærkere og mere modstandsdygtige.

Hvad kan jeg gøre for at modvirke hårtab?

Du skal bl.a. passe ekstra godt på dit hår. F.eks. ved at bruge en række hårplejeprodukter mod hårtab, undgå at vaske hår for ofte, droppe stramme håropsætninger og passe på håret, når det er vådt.

Kan hårplejeprodukter gøre en forskel ifm. hårtab?

Når du lider af tyndt hår og hårtab, er der flere løsninger til at komme problemet til livs. Én af de vigtigste er dog at sikre hårsække og hovedbunden de bedste betingelser, så hårvækst er muligt.

Er hårtab almindeligt blandt både mænd og kvinder?

Ja, man kan opleve tyndt hår og decideret hårtab, uanset ens køn. Mange tror, at kvinder ikke oplever hårtab i samme grad, men det er faktisk relativt normalt. Årsagerne er også ofte de samme.