Shampoo til krøllet hår (2022) → De 7 bedste shampooer til krøller

1
Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo

Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo er en fremragende shampoo til personer med krøllet hår. Ikke blot vasker den blidt, men hjælper også med at genoprette elasticiteten i håret. Dette leder til flottere, blødere og mere kontrollérbare krøller. Produktet kan desuden med fordel benyttes før farvning. Derfor skal du vælge Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo Vi kan anbefale dig at investere i en Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo, hvis du vil give dine krøller den bedste behandling, samt sikre,…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo 156,75 kr. Brandshop
Davines LOVE Curl Shampoo 185 kr. Beautycos.dk
L'Oréal Serie Expert Curl Contour Shampoo##
As I Am Dry & Itchy Shampoo##
Innersense Hydrating Cream Hairbath 229 kr. Royal Hair Shop
Milk_shake Curl Passion Shampoo 85 kr. ComputerSalg
Goldwell Dualsenses Curls & Waves Hydrating Shampoo##

I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du finder den bedste shampoo til krøllet hår. Man kan nemlig ikke bare bruge en hvilken som helst shampoo, hvis man gerne vil bibeholde sine krøller og sikre, at håret ikke kruser i tide og utide.

Uanset om du har naturlige eller permanente krøller, vil vi guide dig til, hvordan du bedst muligt kan pleje dem. Vi vejleder dig også til, hvordan du finder den helt rette shampoo til dine krøller og hårtype.

Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo – Den bedste shampoo til krøller

Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo er en fremragende shampoo til personer med krøllet hår. Ikke blot vasker den blidt, men hjælper også med at genoprette elasticiteten i håret. Dette leder til flottere, blødere og mere kontrollérbare krøller. Produktet kan desuden med fordel benyttes før farvning.

Derfor skal du vælge Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo

Vi kan anbefale dig at investere i en Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo, hvis du vil give dine krøller den bedste behandling, samt sikre, at du fremover undgår frizz. Lige netop denne shampoo hjælper med at genoprette elasticiteten og håndterbarheden for krøllet hår, hvorfor du får blødere krøller, som du nemmere kan kontrollere.

Shampooen består af argan olie, abyssinian olie og hydrolyseret vegetabilsk protein. Disse ingredienser vil få dine krøller til at fremstå sunde, og så vil de helt generelt blive mere modstandsdygtige. Håret renses desuden mildt med denne shampoo fra Moroccanoil, så du kan sagtens bruge den hver gang du vasker håret.

Hvis du vælger at benytte Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo før farvning af dit krøllede hår, vil du opleve et pænere resultat i forhold til fordeling af farven. Shampooen indeholder 250 ml i beholderen.

Det kan vi lide:
 • Genopretter elasticiteten i håret
 • Gør håret mere modstandsdygtigt og blødere
 • Vasker blidt snavs og skidt væk fra hovedbunden

Davines LOVE Curl Shampoo – Den bedste shampoo for fyldige krøller

Du skal investere i denne shampoo fra mærket Davines, hvis du gerne vil have fyldigere krøller, men samtidig foretrækker en shampoo uden parabener og sulfater. Dét er nemlig, hvad du får med LOVE Curl shampoo’en.

Derfor skal du vælge Davines LOVE Curl Shampoo

Kan du godt lide store og naturlige krøller med en god fylde? I så fald skal du se nærmere på denne shampoo fra Davines. Shampooen er nemlig med til at øge hårets elasticitet, samtidig med at den giver fylde til krøllerne. Det er således en god shampoo til dig, der gerne vil have boostet krøller eller bølger i håret, så de bliver endnu mere synlige.

En klar fordel ved Davines LOVE Curl Shampoo er, at den er udviklet uden brugen af sulfater og parabener. Du giver således dit hår og hovedbund de bedste betingelser ved og efter vask. Shampooen kan købes som 75 eller 250 ml, og er beriget med mandel-ekstrakt.

Det kan vi lide:
 • Sikrer fyldigere krøller og bølger i håret
 • Fremstillet uden brugen af parabener og sulfater
 • Mulighed for at købe shampooen i normal- eller rejsestørrelse

L’Oréal Serie Expert Curl Contour Shampoo – Den bedste fugtgivende shampoo til krøllet hår

Denne shampoo fra L’Oréal kan benyttes af personer med og uden krøller i håret. Men den er naturligvis bedst egnet til krøller, hvorfor man sagtens kan benytte den, inden man laver krøller i sit glatte hår – eller blot for at booste naturlige krøller. Shampooen garanterer en optimal mængde fugt til håret.

Derfor skal du vælge L’Oréal Serie Expert Curl Contour Shampoo

Hvis du har lidt tørre krøller eller hovedbund, er det et tegn på, at du mangler fugt til hovedbund og hårrødderne. Heldigvis er det muligt at få en shampoo til krøllet hår, der indeholder en god mængde fugt, uden at den tynger håret ned. Og er du på jagt efter en sådan shampoo, skal du se nærmere på en L’Oréal Serie Expert Curl Contour Shampoo.

Produktet indeholder glycerin, hvilket beriger håret med masser af fugt, så det ikke tørrer ud. Ingredienserne i shampooen er desuden med til at sikre en bedre spændstighed i håret, hvorfor du får mere veldefinerede krøller og bølger. Shampooen er velegnet til naturlige krøller, men kan også bruges i glat hår, når du ønsker at style dig til flotte krøller.

Det kan vi lide:
 • Indeholder glycerin, og virker derfor utroligt fugtgivende
 • Ideel til naturligt krøllet hår, men kan bruges inden man laver krøller i glat hår
 • Tynger ikke håret ned, men booster krøllerne

As I Am Dry & Itchy Shampoo – Den bedste shampoo til krøller med antibakterielle egenskaber

Ved at investere i denne shampoo fra mærket As I Am, kan du fremadrettet undgå kløe og irritation i hovedbunden. Det skyldes, at produktet er udviklet med Tea Tree olie, der virker antibakterielt. Samtidig tilfører shampooen fugt til din hovedbund, så den kan stå bedre imod udefrakommende faktorer.

Derfor skal du vælge As I Am Dry & Itchy Shampoo

Det er utrolig vigtigt at få bekæmpe skæl, kløe og irritation i hovedbunden, da det skader hårrødderne. Og så er det naturligvis en ret irriterende tilstand at kæmpe med. Men hvad gør man, når man gerne vil rense hovedbunden ordentligt, men samtidig bibeholde sine krøller bedst muligt? Jo, man kan vælge at investere i en As I Am Dry & Itchy Shampoo.

Lige netop denne variant er udviklet med antibakterielle egenskaber, da den er beriget med tea tree- og olivenolie. Disse olier lindrer kløe og tørhed ved at bekæmpe mikroorganismer i hovedbunden, samt forhindre eventuelle afskalninger. Shampooen renser effektivt for produktrester og urenheder, mens den tilfører optimal fugt til hovedbund og hårrødder.

As I Am Dry & Itchy Shampoo er desuden fremstillet uden brugen af sulfat og silikone, hvorfor den sikrer flotte krøller, der ikke bliver vasket ud eller tynget ned.

Det kan vi lide:
 • Beriget med Tea Tree olie, der har antibakterielle egenskaber
 • Sikrer en god mængde fugt til hår og hovedbund
 • Fremstillet uden sulfater og silikone

Innersense Hydrating Cream Hairbath – Den bedste økologiske shampoo til krøllet hår

Med denne Hydrating Cream Hairbath fra Innersense skal du ikke bekymre dig om miljøet, når du står i badet. Produktet er nemlig økologisk og indeholder ingen parfume, silikone, sulfater eller parabener. Det er således en shampoo, der er god for dit hår og for naturen.

Derfor skal du vælge Innersense Hydrating Cream Hairbath

Hvis du nægter at gå på kompromis med shampooen til dit krøllede hår, kan vi anbefale dig at se nærmere på denne variant fra mærket Innersense. Produktet adskiller sig fra de andre i denne shampoo til krøller test, da Innersense Hydrating Cream Hairbath både er økologisk og fremstillet af naturlige ingredienser. Derudover indeholder shampooen hverken sulfater, silikone, parabener eller syntetisk parfume.

Du får dog stadig en shampoo, som virker fugtgivende og styrkende på dit hår, samt har en dejlig og naturlig duft af blomster og vanilje. Shampooen indeholder også salvie, tamanu og sheasmør, der renser og definerer krøllerne, samtidig med at de bliver blødgjorte. Du kan benytte denne shampoo, uanset om dine krøller mangler fugt eller er ekstra tykke.

Det kan vi lide:
 • Fremstillet af økologiske ingredienser
 • Indeholder ingen syntetisk parfume, parabener, silikone eller sulfater
 • Har en behagelig duft af blomster og vanilje

Milk_shake Curl Passion Shampoo – Fugt- og glansgivende shampoo til krøllet hår

Shampooen fra Milk_shake er ideel til dit krøllede hår, da du både får fugt, glans og beskyttelse ved at benytte Curl Passion Shampoo. Derudover renser shampooen i dybden, så du fremadrettet undgår kløen i hovedbunden. Og så dufter den absolut himmelsk!

Derfor skal du vælge Milk_shake Curl Passion Shampoo

Hvordan lyder idéen om en velduftende shampoo med en behagelig konsistens, der garanterer flot og glansfuldt hår? Hvis det lyder som noget for dig, så skal du investere i denne Curl Passion Shampoo fra mærket Milk_Shake. Shampooen er udviklet til at virke fugtgivende på krøllet hår, hvorfor du undgår, at dit hår bliver tørt og krøllerne krusede grundet fugtmangel.

Ud over at virke fugtgivende, vil shampooen fra Milk_shake også give en god mængde glans til dit hår, samt rense det optimalt ved hver vask. Produktet hjælper også til at beskytte håret fra udefrakommende faktorer. Formlen indeholder bl.a. kokosolie, grapefrugt, æble- og ferskenekstrakt, og så kan beholderen købes i forskellige størrelser.

Det kan vi lide:
 • Mindsker krus og tørt hår ved at tilføre en optimal mængde fugt
 • Renser blidt, beskytter og sikrer glans
 • Dufter dejligt, så det føles som ren selvforkælelse

Goldwell Dualsenses Curls & Waves Hydrating Shampoo – Den bedste shampoo til farvet krøllet hår

Denne Goldwell Dualsenses Curls & Waves Hydrating Shampoo er ideel til dig, der farver dit hår, og derfor gerne vil bibeholde farven længst muligt, uden at “miste” dine krøller. Produktet fra Goldwell er nemlig farvebevarende, samtidig med at det holder krøllerne optimalt vedlige.

Derfor skal du vælge Goldwell Dualsenses Curls & Waves Hydrating Shampoo

Farver du dit hår? Og har flotte, naturlige krøller, som du gerne vil bevare? I så fald skal du investere i en Dualsenses Curls & Waves Hydrating Shampoo fra mærket Goldwell. Til forskel fra flere andre shampooer til krøllet hår, er denne variant udviklet til at bibeholde hårfarve, så den ikke falmer. Du kan altså får et resultat, der holder længere, hvis du benytter denne shampoo fra Goldwell.

Det er naturligvis også en af den slags hårprodukter til krøllet og kruset hår, der sikrer, at krøllerne forbliver spændstige. Dette kan lade sig gøre, da produktet indeholder microPROtex complex og mælkeprotein. Derudover efter shampooen håret fugtet og renset i dybden, hvorfor dit krøllede hår vil have masser af liv efter vask.

Det kan vi lide:
 • Modvirker at eventuel hårfarve falmer med sin FadeStop formel
 • Opretholder krøllernes spændstighed, så styling af dit curly hair bliver nemmere
 • Fugter igennem, så håret ikke tørrer ud

Sådan finder du den bedste shampoo til dine krøller

I de følgende afsnit vil vi vejlede dig til, hvordan du finder den bedste shampoo til dit krøllede hår, så du fremadrettet kan få de pæneste krøller, uden at være bange for resultatet efter hver eneste hårvask.

Vi guider dig også til, hvordan du undgår krus og frizz i håret, så hvis du oplever store problemer med dette, skal du læse med her.

Disse punkter skal du være opmærksom på i købet af shampoo til krøllet hår

Lad os starte ud med at gennemgå, hvad du egentlig skal være opmærksom på, når du vælger en shampoo til krøllet hår. For det er desværre ikke nok, blot at vælge en shampoo og balsam, der egner sig til krøller. Dine nye hårprodukter skal også passe specifikt til dit hårs behov, hvis du skal have de bedste resultater.

Du skal bl.a. være opmærksom på følgende i valg af en ny shampoo til krøllet hår:

 • Din hårtype: Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger hårpleje ud fra din hårtype. Er dit hår fint, tørt, ekstra kruset, fedtet etc., skal du vælge shampooer, der genopretter balancen i håret. Nogle har brug for ekstra fugt, mens andre kræver en mere plejende behandling, der går mere i dybden
 • Meget kruset hår: Kæmper du med kruset hår, er du nødt til at finde en shampoo, der hjælper med at rette op på hårets struktur. Heldigvis er de fleste shampooer til krøllet hår netop udviklet til at mindske krus og frizz. Oplever du ikke en forbedring, kan du følge de nedenstående råd til at mindske krus og frizz i krøllet hår
 • Farvet hår eller ej: Farver du dit hår, er du nødt til at investere i en shampoo, der både egner sig til farvet og krøllet hår – i hvert fald hvis du vil have farven til at holde længst muligt. Går du med en naturlig hårfarve, har du et større udvalg af gode shampoo’er til håret
 • Bestemt styling: Laver du flere krøller i dit hår, glatter det til hverdag eller altid har det oppe i en stram hestehale eller knold, skal du gerne tænke stylingen ind i valget af hårpleje. Det kan nemlig sagtens tænkes, at din styling har en indvirkning på håret
 • Særlige krav til shampooen: Ønsker du en økologiske shampoo? Eller måske én der er fri for parabener og parfume? Måske sulfatfri? Hvad end du har af særlige krav til din shampoo, bør du tænke disse ind, før du kaster dig over den første og bedste shampoo til krøllet hår, du ser
 • Prisklasse: Der er stor forskel på, hvad hårprodukter koster. Nogle er budgetvenlige, mens andre ligger i den helt dyre ende. Det er naturligvis op til dig selv, hvad du ønsker at give for din shampoo, men vi må pointere, at du skal have fingrene i et godt produkt, hvis du kæmper lidt med dine krøller. Husk desuden at se på, hvor meget indhold der er i de forskellige beholdere – nogle koster måske mere, men indeholder så også lige dét mere produkt pr. køb

5 råd til at undgå krus og frizz i krøllet hår

Den rigtige shampoo kan gøre underværker for dine krøller, men det er ikke sikkert, at du slipper helt af med krus og frizz, selvom du bruger den rette shampoo for dit hår. Men hvad kan du så gøre?

I disse afsnit guider vi dig til, hvordan du mindsker mængden af krus og frizz i krøllet hår.

1) Benyt de rigtige produkter til krøllet hår

Du er allerede godt på vej med dette punkt, når du nu læser denne guide til de bedste shampooer til krøller. Men vi vil gerne lige understrege en ekstra gang, at valget af en god shampoo (og balsam) betyder utroligt meget for dit hårs struktur.

Der er dog ingen grund til kun at tænke shampoo og conditioner ind i billedet. Du skal også gerne vælge anden hårpleje, såsom hårkur, hårolie, hårmaske o.l., der passer til din hårtype.

Når du vælger de rigtige produkter til dit hår og dine krøller, vil du desuden sikre, at håret får masser af fugt og pleje, hvorfor det bedre kan stå imod hverdagens strabadser.

2) Vask ikke håret for ofte

Om du har glat hår, fint hår, krøllet hår, fedtet hår etc., er det bevist, at håret har bedst af ikke at blive vasket for ofte. Faktisk anbefales det maksimalt at vaske håret hver anden til tredje dag.

Det skyldes, at de naturlige olier, der giver fugt og pleje til håret, vaskes væk, når vi vasker håret. Og så er det, at håret risikerer at blive tørt og kedeligt at se på.

Har du svært ved at springe en hårvask over, kan du med fordel ty til tørshampoo.

Men ved at vaske dit hår færre gange, vil du måske også have lyst til at forkæle dit hår mere, når du så endelig vasker det. Og dét kan du jo med fordel gøre ved at benytte gode og plejende produkter.

3) Undgå for varmt vand ved hårvask

Det varme vand er faktisk virkelig dårligt for hårsækkene. Så hvis du kan, vil det være oplagt at skrue lidt ned for temperaturen i badet. Du kan jo altid prøve det i en periode for at se, om du får mindre kruset hår ved at skrue ned for det varme vand.

Men det er ikke kun de varme temperaturer i badet, der påvirker håret. Det gør sig også gældende ved styling, hvis du f.eks. glatter dine krøller eller benytter en føntørrer eller et krøllejern til at gøre dem mere markante. I så fald bør du investere i et varmeapparat, der virker ved lave temperaturer.

4) Red dit hår, når du står under bruseren

Det lyder måske lidt mærkeligt at skulle rede håret, når man står under bruseren, men det kan hjælpe med at give dine krøller mere struktur, så de bliver mere markante. Og så slipper du for, at dit curly hair skal børstes igennem efter badet.

Vær dog opmærksom på, at du ikke slider på håret, når du børster det igennem i badet. F.eks. kan du med fordel vente til du bruger conditioner, så produktet får lov til at trænge godt ind, og håret er lettere at rede igennem.

5) Tør forsigtigt dine krøller efter vask

Du skal helst lade dine krøller lufttørre efter vask. Det betyder, at du skal holde dig langt væk fra en føntørrer – medmindre du virkelig ikke har mulighed for at lade håret tørre af sig selv. Du bør heller ikke binde en stram turban om hovedet. I stedet skal du duppe håndklædet og “kramme” dine krøller, så du maser vandet ud af håret, og derefter lade håret lufttørre.

Vil du booste dine krøller endnu mere, kan du benytte en krøllecreme.

FAQ

Hvilken shampoo til krøllet hår er den bedste?

I denne test har vi kåret en Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo som den bedste shampoo til krøllet hår. Produktet sikrer mere markante krøller og pleje af dem. Læs mere om produktet her.

Hvorfor bør man benytte en shampoo specifikt til krøller?

Det er ikke alle shampooer, der egner sig lige godt til krøllet hår. Vil du gerne bibeholde dine krøller og sikre, at de får optimal pleje, skal du således vælge en god shampoo til at vaske dit hår i.

Bør man bruge både shampoo, balsam og hårkur i krøllet hår?

Ja, krøllet hår har brug for en masse pleje og fugt. Du skal derfor vælge hårplejeprodukter til krøllet hår, der tilfører fugt og virker plejende på hovedbund og hårrødder. Læs mere i artiklen.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af shampoo til krøllet hår?

Du skal først og fremmest vælge shampoo ud fra, om du har fedtet, tørt, fint hår e.l. Derudover kan det være oplagt at pleje efter styling-type. Få vejledning til køb af shampoo til krøllet hår her.