Bedste skælshampoo 2022 – hvilken passer til dit hår og hovedbund?

1
Australian Bodycare Hovedbundspakke

Tea tree oil kongerne fra Australian Bodycare sikrer dig med denne 3-i-1 pakke et 100% reboot af din irriterede og skællende hovedbund. Pakken indeholder både shampoo, balsam og hårkur, og er en super kombination af plejende, styrkende og forebyggende egenskaber til alle former for skæl. Derfor skal du vælge Australian Bodycare Hovedbundspakke Denne Hovedbundspakke både fjerner og forebygger skæl i hovedbunden, så den opnår sin naturlige balance, og dit hår kan vokse sig stærkt og…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Australian Bodycare Hovedbundspakke##
Kérastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire 250 ml##
Grazette Neccin no. 1 Dandruff Treatment Shampoo 250 ml 99 kr. Vin med mere
La Roche-Posay Kerium DS Anti-dandruff Intensive Shampoo 125 ml 107 kr. Med24.dk
Dermalog Skælshampoo 200 ml 91 kr. Jala-helsekost
Davines NaturalTech Purifying Shampoo 250 ml 199 kr. MyHair
Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 350 ml##
Urtekram Aloe Vera Shampoo Anti-Dandruff Organic 250 ml##

Har du en skællende og irriteret hovedbund, ved du hvor generende det kan være konstant at skulle børste hvide flager af skuldrene. Døjer du oven i købet med kløe, gør det bare hele situationen værre. At finde den bedste skælshampoo, som passer til dine specifikke behov kan godt være noget af en mundfuld, for der findes faktisk en hel del af slagsen. 

Heldigvis er du landet her hos os, og du kan nu i ro og mag scrolle nedad og blive klogere på, hvilken skælshampoo der skal indtage den næste plads din badeværelseshylde. 

Vi gennemgår i det følgende 6 håndplukkede og super gode specialshampooer, så du kan bruge mindre tid på at google og mere tid på at komme dit skælproblem til livs. Derudover giver vi dig også et par gode råd til, hvordan du vælger den bedste skælshampoo, og hvad du kan gøre for at forebygge skæl i hovedbunden. 

Australian Bodycare Hovedbundspakke – Bedste skælshampoo i test

Tea tree oil kongerne fra Australian Bodycare sikrer dig med denne 3-i-1 pakke et 100% reboot af din irriterede og skællende hovedbund. Pakken indeholder både shampoo, balsam og hårkur, og er en super kombination af plejende, styrkende og forebyggende egenskaber til alle former for skæl.

Derfor skal du vælge Australian Bodycare Hovedbundspakke

Denne Hovedbundspakke både fjerner og forebygger skæl i hovedbunden, så den opnår sin naturlige balance, og dit hår kan vokse sig stærkt og sundt. Shampooen er mild men stadig super effektiv. Den giver din hovedbund en grundig men skånsom rensning, alt imens lette mængder af glycerin og kokosolie sørger for, at hverken hovedbund eller hår udtørrer. Dertil kommer den lige så effektive balsam, som fugter, plejer og styrker dit hår fra rødder til spidser. Som sidste del i denne 3-i-1 tea tree oil kombo, har vi hårkuren – du kan bruge den dagligt eller et par gange om ugen alt afhængigt af, hvor ofte din hovedbund trænger til den ultimative kur mod skæl.                       

For alle 3 produkter gælder det, at du får dem masseret godt ind i din hovedbund, så de opnår optimal effekt. Shampoo og balsam skal hver især sidde i 2 minutter, mens hårkuren skal blive i mindst 30 minutter. Faktisk anbefaler vi, at du lader hårkuren sidde i natten over, så du får det fulde udbytte. Både shampoo og balsam kan anvendes dagligt, og af hele familien. 

Det kan vi lide:
 • Shampoo, balsam og hårkur – her får du virkelig noget for pengene!
 • Plejer og nærer med naturlige ingredienser
 • Beroliger en irriteret og tør hovedbund
 • Har en antibakteriel effekt
 • Renser hår og hovedbund for produktrester
Det skal du være opmærksom på:
 • Pakkens 3 produkter indeholder alle tea tree oil, som for nogle kan være lidt af en skrap omgang

Kérastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire 250 ml – Bedste til tørre og fedtede skæl

Denne anti-dandruff shampoo fra Kérastase er en rigtig lækker sag, som effektivt klarer både tørre og fedtede skæl. Det er en udrensende shampoo, der udover at dufte helt fantastisk, også lindrer din kløende hovedbund og efterlader dit hår silkeblødt.

Derfor skal du vælge Kérastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire

En velplejet og sund hovedbund er opskriften på et skinnende og flot hår, og det er lige præcis, hvad denne skælshampoo sørger for. Shampooen skummer nemt op og renser hovedbunden for alle synlige skæl, mens den lindrer og sætter en hurtig stopper for din uudholdelige kløe. Samtidigt giver den fylde og glans til håret, så du ikke skal bekymre dig om trætte og tørre spidser. Har du tør hovedbund, men fedtet hår er denne skælshampoo eminent god til dig.

Brug en klat på størrelse med en femmer i fugtigt eller håndklædetørt hår, massér grundigt men forsigtigt, og lad den sidde i en 5 minutters tid. Skyl godt efter. 

Det kan vi lide:
 • Eksfolierer og stimulerer hovedbunden
 • Drøj i brug
 • Kan bruges i farvet hår
 • Plejer og forebygger hårtab og knækkede hårstrå
Det skal du være opmærksom på:
 • Parfumeallergikere skal undgå denne shampoo
 • Indeholder castor olie, så hvis du døjer med en ekstremt fedtet hovedbund, vil denne shampoo muligvis tynge dit hår

Grazette Neccin no. 1 Dandruff Treatment Shampoo 250 ml – Bedste til tør hovedbund

Skæller din hovedbund fordi den er tør og irriteret? Så skal du på jagt efter dette sulfatfri mirakel fra Grazette. Shampooen plejer og lindrer din hovedbund, den forebygger svamp, og så giver den dig tilmed et velplejet og medgørligt hår. 

Derfor skal du vælge Grazette Neccin no. 1 Dandruff Treatment Shampoo

Denne eksklusive shampoo fra Grazette indeholder det aktive stof Pirotone Olamine, som effektivt forebygger dannelsen af hudsvamp. Så mens den renser håret og fjerner de ubehagelige hvide flager fra din hovedbund, sørger den samtidigt for at, at de ikke kommer igen. Det er desuden en beroligende og plejende skælshampoo, som har en hurtig effekt på selv den mest udsatte hovedbund. Det her er en virkelig effektiv shampoo mod skæl, der udover at behandle dine skælproblemer, også efterlader dit hår super blødt, og din hovedbund afbalanceret og sund.

Du skal lige huske at ryste denne shampoo inden du putter den i håret. Brug den i fugtigt eller vådt hår og massér til den skummer godt op – lad den virke i et par minutter og skyl så ud. Hvis din hovedbund er hårdt ramt, kan du med fordel gentage processen. Brug den dagligt eller indtil din hovedbund er afbalanceret og fri for skæl. 

Det kan vi lide:
 • Hjælper med at genoprette hovedbundens naturlige bakterieflora
 • God til kløende hovedbund
 • Fri for parabener
 • Kan bruges i farvet hår
Det skal du være opmærksom på:
 • Parfumeallergikere skal undgå denne shampoo
 • Ikke så god hvis du har meget fedtet hår og hovedbund

La Roche-Posay Kerium DS Anti-dandruff Intensive Shampoo 125 ml – Bedste til kløende hovedbund

Klør din hovedbund så meget, at du slet ikke kan koncentrere dig om noget som helst andet? Så skal du anskaffe dig denne super lindrende anti-dandruff shampoo fra La Roche-Posay. 

Derfor skal du vælge La Roche-Posay Kerium DS Anti-dandruff Intensive Shampoo

Denne gel-lignende skælshampoo er gaven til dig, som kæmper med tør og irriteret hovedbund. Det er en effektiv og intensiv kur mod skæl, som hurtigt vil lindre kløe i din hovedbund samtidigt med, at den eksfolierer og forebygger skældannelse. Døjer du i øvrigt med skællede plamager forskellige steder i hovedbunden, er denne shampoo den helt rette for dig. Det er altså en virkelig god shampoo, som leverer hurtige og synlige resultater, og som skånsomt renser hovedbunden og efterlader håret glansfuldt og fyldigt.

Påfør den i fugtigt eller vådt hår – massér nænsomt og lad den virke i et par minutter inden du skyller den ud. Brug den 2 gange om ugen i 4 uger for optimalt resultat. 

Det kan vi lide:
 • Kan anvendes af både mænd, kvinder, og børn
 • God til de fleste typer af hovedbundseksem
 • God til at fjerne produktrester og døde hudceller
 • Fri for parabener
Det skal du være opmærksom på:
 • Indeholder en smule parfume

Dermalog Skælshampoo 200 ml – Bedste til irriteret hovedbund

Er du på udkig efter en god og skånsom skælshampoo, som kan bruges af hele familien? Så er denne parfumefri og super hudvenlige shampoo fra Dermalog et oplagt og sikkert valg til dig.

Derfor skal du vælge Dermalog Skælshampoo

Denne skæl-fjende fra Dermalog tager sig ekstra kærligt af alle former for skæl i hovedbunden, og den gør det helt uden skyggen af kemi eller skadelige stoffer. De aktive ingredienser Climbazole og Zinc Pyrithione forebygger effektivt skælsvamp og bakterievækst mens indholdet af glycerin lindrer kløe og irritation uden at udtørre hovedbunden. Mild som dagen er lang, og med en pH-værdi på 5, giver denne shampoo dig en sund hovedbund og efterlader dit hår super velplejet.                                                                                                                              Start med at anvende den dagligt i 7 dage. Derefter kan du nøjes med at bruge den 1-2 gange om ugen. Du kan med fordel kombinere den med Dermalogs egen hårbalsam. 

Det kan vi lide:
 • Fri for parabener og farvestoffer
 • Udviklet af hudlæger
 • Alle indholdsstoffer i denne shampoo er miljøvenlige eller biologisk nedbrydelige
 • God, hvis du har en sensitiv hovedbund
Det skal du være opmærksom på:
 • Har du tørt hår eller hår, som har tendens til at filtre, skal du sørge for at bruge en fed balsam efterfølgende – alternativt en hårkur

Davines NaturalTech Purifying Shampoo 250 ml – Bedste til fedtet hår med skæl

Davines har med denne Purifying Shampoo tilføjet et super godt anti-dandruff produkt til deres shampoosamling. Denne stilfulde flaske er god til både tør og fedtet skæl, og så giver den dig oven i købet et flot og silkeblødt hår. 

Derfor skal du vælge Davines NaturalTech Purifying Shampoo

Leder du efter en effektiv skælshampoo, som kan afbalancere hår og hovedbund, og som samtidigt vasker håret skinnende rent uden at udtørre det? Davines gør arbejdet for dig med denne dybderensende shampoo. Fordi den er ekstra effektiv til tør eller fedtet hovedbund, er den derfor rigtig god til at forebygge skæl som det forekommer hos de fleste. Den er desuden rigtig god til typer med fedtet hår.

Du skal påføre denne shampoo i fugtigt hår – lad den sidde i et par minutter før du skyller den ud. Du kan bruge den 2-3 gange ugentligt, indtil du har fået bugt med dit skælproblem. Derefter kan du nøjes med at bruge den en enkelt gang om måneden. 

Det kan vi lide:
 • Har anti-inflammatoriske egenskaber
 • Fri for silikone, sulfater og parabener
 • Har antibakterielle egenskaber
 • Indeholder anti-skæl stoffet Selenium Disulfid
Det skal du være opmærksom på:
 • Har du farvet hår, skal du ikke bruge denne shampoo (du mister farven)
 • Døjer du, eller har du tidligere døjet med kontakteksem, skal du undgå denne shampoo

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 350 ml – Bedste til sart hovedbund

Maria Nila kan lidt af hvert med denne lindrende og forebyggende skælshampoo, der befrier dig for døde hudceller og skæl i hovedbunden, og som samtidigt øger din hårvækst. 

Derfor skal du vælge Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo

Det er en velduftende og effektiv skælshampoo, som vasker dit hår skånsomt mens den renser, plejer og styrke balancen i hovedbunden. Udover sine rensende egenskaber, indeholder denne shampoo også e vitamin og peptider, der stimulerer dine hårsække, og den er derfor særligt effektiv mod hårtab forårsaget af skæl og tør hovedbund. Ligeledes er den helt fantastisk god til typer, som døjer med eksem i hovedbunden.

Påfør den i fugtigt eller vådt hår – massér den nænsomt ind i hovedbunden og lad den gerne virke i nogle minutter inden du skyller håret. Brug den hver dag eller efter behov.

Det kan vi lide:
 • Forebygger tidligt hårtab
 • Vegansk og uden sulfater og parabener
 • Har anti-inflammatoriske egenskaber
Det skal du være opmærksom på:
 • Har du fint og tyndt hår, kan denne shampoo godt have en tendens til at filtre det til

Urtekram Aloe Vera Shampoo Anti-Dandruff Organic 250 ml – Bedste til milde former for skæl

Ingen anden plante lindrer lige så godt som Aloe Vera, og det ved folkene bag Urtekram udmærket godt. Du kan næppe få fingrene i en mildere skælshampoo end denne Anti-Dandruff flaske. 

Derfor skal du vælge Urtekram Aloe Vera Shampoo Anti-Dandruff Organic

Er du kræsen med ingredienslisten i din skælshampoo, så er det måske denne all-natural formular fra Urtekram, du skal have fat i. Det er en friskt duftende shampoo, som skånsomt renser hår og hovedbund i en perfekt balance af brændenælde, magnoliebarkekstrakt og aloe vera.                                                           

Døjer du med en skællende og følsom hovedbund, så er denne shampoo genial til dig. Den efterlader dit hår gennemfugtet og skinnende rent uden at forstyrre balancen i din hovedbund, og den er så mild, at du kan bruge den hver dag. 

Brug shampooen i vådt hår – skum den op – og massér blidt. Lad den virke i nogle minutter (gerne op til 10) inden du skyller den ud. 

Det kan vi lide:
 • Vegansk, økologisk og fri for parabener
 • Indeholder udelukkende naturlige ingredienser
 • Drøj i brug
 • God til prisen – denne shampoo er billig
Det skal du være opmærksom på:
 • Døjer du med alvorlige skælproblemer, er denne shampoo ikke den mest effektive

Sådan vælger du den bedste skælshampoo

Ligesom med en almindelig shampoo, skal du naturligvis også tage højde for hårtype, hovedbund og behov når du skal ud at investere i en skælshampoo.

Som en hovedregel bør en skælshampoo altid være beroligende og lindrende. For uanset hvorfor eller hvilken slags skæl du døjer med, kan du være sikker på, at din hovedbund er i ubalance. Dernæst skal du finde ud af om din hovedbund er fedtet eller tør, og hvordan det påvirker tilstanden i dit hår. Døjer du for eksempel med hårtab og udtynding af håret, er det højst sandsynligt fordi din hovedbund er meget tør, og du bør derfor finde en skælshampoo, som kan stimulere dine hårsække og tilføre den rette mængde fugt uden at forstyrre hovedbundens naturlige pH-værdi yderligere.

Har du derimod en meget fedtet hovedbund med gullige skæl, er det en god idé at kigge efter en ekstra dybderensende (men stadig skånsom) skælshampoo, som har både antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaber.

Hvad er skæl og hvordan opstår det?

Skæl og/eller tør hovedbund er et meget almindeligt problem, som mange mennesker døjer med. Det er ikke en kompliceret tilstand, men blot en afskalning af døde hudceller i hovedbunden. Tilstanden kan dog variere i sin intensitet, og ind imellem forårsage kløe i hovedbunden. En hyppig årsag til skæl, er gærsvampen Pityrosporum Ovale. Det er en helt almindelig og ufarlig svamp, der findes hos alle voksne mennesker. Skælproblemer opstår blandt andet, når der i hovedbunden sker en overvækst af denne svamp, og det kan ind imellem kræve et lægebesøg for at få den rette behandling.

Søg kompetent rådgivning

En almindelig skælshampoo har oftest en relativt hurtig effekt og kan løse skælproblemer som de er hos de fleste. Vi vil dog anbefale, at du altid søger råd hos egen læge eller en hudspecialist, så du kan få stillet den rette diagnose. Særligt, hvis ingen af dine skælshampooer har nogen effekt, eller hvis dine hårstrå ‘falder ud’ ved rødderne (ikke knækkede hårstrå). Der er nemlig forskel på, om du har en alvorlig skæltilstand, eller om du bare har en lidt tør hovedbund. Det kan også være, at du døjer med eksem, eller at dit skælproblem skyldes psykiske påvirkninger såsom en stresset hverdag eller andre private forhold.

Kan man behandle skæl på en naturlig måde?

Der er i udgangspunktet ingen effektive måder at behandle skæl på uden at skulle tage et par unaturlige hjælpemidler i brug. Til gengæld giver vi dig her et par gode hverdagsråd til, hvad du selv kan gøre for at forebygge skældannelse:

 • Undgå at gå med hat eller hue
 • Sæt aldrig dit hår op før det er helt tørt
 • Sørg for at lufte hår og hovedbund så ofte du kan
 • Hvis dit skæl skyldes tør hovedbund bør du undgå en shampoo med parabener, da de udtørrer din hovedbund
 • Undgå at bruge stylingprodukter tæt ved hovedbunden

FAQ

Hvilken skælshampoo er den bedste?

Den bedste skælshampoo i vores test er den geniale Hovedbundspakke fra Australian Bodycare! Med hele 3 plejende, styrkende og forebyggende produkter kommer den hurtigt og effektivt dine skælproblemer til livs.

Skal jeg vælge en parfumefri skælshampoo?

Skæl er lig med en hovedbund i ubalance, og det er derfor en god idé at bruge en ekstra mild shampoo, hvis du døjer med skæl. Vi anbefaler at du til enhver tid vælger en skælshampoo uden både parfumer og parabener.

Kan skælshampoo hjælpe på tør hovedbund?

En skælshampoo til tør skæl kan være en god løsning, hvis du har en moderat tør hovedbund. Døjer du derimod med ekstrem tørhed i hovedbunden bør du i stedet søge hjælp hos en læge eller hudspecialist.

Kan skæl gå væk af sig selv?

Det er sjældent at skæl forsvinder uden hjælpemidler. Men oplever du for eksempel en pludselig opstået og mild for form skæl, er der stor sandsynlighed for, at en skælshampoo vil løse problemet på kort tid.