anti dandruff shampoo

Skælshampoo

Døjer du med skæl eller en irriteret hovedbund? Uanset kan du finde mange effektive shampooer mod skæl, der kan hjælpe til at løse dit problem. Der er masser af gode produkter fra forskellige brands med nogle super gode egenskaber for problemer i hovedbunden. I denne artikel hjælper vi dig med at finde den rette skælshampoo, så du hurtigst muligt kan komme din problemer til livs. Vi har testet de 6 bedste skælshampooer, så du kan tage det bedste valg for dig. 

#1 Hovedbundspakken Australian Bodycare – Effektiv kur mod skæl

Australian Bodycare har været markedsleder inden for skønhedsprodukter med tea tree oil siden 1992. Deres produkter er helende og sørger ved hjælp af naturlige og veganske ingredienser for at holde dit hår og hud sundt og rent. Denne 3-i-1 hovedbundspakke er et effektivt middel mod en hovedbund præget af skæl. 

 • 3-i-et produkt
 • Plejer og nærer med naturlige ingredienser
 • Beroliger en irriteret og tør hovedbund 

Derfor skal du vælge Hovedbundspakken Australian Bodycare

Er du en af de mange danskere, der døjer med skæl og en irriteret hovedbund? Så er denne 3-i-1 pakke fra Australian Bodycare et oplagt valg af skælshampoo for dig. Det er let at glemme, hvor meget pleje og kærlighed vores hovedbunde har brug for. Det er vigtigt, at hovedbunden er i balance og får den rette pleje. Det kan du give din hovedbund med denne effektive pakke.

Pakken indeholder 3 effektive produkter, der alle indeholder den australske tea tree oil. Der indgår Scalp Cure Serum, Hair Clean Shampoo og Hair Care Balsam. Hovedbundskuren kan hjælpe dig godt på ved jo med sundere hovedbund, hvis du døjer med skæl eller en tør hovedbund. Shampooen er mild og tilfører håret fugt med blandt andet kokosolie. Den renser håret effektivt, uden at skade hverken hovedbunden eller håret. Den lækre balsam sørger for at hele skadet hår, samtidig med at den forebygger nye skader. Den er god på de dage, hvor dit hår og hovedbund trænger til lidt ekstra pleje. 

Tea tree oil renser hovedbunde og håret i dybden, så det det bliver frit for både snavs og bakterier. Tea tree oil er godt for en hovedbund præget af skæl, da den naturlige olie fra Australien er antibakteriel og kan derfor hindre bakterier i at vokse uhæmmet i hovedbunden. 

Hårkuren skal sidde i mindst 5 minutter, men det anbefales, at du lader den sidde natten over. Masken kan bruges forebyggende eller dagligt, hvis du har behov for det. Shampooen er ideel til dagligt brug for personer med alle hårtyper. Shampooen kan anvendes af hele familien, ligesom balsammen. 

#2 Dermalog Skælshampoo – Parfumefri skælshampoo

Denne gode skælshampoo er fra brandet Dermalog. Dermalog er hudpleje for hele familien. Deres produkter er frie for parfume, farvestoffer og parabener. De er svanemærkede og så virker de meget effektivt. Denne skælshampoo fra Dermalog er god mod skæl.

 • Sikrer en balanceret hovedbund
 • Udviklet af danske hudlæger
 • Fri for parfume, farvestoffer og parabener

Derfor skal du vælge Dermalog Skælshampoo

Søger du en familievenlig parfumefri shampoo, der kan bekæmpe skæl og give dig en mere balanceret hovedbund? Så skal du prøve denne skælshampoo fra Dermalog. Shampooen er mild og designet specielt til daglig pleje for dig med tendens til skæl og/eller en tør hovedbund. Shampooen mindsker effektivt skældannelsen via aktivstofferne Climbazole og Zinc Pyrithione. Derudover indeholder shampooen glycerin, der sørger for at tilfører nærende fugt til hovedbunde og modvirke kløe, udtørring og irritation i hovedbunden. 

Shampooen virker effektivt mod skæl i alle hårtyper. Den er med aktive ingredienser, der er udvalgte af danske hudlæger. Shampooens pH-værdi er på ca. 5, hvilket er ideelt hvis du ønsker en hovedbund i balance. Climbazole er en aktiv ingrediens, der effektivt modvirker skæl svamp i hovedbunden. Zinc Pyrithione modvirker bakterievækst. Desuden er dermalogs skælshampoo helt fri for parfume, farvestoffer og parabener, ligesom Dermalogs øvrige produkter. 

Start med at anvende denne shampoo dagligt i 7 dage. Efterfølgende kan du trappe ned til bruge den 1-2 gange ugentligt for en optimal effekt. Du kan med fordel kombinere shampooen med Dermalogs balsam, der giver et smukt og ikke mindst velplejet hår.

#3 Grazette Neccin 1 Dandruff Treatment Shampoo – Glansgivende skælshampoo

Her er endnu en shampoo med dobbeltvirkning. Denne skælshampoo er fra det svenske brand Grazette, der tror på en humanistisk tilgang til skønhed og forretning. Deres produkter er svensk producerede og skabt med omtanke.

 • Renser mildt med effektivt
 • Giver glans og gør håret lettere at sætte
 • Genopretter hovedbundens naturlige bakterieflora

Dette er en dobbeltvirkende skælshampoo, der effektivt løser dine hovedbunds problemer. Neccin Shampoo Dandruff Shampoo nr.1 er en glansgivende skælshampoo, der gør det lettere at sætte håret. Shampooen indeholder Piroctone olamine, der vedligeholder hovedbundens mikroflora og derved holder din hovedbund sund. 

Shampooen er særligt udviklet til at behandle skæl, samt eliminere tørhed i hovedbunden. Den bekæmper svampevækst, hvor den er kombineret med en enestående overfladeaktiv blanding, der genopretter hovedbundens naturlige bakterieflora. Derudover den virkende plejende for håret, hvilket efterlader det blødt efter vask. 

Neccin Shampoo Dandruff Shampoo nr.1 benyttes i vådt hår. Shampooen masseres ind i hovedbunde og håret til det skummer. Lad produktet virker et par minutter, før du skyller det ud med vand. Gentag gerne processen og afslut så med en god conditioner. Shampooen kan anvendes dagligt eller efter behov (til problemet i din hovedbund er løst).

#4 Kérastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire – Silikonefri skælshampoo

Dette er en lækker skælshampoo til både tør og fedtet skæl. Den er fra Kérastase, som er et brand, der arbejder for at kvinder kan få de bedste løsninger til at pleje deres hår. Kérastase tror på, at der ikke kun findes en måde at være smuk på, men derimod uendelige måder at være smuk på.

 • Til tør eller fedtet hovedbund med skæl
 • Eksfolierer og renser hovedbunden
 • Silikonefri

Derfor skal du vælge Kérastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire

Døjer du med tør eller fedtet skæl? Uanset kan du med denne shampoo få en lækker hårvask, der modvirker dine problemer. Kérastase Specifique Bain Anti-pelliculaire indeholder aktive ingredienser af Zinc Pyrithion, der går ind og identificerer samt eliminerer mikroorganismer. Det er disse mikroorganismer, der er ansvarlige for skællets udseende. 

Derudover indeholder shampooen også Salicylique Acid, der eksfolierer og renser din hovedbund. Stoffet er også istand til at ødelægge aggressorerne, der opstår i hovedbunden ved skæl. Desuden er den lækre shampoo fra Kérastase silikonefri.

Shampooen anvendes i vådt hår. Den masseres godt ind i håret. Lad den sidde et par minutter, så den kan virke, inden du skyller den ud. Hvis det er nødvendigt, så gentag med mere shampoo og skyl derefter produktet grundigt ud.

#5 Davines NaturalTech Purifying Shampoo – Naturlig skælshampoo

Her har vi endnu en skælshampoo, der er god til både tør og fedtet skæl. Den er fra brandet Davines der leverer professionelle skønheds produkter af høj kvalitet til hele verden. De bestræber sig på at skabe holistiske, bæredygtige og sunde skønhedsprodukter.

 • Til tør eller fedtet hovedbund med skæl
 • Giver en sund hovedbund i balance
 • Fugter håret

Derfor skal du vælge Davines NaturalTech Purifying Shampoo

Søger du et sundt og holistisk valg af skælshampoo? Så kunne denne skønne skælshampoo fra Davines meget vel være den perfekte shampoo for dig. Den er velegnet til både en tør eller fedtet hovedbund med skæl. Og så indeholder den flere naturlige aktive ingredienser.

Shampooen indeholder selenium disulfid, der er et anit-skæl virkestof. Derudover indeholder den phytoceuticals fra mælkebøtter, der også har en antibakteriel virkning. Shampooen tilfører dit hår masser af fugt og får det tilbage i balance. Purifying shampoo efterlader din hovedbund og hår sundt, friskt og renset i dybden. Det er et ultimativ og uundværligt produkt for dig, der døjer med skæl og en irriteret hovedbund. 

Masser shampooen ind i vådt hår. Lad så shampooen virke i et par minutter, før du skyller produktet grundigt ud. Brug produktet 2-3 gange ugentligt. Når du har løst dit problem, så kan du skære ned til en enkelt gang hver anden måned. 

#6 Urtekram Nettle Shampoo – Vegan venlig skælshampoo

Urtekram er et dansk brand, der har fokus på økologi og bæredygtighed. De vil gerne gøre verden grønnere med deres produkter og levere mange vegan venlige produkter til både skønhed og spise. Denne skælshampoo er både vegansk og økologisk.

 • Indeholder aktive naturlige ingredienser
 • Økologisk og fri for parabener
 • Vegan venlig

Derfor skal du vælge Urtekram Nettle Shampoo

Denne skælshampoo er for dig, der gerne vil tage et bæredygtigt valg. Shampooen indeholder udelukkende naturlige og økologiske ingredienser, der er sunde for både din hovedbund og dit hår. Med denne shampoo for din hovedbund nyt liv ved hjælp af aktive naturlige ingredienser. 

Det er blandt andet den kraftige brændenælde, der har været kendt og brugt i mange tusinde år i den gamle urtemedicin tradition, der er kombineret med magnoliebarkekstrat og den plejende aloe vera. Sammenspillet mellem disse ingredienser giver håret og hovedbunden en yderst effektiv pleje. 

Udover at være økologisk, er denne skælshampoo også vegan venlig samt ikke testet på dyr. Det vil sige at der ikke indgår animalske ingredienser i denne skælshampoo. Og den er heller ikke testet på dyr, hverken under udviklingen eller produktionen af produktet. Du kan derfor med god samvittighed træffe et bæredygtigt og dyrevenligt valg, når du vælger denne skælshampoo, der desuden er ECOCERT mærket.

Shampooen skummes op i vådt hår. Lad den sidde og virke lidt, inden du skyller produktet grundigt ud.

Hvad er skæl?

Hvis du døjer med skæl og søger at komme dit problem til livs, så er det en god ide at vide, hvad skæl egentlig er. Vi forklarer på bedste mulige vis, hvad skæl er i dette afsnit samt hvorfor skæl forekommer. 

Skæl er et meget almindeligt problem, som mange mennesker døjer med. Skæl er ikke en kompliceret tilstand, men blot en afskalning af døde hudceller i hovedbunden. Tilstanden kan variere i sin intensitet. Nogle gang kan tilstanden forårsage kløe i hovedbunden, men dette vil ikke altid være tilfældet. I de fleste tilfælde kan skæl sagtens kontrolleres med bare få midler. Skæl er hverken smitsomt eller farligt, men tilstanden kan være generende. 

Hvorfor får man skæl?

Der kan være flere forskellige årsager til at du får skæl. Den hyppigste årsag er gærsvampen kaldet Pityrosporum ovale. Dette er en form for svamp, der normalt er tilstede i voksnes hovedbunde. Men nogle gange kan der opstå overvækst af svamp i hovedbunden, der forårsager mere skæl, fordi hudcellerne omsættes hurtigere i hårbunden. 

Skæl kan dog også skyldes andre årsager såsom seboroisk eksem, der er kendetegnet ved en rød og irriteret hud. En anden årsag kan være kontakteksem, der eksempelvis kan forekomme ved hårfarvning eller brug af andre hårprodukter, der kan skabe irritation i hovedbunden. Pubertet kan også spille en rolle, da det er i denne alder man begynder at få gærsvampen, der kan lede til skæl.

Brug en god skælshampoo

Vores bedste råd til at komme skæl til livs, er at anvende en effektiv shampoo mod skæl. I dette afsnit forklarer vi hvorfor. 

Oftest vil du kunne blive fri for skæl i løbet af bare en uge eller to ved brug af en effektiv skælshampoo. Ved nogle shampooer vil du kunne komme skæl til livs efter bare få dage. Herefter kan du så fortsætte med at bruge en skælshampoo en gang hver måned eller hver anden. Skælshampoo bekæmper svamp, mikroorganismer og bakterier i hovedbunden. Din hovedbund vil blive bragt tilbage i balance og føles frisk efter en hårvask med den rette skælshampoo. 

Tør hovedbund

En tør hovedbund forveksles ofte med skæl, da der kan forekommer flager af døde hudceller. En tør hovedbund alene kan være utroligt frustrerende. Hvis din hovedbund er tør vil du oftest opleve, at den begynder at klø. Hovedbunden vil være præget af rødme og ømhed. Der kan forekomme sår og sprækker i hovedbunden. Og så er en tør hovedbund en anelse mere alvorligt end skæl, da det kan lede til hårtab. En tør hovedbund kan i langt de fleste tilfælde behandles. Vi har lavet en guide til at behandle og forebygge en tør hovedbund. Hvis du vil vide mere så læs artiklen her; https://skoenhedsguiden.dk/toer-hovedbund-guide/

FAQ

I dette afsnit besvare i oftestillede spørgsmål om skælshampoo, så du kan danne dig et overblik og træffe det bedste valg for dig.

Hvilken skælshampoo er den bedste?

På baggrund af vores undersøgelse af skælshampoo, har vi udvalgt Hovedbundspakken Australian Bodycare til bedst i test. Det er dog slet ikke sikkert, at dette er den bedste skælshampoo for dig. Læs hele artiklen for at finde den bedste for dig. 

Skal jeg vælge en parfumefri skælshampoo?

Hvis du døjer med skæl er det en god ide at gå efter en skælshampoo med milde og naturlige ingredienser. At vælge parfumefri er en god måde, hvorpå du kan skåne din hovedbund for ubalancer.

Kan skælshampoo hjælpe på en tør hovedbund?

En skælshampoo kan være et godt valg, hvis du døjer med en tør hovedbund. Skælshampoo kan hjælpe til at fugte hovedbunden og skabe bedre balance. Men hvis der er tale om en svær grad af tørhed, så kan en shampoo ikke løse problemet alen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *