Solcreme test

1
Avivir Aloe Vera Sun Lotion SpF 30

Avivir er et vegetabilsk hudpleje brand, der i høj grad benytter og kendetegnes ved aloe vera planten. De skaber naturligt plejende produkter, der giver fremragende resultater på vores hud. Denne solcreme er både plejende og vandafvisende. Derfor skal du vælge Avivir Aloe Vera Sun Lotion SpF 30 Denne solcreme er baseret på naturlige ingredienser af høj kvalitet. Den er et oplagt valg for dig, der gerne vil pleje og beskytte din hud ved hjælp af…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Avivir Aloe Vera Sun Lotion SpF 30 119,95 kr. Helseservice
Derma Solspray SPF 30 54,98 kr. BabySam
Avène Sun Cream SPF 50+ 131 kr. Med24.dk
La Roche-Posay Baby Lotion SPF 50+ 90,60 kr. Lyko
Rudolph Care Organic Sun Face Cream SPF30 198,75 kr. Skinsense
VICHY Idéal Soleil Protective Solar Water 125 kr. Proshop.dk
COOLA Sunscreen Spray Tropical Coconut SPF 30 191 kr. Jala-helsekost
La Roche-Posay ANTHELIOS Shaka ultralet SPF 50+##
La Roche-Posay Anthelios Pigmentation farvet solcreme SPF 50##

Solcreme er essentielt for alle på de varme sommerdage, hvor solen er på sit højeste. Men solcreme bør faktisk være en vigtig del af alle menneskers hudpleje rutine året rundt, hvor vi udsættes for solens skadelige UV stråler, hver gang vi går udenfor. Det kan dog være svært at finde den helt rigtige solcreme til sig selv eller familien, da markedet er så stort. Der er mange forskellige solcremer med hver deres fordele, solfaktor og brands. I denne solcreme test undersøger vi 9 forskellige solcremer, så du kan tage det bedste valg for dig.

Avivir Aloe Vera Sun Lotion SpF 30 – Bedst i test solcreme

Avivir er et vegetabilsk hudpleje brand, der i høj grad benytter og kendetegnes ved aloe vera planten. De skaber naturligt plejende produkter, der giver fremragende resultater på vores hud. Denne solcreme er både plejende og vandafvisende.

Derfor skal du vælge Avivir Aloe Vera Sun Lotion SpF 30

Denne solcreme er baseret på naturlige ingredienser af høj kvalitet. Den er et oplagt valg for dig, der gerne vil pleje og beskytte din hud ved hjælp af de bedste råvarer fra naturen. Solcremen indeholder hele 70% økologisk aloe vera, der både beskytter, plejer og lindrer din hud under solens skarpe stråler. Derudover er solcremen både vandafvisende og fri for parfume og parabener.

De anvendte olier i Avivir Aloe Vera Sun Lotion SpF 30 er af vegetabilsk oprindelse. I kombination med den økologiske aloe vera af høj kvalitet, er du sikret den bedste og mest naturlige beskyttelse, når du bruger tid udenfor. 

Solcremen kan anvendes af både voksne og børn. Den anvendes alt efter behov.

Det kan vi lide:
 • Naturligt plejende
 • Med 70% økologisk aloe vera
 • Vegetabilsk samt fri for parfume og parabener

Derma Solspray SPF 30 – Derma solcreme

Dette er en god solspray fra Derma, som er et hudpleje brand, der både er svanemærket og allergivenlig. Solcremen indeholder gode naturlige ingredienser og så er den vandafvisende, hvilket altid er en fordel på sommerdage med badeture og håndklæder.

Derfor skal du vælge Derma Solspray SPF 30

Ønsker du en let spray, der både er vandfast og plejer din hud med gode aktive ingredienser? Så behøver du ikke lede meget længere. Dermas solspray har en lækker let konsistens, der gør at solcremen hurtigt absorberes på huden. Sprayen beskytter effektivt huden mod UVA og UVB stråler. Det gør denne spray til den perfekte solcreme for hele familien, når der skal solbades. 

Derma Solspray SPF 30 indeholder vitamin E, glycering og naturlige olier, der sørger for ekstra fugt og pleje til huden under solbadning. Desuden er Derma Solspray svanemærket og er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark. Dette er altså en solcreme, der både kan anvendes af børn, personer med sensitiv hud eller dig der lider af allergi.

Spray lotionen på huden og massér den ind. Påfør ekstra lag, hvis du opholder dig i solen over længere tid.

Det kan vi lide:
 • Vandfast solspray
 • Let og hurtigt absorberende konsistens
 • Blødgøre og plejer huden

Avène Sun Cream SPF 50+ – Bedste solcreme til ansigtet

Avené er et hudpleje brand med et stort fokus på både vores ydre og indre sundhed. Denne solcreme er særligt udviklet til brug i ansigtet og med en solfaktor på 50+. Den er den oplagte solbeskyttelse for alle, der vil give ekstra beskyttelse og pleje til ansigtet.

Derfor skal du vælge Avène Sun Cream SPF 50+

Vil du gerne have en solcreme til ansigtet, hvor du får en høj solbeskyttelse og masser af pleje? Så er dette måske den perfekte solcreme for dig. Avené Sun Cream har en høj solbeskyttelse på hele 50+, hvilket gør den perfekt til vores tynde og ekstra sårbare hud i ansigtet. Solcremen sørger derudover for at nedsætte risikoen for soleksem og lysoverfølsomhed. 

Cremen har et højt indhold af Avené Termalkildevand og kun 4 filtre. Den efterlader ikke huden med et hvidt skær eller svier i øjnene. Desuden er solcremen vandfast, så du trygt kan tage et dyk i havet eller poolen uden bekymring.

Anvend inden ophold i solen. Smør et ekstra lag på, hvis der er behov for dette.

Det kan vi lide:
 • Særligt udviklet til ansigtet
 • Med meget høj solbeskyttelse
 • Nedsætter risiko for soleksem og lysoverfølsomhed

La Roche-Posay Baby Lotion SPF 50+ – Solcreme til baby

La Roche-Posay er et brand med et mål om at gøre dermatologisk hudpleje tilgængeligt for alle. De udvikler effektive produkter, der er sunde for vores hud i samarbejde med erfarne dermatologer. Denne solcreme er særligt udviklet til babyer, der har en hud som sætter højere krav, når det kommer til beskyttelse og omsorg. 

Derfor skal du vælge La Roche-Posay Baby Lotion SPF 50+

Hvis du har brug for en solcreme af høj kvalitet og ligeledes en høj solfaktor til din baby, så er denne baby lotion et must for dig. Den er udviklet til babyer over 6 mdr., hvor der er et særligt behov for ekstra beskyttelse. Denne solcreme med en solfaktor på 50+ overgår de europæiske anbefalinger for beskyttelse mod UVA stråler. La Roche-Posay tilbyder en lotion, der giver din baby komfort og tolerance i solens skarpe stråler.

Desuden er La Roche-Posay Baby Lotion SPF 50+ fugtgivende og blødgørende, hvilket er ekstra vigtigt for babyers fine og sarte hud. Deres hud har aldrig været eksponeret for solen før, så beskyttelsen er essentiel i barnets første leveår. Solcremen er til indirekte soleksponering.

Påfør en rigelig mængde og gentag ofte for at opretholde beskyttelse, især hvis dit barn har svedt. Cremen kan påføres både på dit barns krop og ansigt. Dog er det vigtigt at undgå kontakt med øjnene.

Det skal du være opmærksom på:
 • Lotion udviklet til babyer
 • Høj beskyttelse mod UVA stråler
 • Fugtgivende og blødgørende

Rudolph Care Organic Sun Face Cream SPF30 – Økologisk solcreme til ansigtet

Dette er endnu en solcreme, der er særligt udviklet til ansigtet. Den beskytter effektivt mod solens skarpe stråler og plejer samtidig din hud med gode naturlige ingredienser. Den er fra Rudolph Care er et certificeret økologisk hudpleje brand, der har fokus på bæredygtighed.

Derfor skal du vælge Rudolph Care Organic Sun Face Cream SPF30

Ønsker du en naturlig solcreme af høj kvalitet til ansigtet? Så skal du prøve Rudolph Care Organic Sun Face Cream SPF30. Denne økologiske solcreme til ansigtet er udviklet særligt til at beskytte ansigtets mere fine og sarte hud.

Rudolph Care Organic Sun Face Cream SPF30 er plejende og rig solcreme, der effektivt beskytter ansigtet mod UVA og UVB stråler. Den indeholder mange naturlige ingredienser bla. kamille, der lindrer og beroliger en soleksponeret hud. Den indeholder også agurkeekstrakt, der opstrammer din hud og tilfører den fugt. Derudover er den med hvedekim, der har en naturlig antioxidant-effekt. Og sidst men ikke mindst indeholder den æbleekstrakt, der effektivt fornyer celle produktionen og bevarer din huds spændstighed. 

Sun Face Cream kan med fordel bruges som erstatning for din almindelige dagcreme i sommermånederne. Vær generøs, når du benytter solcremen. Fordel rigelige mængder i ansigtet og på halsen, gerne 30 min. inden du går ud i solen. Brug solcremen hver gang du har været i vandet og smør nogle ekstra lag på, hvis du opholder dig i solen i lang tid.

Det kan vi lide:
 • Solcreme til ansigtet
 • Beskytter effektivt mod UVA og UVB stråler
 • Med naturlige aktive ingredienser

VICHY Idéal Soleil Protective Solar Water – Hydrating – Hydrerende solcreme

Vichy er et fransk dermatologisk hudpleje brand, der udvikler produkter til en særlig følsom hud. De er kendetegnede ved deres brug af Vichy Volcanic Water. Denne solcreme holder din hud hydreret og ung under solen.

Derfor skal du vælge VICHY Idéal Soleil Protective Solar Water

Dette er en perfekt solcreme for dig, der har en sart hud med brug for ekstra fugt. Solcremen holder din hud hydreret og beskytter effektivt din hud mod solskader. Cremen er med spf 30 og beriget med hyaluronsyre, der mætter huden med fugt, giver den fylde og udglatter forekomst af fine linjer i ansigtet.

Solcremen er i spray form og smelter hurtigt ind i huden, uden at den føles klistret eller forårsager pletter på tøjet. Den er velegnet til brug i ansigtet og på kroppen. Solcremen er desuden rig på antioxidanter og indeholder hele 40% mineraliserende vand fra Vichys termiske kilder, der bidrager til at holde din hud sund og ung, så du trygt kan nyde at solbade og bruge tid på stranden med dine kære. 

Sprayen er velegnet til en følsom hud og er dermatologisk testet. Anvend solcremen alt efter behov.

Det kan vi lide:
 • Holder din hud hydreret i solen
 • Giver fylde og udglatter forekomst af fine linjer
 • Dermatologisk testet og velegnet til følsom hud

COOLA Sunscreen Spray Tropical Coconut SPF 30 – Nærende solcreme

Endnu en lækker solspray, denne gang fra brandet COOLA. COOLA er et brand baseret i Californien med passion for at skabe smukke produkter, der opfordrer til en sund, aktiv og glædesfyldt livsstil. Denne spray er vandfast og meget let at påføre.

Derfor skal du vælge COOLA Sunscreen Spray Tropical Coconut SPF 30

Hvis du går efter en lækker, let og nærende solcreme, så er denne solspray med sikkerhed noget for dig. Med denne solcreme får du en nem og hurtig påføring af din solbeskyttelse. Den kan bruges både på kroppen og ansigtet og er med faktor 30. 

Med denne spray fugter du din hud, samtidig med at du nærer og reparerer den ved hjælp af økologiske ingredienser. Sprayen indeholder blandt andet lindrende agurkeekstrakt, alger og jordbær. Den rig på antioxidanter, hindbærolie og både omega 3 og 6. Din hud næres og plejes i dybden med disse økologiske ingredienser, samtidig med at din hud beskyttes mod solen. Desuden har denne solcreme anti-aging effekt og er fri for parabener. Den kan anvendes af alle hudtyper og har en skøn duft af kokos. 

Solcremen sprayes let over krop og ansigt mindst 15 minutter før sol. Sprayen er vandfast i op til 40 minutter, men vi anbefaler altid at du sprayer et ekstra lag på kroppen, når du har badet.

Det kan vi lide:
 • Let og nem at påføre
 • Nærer og reparerer en soleksponeret hud
 • Med økologiske ingredienser

La Roche-Posay ANTHELIOS Shaka ultralet SPF 50+ – Solcreme med ekstra høj beskyttelse

Her har vi en god solcreme med meget høj beskyttelse. Den er fra det dermatologiske hudpleje brand La Roche Posay. Deres produkter er velegnede for alle hudtyper, selv hvis du har en sensitiv hud. 

Derfor skal du vælge La Roche-Posay ANTHELIOS Shaka ultralet SPF 50+

Har du en sart hud og lys hud med brug for ekstra høj beskyttelse. Så vil denne solcreme være et godt valg for dig, da den har en solfaktor på 50+ til både ansigtet og øjenomgivelserne. Cremen har en ultra let konsistens, der betyder at den hurtigt absorberes af huden. 

Denne lette solcreme efterlader ikke nogle hvide pletter eller mærker. Den er vand -og sved resistent og svier ikke ved kontakt med øjnene. Derfor kan den også bruges i øjenomgivelserne. Den er fri for parfume og parabener. Og så kan solcremen benyttes af alle hudtyper, alle aldre og efter alle behov. Produkterne fra La Roche-Posays Anthelios series er anbefalede af dermatologer. 

Solcremen smøres på de ønskede områder i hele ansigtet -og øjenomgivelserne.

Det kan vi lide:
 • Med faktor 50+
 • Ultra let konsistens, der hurtigt absorberes
 • Uden parfume

La Roche-Posay Anthelios Pigmentation farvet solcreme SPF 50 – Solcreme med farve

Endnu en god solcreme fra La Roche-Posay. Denne solcreme er farvet og hjælper med at skabe en mere ensartet hud. Den er med en høj solfaktor, der er vigtig hvis du har en sensitiv hud eller døjer med pigmentforandringer.

Derfor skal du vælge La Roche-Posay Anthelios Pigmentation farvet solcreme SPF 50

Søger du en farvet solcreme, der kan gøre din hud mere ensartet og mindske risiko for solskader? Så denne solcreme muligvis den perfekte for dig og dine behov. Cremen har en høj faktor på 50 og beskytter både mod UVB og UVA stråler. Cremen sørger både for at forebygge og behandler pigmentforandringer i huden, der enten er opstået ved solskader eller eventuelle hormonelle årsager. Når du benytter denne solcreme mindskes mørke pletter og hudens overflade vil ved hjælp af cremens farve synes øjeblikkeligt mere ensartet og sundere end før.

La Roche-Posay Anthelios Pigmentation farvet solcreme tilstopper ikke dine porer, men giver i stedet huden lov til at ånde. Det er vigtigt, at du renser din hud før brug. Benyt eventuelt en fugtmist, før du påfører solcremen i hele ansigtet og eventuelt på halsen. Det er vigtigt, at du arbejder produktet godt ind i huden, da den er rig på mineraler. Ved hjælp af varmen fra din fingre, vil cremen let tilpasse sig præcist din hudtone. Sørg for at påføre ekstra lag ved badning og brug af håndklæde. 

OBS. OBS Solcremen med farve kan virke mørk i farven når den kommer ud af tuben. Den vil på grund af de nærende mineraler tilpasse sig din hudtype.

Det kan vi lide:
 • Forebygger og behandler pigmentforandringer
 • Mindsker risikoen for solskader i huden
 • Giver huden lov til at ånde

Sådan finder du den bedste solcreme til dig

At finde den bedste solcreme til sig selv eller familien er ikke altid let. Vi introducerer mange forskellige solcremer for dig i denne test. I dette afsnit hjælper vi dig til at finde frem til, hvad du skal gøre op med sig selv og se efter, baseret på dine behov og ønsker. Læs med her for nogle gode råd.

Solfaktor

Hvis du gerne vil undgå solskader, misfarvninger og på sigt hudkræft, så skal du være obs på at bruge den rigtige solfaktor og solbeskyttelse. Det er vigtigt at beskytte din hud med en solfaktor, der kan modstå solens UVA og UVB stråler.

Uanset årstid er det nødvendigt altid at bære minimum spf 15. En solfaktor 15 solcreme vil kunne beskytte din hud mod 95% af solens skadelige UVB stråler. En solfaktor 30 vil beskytte mod 97% af de skadelige stråler. Vi anbefaler derfor en spf 15 til årligt brug, imens en solfaktor 30 er det bedste til sommermånederne.

Hvis du har en særlig sensitiv hud eller leder efter en solcreme til dit barn, så vil en faktor 50 være bedst. En højere solfaktor betyder, at du kan opholde dig i solen i længere tid uden at undgå forbrænding. Det er vigtigt med en ekstra høj solbeskyttelse, hvis det omhandler babyer eller personer, der allerede døjer med tidligere solskader og hudproblemer.

Ansigt eller krop

Det er en god ide at blive klar over, om du søger en solcreme til ansigtet, kroppen eller en der kan bruges til det hele. I vores solcreme test finder du solcreme til alle disse formål. Hvis du døjer med en sensitiv hud, forældet hud eller måske tidligere solskader, så anbefaler vi at du går efter en solcreme til separat brug i dit ansigt. Huden er mere sart her og der er brug for ekstra pleje og næring.

Der er også solcremer til ansigtet, der er mere lette og hurtigt absorberende, så du ikke skal døje med en fedtet hud og eventuelle urenheder på grund af din solcreme. Det er en særlig god ide at gå efter en solcreme særligt udviklet til ansigtet, hvis du døjer med fedtet hud eller akne.

Hvis du ikke har en sensitiv, skadet eller akne præget hud, så vil det ofte være smartere med en solcreme, der kan bruges både på kroppen og i ansigtet. Det er altid lettest med et produkt, der kan anvendes til flere steder.

Parfume og parabenefri?

Der er mange fordele ved at gå efter en solcreme, der er fri for parfume og parabener. Parfume og parabener kan få din hud i ubalance eller få en sensitiv hud til at reagerer stærkt. Parfume og parabener kan være allergifremkaldende. Du undgår mange farer for din hud ved at fravælge parfume og parabener.

Dog er er det helt op til dig, om du vil fravælge parfume og parabener. Nogle synes det er vigtigt med en særlig duft fra en parfume, der giver dem velvære. Men hvis du har børn, sensitiv hud eller tidligere solskader, så anbefaler vi klart, at du vælger en solcreme, der er fri for parfume og parabener.

Farve

Nogle solcremer kan fås med farve, der udjævner huden og gør den mere ensartet. Vi anbefaler denne solcreme til personer med misfarvninger og pigmentforandringer. Solcremen tilpasser sig til din hudtone og gør din hud mere ensartet samt smuk, samtidig med at den beskytter mod solens stråler.

Men du kan også vælge en farvet solcreme, hvis ikke du har opnået den ønskede tan. Hvis det er starten på sommeren eller stadig forår og du mangler lidt ekstra hint af farve og glød, så kan du med fordel vælge en solcreme med farve. Den vil øjeblikkeligt gøre din hud mere ensartet, attraktiv og give den ny glød.

Pris

Priserne på solcreme varierer meget i denne test. Vi har både inkluderet de mere dyre og de mere prisvenlige produkter. Derfor opstår der store prisforskelle. Det er ikke altid det dyreste produkt, der vil være det bedste for dig. Vores udvalgte bedst i test solcreme er faktisk ikke den dyreste i denne test. Men generelt gælder det sig, at de hudprodukter med det højeste indhold af naturlige og økologiske ingredienser er de dyreste. Det skyldes at disse ingredienser er af højere kvalitet og simpelthen er dyrere at fremstille og benytter i produkterne.

Noget andet der gør sig gældende er de forskellige brands, der har forskellige grader af anerkendelse og forskellige images. Det er en god ide, at du afgøre med dig selv om du er villig for at betale mere for naturlige ingredienser eller et særligt brand.

FAQ

I dette afsnit besvare ofte stillede spørgsmål om solcreme, så du bedst muligt kan vælge den rigtige solcreme for dig og benytte den så optimalt som muligt.

Hvilken solcreme er bedst?

På baggrund af vores undersøgelse af solcremerne i denn test, har vi udvalgt Avivir Aloe Vera Sun Lotion SPF30 til bedst i test solcreme. Det er dog slet ikke sikkert, at dette er den bedste solcreme for dig. Læs hele artiklen for at finde den bedste for dig.

Hvor stor en mængde skal jeg bruge?

Det er vigtigt, at du bruger rigeligt med solcreme. Hellere bruge for meget end for lidt. Faktisk er et tykt lag af solcremen ofte vigtigere end solfaktoren for optimal beskyttelse. Så brug en god håndfuld, når du smøre din krop ind.

Kan jeg undlade solcreme om vinteren?

Du kan sagtens undlade solcreme om vinteren, men ikke hvis du vil undgå solskader. Det er fristende at skippe solcremen, når solens stråler synes mindre skarpe. Men solstrålerne kan stadig skade og forældre din hud om vinteren.