Sulfatfri Shampoo (2022) → Find den bedste sulfatfri shampoo

1
HairLust Hair Growth & Repair Shampoo

Med denne shampoo fra HairLust sikrer du de bedste muligheder for at opnå et sundt og stærkt hår, der kan vokse sig langt uden at spalte. Denne sulfatfrie shampoo er velegnet til alle hårtyper og kan anvendes i farvet hår. Den er ideel til tørt, ødelagt eller fint hår. Derfor skal du vælge Hair Hair Growth & Repair Shampoo HairLust Growth and Repair shampoo indeholder hele 98,5% naturlige ingredienser, hvoraf 10,3% også er fra økologisk…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
HairLust Hair Growth & Repair Shampoo##
Olaplex NO.4 Bond Maintenance Shampoo 119 kr. OS Frisørartikler
Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo##
Kevin Murphy Plumping Wash 190,40 kr. Frisøren & Baronen
Purely Professional Shampoo 0 141,75 kr. Apopro
Redken Curvaceous High Foam Lightweight Shampoo Cleanser##
Maria Nila Pure Volume Shampoo 161,25 kr. Salling
Davines Oi Absolute Beautifying Shampoo 175 kr. Beautycos.dk

Førhen har de fleste shampooer indeholdt sulfater, da deres skummende egenskaber har medvirket til en følelse af renhed og velvære hos dem, der har benyttet produkterne. Sulfater kan desværre være med til at skabe en hovedbund i ubalance, et fedtet eller tyndt hår. Dette har betydet, at flere ønsker sulfatfri shampoo til hårvask, og producenterne er derfor begyndt at fremstille produkter uden sulfater. I denne sulfatfri shampoo test kan du læse om de 8 bedste sulfatfrie shampooer på markedet og blive guidet til at vælge den helt rigtige for dig.

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo – Den bedste sulfatfri shampoo

Med denne shampoo fra HairLust sikrer du de bedste muligheder for at opnå et sundt og stærkt hår, der kan vokse sig langt uden at spalte. Denne sulfatfrie shampoo er velegnet til alle hårtyper og kan anvendes i farvet hår. Den er ideel til tørt, ødelagt eller fint hår.

Derfor skal du vælge Hair Hair Growth & Repair Shampoo

HairLust Growth and Repair shampoo indeholder hele 98,5% naturlige ingredienser, hvoraf 10,3% også er fra økologisk dyrkning. Hertil er produktet vegansk, og det indeholder hverken silikone, parabener, SLS/SLES sulfat & ftalater. Dette gør produktet yderst relevant for dig, der ønsker at passe på dig selv samt naturen.

Den proteinrige formel i HairLust shampooen genopbygger håret indefra, og derved forebygges spalter og hårståenes livscyklus forlænges. Dette gør, at håret styrkes og får nemmere ved at vokse sig langt. Alle hårtyper kan anvende og vil drage gavn af denne shampoo. Tørt, ødelagt eller fint hår vil dog have særligt godt af denne ingredienssammensætning, da håret vil føles og synes sundere og kraftigere ved brug af denne shampoo.

HairLust er en danskejet virksomhed, der får alle deres produkter produceret i Danmark. Dette er med til både at sikrer kvalitet samt mere bæredygtige produkter.

Det kan vi lide:
 • Fremstillet af 98,5% naturlige ingredienser samt certificeret økologisk og vegansk
 • Proteinrig, styrker og genopbygge håret indefra og forlænger hårets livscyklus
 • Forebygger spaltninger med op til 20%*
 • Dansk produceret

Olaplex NO.4 Bond Maintenance Shampoo – Den bedste regenererende shampoo

Olaplex NO. 4 er en shampoo, der udover at være fri for en lang række forstyrrende ingredienser, også er en del af Olaplex-serien, der genopbygger svovlbroerne i håret ved hjælp af det eksklusive patenterede molekyle. Ved brug af denne sulfatfrie shampoo genopbygges hårstråene, og håret vil føles stærkere og sundere end nogensinde før.

Derfor skal du vælge Olaplex NO.4 Bond Maintenance Shampoo

Olaplex produktserie indeholder alle det patenterede aktive molekyle, Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate, der gør produkterne til de hidtil eneste, der kan genopbygge svovlbroerne i hårstråene. Derfor vil man ved brug af denne sulfatfrie shampoo få et stærkere og sundere hår, der vil føles og synes kraftigere ved regelmæssig brug.

Udover at indeholde et patenteret genopbyggende molekyle, er Olaplex NO.4 Bond Maintenance shampoo også fuld af fugtgivende ingredienser, der lige så medvirker til et sundt, blødt og glansfuldt hår.

Denne shampoo er velegnet til alle hårtyper, den er uden sulfat, fri for parabener, glutenfri, nøddefri og vegansk, hvorfor den også er velegnet til mange allergikere. Den virker farvebeskyttende og er meget drøj i brug.

Det kan vi lide:
 • Patenteret genopbygning af svovlbroerne i håret
 • Spækket med fugtgivende ingredienser
 • Vegansk, glutenfri, nøddefri samt uden sulfater og parabener
 • Farvebeskyttende

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo – Den mest plejende shampoo til hovedbunden

Maria Nila er et brand kendt for virksomhedens fokus på bæredygtighed. Virksomheden går op i at producere højkvalitetsprodukter uden at gå på kompromis med miljøvenligheden. Denne Head & Hair Heal sulfatfrie shampoo kan anvendes i alle hårtyper, men er især ideel til at behandle og fremtidigt modvirke skæl, hovedbundsproblemer samt hårtab.

Derfor skal du vælge Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo

Har du en sart hovedbund, generelt hovedbundsproblemer eller lider af skæl, er denne sulfatfrie shampoo fra Maria Nila helt ideel for dig. Denne shampoo er mild og skånsom mod hovedbunden og håret. Den virker anti-inflammatorisk og hjælper derved til at behandle skæl og hovedbundsproblemer samtidig med at forebygge mod dette i fremtiden. Indholdet af E, Apigenin og peptider virker stimulerende på hårsækkene, hvilket resulterer i øget hårvækst og forebyggelse af hårtab.

Head & Hair Heal Shampoo fra Maria Nila er velegnet til daglig brug for optimal behandling og forebyggelse af hovedbundsproblemer. Shampooen kan anvendes af alle hårtyper, der har brug for ekstra pleje til hovedbunden. Den er hertil både vegansk og fri for sulfater og parabener.

Det kan vi lide:
 • Anti-inflammatorisk
 • Behandler skæl og hovedbundsproblemer samt forhindrer dette i fremtiden
 • Stimulerer hårsækkene til øget hårvækst og modvirkning af hårtab

Kevin Murphy Plumping Wash – Den bedste volumeboostende shampoo

Den verdenskendte designer og stylist Kevin Murphy er manden bag denne volume booster af en shampoo, der med aktive ingredienser stimulerer hårsækkene, øger hårvæksten og styrker håret. Køber man denne Plumping Wash sulfatfrie shampoo støtter man desuden den non-profit organisation Kevin Murphy har oprettet til formål at støtte for velgørenhed.

Derfor skal du vælge Kevin Murphy Plumping Wash shampoo

Manden bag denne Plumping Wash shampoo blev kendt som ophavsmanden for “The beach hair look”, og gennem sit arbejde som stylist for mange kendisser og modeller, blev han hurtigt inspireret til selv at fremstille produkter, da mange af de eksisterende ikke levede op til at sørge for fylde i håret til de lange dage for modellerne. Denne sulfatfri volumeboostende shampoo er derfor specifikt lavet til at kunne gøre selv det fineste og samt et tyndt hår voluminøst.

Benytter man denne shampoo stimuleres hårstråene ved hjælp af ingefærrod og nældeekstrakter, dette styrker hårsækkene og skaber vækst. Shampooen fra Kevin Murphy indeholder desuden oleansyre, der bremser ældningen af håret og derved modvirker hårtab.

Det kan vi lide:
 • Skaber volumen og styrker håret
 • Stimulerer hårsækkene ved hjælp af ingefærrod og nældeekstrakter
 • Indeholder oleansyre som modvirker hårtab og ældning af hårstråene

Purely Professional Shampoo 0 – Den bedste miljøvenlige shampoo til krøller

Ønsker du en shampoo uden unødig kemi, der samtidig kan få livet frem i dine krøller eller styre dit kraftige eller krusede hår, så kan denne sulfatfrie shampoo fra Purely Professional være den helt rette for dig. Brandet mission er “Less is more”, hvor al unødig kemi fravælges uden, at man går på kompromis med produkternes kvalitet.

Derfor skal du vælge Purely Professional Shampoo 0

Hvis du gerne vil gøre dit allerbedste for både dit krøllede, kraftige eller krusede hår samt naturen og miljøet, så er denne sulfatfrie shampoo fra Purely Professional den rette for dig. Missionen “Less is more” efterleves i Purely Professional Shampoo 0. Denne shampoo er nemlig fri for unødig kemi og indeholder hverken sulfater, parabener, parfume, silikone eller farve, hvilket gør den enormt allergivenlig.

Selvom brandet fravælger megen kemi og går efter at udvælge den mest bæredygtige ingrediensliste, går man absolut ikke på kompromis med produktets kvalitet, tværtimod. Denne sulfatfri shampoo er mild og skånsom mod hår og hovedbund, men har en effektiv virkning. Den plejer og ved at opretholde det naturlige skællag i hovedbunden, mindsker den proteintab i hårets kerne for et sundt og stærkt hår.

Purely Professional Shampoo 0 anbefales ikke til fint hår, da håret vil synes mindre voluminøst, når det hårets naturlige skællag lukkes.

Det kan vi lide:
 • Duftfri og allergivenlig
 • Minimal kemi og bæredygtig ingrediensliste
 • Skånsom, mild og plejende

Redken Curvaceous High Foam Lightweight Shampoo Cleanser – Den bedste sulfatfrie shampoo til krøller

Denne sulfatfri, letvægtsshampoo er ideel til dig med krøller. Redken er et brand kendt for sin grundige viden om de forskellige hårtypers struktur, hvorfor du netop med denne Redken Curvaceous High Foam Lightweight Shampoo er sikret et produkt specialiseret til krøllet hår,

Derfor skal du vælge Redken Curvaceous High Foam Lightweight Shampoo Cleanser

Har du et krøllet hår, du gerne vil pleje til det ypperste? Måske føler du ikke, du kan styre din vilde mange eller måske føler du, at dine krøller mangler liv? Hvad end dit ønske er, er denne Curvaceous High Foam Lightweight Shampoo Cleanser fra Redken den helt rette for dig med krøllet hår. Denne shampoo er parabenefri og uden sulfat, og den renser mildt og skånsomt dit hår uden at udtørre dine krøller.

Shampooen fra Redken har en cremet formel specialdesignet til at fremme et smukt, krøllet hår. Det er en letvægtshampoo, der er velegnet til alle typer krøller, uden hverken at tynge eller udtørre håret. Shampooen indeholder Curl Memory Complex, der plejer, giver spændstighed og aktiverer elasticitet, som definerer krøllerne. Dette ved hjælp af sukkerkrystaller samt moringa olie, der giver intens pleje til håret.

Det kan vi lide:
 • Mild og skånsom for hår og hovedbund
 • Letvægtshampoo der fugter uden at tynge
 • Aktiverer elasticiteten i håret for flotte, livlige krøller

Maria Nila Pure Volume Shampoo – Den bedste shampoo til fint hår

En Maria Nila Pure Volume Shampoo er ideel til dig med et fint skandinavisk hår. Dette sulfatfrie produkt er volumegivende og nærende, således selv det fineste hår styrkes og får liv.

Derfor skal du vælge Maria Nila Pure Volume Shampoo

For at opnå et voluminøst resultat ved et fint hår, er det helt essentielt at sørge for at beskytte og styrke håret. Denne Pure Volume shampoo fra Maria Nila er den helt rette for dig med et fint hår, der kræver god pleje og beskyttelse. Shampooen indeholder B5 vitamin som styrker håret, og derved booster volumen. Håret levetid forlænges og opnår spændstighed. Ved brug af denne shampoo beskyttes håret både mod UV-stråling samt fri radikaler i luften.

Endvidere for optimal beskyttelse indeholder denne sulfatfrie shampoo også Color Guard Complex, som reducerer farvetab og styrker hårfarven. Denne shampoo kan derfor også benyttes af farvebehandlet hår.

Det kan vi lide:
 • Booster volumen og styrker håret med B5 vitamin
 • Beskytter mod UV-stråler og frie radikaler
 • Styrker hårfarven med Color Guard Complex for et vedvarende flot farveresultat

Davines Oi Absolute Beautifying Shampoo – Den bedste shampoo tørt, kruset hår

Davines hårprodukter er ren, italiensk kvalitet og miljøbevidsthed. Denne Aboslute Beautyfiyng shampoo fra Davines giver selv det mest udtørrede og krusede hår glans og efterlader det silkeblødt efter hver hårvask.

Derfor skal du vælge Davines Oi Absolute Beautifying Shampoo

Har du tendens til et hår, der kruser og ugler ved en enhver lejlighed? Så er denne Oi Absolute Beautifying shampoo fra Davines den helt rette for dig. Den tilfører nemlig intens pleje og giver håret en forøget glans ved hjælp af rosenolie. Dette vil medvirke til et mere medgørligt og knap så vildfarent hår.

Dit hår vil med brug af denne sulfatfrie shampoo føles silkeblødt og blive efterladt skinnede efter hver hårvask. Hårets elasticitet vil øges og naturlige ældningstegn vil mindskes. Endvidere vil shampooen reducere skader fra UV-stråling, og den indeholder parabener eller sulfater.

Det kan vi lide:
 • Intens pleje og forøget glans med rosenolie
 • Efterlader håret skinnende
 • Giver øget elasticitet og blødhed

Anden nyttig viden i denne sulfatfri shampoo test

Nu er du blevet guidet til, hvilken sulfatfri shampoo der kunne være den helt rette for dig. Men måske sidder du stadig tilbage med et par spørgsmål omkring, hvad fordelene er ved at fravælge sulfater. Herunder kan du læse mere om, hvad sulfater er, hvilke faktorer du skal være opmærksom på samt et par tips omkring, hvordan man kan få et sundere og stærkere hår.

Hvad er sulfater?

Sulfat er det, der som ofest får vores sæbe, tandpasta, shampoo til at skumme. Der findes flere forskellige sulfater. De mest kendte er SLS og SLES. Sulfater er nogle af de mest almindelige sæbestoffer, der ofte benyttes i både vaskepulver, sæber, renseprodukter, shampooer o.l. Disse benyttes til formål at opløse både snavs og fedt for at opnå en dybdegående rens.

Hvorfor skal jeg vælge sulfatfri shampoo?

Sulfater, især de oftest benyttede SLS og SLES, er meget stærke sæbestoffer, der kan medfører irriteret og kløende hovedbund, slidt og udtørrede hårstrå, en reducering af farvepigmenterne og en over- eller underproduktion af fedt. Med andre ord kan sulfater resulterer i en ubalance i hovedbund og hår.

Er sulfater farlige?

Sulfater er ikke decideret farlige i samme omfang som allergifremkaldende eller hormonforstyrrende stoffer. De kan være skrappe for håret og virke hudirriterende med den ubalance, de kan skabe ved overdreven dybdegående rens, der irriterer og skaber ubalance i det naturlige fedtlag i hovedbunden. Det anbefales også, at man benytter sulfatfri tandpasta, hvis man lider af blister på grund af sulfaternes skrappe virkning.

Der findes andre mildere typer sulfater, som ikke er lige så kendte som SLS og SLES. Disse finder man somme tider i nogle produkter, da de kan være gode at anvende for dem, der har tendens til fedtet hovedbund eller har meget fint hår.

Sulfatfri og silikonefri shampoo

Når man ønsker en ny shampoo, kan man med fordel gå efter en, der både er sulfatfri og silikonefri. Silikone er også værd at undgå, da det lægger en hinde på hårstråene. Der er silikone i mange hårshampooer, fordi hinden kan få håret til at virke silkeblødt, selvom det muligvis mangler pleje og virkeligheden er tørt eller skadet. Hinden forhindrer de plejende i shampooerne at trænge ind i hårstråene og fugte og styrke håret, hvilket kan medfører et mere slidt og kedeligt hår. Silikone kan derfor være værd at undgå i sine hårprodukter.

Billig sulfatfri shampoo

Det kan være en udfordring at finde en billig sulfatfri shampoo. Oftest koster en sulfatfri shampoo mere end en almindelig, men det er en god investering, hvis du ønsker et sundere, stærkere og mere velplejet hår. Det vil i langt de fleste tilfælde være alle pengene værd, især hvis man også finder en shampoo, der er drøj i brug. Det vigtigste at huske på, når du kigger efter en sulfatfri shampoo er, at være opmærksom på, hvilke behov dit hår og din hårtype har. Herefter kan man med fordel holde øje med forskellige hjemmesider, der udbyder produktet, du ønsker, da der ofte er tilbud på diverse hårprodukter på nettet.

7 gode råd at få et sundt og velplejet hår:

 1. Anvend shampoo og balsam efter behov og hårtype. Du kommer til at vaske dit hår utallige gange i løbet af dit liv, og i stedet for at hver hårvask skal slide på håret, bør man udvælge produkter, der vil pleje og styrke håret. Det er vigtigt at vælge den helt rette shampoo og balsam til det behov håret hår samt til den hårtype, man har. Det anbefales desuden at vaske håret to gange hver gang, du vasker hår. Første vask vil fjerne skidt og snavs og ved anden hårvask vil håret få tilført pleje og styrkes.
 2. Find den rette hårbørste og børst håret korrekt. Det kan være helt essentielt at investere i en god hårbørste. Vælger man en forkert, kan den hurtigt få håret til at knække og rive hår med ud i stedet for at rede håret igennem. Dertil er det vigtigt at huske at børste håret nedefra, da man derved mindske risikoen for knækkede hårstrå og på sigt et tyndt og slidt hår.
 3. Benyt hårkur ugentligt. At anvende en god hårkur ugentligt kan skabe mirakler for selv det mest slidte hår. En god hårkur vil nemlig give ekstra næring, fugt og pleje til håret og styrke det i dybden, så det bliver mere modstandsdygtigt. De fleste hårkure skal også sidde længere tid end en almindelig balsam, og hårkuren får derved lov til at arbejde sig mere ind i hårets kerne og give intens pleje. Husk altid at benytte balsam efter, du har skyllet din hårkur ud, da balsam lukker hårstråene og sørger for at virke beskyttende. Du kan med fordel læse vores test af de 10 bedste hårkure og blive guidet til, hvilken hårkur der passer til dig.
 4. Anvend hårolie. En hårolie kan være god at bruge for alle hårtyper. En god hårolie vil tilføre ekstra pleje og næring. Ofte bruges hårolier i nyvasket, håndklædetørt hår, og her får håret mulighed for at suge al den ekstra fugt, det har behov for. Hvis du ønsker at finde den helt rette hårolie til dit hår, kan du læse vores test af de 9 bedste hårolier på markedet.
 5. Undgå varmestyling og hårtørrer. Undgå så vidt muligt at anvende varmestylingredskaber i dit hår, da opvarmningen slider ekstremt meget på hårstråene og kan medføre et knækket og ødelagt hår. Ønsker du indimellem at benytte varmestyling, så husk at bruge varmebeskyttende produkter i håret og at have stylingredskabet på så lave varme som muligt.
 6. Bliv klippet regelmæssigt. De fleste kender denne fra frisøren, der altid siger, at det betaler sig at blive klippet regelmæssig, hvis man ønsker et sundt hår, og især hvis man ønsker langt hår. Ens hår vokser ikke hurtigere af at blive klippet oftere. Man undgår til gengæld, at de uundgåelige spaltninger i håret kravler opad hårstrået og senere får det til at knække uhensigtsmæssigt langt oppe. Det anbefales, at man får klippet sine spidser ca. hver 3. måned.
 7. Undgå farvning og afblegning af håret. Farve og afblegning, især sidstnævnte, er det, der slider allermest på håret. Det kan naturligvis for nogen føles helt umuligt at undgå, hvis man ønsker en helt bestemt hårfarve, men man bør så vidt muligt holde det på et minimum og prøve at sørge for ikke at farve oven i det allerede farvebehandlet hår.

FAQ

Hvilken sulfatfri shampoo er bedst?

I denne test af sulfatfrie shampooer er HairLust Hair Growth & Repair Shampoo kåret til at være den bedste sulfatfrie shampoo. Dette er den på grund af dens naturlige, men effektivt plejende og styrkende formel. Den kan anvendes af alle hårtyper og vil være et godt valg til alle, der ønsker et sundt og stærkt hår.

Hvordan bruges en sulfatfri shampoo?

En sulfatfri shampoo skal anvendes på samme måde som en helt almindelig shampoo. Fordelen ved at benytte sulfatfri shampoo er, at man ikke får skabt ubalance i hovedbund og hår. Dette vil på sigt medføre et sundere og stærkere hår.

Hvad skal jeg prioritere i valget af shampoo?

Når du skal købe den helt rette shampoo til dig, er det vigtigt, at du vælger en shampoo, der passer præcis til det behov dit hår har samt den hårtype, du har for, at få det bedste resultat. I denne artikel kan du læse om fordelene ved at vælge shampoo uden sulfater samt andre stoffer og ingredienser, der kan have en negativ påvirkning på dit hår.