Philips Steam & Go GC362
Aldrig har det været nemmere at fjerne folder og udglatte krøller på tøjet. Dette stilede design fra Philips damper effektivt alt fra sarte silkebluser til tykke gabardinebukser med fantastiske resultater - hver gang! Derfor skal du vælge Philips Steam & Go GC362 Philips Steam & Go GC362 er en håndholdt tøjdamper i et let og ergonomisk design, som kan anvendes uden skyggen af et strygebræt. Det er nemt og hurtigt, og hvis du har lidt…
Til butik →At stryge tøj kan både være tidskrævende og besværligt, så måske du leder efter en nem løsning, så du hurtigt kan komme ud af døren i opfriskede klæder uden krøller og folder? Svaret er enkelt: du skal have fat i en tøjdamper, og det kan kun gå for langsomt! Men hvordan finder du så den bedste tøjdamper, og hvad bør du egentlig have med i dine overvejelser inden du går all-in på denne geniale opfindelse?
Vi har udvalgt 8 af de mest effektive tøjdampere, som du kan støve op lige nu, og vi giver dig desuden tips og tricks til, hvordan du finder en som passer til dine behov, samt hvordan du får mest ud af dine damp-sessioner.
Philips Steam & Go GC362 – Bedste tøjdamper
Aldrig har det været nemmere at fjerne folder og udglatte krøller på tøjet. Dette stilede design fra Philips damper effektivt alt fra sarte silkebluser til tykke gabardinebukser med fantastiske resultater – hver gang!
Derfor skal du vælge Philips Steam & Go GC362
Philips Steam & Go GC362 er en håndholdt tøjdamper i et let og ergonomisk design, som kan anvendes uden skyggen af et strygebræt. Det er nemt og hurtigt, og hvis du har lidt småtravlt inden du skal ud af døren, er denne tøjdamper din bedste ven!
Varmepladen i denne Philips Steam & Go GC362 er desuden designet med en emaljebelægning, som er modstandsdygtig over for ætsning, så du kan dampe løs på tøjet uden at skulle bekymre dig om, hvilken afstand der nu er mest sikker. Derudover kan du dampe både vandret og lodret, og lige som det passer dig. Denne super handy damper sikrer dig en effektiv og ikke mindst hurtig dampning af dit tøj, hvornår og hvor som helst du har brug for det. Der medfølger også en varmebeskyttende handske, så du ikke brænder dig, og en børste som du kan bruge til tykkere materialer, så dampen nemt kan trænge ind i stoffet – lækkert!
Det kan vi lide:
- Varmtæt stofpose medfølger
- Neutraliserer lugt og dræber 99,9% af alle bakterier
- Udstyret med en SmartFlow varmeplade, så du altid er sikret en optimal temperatur uden våde pletter
- Aftagelig vandbeholder
Det skal du være opmærksom på:
- Skal du dampe mere end ét stykke tøj, skal vandtanken fyldes op igen
Tefal Access Steam + DT8100 – den bedste til krøllet tøj
Med en opvarmningstid på blot 40 sekunder, og en 190 milliliter aftagelig vandbeholder, sørger denne Tefal tøjdamper for en hurtig opfriskning og udglatning af dine krøllede klæder.
Derfor skal du vælge Tefal Access Steam + DT8100
Med 1600 watt fordelt på en en solid aluminiumsplade med keramisk belægning, er du sikret en yderst effektiv damp med denne kraftfulde tøjdamper. Den er desuden designet med 2 forskellige dampniveauer, så både sarte materialer og tunge klæder dampes uden besvær.
Der sidder en indikator på tøjdamperen, som lyser grønt, når den er klar til brug, og vil du gøre det ekstra nemt, kan du bare slå låsepositionen til, så dampkapaciteten vedholdes.
Derudover skal du heller ikke bakse med et strygebræt, da det såmænd kun kræver en enkelt lodret armbevægelse at udglatte krøller med denne stabile tøjdamper.
Der medfølger desuden hele 3 forskellige slags tilbehør; en stofbørste til brug på kraftige tekstiler, en damphætte til brug på sarte stoffer og en dørkrog, så du nemt kan hænge dit tøj klar dampning.
Det kan vi lide:
- 3 meter lang ledning for ekstra god bevægelsesfrihed
- God til at udglatte tydelige folder
- Stor vandbeholder for en håndholdt tøjdamper
- Brugervenlig tøjdamper – super nem at komme i gang med
Det skal du være opmærksom på:
- På grund af den større vandbeholder, kan den for nogle godt føles lidt tung
Tefal Pro Style Care IT8460 – den bedste til alle stofmaterialer
Har du store bunker af tøj, som trænger til en kærlig hånd, så er denne tøjdamper genial til dig. Den har et højt damptryk og en stor vandbeholder, og så er den nok det tætteste du kan komme på en professionel tøjdamper.
Derfor skal du vælge Tefal Pro Style Care IT8460
Tefal Pro Style Care er til dig, som vil fjerne folder og krøller fra dit tøj med professionelle resultater. Den har et vertikalt Steam & Press system, så du kan hænge tøjet op mens du damper det. Systemet støtter det hængende tøj, så dampningen foregår ubesværet. Det skaber samtidig en dobbeltvirkende effekt, så dit tøj hurtigt og effektivt bliver fri for krøller og folder.
Uanset om du skal have fjernet krøllerne fra den tykke trøje eller den sarte silkekjole, kan du bruge Tefal Pro Style Care. Den er nemlig designet med hele 5 forskellige dampniveauer, som nemt justeres på håndtaget. Damptrykket er desuden 35 gram i minuttet, hvilket er en del højere end det er hos normale håndholdte tøjdampere. Denne tøjdamper er altså til dig, som kræver snorlige resultater efter hver eneste dampning.
Det kan vi lide:
- Vertikalt støttesystem, som giver mulighed for at betjene den med én hånd
- Ekstra stort damphoved
- Klar til brug på 45 sekunder
- Dræber op til 99,9% af alle bakterier
Det skal du være opmærksom på:
- Dette er en stående tøjdamper, og kan derfor kun anvendes vertikalt
Philips EasyTouch Plus GC524 – den bedste hvis du skal dampe meget tøj
Damp ubesværet og effektivt alle typer tøjtekstiler med denne stilrene EasyTouch tøjdamper fra Philips – og forlæng endda tøjets levetid nu du er i gang!
Derfor skal du vælge Philips EasyTouch Plus GC524
Vasker du ofte dit tøj kun fordi det er blevet krøllet og måske ikke dufter helt så godt? Med dette lækre design fra Philips kan du nemt få opfrisket hele din garderobe uden at udsætte det for endnu en tøjvask. For udover at udglatte krøller og folder, dræber dampen i denne steamer effektivt 99,9 % af alle bakterier og fjerner lugte, så dit tøj får nyt liv i løbet af ingen tid.
Med en række imponerende features som blandt andet plisseringstilbehør, justérbar stang, og stofbørste, gør denne tøjdamper det ekstra nemt for dig at dampe alt slags tøj. Derudover sørger den store vandbeholder for, at du kan dampe op til 20 stykker tøj uden at skulle fylde nyt vand på. Denne Philips tøjdamper vil derfor være helt genial til dig med det store klædeskab.
Det kan vi lide:
- Tøjdamperen er designet med en smart afkalkningsfunktion
- Har 5 forskellige dampniveauer
- Ekstra stor (1,6 liter) og aftagelig vandbeholder
- Konstant damp sikrer dig en hurtig udglatning af folder og krøller
Det skal du være opmærksom på:
- Vandtanken kan have en tendens til at lække en smule vand under brug
SteamOne S-Nomad SN10GW – Bedste til sart tøj
Til trods for den beskedne størrelse, er dette en relativt kraftig tøjdamper, som er eminent god til at opfriske tøjet. Netop fordi den er så kompakt, er den oplagt at snuppe med på ferier eller arbejdsrejser.
Derfor skal du vælge SteamOne S-Nomad SN10GW
Med denne flotte tøjdamper kan du i et snuptag få udglattet skjorten inden du skal ud af døren. Den kører på hele 1500 watt, og har et kontinuerligt damptryk på 25 gram i minuttet, så de fleste stoffer og tekstiler dampes effektivt – og uden risiko for en eneste glansplet. Du kan nemt justere dampen på det ergonomisk designede håndtag, så du har fuld kontrol mens du er i gang. Der er desuden 2 forskellige dampniveauer; max og eco, så du har mulighed for at tilpasse dampens tryk alt efter tøjtype.
Udover dens rejsevenlige størrelse, er et kæmpe plus ved denne SteamOne tøjdamper, at den kan tilsluttes en almindelig vandflaske, så du behøver ikke engang bekymre dig om plads til vandbeholderen, hvis du vil have den med på farten. Ligeledes kan du forlænge dine damp-sessioner som det passer dig – du tilslutter bare en større flaske!
Det kan vi lide:
- Damplås-funktion, så du er garanteret et optimalt damptryk
- Mulighed for at skifte vandtanken ud med en vandflaske
- Slukker automatisk når vandbeholderen er tom
- Hurtig opvarmning på 45 sekunder
Det skal du være opmærksom på:
- Den aftagelige vandbeholder holder maksimalt til 8 minutters dampning
Clatronic TDC 3432 – den bedste til skjorter og bukser
Med denne tøjdamper får du virkelig noget for pengene! Du kan dampe både tynde og tykke materialer i helt op til 40 minutter, og så kan du nemt flytte rundt på den som det passer dig, for den er nemlig på hjul!
Derfor skal du vælge Clatronic TDC 3432
Med et konstant damptryk på 30 gram i minuttet får du her en effektiv tøjdamper, som trods den store vandbeholder, varmer op på intet mindre end 50 sekunder!
Sikkerheden er desuden i top med denne tøjdamper, da den er beskyttet mod overophedning og har en indbygget sikring. Den har også et anti-dryp system, så du ikke skal bekymre dig om våde pletter og derfor kan hoppe i tøjet så snart du er færdig med at dampe det. Derudover medfølger forskelligt tilbehør; et børstehoved, bukse- og tøjbøjler samt en tekstilbørste, som hjælper med at fjerne folder og andre ujævnheder. Der er virkelig tænkt på detaljerne med denne Clatronic tøjdamper, som er ekstra god til dig med mange skjorter og bukser.
Det kan vi lide:
- Kan justeres i højden – op til 1,35 meter
- Også velegnet til sarte materialer
- Aftagelig vandbeholder, som rummer hele 1,2 liter
Det skal du være opmærksom på:
- Er knap så god til meget kraftige tekstiler
TriStar ST-8916 – den bedste til at glatte rynker og lette folder
Bakteriedræbende, lugtneutraliserende og god til at udglatte krøller på dit tøj – der er ikke dét, som denne håndholdte tøjdamper fra TriStar ikke kan!
Derfor skal du vælge TriStar ST-8916
Denne fikse tøjdamper fra Tristar er oplagt til dig, som oftest er på vej ud af døren i sidste øjeblik. Brugervenlig og med en hurtig opvarmning er du her garanteret et redskab, der hurtigt kan dampe dit tøj uden brug af et strygebræt. Du bliver kvit med dårlige lugte og kreppede bluser, og glemmer du at hive stikket ud efter brug, ja så slukker den helt af sig selv.
Derudover medfølger 2 børstehoveder, så du nemt kan dampe både tynde- og tykkere materialer. Børstehovederne gør det ligeledes muligt for dig at give en lettere rensning til diverse tekstiler såsom gardiner og sofaer.
Det kan vi lide:
- God til prisen! Dette er en både god og billig tøjdamper
- Opvarmer på kun 35 sekunder
- God størrelse på vandbeholderen i forhold til andre håndholdte tøjdampere
Det skal du være opmærksom på:
- Kan for nogle gå hen at føles tung ved længere tids brug
Royal Pro EM-602B Steamer – den bedste til lette tekstiler
Lad dig ikke narre af navnet, som mest af alt minder om en fodboldturnering, for du kan med denne stilrene og kompakte tøjdamper få en god og hurtig opfriskning af dine klæder!
Derfor skal du vælge Royal Pro EM-602B
Med denne Royal Pro tøjdamper slipper du for at finde strygebrættet frem. I stedet hænger du det bare op på en bøjle, og på rekordtid er du kommet af med både krøller og folder!
Denne håndholdte tøjdamper er også super nem at bruge; du sætter den fyldte vandbeholder ind i maskinen og venter på at knappen lyser grønt, og voilá – inden du når at blinke, er den klar til at dampe dit tøj.
Den aftagelige vandbeholder er desuden placeret på selve håndtaget, og er nem at skubbe ud og ind, så du lynhurtigt kan fylde den op med det medfølgende påfyldningsbæger. Alt i alt en super god tøjdamper til dig, som vil opfriske tøjet og glatte lette tekstiler i en fart.
Det kan vi lide:
- Ultra-hurtig opvarmningstid på 15 sekunder
- Skridsikker belægning, så du er sikret et fast greb mens du damper
- Der medfølger en smart opbevaringspose
Det skal du være opmærksom på:
- Den korte funktionstid på de ca. 6-8 minutter er ikke helt optimal, hvis du har flere stykker tøj, som skal dampes
- Ikke så god til tykkere materialer
Sådan vælger du den bedste tøjdamper
Tykt, tyndt, meget eller lidt? Før du bliver den glade ejer af en tøjdamper, er det en god idé at overveje, hvor meget tøj det drejer sig om, hvilken slags, og hvor ofte du har behov for at dampe det. Har du for eksempel mange arbejdsskjorter og tilhørende bukser, som ofte skal dampes, eller er det kun et par gange om ugen, du lige har brug for at opfriske tøjet? Det kan også være, at du leder efter en mere alsidig damper, som du kan bruge på flere forskellige typer af materialer i hjemmet.
Vi hjælper dig her på vej og gennemgår nogle af de features og funktioner, som forskellige tøjdampere har, og som kan gøre det lidt nemmere for dig at finde hoved og hale i, hvilken type tøjdamper, der vil passe bedst til dine behov.
Damptryk/Dampkapacitet
Damptrykket er en indikator for, hvor meget damp, der kommer ud af tøjdamperen pr. minut. Det er typisk lavere hos håndholdte tøjdampere, og højere hos større og stående tøjdampere med stativ, som ofte også har flere forskellige dampniveauer. Mange håndholdte tøjdampere har et damptryk, som er beregnet til at kunne fjerne krøller og folder på de fleste typer af tekstiler, og mange af dem gør skam også et godt stykke arbejde langt hen ad vejen.
Damptrykket i mindre håndholdte tøjdampere vil typisk være godt til at dampe lettere foldet og krøllet tøj, som lige trænger til en hurtig udglatning inden du skal ud af døren, eller som er blevet lidt krøllet i kufferten på forretningsrejsen eller på ferien. Da mange af dem også er designede med bakteriedræbende- og lugtneutraliserende funktioner, er de ligeledes geniale til at opfriske dit tøj, så du kan springe en tøjvask eller to over og dermed undgå at slide tøjet. Har du eksempelvis fundet tøj frem fra gemmeren, som både er krøllet og lugter lidt af lommeuld, ja så er en tøjdamper din partner in crime.
Dampniveauer
Nogle modeller er udstyrede med en kontinuerlig dampfunktion, mens andre har forskellige dampniveauer. Forskellige dampniveauer giver dig mere kontrol over dampen, og er en særligt praktisk feature, hvis du skal dampe flere forskellige stykker tøj, som ikke har den samme hårdførhed. Som nævnt er det oftest en lidt større tøjdamper, der vil være designet med disse forskellige dampniveauer. En sådan vil derfor god, hvis du har både sarte og kraftige tekstiler i dit garderobeskab.
Vandbeholderens kapacitet
Det giver sig selv, at jo større en vandbeholder, jo længere tid ad gangen kan du dampe. Hvis du bare skal bruge din tøjdamper derhjemme og ikke har hobevis af tøjbunker, som skal have en tur, kan en håndholdt tøjdamper snildt opfylde dine behov. Har du derimod en stor garderobe, eller har du en tøjbutik, som kræver udglatning og opfriskning af rigtigt meget tøj, kommer du længst med en traditionel tøjdamper med stativ, netop fordi dens vandbeholder er større og derfor vil forlænge dine damp-sessioner betragteligt.
Vandbeholderen i en håndholdt tøjdamper har typisk en kapacitet på mellem 70 og 200 milliliter, alt efter hvilken model det er. En traditionel tøjdamper med stativ har typisk en kapacitet på over 1 liter i vandbeholderen. Traditionelle tøjdampere kører ligeledes på mere watt – netop så de hurtigt kan varme den større vandbeholder op.
En anden ting som du skal være opmærksom på når du vælger en tøjdamper er, at det ikke er alle vandbeholdere, som er lige nemme at fylde. Typisk vil der dog medfølge et påfyldningsbæger, men sætter du pris på hurtig handling uden så meget ståhej, skal du anskaffe dig en tøjdamper med en aftagelig vandbeholder som du nemt kan hive ud og holde under vandhanen når det er tid til en ny påfyldning.
Opvarmningstid
Opvarmningtiden for de fleste tøjdampere – håndholdte eller traditionelle – kan være alt fra 15 sekunder til 1 minut. Hvis du altid har rygende travlt og først får fundet de krøllede klæder frem i sidste sekund, er det en god idé at vælge en tøjdamper med en ekstra hurtig opvarmningstid.
Funktionstid
Nogle producenter oplyser tøjdamperens funktionstid, men det er ikke altid, at denne er helt nøjagtig. Du kan dog regne med, at den gennemsnitlige funktionstid for håndholdte tøjdampere med en vandbeholder på under 200 milliliter typisk vil være omkring de 8 minutter svarende til et par stykker tøj. For traditionelle tøjdampere med stativ og en større vandbeholdning, kan du oftest nå at dampe helt op til 20 stykker tøj inden en ny påfyldning kræves.
Håndholdt tøjdamper eller tøjdamper med stativ?
Der findes to forskellige slags tøjdampere; en håndholdt tøjdamper og en traditionel tøjdamper med stativ. Den håndholdte tøjdamper er naturligvis noget mere mobil, da den er let og ikke fylder særligt meget, hvorfor den også er idéel at have med på ferien. Det kræver heller ikke de store forberedelser at komme i gang, og den er ligeledes nem og hurtig at anvende.
En tøjdamper med stativ kræver imidlertid lidt mere plads og tid, men er på ingen måde mindre effektiv. Udover at kunne dampe flere stykker tøj ad gangen, er en større tøjdamper med stativ en mere alsidig tøjdamper i den forstand, at den har dampkapacitet til at klare stort set alle slags tekstiler (også de meget kraftige) med upåklagelige resultater. Stativet gør det desuden super nemt at hænge tøjet op og have alting samlet og klart til at gå i gang.
Ledningens længde
Når du vælger din tøjdamper, skal du også være opmærksom på, hvor lang ledningen er. Ledningens længde er typisk mellem 1 og 3 meter. Det kan derfor være en god idé at overveje, hvor du vil bruge tøjdamperen, og hvor langt der er til nærmeste stikkontakt.
Medfølgende tilbehør
Der medfølger ofte forskelligt tilbehør til de enkelte tøjdampere, så det er klart værd at tage stilling til, hvad du har brug for inden du bestemmer dig for en model. Har du for eksempel brug for en håndholdt tøjdamper, som kan dampe lidt tykkere materialer, skal du have fat i en, som inkluderer en børste til formålet. Flere tøjdampere inkluderer også børstehoveder til at udjævne overflader og fjerne støvpartikler, ligesom der hos mange også medfølger en varmebeskyttende handske.
For større tøjdampere med stativ, og som damper vertikalt, anbefaler vi, at du kigger efter en model, hvor stativet kan justeres i højden, da det vil give dig væsentlig mere bevægelsesfrihed. Ligeledes vil du højst sandsynligt blive ekstra glad for en med hjul, så du nemt kan flytte rundt på den.
Sådan bruger du en tøjdamper
Men hvordan bruger du så egentlig en tøjdamper? Det er heldigvis super nemt, men her får du alligevel lige en simpel to-trins-guide, så du trygt kan gå i gang med damperiet.
- Hæng din trøje, skjorte eller bukser på en bøjle, og hæng bøjlen op. Sørg for at bøjlen hænger frit og ikke rører ved noget. Når tøjdamperen er klar til brug (hvilket typisk vises ved, at indikatorknappen lyser grøn) så vent gerne lige nogle sekunder inden du går i gang – så du er sikker på, at alt vandet er fordampet.
Hold tøjet let udspændt (men uden at strække det) mens du damper, og brug gerne en varmebeskyttende handske.
Med de fleste tøjdampere følger en instruktionsmanual, som fortæller dig om du kan dampe både vandret og lodret. Ved nogle håndholdte tøjdampere kan du nemlig dampe på kryds og tværs, mens du med stort set alle stationære tøjdampere med stativ, kun kan dampe vertikalt.
- Brug altid korte og langsomme strøg når du damper og sørg gerne for at holde damphovedet en smule på skrå, så dampen bliver bedre fordelt og eventuelle vanddråber ikke rammer tøjet.
Brug altid en varmebeskyttende handske når du skal dampe tøjet
Følger der ikke en varmebeskyttende handske med til din tøjdamper, anbefaler vi at du køber en separat. Det er altid, og vi gentager: altid en god idé at bruge en beskyttende handske når du damper dit tøj, så er det sagt.
Hvad kan en tøjdamper ellers bruges til?
Du kan såmænd bruge en tøjdamper til mere end bare at fjerne krøllerne fra din skjorte inden du skal ud af døren. En tøjdamper kan nemlig også være effektiv til gardiner, møbler, tæpper, madrasser og meget mere, netop fordi dampen er bakteriedræbende og samtidigt kan fjerne dårlige lugte. En tøjdamper er altså lidt af et multifunktionelt redskab, som vil være en praktisk tilføjelse i mange hjem – særligt dem med husdyr som hunde og katte.
Rengøring og vedligeholdelse af din tøjdamper
Det er vigtigt, at du regelmæssigt sørger for at rense din tøjdamper for ophobet kalk. På den måde opretholder du tøjdamperens optimale damptryk og generelle levetid. Nogle tøjdampere er designede med en afkalkningsfunktion, så de nemt rengøres, og der vil medfølge en instruktion, som du bør følge. Har din tøjdamper derimod ikke sådan en funktion, kan du altid være på den sikre side ved at rense den på følgende måde:
Lav en blanding af vand og almindelig husholdningseddike; 2 dele vand og 1 del eddike og hæld det i vandbeholderen. Tænd for tøjdamperen, lad den varme op og damp derefter indtil halvdelen af eddikeblandingen er fordampet. Giv den gerne flere omgange, hvis tøjdamperen er godt kalket til. Bagefter tilføjer du vand fra hanen og kører det gennem tøjdamperen et par gange indtil duften af eddike er forsvundet, og vupti – du har en kalkfri tøjdamper igen!
Hvad er forskellen på et strygejern og en tøjdamper?
Du har sikkert prøvet det; din sarte bluse har pludselig fået en uventet og knap så flot glanslignende overflade efter strygning. Det har den fordi den ikke har kunne tåle strygejernets høje varme, og det er lige præcis her, at en tøjdamper kommer dig til undsætning.
Den største forskel på et strygejern og en tøjdamper er altså, at tøjdamperen ikke har direkte kontakt med tøjet, hvilket gør processen mere skånsom, så du netop kan fjerne folder fra din silkebluse og andre sarte tøjstykker uden at du risikerer at komme til at give dem ‘smeltemærker’. Derudover er et strygejern tungere og fylder mere, for ikke at tale om selve strygebrættet, som ikke ligefrem er noget du kan gemme væk i kommodeskuffen.
Et strygejerns opvarmningstid er typisk også langsommere, så også her er tøjdamperen noget nemmere at have med at gøre. En tøjdamper er altså rigtig god, hvis du skal opfriske en trøje eller en skjorte uden at du har alverdens tid til at gøre det, eller hvis du har ekstra sarte tekstiler i klædeskabet.
Hvornår er det bedre at bruge et strygejern i stedet for en tøjdamper?
Selvom vi nærmest ikke kan få hænderne ned over tøjdamperens effektive kunnen, er der dog nogle tilfælde, hvor et godt gammeldags strygejern bare er bedre. Har du for eksempel mange stykker tøj og/eller er dit tøj MEGET krøllet, så er det altså et strygejern, der kan redde din dag. Er du derudover typen, som giver tøj og andre tekstiler en tur i tørretumbleren efter vask, er det nok også her, at strygejernet vil vise sig at være det mest effektive redskab til at udglatte krøller og folder.
FAQ
Hvilken tøjdamper er bedst i test?
Philips Steam & Go GC362 går rent ind på en førsteplads hos os! Det er en alsidig tøjdamper, som klarer krøllerne på stort set alle tekstiler, og så er den både bakteriedræbende og lugtneutraliserende.
Hvordan fungerer en tøjdamper?
En tøjdamper retter tøjfibrene ud, og kan på den måde udglatte folder og krøller. Dampen gør ligeledes, at eventuelle bakterier dræbes, og at lugte opløses og ‘dampes ud’ af tøj og tekstiler.
Kan en steamer erstatte strygejern?
En steamer kan erstatte et strygejern når der er tale om tekstiler, som er lettere krøllede og trænger til en opfriskning. Ligeledes når det gælder sarte tekstiler, er en steamer helt genial at bruge.
Hvad er en tøjsteamer?
En tøjsteamer er et apparat som du bruger til at dampe dit tøj med. Gennem dampfunktionen kan den fjerne krøller og folder på tekstiler, og i samme omgang vil den oftest også have effektive rensende egenskaber.
Philips Steam & Go GC362 | Tefal Access Steam + DT8100 | Tefal Pro Style Care IT8460 | Philips EasyTouch Plus GC524 | SteamOne S-Nomad SN10GW | Clatronic TDC 3432 | TriStar ST-8916 |
Royal Pro EM-602B
|
|
Watt | 1300 | 1600 | 1800 | 1600 | 1500 | 1500 | 1200 | 1500 |
Vandtank | 70 ml | 190 ml | 1,3 liter | 1,6 liter | 140 ml | 1,2 liter | 260 ml | 90 ml |
Dampkapacitet | 24 % | 20 % og 26 % | 35 % | 32 % | 25 % | 30 % | 20 % | 12,5 % – 14,5 % |
Vægt | 0,95 kg | 1 kg | 7,4 kg | 4,72 kg | 1,1 kg | 4,6 kg | 1,1 kg | Ej specificeret |
Længde på ledning | 2,5 meter | 3 meter | Dette er en stående tøjdamper | Dette er en stående tøjdamper | 3 meter | 1,80 meter | 1,8 meter | Ej specificeret |