Bedste hårvitaminer 2022 – Din guide til de vigtigste vitaminer til håret

1
HairLust Hair Growth Formula Gummies 90 stk

Med nøgleingredienser som zink, biotin og B vitamin får du med disse velsmagende vingummier fra HairLust, et ordentligt skud af alle de essentielle vitaminer og mineraler som ethvert hårvitamin bør indeholde. Derfor skal du vælge HairLust Hair Growth Formula Gummies Nu er det slut med kapsler og piller, der smager ubehageligt - for her kommer jordbærvingummien over dem alle! Med hele 14 forskellige vitaminer og mineraler kan dette hårvitamin virkelig sætte fut i hårvæksten. Foruden…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
HairLust Hair Growth Formula Gummies 90 stk 249 kr. HairLust
VitaYummy Hair & Nails 60 stk##
Yummi Gummi Hair Vitamins 60 stk##
New Nordic Hair Volume 90 stk 358,95 kr. Scandea
HairLust Hair Growth Formula Gummies for Men 90 stk 249 kr. HairLust

Ligger halvdelen af din hårpragt i afløbet efter hver hårvask, eller er dit pudebetræk dækket af lidt for mange hårstrå når du vågner om morgenen? Det kan også være, at dit hår bare sådan mere generelt er lidt trist og pjusket at se på, og nu synes du det er på tide at gøre noget ved det. Hvad enten det ene eller det andet, vil det det oftest være mangel på diverse vitaminer og mineraler. Men hvilke, hvor findes de, og hvordan får du i det hele taget et sundere hår?

Vi gennemgår i denne artikel 5 af de absolut bedste hårvitaminer, der er på markedet lige nu, så du kan få styr på sagerne. Derudover fortæller vi dig lidt om, hvad forskellige vitaminer og mineraler gør, og hvordan de optages bedst, så både dit hår og dine negle kan få kronede dage og vokse sig sunde og super stærke!

HairLust Hair Growth Formula Gummies 90 stk – Bedste hårvitaminer

Med nøgleingredienser som zink, biotin og B vitamin får du med disse velsmagende vingummier fra HairLust, et ordentligt skud af alle de essentielle vitaminer og mineraler som ethvert hårvitamin bør indeholde.

Derfor skal du vælge HairLust Hair Growth Formula Gummies

Nu er det slut med kapsler og piller, der smager ubehageligt – for her kommer jordbærvingummien over dem alle! Med hele 14 forskellige vitaminer og mineraler kan dette hårvitamin virkelig sætte fut i hårvæksten. Foruden folsyre, B vitaminer og et ekstra højt indhold af biotin, indeholder disse gummies både A, C, D, og E vitaminer, så du er sikret de bedste forudsætninger for en sund hårvækst.

Hvad enten du døjer med knækkede hårstrå, udtynding og svag hårvækst, eller decideret hårtab – for eksempel efter en graviditet, så er der ret stor sandsynlighed for, at disse lyserøde vingummi vitaminer er den magiske formular du har ventet på. 

Det kan vi lide:
 • Indeholder godt med B6 og B12 vitaminer og folsyre
 • Sukker-, gluten-, og laktosefri
 • Vegansk og fri for kemiske indholdsstoffer
 • Giver et synligt sundt og stærkt hår
 • Styrker både hår og negle
 • Rigtig god hvis du døjer med knækkede hårstrå og spaltede spidser
Det skal du være opmærksom på:
 • Lidt dyr i forhold til andre hår-gummies – en bøtte rækker til en måned hvor du med andre kan få til 2 måneder for samme pris som denne fra HairLust

VitaYummy Hair & Nails 60 stk – Bedste til hår og negle

Vingummibamser med en lækker hindbærsmag, der får dit hår til at gro og dine negle til at vokse. Ja, hvorfor ikke? Denne bøtte vingummibamser fra VitaYummy er et af de bedste kosttilskud til håret, du kan få!

Derfor skal du vælge VitaYummy Hair & Nails

Med mineraler og vitaminer i perfekt doserede mængder vil denne røde gummibamse fra VitaYummy genoplive dine flossede negle og svage hårstrå så det kan ses!

B6, B12 og resten af A til E vitaminfamililen kommer her i et effektivt miks med folsyre, biotin og zink, der er som substral for dine hårsække. Typer, der lider af spontant (hormonelt) hårtab og døjer med spaltet hår vil blive glade for disse lykkebamser, der har vist imponerende resultater hos alle hårtyper.

Det kan vi lide:
 • 100% vegansk og fri for kunstige farve- og smagsstoffer
 • Opretholder en sund cellevækst i dine hår- og neglerødder
 • Døjer du med tyndt hår er disse bamser virkeligt gode til dig
 • Giver dig synligt stærkere negle og et super flot og glansfuldt hår
 • Øger hårvæksten – ja den er god nok!
Det skal du være opmærksom på:
 • Ikke alle er lige vilde med smagen – den kan for nogle være lidt skarp

Yummi Gummi Hair Vitamins 60 stk – Bedste til tyndt hår

Er du træt af at fælde og er dit hår tyndt, trist og livløst? Nu kan du sige pænt farvel til knækkede hårstrå og tynde spidser, for med disse hjerteformede jordbærgummies får du en hårbooster i absolut topklasse!

Derfor skal du vælge Yummi Gummi Hair Vitamins

Få styr balancen i hår og hovedbund med dette super effektive hårvitamin fra Yummi Gummi! 2 stks af disse veganske hårvitaminer om dagen og dine hårstrå vil inden længe sprudle af fylde, glæde og glans! 

På ingredienslisten finder du rigelige mængder af C vitamin, biotin, folsyre og B12 – de allervigtigste vitaminer og mineraler for en optimal hårvækst, og din garanti for et synligt sundere og stærkere hår. 

Det kan vi lide:
 • Inner Beauty Award vinder 2021
 • Gluten-, laktose-, og sukkerfri
 • Anbefalet af danske frisører
 • Vegansk og allergivenlig
 • Indeholder A-B-C-D og E vitamin
 • Gør håret synligt kraftigere
Det skal du være opmærksom på:
 • Umiddelbart ingen

New Nordic Hair Volume 90 stk – Bedste mod hårtab

Leder du efter et kosttilskud, som kan tage sig kærligt af både hår, hud og negle? Så skal du have fat i disse ret så effektive tabletter fra New Nordic! Tabletterne er spækket med et væld af næringsstoffer som hovedbund og hårsække vil lappe i sig!

Derfor skal du vælge New Nordic Hair Volume

Lider du af decideret hårtab, hvor dine hårstrå ikke bare knækker, men faktisk falder ud af din hovedbund? Med disse New Nordic tabletter er der hjælp at hente!

Foruden zink og biotin indeholder tabletterne også hirse, padderokke, kobber og aminosyrer, som på alle måder er et ekstra effektivt boost til din hårvækst. Både hud og hårfollikler får altså særlig næring med denne opskrift i tabletform, så du er garanteret en sund cellevækst og dit hår kan gro sig stærkt som en okse. 

Det kan vi lide:
 • Gluten- og laktosefri
 • Døjer du med svag hårvækst der skyldes oxidativt stress er disse tabletter rigtigt gode til dig!
 • Giver et sundt og stærkt hår til alle hårtyper
 • I modsætning til mange andre hårvitaminer kan du her nøjes med én tablet om dagen
Det skal du være opmærksom på:
 • Prisen – disse tabletter ligger i den høje ende af skalaen
 • Tabletterne er relativt store og skal sluges hele – ikke idéelt for alle

HairLust Hair Growth Formula Gummies for Men 90 stk – Bedste til mænd

Endelig et hårvitamin til mænd! Danske HairLust er på den igen, for et sundt og stærkt hår er selvfølgelig ikke kun forbeholdt kvinder. Her er den så; tryllebøtten med effektive hår-gummies til mænd!

Derfor skal du vælge HairLust Hair Growth Formula Gummies for Men

Nu kan mænd i alle aldre og med alle hårtyper få lidt ekstra hjælp til den udtyndende hårpragt og få et sundt hår! Med disse grønne gummies får svag hårvækst virkelig kamp til stregen. Skyhøje mængder af biotin og andre B vitaminer sørger for god hårvækst og sunde hårstrå med synlige resultater; effektiviteten i disse hår-gummies er ikke til at tage fejl af. Er du i øvrigt ude efter lidt ekstra pizzazz til din skægvækst, kan du snildt fuldføre missionen med disse vingummier! 

Det kan vi lide:
 • Vegansk og fri for kunstige farvestoffer og kemi
 • Indeholder hele 13 forskellige vitaminer og mineraler til håret
 • Dokumenteret effekt
 • Velegnet til alle hårtyper
Det skal du være opmærksom på:
 • Det fremgår ikke hvorfor disse gummies er specielt velegnede til mænd

Sådan vælger du de bedste vitaminer til håret

Før du fylder indkøbskurven med hårvitaminer, skal du først og fremmest finde ud af, hvad dit hårtab skyldes, og hvordan det er; knækker dine hårstrå eller bliver de revet ud ved roden? Er du i underskud af nogle bestemte vitaminer, eller kan det være, at dit hårtab er forårsaget af særlige miljøpåvirkninger eller stress?

Den største fejl mange begår, er, at de straks stryger afsted efter de første og de bedste hårvitaminer, og efterfølgende klager over ringe resultater.

Du skal huske på, at der kan være forskellige årsager til svag hårvækst og hårtab, og at det kræver en individuel behandling for effektive og holdbare resultater – og at hårpragten altså ikke fornys i løbet af en nat. Det vil altid være en god idé at konsultere en læge, så kan du nemlig få tjekket om der skulle være nogle særlige vitaminer og/eller mineraler, du er i underskud af.

Sørg for at indtage forskellige vitaminer og mineraler

Derudover skal du gerne sørge for at indtage en god mængde næringsstoffer fra flere forskellige typer af vitaminer og mineraler, så du er sikker på at skabe de bedste betingelser for håret. Det er altså ikke nok blot at fokusere på én eller to vitaminer, ligesom vitaminer og mineraler i tilskudsform altid bør understøttes af din daglige kost.

I de nedenstående afsnit kan du læse mere om, hvad de enkelte vitaminer og mineraler gør for dit hår og hvilke fødevarer du kan spise for at optage disse.

A vitamin

A vitamin er et fedtopløseligt vitamin og du skal derfor (som ved alle vitaminer og mineraler) passe på ikke at indtage for store mængder af det. A vitamin er essentielt for dit hårs vækst, da det blandt andet bidrager til at opretholde en optimal sebum produktion i hovedbunden. Ligeledes hjælper det med at vedligeholde slimhinderne, heriblandt hudkirtlerne.

Ifølge Fødevarestyrelsen bør du indtage 800 mikrogram (μg) A vitamin på daglig basis. Mangel på vitamin A kan resultere i fedtet, spaltet og knækket hår. Det kan desuden være en fordel at benytte hudplejeprodukter som indeholder A vitamin, da vitaminet stimulerer kollagendannelsen og sikrer en finere hud.

Disse fødevarer indeholder A vitamin

 • Orangefarvede frugter og grøntsager, bl.a. søde kartofler, græskar, mango og gulerødder
 • Mørke bladgrøntsager, bl.a. spinat og grønkål
 • Fede fisk og skaldyr
 • Mælk, ost og æg
 • Nødder

B vitamin

B vitaminer inddeles normalt i 8 forskellige typer: Thiamin (vitamin B1), Riboflavin (vitamin B2), Niacin (vitamin B3), Pantothensyre (vitamin B5), Pyridoxin (vitamin B6), Biotin (vitamin B7), Folsyre (vitamin B9) og Cobalamin (vitamin B12). Alle disse vitaminer er med til at styrke cellevæksten, stofskiftet og nervesystemet. Mangel på B vitamin kan resultere i træthed, muskelsvaghed og hårtab. Hvis du oplever mangel på vitamin B, kan du med fordel begynde at indtage kosttilskud med b-kompleks vitaminer til håret, ligesom du kan sørge for at få en masse B vitaminer i din daglige kost.

Biotin

Biotin er afgørende for et sundt og modstandsdygtigt hår, da det hjælper med at styrke håret indefra. Du vil derfor opleve, at håret ikke lige så nemt knækker eller spalter, hvis du får nok biotin. Derudover hjælper vitaminet kroppen med at nedbryde både fedt, kulhydrater og protein. Det er altså én af de B vitaminer du skal være særligt opmærksom på at få indtaget nok af.

Niacin

Vi vil også gerne lige understrege vigtigheden af Niacin, da dette B vitamin er med til at nære hovedbunden, hvilket igen er med til at skabe bedre betingelser for hårrødderne. Hvis du ikke får nok Niacin i dagligdagen vil du opleve, at håret bliver glans- og livløst, og at det har større tendens til at knække.

De fleste fødevarer indeholder B vitaminer, og det er – for de fleste – derfor ikke noget problem at indtage den rette mængde. Der er dog lige en undtagelse, og det er B12 vitamin.

Disse fødevarer indeholder B12 vitamin

 • Æg
 • Skaldyr
 • Fisk
 • Kød
 • Ost, yoghurt og andre mælkeprodukter

C vitamin

C vitamin er med til at styrke immunforsvaret og har en antioxiderende virkning på håret, hvilket er med til at beskytte det mod udefrakommende faktorer, såsom frie radikaler. C vitamin hjælper desuden med at øge kroppens egen produktion af kollagen. Udover citrusfrugter, er en superbooster til dit daglige C vitamin-indtag, røde peberfrugter. Husk dog på, at C vitamin er vandopløseligt, så sørg for at spise dine grøntsager rå!

Det anbefales at indtage 80 milligram C vitamin om dagen. For de fleste gælder det, at man får rigeligt med C vitamin gennem kosten, hvorfor det ikke anbefales at indtage et kosttilskud med en større dosis end den anbefalede daglige dosis.

Disse fødevarer indeholder C vitamin

 • Citrusfrugter, såsom grapefrugt, appelsiner, clementiner o.l.
 • Solbær, brombær og hyben
 • Grønkål, broccoli og rosenkål
 • Nye kartofler
 • Chili

E vitamin

E vitamin er en antioxidant, der kan være med til at beskytte håret mod udefrakommende miljøpåvirkninger. Dette kan blandt andet være os, røg og anden forurening, der kan virke nedbrydende på huden og hårets celler. Indtagelsen af E vitamin er altså med til at forhindre oxidativ stress. Derudover øger det blodcirkulationen i hovedbunden, så hårsækkene får mere ilt, hvilket er med til at styrke håret.

Alt i alt kan du altså opnå et sundere og længere hår, hvis du sørger for at tilføre kroppen nok E vitamin. På daglig basis anbefales det, at du indtager 12 milligram E vitamin. Hvis du får rigeligt med E vitamin gennem din kost, bør du ikke supplere yderligere med et kosttilskud, der indeholder vitaminet, da det i så fald kan lede til hovedpine, infektioner, mavesmerter eller have en blodfortyndende virkning.

Disse fødevarer indeholder E vitamin

 • Fede mælkeprodukter
 • Nødder, frø og kerner
 • Diverse fuldkornsprodukter
 • Torsk – både rogn og lever
 • Æggeblommer
 • Planteolier
 • Avocado

Vigtige mineraler til håret

Det er ikke kun vitaminer, der er vigtige for dit hår. Især mineralerne jern og magnesium har en indflydelse på, hvor modstandsdygtigt hårstrå og -rødder er. Du kan læse mere om hver af de to vigtige mineraler til håret herunder.

Jern

Størstedelen af kroppens indhold af jern findes i blodet og i musklerne, mens en mindre del findes i leveren, milten og den røde knoglemarv. Jern er således en del af de røde blodceller, som sørger for at transportere ilt rundt til hele kroppen. Man kan altså roligt sige, at jern er et essentielt mineral, som alle mennesker har brug for. Det er også et af de mineraler, der har en positiv indvirkning på håret, da det styrker håret indefra.

Du skal gerne indtage 14 milligram jern om dagen. Mangel på jern kan blandt andet resultere i træthed og muskelsvaghed, men også bleghed, hovedpine, svimmelhed, åndenød og hjertebanken. Hvis du har svært ved at indtage nok jern, så kan du kombinere indtagelsen af bestemte jernholdige fødevarer med en øget indtagelse af C vitamin. C vitamin har nemlig en positiv indvirkning på kroppens evne til at optage jern. Dog skal du holde dig fra for meget calcium, rødvin, te og kaffe i forbindelse med måltider, da disse fødevarer nedsætter kroppens optagelse af jern.

Disse fødevarer indeholder jern

 • Kød, fisk og skaldyr
 • Æggeblommer
 • Linser, bælgfrugter og spinat
 • Fuldkorns- eller surdejsbrød

Magnesium

Hvis du lider af hovedbundsproblemer, så er det muligvis fordi du ikke indtager nok magnesium i hverdagen. Magnesium er et mineral, der især findes i grøntsager og fuldkornsprodukter. Mineralet hjælper til et bedre stofskifte og forbedrer samspillet mellem nervesystemet, muskulaturen og hjertet. Derudover bidrager magnesium til, at håret gror optimalt, da det netop hjælper med at holde hovedbunden i balance.

Det anbefales at indtage 375 milligram magnesium i dagligdagen. Hvis du har svært ved at få indtaget den rette mængde på trods af opretholdelsen af en varieret kost og sund livsstil, kan det anbefales at benytte diverse kosttilskud, som indeholder magnesium.

Disse fødevarer indeholder magnesium

 • Fuldkornsprodukter
 • Nødder og frø
 • Bananer
 • Avocado
 • Grønne bladgrøntsager som spinat og kål
 • Bønner og broccoli
 • Bulgur og kikærter
 • Mørk chokolade

Hvordan kan jeg ellers pleje mit hår?

Sund og varieret kost peppet op med lidt ekstra hårvitaminer kan gøre underværker, men det kræver altså at du samtidigt plejer dit hår ordentligt, og ikke udsætter det for slid og slæb. Vi giver dig her et par gode råd til, hvordan du giver dit hår en nænsom pleje i hverdagen.

Mindsk antallet af hårvaske

Minimér antallet af hårvaske så du sørger for at opretholde hovedbundens naturlige fedtlag. Du bør nøjes med at vaske håret 2 til 3 gange om ugen – gerne kun hver tredje dag. På den måde opretholder du en god balance i hovedbunden. Alternativt kan du benytte dig af en tørshampoo, hvis du oplever at få fedtet hår mellem hårvaskene. Det kan nemlig godt tage lidt tid før sebumproduktionen og håret vænner sig til den nye rutine.

Sørg for at bruge balsam

Brug altid balsam når du har vasket håret med shampoo. En balsam nærer, plejer og styrker håret yderligere, og den lægger en beskyttende hinde om dine hårstrå.

Skru ned for vandets temperatur

Det skader både din hud og dit hår at tage lange og varme bade. Skru derfor lidt ned for temperaturen når du er under bruseren. Det kan gøre underværker for dit hår, hvis du skyller det i koldt vand efter vask. Det kolde vand hjælper nemlig med at forsegle håret, præcis som balsam, så der er mindre risiko for, at det knækker.

Red håret med en skånsom børste

Uanset om dit hår er vådt eller ej, så skal du gerne børste det så skånsomt som muligt, så du ikke hiver i- og slider det. En god børste med pigge i forskellige størrelser er at anbefale. Du kan med fordel gå efter en af de såkaldte Detangle børster, hvis du vil have en børste, der nemt får bugt med knuder i håret, uden at det gør ondt. Husk gerne at børste håret nedefra først, så du får udredt de nederste knuder, før du børster igennem hele håret på en gang. Er det muligt, vil det bedste til enhver tid være at udrede håret med dine fingre i stedet for at bruge en børste.

Undgå at benytte varme stylingredskaber

Stylingredskaber i form af krøllejern, glattejern og føntørrere, er generelt en rigtig dårlig idé at benytte på daglig basis, da de slider rigtig meget på håret. Hold derfor gerne brugen på et minimum. Insisterer du på at tørre eller style håret, bør du altid benytte et varmebeskyttende produkt.

Drop de stramme opsætninger i håret

Det er rart at få håret væk fra ansigtet, men stramme opsætninger kan resultere i, at håret knækker – især hvis det allerede er skadet. Du skal derfor holde dig til løse opsætninger, hvis du vil have håret sat op. Hold dig gerne helt fra elastikker og spænder med metallukninger, da disse maser håret.

Benyt et skånsomt hovedpudebetræk

Hvis du er typen, der vender og drejer dig meget om natten, kan det anbefales, at du skifter dit nuværende hovedpudebetræk ud med et af bambus. Et sådant betræk er nemlig blødere, tættere vævet og mere åndbart end for eksempel bomuld og satin. Du undgår også at vågne op med uglet og sammenfiltret hår, hvis du benytter et mere skånsomt hovedpudebetræk.

Lad være med at farve og afblege håret

Hvis du gerne vil gøre noget godt for dit hår udover at benytte hårvitaminer og gode plejeprodukter, så skal du holde dig fra farve- og kemiske hårbehandlinger såsom afblegning. Sådanne behandlinger slider særligt meget på håret, og er ofte en direkte årsag til svage og knækkede hårstrå.

Massér hovedbunden

Få sat gang i blodcirkulationen med en omgang hovedbundsmassage! Som nævnt under gennemgangen af E vitamin, så vil håret blive styrket af en øget blodcirkulation i hovedbunden, da det tilfører ilt til hårsækkene. Denne kan udføres med særlige massage genstande, en Detangle børste, eller blot ved at bevæge fingerspidserne i cirkulære og let trykkende bevægelser i hovedbunden.

En anden fordel ved at give dig selv hovedbundsmassage med jævne mellemrum er, at du slapper mere af og dermed kommer i en bedre sindsstemning. Dette kan endda give dig mere overskud i hverdagen. Husk på, at dit mentale velvære også spiller en vigtig rolle for, om dit hår og hovedbund er i balance, er modstandsdygtige og har de rette betingelser for vækst.

FAQ

Hvilke hår vitaminer er bedst i test?

De bedste hår vitaminer i vores test er HairLusts Hair Growth Formula Gummies! Med alt hvad hjertet kan begære af vitaminer og mineraler, får dit hår med disse gummies de absolut bedste forudsætninger for at gro sig sundt, langt, og stærkt!

Hvilke vitaminer er gode for hår og negle?

Særligt vitaminer som E vitamin, B6, B12, biotin og folsyre er vigtige for at opretholde og/eller genopbygge stærke negle og en ligeledes stærk og sund hårvækst.

Hvilke vitaminer mangler man når man taber håret?

Skyldes dit hårtab et decideret mangel på vitaminer (og mineraler), vil det oftest være fordi du er i underskud af B6 og B12 vitaminer og mineraler som jern, magnesium og zink.

Hvor lang tid skal man tage hår vitaminer før de virker?

Med de fleste typer af hår vitaminer anbefales det, at du indtager dem i op til 3 måneder for en optimal effekt. Mange oplever dog synlig virkning allerede i løbet af den første måneds tid.

HairLust Hair Growth Formula Gummies VitaYummy Hair & Nails Yummi Gummi Hair Vitamins New Nordic Hair Volume
HairLust Hair Growth Formula Gummies for Men
Særligt god til Svag hårvækst og hårtab Hår og negle Udtyndende hår og spaltede spidser Hårtab
Mænd (alle hårtyper)
Konsistens Vingummi Vingummi Vingummi Tablet Vingummi
Smag Jordbær Hindbær Jordbær Ingen
Hindbær og blåbær
Sukkerfri Ja Nej Ja Nej Ja